Jumatati de oameni! Destinul in Balanta (18 februarie 2014 - 12 noiembrie 2015)


Data de 18 februarie 2014 este o zi eliberaratoare, care incheie un ciclu karmic inceput pe 30 august 2012, in care am avut timp sa ne vindecam de atasamente, posesivitate si control, in urma tranzitului Nodului Nord prin Scorpion. Din 18 februarie 2014, ora 16h45, Nodul Nord se muta in Balanta si sta in aceasta zodie pana pe 12 noiembrie 2015. Simultan, Nodul Sud migreaza din Taur in Berbec. Ce se intampla atunci cand se incheie un ciclu karmic? Fireste… urmeaza altul!

Avem la dispozitie aproape un an si 9 luni in care sa gasim raspunsul la intrebarea: “Ce ma completeaza?”. Golurile din viata noastra se cer umplute, asa ca Universul conspira ca noi sa atragem ceea ce ne face sa ne simtim intregi. Destinul in Balanta arata cu degetul toate dezechilibrele pe care le-am generat si pe care nu le mai putem tolera. Raportul dintre viata sociala si cea personala, dintre cautarile spirituale si realizarile materiale, dintre datorie si placere tinde sa atinga pragul ideal, 50%-50%. Tot ce e prea mult in aceasta perioada si tot ce a fost exagerat pana acum ne face sa resimtim un sentiment cronic de insatisfatie. Se aplica foarte clar principiul “More is less”, “Mai mult inseamna mai putin”. Cum se spune, “Ce e prea mult, strica”. De aceea, nu ni se mai permite sa stam doar la un capat al balansoarului.

Daca pana acum am ales, de exemplu, intre cariera si viata privata, in acest rastimp, cu Destinul in Balanta, se naste in noi nevoia de a aduce in armonie toate laturile vietii noastre. Nu ne mai multumim cu putin, ne dorim totul. Nu ne mai incanta performanta doar intr-o directie de viata, vrem sa fim echilibrati din toate punctele de vedere. Cine s-a refugiat in munca, urmarind succesul, reputatia si statutul social, neglijand familia sau propriul suflet, are parte acum de o trezire brusca. Invers, cei care s-au dedicat numai familiei, sunt aspirati cu forta de catre viata sociala si de catre nevoia de a se identifica cu o profesie prin care sa contribuie activ la viata unui numar mai mare de oameni.

Destinul in Balanta anunta un val de criza a valorilor. Ne dam seama ca acele aspecte de care am avut parte in exces nu ne mai implinesc, prin urmare cautam sa compensam directiile pe care le-am neglijat. Ajungem sa apreciem acele zone din viata noastra pentru care nu am avut sau nu ne-am facut timp. Ne propunem sa obtinem de acum inainte ceea ce nu am avut sau, din varii motive, am pierdut. Ne dam seama ca, experimentand un preaplin din ceva, am lasat in urma un gol urias. Ceea ce am obtinut deja iese din centrul atentiei noastre. Punem pret pe ceea ce ne lipseste. Ne fixam ca obiectiv dobandirea acelei parti din noi care a ramas in paragina si alocam suficiente resurse de bani, timp, energie, ca sa indreptam ceea ce am stricat cu voie sau fara voie.

Destinul in Balanta anunta o perioada in care putem obtine ceea ce ne-am dorit si n-am obtinut pana acum. Avertismentul este sa nu inclinam balanta in partea cealalta si sa mutam centrul de interes al vietii noastre astfel inccat sa neglijam total ceea ce, pana acum, a fost miezul Universului nostru. Farul nostru calauzitor sa fie permanent principiul echilibrului! Constientizam ce ne aduce in armonie cu noi insine si facem acei pasi care ne conduc spre  dizolvarea conflictelor interioare.

Destinul in Balanta vine cu lectia relatiilor! Cooperarea este calea spre succes pe acest tranzit astral. Individualismul este o sabie cu doua taisuri. Cine face lucrurile “dupa cum vrea el”, are numai de pierdut. Mai mult decat atat, sunt avantajate numai situatiile “win-win”, in care toata lumea are de castigat. Cine se abate de la aceasta norma, incercand sa-i darame pe altii ca sa le fie lor bine, isi sapa singuri groapa.

In aceasta perioada, mesajul este sa tinem pasul cu ceilalti, sa ne sincronizam, sa ne bazam pe ei. Foarte multe uniuni se destrama, e de asteptat o crestere a ratei de divort si de ruptura a parteneriatelor de afaceri. Se trece intr-o noua etapa de parteneriat. Multe cupluri pot ajunge sa se separe tocmai pentru a primeni energiile care circulau intre ei doar pentru ca, dupa un timp binefacator, sa revina in aceeasi formula cu forte proaspete.

Destinul in Balanta striga dupa cineva care ne face sa ne simtim intregi, dupa jumatatea noastra mai buna. Singuratatea este o optiune cu care greu ne impacam si are mai degraba conotatii de fuga. Avem treaba in doi, asa ca asocierile sunt cea mai sigura cale spre cresterea personala. Dar ca sa fim langa cineva care ne face sa ne simtim intregi, avem nevoie de timp si spatiu ca sa ne simtim, in primul rand, intregi cu noi insine. Drumul catre 2 trece prin 1. Nu putem fi 2 decat dupa ce suntem 1.

