HOROSCOP 2013

Berbec
2013 in ansamblu
Daca ti-ai propus anul acesta sa ai parte de liniste si relaxare, sa te retragi cuminte in coltul tau, atunci e bine sa-ti schimbi dorinta. Iti tihneste tot agitatia, nicidecum atitudinea pasiva. Cu Uranus in zodia, mai ales lunile mai, octombrie si noiembrie iti dau de furca. esti imprevizibil, evenimentele te iau pe sus, te gandesti si te razgandesti, iti este greu sa mentii coinstanta si sa gasesti directia potrivita. 2013 este anul experimentelor, al incercarilor. Incerci marea cu degetul si nu inveti decat daca, din cand in cand, te mai frigi. Esti pus pe initiative, pe fapte mari, iar daca elanul iti este retezat si nu iti iese, sa stii ca e spre protectia ta. Realizarile nu lipsesc, dar de multe ori ele vin de acolo de unde te asteptai mai putin. In 2013, intr-un loc dai lovitura si in altul crapa norocul.

Dragoste si cuplu
Viata afectiva nu este supusa anul acesta unor tutbulente notabile in prima jumatate de an. Din 26 iunie Jupiter se instaleaza in casa familiei. La tine se cam termina cu aventura, este anul responsabilitatii in dragoste. Fie te hotarasti sa te asezi la casa ta, fie pui totul la bataie ca sa le fie bine celor de acasa, fie te intereseaza achizitionarea unei locuinte, mutarea, un schimb de proprietate sau o vanzare. Devii stalpul casei, iar luna iulie este cea mai favorabila pentru asezarea in cuibul tau, pentru amenajare sau redecorare. In 2013, orice initiativa erotica are implicatii domestice. Esti stalpul familiei, asa ca pe umerii tai stau deciziile cele mai importante care-i afecteaza pe cei dragi. Relatia propriu-zisa cu partenerul este in centrul atentiei doar in luna octombrie, cand eclipsa de Luna se produce in zodia ta. Atunci poti pune baze noi in viata de cuplu si e bine sa-ti deschizi sufletul, sa spui ce simti si ce gandesti. Se dau toate cartile pe fata in doi si te pregatesti de un drum nou impreuna cu partenerul actual; iar daca postul este vacant, se poate ocupa.

Profesie si finante
In 2013 te intereseaza sa atragi cat mai multe fonduri din tot felul de surse. Cu Scorpionul tranzitat de Saturn si de Nodul Nord, chiar e posibil sa pice o mostenire sau o sponsorizare. Esti zodia cea mai interesata sa contracteze anul acesta un imprumut si sa-si asume un angajament de plata pe termen lung. E clar ca nu te descurci cu banii de salariu pentru poiectele tale marete, asa ca mobilizezi pe toata lumea. Partenerul sau familia pun la bataie rezervele lor, pentru ca anul acesta in unirea financiara sta puterea, mai ales ca tot ce intreprinzi vizeaza stabilitatea si confortul caminului. E posibil sa iti doresti mai mult ca oricand sa-ti sporesti veniturile, de aceea te poti orienta spre un nou loc de munca. Aceasta dorinta poate fi accelerata mai ales in mai sau octombrie-noiembrie de o serie de conflicte cu sefii. Poti pleca dintr-un loc mai mult fortat decat de bunavoie. E bine sa nu raspunzi la provocari si sa cedezi, pentru ca daca stimulezi conflictele de munca nu ai decat de pierdut. Nu risca siguranta unui venit din imprudenta sau orgoliu, mai ales daca te inhami la datorii!

Sanatate si dispozitie
Sanatatea depinde foarte mult de capacitatea ta de a te controla. Orice tensiune si conflict iti infierbanta sangele si iti creste tensiunea. Daca te agiti, risti sa-ti slabesti imunitatrea. Cea mai sensibila perioada este 26 februarie – 17 martie, cand Mercur retrogradeaza in casa bolilor grele, cu risc de declansare a unor afectiuni pulmonare, respiratorii, la nivelul pieptului si bratelor. In rest, forta ta vitala depinde exclusiv de modul cum se aranjeaza lucrurile in familie si de linistea ta din interior.

