Marte Inchizitorul: Iubirea arde pe rug

Valul de energie cosmica ce se revarsa asupra planetei noastre face ca totul sa se accelereze, iar timpul sa se comprime. Avem uneori impresia ca, in cateva luni de zile, traim experiente pentru care, inainte, aveam nevoie de mai multi ani ca sa le asimilam. In acest vartej, un respiro astral vine ca o bineuvantare. Marte, planeta actiunii si a curajului, retrogradeaza in Balanta intre 2 martie si 20 mai 2014. Nu este insa nicidecum un repaos pasiv, in care batem pasul pe loc, ci e un rastimp in care ne reasezam, intrucat nu putem merge mai departe fara sa ne uitam inapoi. Pentru a ne proiecta viitorul, este obligatoriu sa ne rescriem trecutul.

Marte face aceasta miscare pe Cer, rascolind cea mai sensibila zona a anului 2014: relatiile. Si, inevitabil, ajungem la iubire eterna poveste... Crucea cosmica pe semne cardinale, cu Uranus in Berbec, Jupiter in Rac, Marte in Balanta si Pluto in Capricorn, activa in aceasta formula pana in vara acestui an, devine un titirez in miscare. Toate relatiile se reevalueaza, ies la suprafata rani vechi, nemultumiri, frustrari, dar si motive de recunostinta. Se pun in balanta punctele forte si slabe ale fiecarui cuplu. Chiar  daca din astral pare ca s-a dat liber la despartiri si divorturi, retrogradarea lui Marte aduce noi perspective asupra iubirii. Principalul dar al acestei perioade este claritatea, care face ca privirea fiecaruia dintre noi sa se indrepte in primul rand spre noi insine si nu in exterior, spre celalalt! Ne dam seama ca degeaba ne-am incapatanat sa dam vina pe partener pentru ceva ce ne face sa suferim. Cauza este intotdeauna in noi! Universul exterior este doar oglinda noastra!

In ultimele luni, tot mai multe suflete pereche si suflete gemene s-au regasit. Nu oricui i-a fost dat sa intalneasca “o flacara geamana”, dar cei ce au avut parte de aceasta binecuvantare inteleg acum rostul unei asemenea intalniri. Cerurile s-au deschis pentru ca un numar mare de oameni sa primeasca in viata lor o jumatate “perfecta” pentru a face un salt spectaculos in evolutia lor. Numai ca acum ne dam seama care este definitia “jumatatii perfecte” sau a “sufletelor gemene”!

Horoscopul lunii MARTIE

Martie: luna trezirii, a deblocarilor si a schimbarii de perspectiva

Ne aliniem cu noi insine. Dispare incetul cu incetul tot ce nu mai face parte din viata noastra sau reapare ceva ce credeam ca s-a sfarsit iar, dintr-o data, vedem cu alti ochi. La o privire mai atenta, pe care o aruncam acum, ni se pare ca sunt situatii pe care nu le-am vazut bine.

Este si o luna a surprizelor. S-ar putea sa revenim la 180 de grade asupra unor decizii care, dintr-o data nu mai au sens in forma pe care am crezut-o noi valabila pana de curand. Replica “Am pus eu asta? Nu recunosc nimic!” ajunge la moda. Este o luna a retractarilor, a contrazicerilor, a razgandirilor.

Mersul planetelor in martie 2014:

Soarele: pana pe 20, seara, in Pesti, cand trece in Berbec
Pe 1 martie - Luna Noua in Pesti, pe 16 martie - Luna Plina in Fecioara, pe 30 martie – Luna Noua in Berbec
Mercur: in Varsator pana pe 17 martie; din 18 martie, in Pesti
Venus: in Capricorn pana pe 5 martie inclusiv, apoi, din 6 martie, in Varsator
Marte: in Balanta toata luna, retrograd incepand cu data de 2 martie
Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii februarie: Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Balanta.

Horoscopul pentru fiecare zodie:

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...