Avem nevoie si de etape de singuratate, in care sa ne descoperim ca ne suntem suficienti. In orice relatie, este nevoie ca fiecare partener sa fie el insusi un intreg, sa-si descopere stima de sine, sa nu caute in exterior. Cine intra in relatii ca sa-i dea altcineva ceva ce nu-si poate da singur (atentie, bucurie, placere etc.), porneste de la o premisa gresita. Atragem parteneri dupa chipul si asemanarea noastra. Daca asteptam sa vina ceva din exterior, atunci ramanem cu asteptarea. Ne amagim si ne dezamagim singuri.

Nodul Sud in Berbec ne sopteste sa fim noi insine ceea ce dorim sa vedem la altii. Sa gasim in noi ceea ce cautam in altul. Sa fim acea schimbare pe care ne-o dorim in lume. Oamenii care se atrag pe baza unor lipsuri, a unor goluri care se astupa, a unor nevoi pe care singuri nu si le pot satisface, pot sa bifeze esecuri relationale rasunatoare.

Secretul Destinului in Balanta nu este ca doua jumatati sa se intalneasca si sa formeze un tot. Daca pui una langa alta doua opere de arta neterminate nu obtii o opera intreaga. Destinul in Balanta cere ca fiecare dintre noi sa fie mai intai un intreg, in deplin echilibru cu toate aspectele vietii sale. Degeaba visam sa vina cineva si sa ne faca sa ne simtim mai bine! Trebuie sa ne simtim mai intai noi bine in pielea noastra. Armonia o gasim in noi insine. A o cauta intr-o alta persoana este doar o iluzie. In celalalt vom vedea reflctata numai imaginea noastra. In celalat vom regasi exact ce avem si in noi, precum si ce ne lipseste noua. Stam fata in fata cu oglinzile noastre perfecte.

1 + 1 nu este egal cu 2. 1 + 1= 1!

O jumatate atrage o alta jumatate. O jumatate de femeie cheama spre ea o jumatate de barbat. Impreuna nu pot forma un intreg, ci doar doua jumatati.

Un intreg atrage automat un alt intreg. O femeie intreaga se ridica de la Pamant la Cer si devine Zeita. Un barbat intreg o urmeaza si devine Zeu. Cine-si cauta jumatatea, o sa aiba parte doar de o jumatate. Insa Nodul Nord in Balanta nu se multumeste cu jumatatile de masura. Cine lucreaza cu el insusi, poate sa obtina totul. Zeul devine pregatit sa-si intalneasca Zeita.


Foto: "Joining"/"Impreunare", Janosh Art

11 comentarii:

  1. Foarte frumos, multumim! Daca ai timp poate mai scrii cateva cuvinte si despre anul personal pentru fiecare in parte, in plus fata de video. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. De reflectat! Multumesc, Valeriu!

    RăspundețiȘtergere
  3. f frumos articol...Valeriu,cand ai sa poti sa ne vorbesti despre punctul norocului si semnificatia lui in fiecare casa din astrograma ...macar asa cat se poate de succint ..cred ca ar ajuta multa lume...am observat ca aceste puncte importante totusi, nu se discuta niciodata in previziunile pe care le faceti..punctul norocului sau roata norocului si vertexul ..va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nice. Magic and awesome

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte bine punctat - ca de obicei- iar cuvintele tale au fost magice

    RăspundețiȘtergere
  6. Magic! Multumesc! Sa stii ca in continuare astept sa vad horoscopul pe 2014 asa cum ai promis! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. O viziune clara si o interpretare profunda!

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru cei cu NN in balante ce inseamna aceasta perioada,va avea semnificatii aparte>

    RăspundețiȘtergere
  9. Este un punct de vedere si il respect insa lucrurile stau putin altfel din punctul meu de vedere... IN FIECARE FEMEIE SE GASESTE UN BARBAT si IN FIECARE BARBAT SE GASESTE O FEMEIE.Nu este nimic nou descoperit de mine, s-a tot studiat si discutat pe tema asta. Argumentele care sa sustina afirmatia sunt multe, dar doar un exemplu... fiecare dintre noi produce atat estrogen cat si testosteron indifent ca suntem femei sau barbati, difera doar cantitatile, in functie de sex. Nu exista evolutie spirituala reala fara intelegerea acestui aspect si armonizarea cu el. Cand armonia este atinsa, ne intalnim sufletul geaman si atunci femeia din mine devina completa prin femeia din el, iar barbatul din el devine complet prin barbatul din mine. Cele doua spirite se contopesc si prin activarea celor doua energii - feminina si masculina - se porneste ascensiunea catre punctul final - omega. Adica au fost creati de Divinitate si au plecat in calatoria lor din punctul alfa, au stabatut cu succes intregul parcurs si au ajuns in punctul omega - Divinitatea, devenind parte activa din Ea.

    RăspundețiȘtergere