Taur

2013 in ansamblu
Pentru tiner se anunta un an al salturilor, al puseelor energetice, al cresterilor si descresterilor, cu doua perioade de intensitate maxima, in primavara si in toamna. Metaforic, 2013 seamana cu un balon care se umfla pana e gata sa se sparga, apoi se desumfla si iar se umple cu aer. Daca nu ar fi cele doua sezoane de eclipse, in aprilie-mai si in octombrie-noiembrie, ai sta pe roze, dar nu e cazul, pentru ca esti vizat direct. Sunt cele mai incarcate luni din an, in care nu ai voie sa eziti si sa amani. Curajul, initiativa si vointa trebuie sa iti fie calauze, laolalta cu autocontrolul. Pornesti pe noi drumuri, iti intaresti personalitatea, iti fauresti o noua imagine.

Dragoste si cuplu
Cu sensul vietii si Saturn in casa parteneriatelor ai in fata un an pe care cu greu il vei uita si care nu e tocmai usor de dus. Parca este un an al opozitiei, in care starnesti fara sa vrei conflicte cu ceilalti, indeosebi cu partenerul. Faci deseori nota discordanta si iti vine sa te pui de-a curmezisul. Cea mai mare capcana penbtur tine este sda faci anul acesta dupa cum te taie pe tine capul, sa iei decizii de unul singur si sa treci peste parerea partenerului. Aceasta este cea mai sigura calede a inregistra pierderi. Succesul in 2013 vine in doi, din asociere, cooperare, parteneriat. Poate fi pentru tine anul casatoriei, al reinnoirii juramintelor sau al realizarilor in cuplu, luna iulie putand fi extrem de semnificativa. Orice ai face, consulta-te si bazeaza-te pe jumatatea ta. Daca nu exista, stai la panda, s-ar pute asa-ti iasa in cale. Ai de dus foarte multe pe umerii tai si chiar e posibil sa-ti suplinesti foarte bine partenerul. E pos9bil cxa jumatatea ta sa aiba nevoiie de sprijin, de asistenta, de ingrijiri, asa ca poti intelege in 2013 cu adevarat ce inseamna sa fii alaturi de omul iubit la bine si la greu.

Profesie si finante
Pana pe 26 iunie, cu Jupoiter in casa banilor, finantele vin si pleaca. E foarte important sa-ti gestionezi corect bugetul, pentru ca ai tendinte extremiste: zgarcenia crunta alterneaza cu risipa fara rost. iti este greu sa mentii un control asupra banilor, dar nici nu e cazul sa-ti faci griji din cauza lipsurilor. Tu esti oricum adaptat la supravieturire in viata materiala, iar in 2013 stai mai bine decat majoritatea zodiilor. In a doua jumatate a anului, iti unesti fortele cu partenerul, cu un asociat sau pornesti o colaborare care te protejeaza de griji. E foarte important ca [proiectele in care te implici sa fie pe termen lung. E bine sa preferi tot ce e durabil, fiind mai potrivita o actiune solida, pe termen lung,  cu beneficii mai mici, decat ceva iluzoriu, care te consuma pe termen scurt in iluzia unui castig mai mare.

Sanatate si dispozitie
Cu Uranus in Berbec, lunile mai, octombrie si noiembrie prezinta un risc crescut de declansare a unor boli acute ce se pot croniciza. Mai tot anul esti predispus la afectiuni in zona capului, a dintilor, la lovituri cauzate de accidentari, lovituri, caderi, ardere sau taiere. E important sa eviti sporturile periculoase anul acesta si sa nu te dai mare si tare, pentru ca nu stii cand iuti fuge pamantul de sub picioare. E bine sa-ti ingrijesti picioarele si sa ai grija pe unde calci, gambele si gleznele fiind expuse la pericole. De asemenea, sistemul nervos trebuie menajat pe cat posibil, se prefigureaza perioade in care iesi din calmul tau si intri in fibrilatii.

