Treceți la conținutul principal

Sarutul zodiilor


Berbecul
Specialist în mecanica relaţiilor, Berbecul are impresia că un simplu sărut poate repara orice şi e cheia din contact care porneşte motorul. Sărutul este un gest demonstrativ, spontan, al afecţiunii sale. Dacă ne-am sărutat nu înseamnă că suntem împreună? Cum adică? Mai e nevoie şi de alte dovezi? Ne-am sărutat o dată, gata, mergem mai departe, trecem la nivelul următor. E timpul să schimbam viteza. Preludiu? Care preludiu?

Taur
Cineva mai reticent sau mai pudic ar putea avea impresia, cel puţin la început, că sărută o caracatiţă. Asta pentru că Taurului nu-i ajung buzele! El sărută cu mâinile, care se mişcă ritmic, inhalează cu totul mirosul partenerului/ partenerei, îşi dă ochii peste cap (nu de tot, ci de plăcere), ascultă muzica trupurilor împreunate şi gustă din plin dansul în doi. Cu puţin noroc, scapi cu viaţă din capcana tentaculelor, unde îţi cam place să cazi şi a doua oară.

Gemeni
Exemplul clasic de individ care îţi cere un deget şi îţi ia toată mâna. Mai grav este că te face să îţi pierzi şi minţile pentru că, odată intrat în ghearele sale, nu îţi mai dă drumul. Cu mobilitatea şi curiozitatea lui, te explorează din cap până în picioare. De la el primeşti sărutul păianjenului din moment ce, ţesător priceput şi neîntrecut, îţi înfăşoară corpul cu buzele într-o plasă din care nici n-ai vrea să mai ieşi.

Rac
Cu acest nativ, mai complicat e pe linia de start. Pentru el s-au scris versurile “mai nu vrea, mai se lasă”. Dacă nu iei tu iniţiativa, eşti tăntălău. Dacă o iei prea repede, eşti o brută. Ori aşa, ori aşa, găseşte el scuze să dea înapoi. E mult până îi intri în graţii. Din acel punct, îşi zice în sinea lui “Te-am prins!”. Şi face ce el vrea cu tine, preia conducerea. Sărutul îi pune fantezia la treabă şi devine de neoprit.

Leu
Domnia sa aşteaptă cu nerăbdare să îşi primească trofeele. Iar sărutul e unul dintre ele. Deşi se face că nu-i place, în sinea lui înfloreşte cu totul şi se deschide ca o floare. Dacă nu reacţionează la început, înseamnă doar că are impresia că nu a primit destul. Insistă! Sărutul e pentru el o formă de atenţie totală! Când va simţi că rezervorul lui este plin, va începe să te copleşească la rândul lui. Atunci să te ţii!

Fecioară
Deşi mai pudică de fel, Fecioara apreciază magia sărutului în registru personal. Ei îi place să compare, să analizeze, să vadă cum e, să încerce cât mai multe variante, să experimenteze, să înveţe. De la Fecioară ai parte de sărutul contabilului care îşi foloseşte mintea să ţină evidenţa: cum, unde, de câte ori, ce trebuie îmbunătăţit. Pentru Fecioară, exerciţiul e cheia perfecţiunii. Nu e de mirare că va dori întotdeauna mai mult.

Balanţă
Pentru aceşti nativi, sărutul este o armă în războiul diplomaţiei. Balanţa este conciliantă, ştie să te tempereze, aşa că sărutul este o formă de a ajunge la un numitor comun. Şi cum poţi închide mai bine gura cuiva decât cu propriile buze? Decât să vorbim prostii, nu mai bine cădem la pace şi punem sigiliu pe gură? Cu cât provoci o Balanţă mental şi mai ales verbal, cu atât va apela mai des la acest argument. E suficient să nu taci.

Scorpion
Acest luptător de gherilă câştigă de fiecare dată prin tactica învăluirii. Ţi-a distras atenţia, te-a dus (adică te-a sedus) cu mintea, undeva departe şi, până să te dezmeticeşti bine, nici nu ştii ce te-a lovit. Cu Scorpionul, sărutul e ceva ce tocmai ţi s-a întâmplat. Cum, nu mai are nicio importanţă. Păstrează misterul şi fii pe fază data viitoare! Dacă reuşeşti, intensitatea cu care primeşti sărutul te face să-ţi dai sufletul. În braţele lui, desigur.

Săgetător
Vânător feroce, dacă te-a fixat, îşi urmăreşte ţinta şi nu se lasă până nu o doboară. Pentru el, sărutul e un trofeu, care nu-i place să-i vină însă de-a gata. Vrea să şi-l ia singur. Aşa că, dacă vrei să te sărute şi a doua oară, să nu fii pradă uşoară! Aleargă cât poţi, fără să te împiedici! Joacă-te cu el, dar nu fugi nici prea tare! S-ar putea să-şi piardă interesul pentru tine şi să îşi muşte buzele cu ochii după altă captură.

Capricorn
De la el, ai parte de sărutul preotului. Sărutul îl primeşti numai în zi de sărbătoare şi numai după ce ţi-ai demonstrat buna credinţă prin suficiente fapte bune. Iar dacă tu eşti la fel de sfânt ca şi sărutul pe care ţi-l dă el, îl primeşti tocmai la Sfântul Aşteaptă. Păcat! Dar primeşte mai rar, când ţi se oferă, dacă vrei să nu închizi de tot robinetul! Lângă Capricorn,  sărutul e ceva ce-ţi vine de sus, aşa că roagă-te să-l meriţi!

Vărsător
Probabil zodia care a inventat sărutul. Şi dacă adevărul este altul, Vărsătorul reinventează de fiecare dată, aplică tehnici şi metode noi de abordare. Întotdeauna e altfel cu el. Cu buzele, cu dinţii, o dată tandru, altă dată sălbatic, în alte cazuri deloc. Ce răspunde Vărsătorul la întâlnirea “Cum a fost aseară?”. Invariabil “Genial!”. Poate partenerul/ partenera nici n-a venit, dar ce contează? Data viitoare va fi şi mai bine pentru el.

Peşti
Spune “Bună!” sărutului de lipitoare. Peştele se lipeşte de tine şi simte imediat ce, cum cât, când şi de câte ori trebuie să îţi ofere. Este alomorf, adică ia forma ta. Prin urmare, e ca un căţeluş care, dacă l-ai  băgat în seamă şi te-ai jucat cu el, şi-a înfipt colţii în pantalonii tăi. Degeaba te scuturi! Ventuza e bine fixată şi pregătită să îţi îndeplinească toate dorinţele. Cum să refuzi buzele duhului din lampa lui Aladin?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…