Gemeni
2013 in ansamblu
Jupiter este alaturi de tine pana pe 26 iunie, iar asta este cea mai buna veste. Insa Luna Neagra sta la brat cu Marele Benefic, iar asta e cea mai proasta veste. De aceea, prima parte a anului anunta pentru tine o dualitate binecunoscuta, cu variatii de temperatura in viata ta de la ger la canicula. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa astepti ceva de la altcineva, pentru ca o sa ramaio cu ochii in Soare. Singura salvare din orice situatie este sa te bazezi exclusiv pe tine! Numai tu poti alege sa orbecai, sa eziti si sa amani lucrurile sau sa iei decizii ferme. Ai la dispoziti o jumatate de an sa inveti sa spui exact ce simti si ce gandesti, sa fii ferm, hotarat si sa nu mai faci pe plac nimanui. Trebuie sa ajungi la concluzia ca in primul rand trebuie sa te concentrezi pe tine, pe reusita ta, pentru ca daca iti este tie bine, binele este contagios si pentru cei dragi. Fii tu insuti si nu face nimic de dragul de a face pe plac!

Dragoste si cuplu
Desi, prin natura ta, viata afectiva este predispusa la turbulente, in 2013 se pare ca, paradoxal, este capitolul unde stai cel mai bine. Se asterne o liniste indelung asteptata, lucrurile par sa se rezolve de la sine. Secretul este sa nu te straduiesti sa fii bine in relatie, ci doar sa-ti vezi de tine. In directia in care mergi tu, partenerul te va urma. Totul depinde de cata luciditate si autocontrol esti dispus sa arunci in jocurile iubirii. Exista totusi si o perioada intensa, la mijlocul toamnei, mai ales in octombrie, cand eclipsa de Luna iti clarifica niste framantari interioare legate de omul drag si de copii. E bine sa eviti atitudinea defensiva si capricioasa si, in continuare, sa spui ce vrei. Poate fi si o incununare a relatiei printr-o vacanta memorabila sau printr-o activitate distractiva. Cine stie, poate vreti sa aduceti pe lume un copil sau sa primiti un nou urmas de la altcineva in viata voastra. In rest, tot anul, dragostea iti cam aduce ce vrei tu, asa ca ai mare grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intample!

Profesie si finante
Macar stii de ce traiesti anul asta: ca sa muncesti si sa faci bani. Numai ca e nevoie de curaj, de initiativa si de actiuni in forta. Asumarea riscurilor este pentru tine calea spre succes. Cu credinta, poti intreprinde aproape orice. Universul spune intotdeauna “da” planurilor tale profesionale, dar e obligatoriu sa gandesti pe picior mare daca vrei sa reusesti. Se impun schimbari, poate schimbarea loculuyid emunca, asedoiului, a colegilor, a ramurii de activitate. Nu, nu e usor, dar e palpitant. Cariera ta in 2013 este pentru tine o masina de curse. Urca-te la volan si apasa pe acceleratie daca vrei sa ajungi la destinatie. Succesul financiar din a doua jumatate a anului depinde de vointa, imlicarea si mutarile spectaculoase din prima parte. Luna iulie poate fi pentru tine un motor al realizarilor, in care lcurruiel se asaza, chiar daca intr-un mod nu tocmai vizibil. Construiesti insa temeinic, pe termen lung si iti faci norocul cu mana ta. Indrazneste sa-ti pui talentele la treaba in loc sa te plangi. cel mai bine poti functiona daca esti incoltit, pentru ca nu mai ai nimic de pierdut. Asteapta-te la solutii miraculoase in viata profesionala si in castiguri, tot ce trebuie sa faci e sa-i dai bice si sa nu mai amani initiativele. Poate fi anul care sa-ti schimbe viata, asa ca arunca-te, fa afaceri, schimba, valorifica resursele de care dispui, arata-ti masura talentului! Tu dai tonul si ii tragi pe ceilalti dupa tine, asa ca nu astepta nimic de la altii! Este anul in care ti se potriveste rolul de lider, de liber profesionist sau de antreprenor.

Sanatate si dispozitie
Saturn in casa sanatatii nu e deloc usor de dus, mai ales ca pe axa sanatatii se afla si Nodurile Lunare tot anul. Exista o certa predispozitie de epuizare din cauza muncii, asa ca e obligatoriu ca efortul sustinut si orele peste program sa primeascas compensatii in odihna. Anul acesta, starea ta de bine depinde de progreamul regulat, de miscare si in special de alimentatie. esti zodia care are cea mai mare nevoie de detoxifiere, de dieta, de un nou regim de viata. Eliminarea toxinelor si a substantelor nocive (conservanti, carne de animale crescute cu hormoni, bauturi carbogazoase) sunt necesare, iar schimbarile pe care le faci e bine sa se petreaca de bunavoie. Metabolismul este greoi, iar imunitatea este vulnerabila. E nevoie sa cvompensezi cu sedere in natura, activitate fizica, vitamine din fructe si legume. Iar daca te necajeste vreo parte a corpului, tine cont ca anul acesta cel mai bine iti merge cu tratamente naturiste ori cu terapii alternative.

Rac

2013 in ansamblu

Daca ai fi singur pe o insula pustie, cu siguranta ca ai duce-o foarte bine in 2013. Numai ca traim intr-o lume populatia pe oameni. Dar, ca sa prindem curaj, si Biblia zice ca “nu e bine sa fie omul pe Pamant”. Deci daca avem necazuri, greutati, neplaceri, intarzieri, sicane, capcane, blocaje de la altii inseamna cu siguranta ca avem ceva de invatat din asta. Iar lectia principala pentru tine este aceea de a nu incerca sa schimbi pe nimeni, ci sa-l acepti pe fiecare asa cum este el! Daca ti se pare ca ai oameni pe care-i simti ca pe niste bolovani in spate, atunci inseamna ca e cazul sa iesi din rolul de salvator. Pana pe 26 iunie ai ocazia sa te vindeci de a da sfaturi si solutii. Cu cat incerci sa influentezi viata altcuiva, cu atat strici totul. De aceea, e bine sa-l intelegi pe fiecare, dar sa-l lasi sa faca singur alegeri, fara sa te bagi in viata lui.

Dragoste si cuplu
Viata in doi este o adevarata odisee pentru tine si in 2013. Te invarti in jurul partenerului, insa e foarte important pentru tine sa-ti recastigi puterea si sa functionezi pe propriile picioare. Planetele din Scorpion te cam vindeca de atasamente si te forteaza sa-ti asumi responsabilitati. Nu mai poti lasa greul pe umerii aprtenerului, gata cu reprosurile si cu nemultumirile. E timpul sa-ti dai seama unde ai gresit tu daca e ceva ce nu-ti convine. Anul acesta inveti sa daruiesti iubirte neconditionata, sa-ti sprijni partenerul si sa iei asupra ta mai multe sarcini fata de copii. E important sa le oferi copiilor toata atentia ta si sa-i ajuti cu ce iti cer ei, nu cu ce crezi tu ca le trebuie. Pluto in casa casatoriei lucreaza de vreo doi ani si o va mai face in continuare, inclusiv in 2013, in tandem cu Uranus din Berbec. Exista cumva o incompatibilitate intre viata ta afectiva si cea profesionala E posibil ca impliucarea in munca a unuia dintre voii sa va rapeasca timpul petrecut impreuna, iar de aici sa se nasca o instrainare. Pare a fi vorba si despre o distanta fizica intre voi, ca si cum intre vi ar fi un pod pe care trebuie sa-l treceti. Tine minte ca dragoste ae indelung rabdatoare! Chiar daca mai suspini de dor, ai incredere ca distanta genereaza o forta de respingere egala cu puterea de atractie.

Profesie si finante
Jupiter iti da o aura de protectie din toate punctele de vedere incepand cu 26 iunie. Marele Benefic aterizeaza pentru un an in zodia ta, unde se simte ca la hotel. In primul rand se simte o imbunatatire a poftei tale de viata, te uiti mai mult in oglinda si-ti place ce vezi. De aceea, faptul ca esti mai increzator si te simti puternic atrage mai usor prosperitatea in viata ta. Esti destul de individualist, iar daca iti asumi activitati pe cont propriu ai marea sansa de a iesi in castig. Parte a interesanta este ca anul acesta banii trag mai usor la tine nu din munca propriu-zisa. Poate fi un an al spoeculatiilor, al castigurilor prin imprejurari norocoase, mai ales in luna iulie. Investitiile riscante au mari sanse de castig in a doua jumatate a anului. Adevarat sa te arunci cu capul inainte este o sabie cu doua taisuri, dar sunt 50% sanse sa nu te tai deloc. Progresele materiale si profesionale vin prin calauzirea partenerului si a copiilor, asa ca fii deschis la initiative si da-le drumul.

Sanatate si dispozitie
Boala nu pare a fi p lista ta de prioritati anul acesta, in prima jumatate, pana pe 26 iunie, exista riscul sa iti incarci ficatul din cauza grijilor fata de viata altora. daca iti vezi de treaba ta, esti ferit si de vizite la medic. In a dou aparte a anului, cu Jupiter in zodia ta, riscul cel mare este depunerea de kilograme, avand ca efect secundar si retentia de apa. Asadar e foarte important sa iti tii sub control greutatea si sa incerci sa iti rezolvi afectiuni vechi. O idee in lupta cu apetitul mai crescut ca niciodata este consumul excesiv de lichide. Mai ales din 26 iunie incolo, corpul tau are nevoie de foarte multa hidratare, dupa cum se va vedea chiar pe pielea ta.

Leu

2013 in ansamblu
Anul acesta se pare ca definitivezi aspecte foarte importante ce tin de temelia vietii tale. Lucrurile capata o turnura definitiva, ori e alba, ori e neagra. Tu faci pasul dinspre viata sociala si nevoia de a fi important spre nevoile intime ale sufletului tau. Te intereseaza de data aceasta sa gasesti un echilibru in viata personala, desi din punct de vedere profesional esti in continuare tras in toate partile. Ce cred altii despre tine devine secundar, esential este ce te face pe tine sa te simti bine in pielea ta. Pasiunea este principala motivatie pe care o pui in orice, iar daca ceva nu iti place sau nu iti convine va disparea cumva din viata ta.

Dragoste si cuplu
Tu lasi anul acesta costumul de “om de lume” si imbraci halatul pe care scrie “om de casa”. Preocuparea ta principala este nevoia de a-ti gasi linistea, de a-ti face un cuib, de a avea o identitate in plan privat. Este un an al concentrarii pe viata de familie si pe tot ce tine de mediul de acasa. E posibila o mutare, o reamenajare a locuintei, o investitie, o achizitie. Spatiul pe care-l ocupi nu-ti mai ajunge sau, cine stie, vrei sa schimbi nu doar decorul, ci si tovarasii de apartament. In orice relatie se pune problema durabilitatii, a trainiciei, iar dorinta partenerului de a avea o casa impreuna si copii devine criteriu principal de selectie. Esti dispus sa faci orice sacrificii in numele familiei si chiar s-ar putea sa defavorizezi periodic persoana iubita din cauza ca parintii sau rudele in varsta iti solicita prezenta. Poti fi pus in fata unor alegeri radicale, prins la mijloc intre parinti si partener (ori eu ori el/ea) sau intre serviciu si casa. Incearca pe cat posibil sa separi viata profesionala de cea intima! Luna iulie poate fi exploziva, deoarece ar putea veni cu concretizari si rezolvari aproape miraculoase.

Profesie si finante
Cariera te acapareaz ain continuare si, intr-un fel sau altul, este anul acesta un obstacol de care trebuie totusi sa nu te impiedici. Chiar daca altele sunt prioritaile, nu poti sta departe de rezolvarea unor treburi profesionale care depind strict de tine. Esti indispensabil, pe alocuri nu se poate respira fara tine, desi poate e ultimul lucru pe care ti l-ai dori. Munca devine asadar uneori chiar o povara, pentur ca te tine departe de locul si compania in care tu ti-ai dori sa fii. Este un an marcat de sacrifici asumate pe linie de munca, intrucat te simti obligat sa renunti la o parte din tine. Ca sa-ti mearga bine, e cazul sa renunti la anumite colaborari, mai ales la colegi si subalterni. Te coinfrunti oricum cu o fluctuatie de personal care te provoaca sa iei asupra ta si sarcinile altora. Tetrezesti ca pur si simplu nu ai cui sa delegi anumite misiuni si, de multe ori, tu centrezi, tu dai cu capul.

Sanatate si dispozitie
Acesta este calcaiul lui Ahile pentru tine in 2013. Cauza principala a afectiunilor la care risti sa fii expus este epuizarea fizica si nervoasa, in special din cauza lipsei de odihna si a suprasolicitarii profesionale. Asa ca ia-o mai usurel, daca nu vrei ca boala sa se intaleze in corp. Si poate fi vorba despre ceva depistat cu greu sau prea tarziu. Diagnosticul ti se pune cu greu si ar trebui sa fii atent la posibile afectiuni pe linie genetica. In a doua jumatate a anului, cu Jupiter in Rac, e bine sa ai grija de ficatul tau, sa faci cure de detoxifiere si sa nu tii in tine emotiile negative, pentriu ca stomacul abia asteapta sa traga semnale de alarma.

Fecioara

2013 in ansamblu
In prima jumatate a anului, cu Jupiter in casa carierei pana pe 26 iunie, esti chemat in continuare sa iesi in fata, sa te afirmi, sa-ti asumi mai multe responsabilitati. Si cea mai mare frica a ta este aceea ca nu faci fata sau ca nu esti suficient de bun. Ai de luptat cu increderea in fortele proprii, pentru ca daca stai bine cu stima de sine, ascensiunea ta este de neoprit. Nu-ti fie frica sa-ti asumi pozitii de conducere sau sa devii lider pentru altii. A sosit timpul sa dai un exemplu, sa inspiri, sa accepti ca si altii vor sa fie ca tine. Dupa 26 iunie, ai sansa sa devii o persoana foarte populara, o prezenta solicitata in diverse cercuri. Devii tot mai cunoscut, iti faci noi prieteni, te implici in diverse activitati sau grupuri.

Dragoste si cuplu
Tu simti nevoia sa dai iubirii semnificatii spirituale. E clar ca la mijloc este ceva ce te nemultumeste, o lipsa, un gol. De aceea, esti atras de un partenber cu deschidere spirituala, care intelege cum functioneaza lucrurile in univers, ce este aceea legea atractiei, iar daca ar avea preocupari ezoterice ar fi ideal. Macar astrologie sa stie, poate si putina numerologie. Daca esti intr-un cuplu rodat, atunci poate exista o asemenea deschidere fabuloasa in doi catre domenii pe care le-ati ignorat. faceti impreuna un salt spre stiinte conexe, spre discipline alternative si gasiti raspunsuri si satisfactii pe care in alta parte nici nu le-ati fi crezut posibile. Relatia este pentru tine o scoala a vietii, iar impreuna cu partenerul puteti citi sau face cursuri impreuna. Comunicarea si calatoriile te apropie de jumatatea ta ori partenerul s-ar putea s arasara intr-o asemenea imprejurare.

Profesie si finante
Banii au stransa legatura anul acesta cu dragostea, nu prea se poate una fara alta, Mai ales ca in 2013 este posibil ca dragoste asa te coste. Ai de platiti polite pentru oamenii pe care-i ubesti, esti pus in situatia de a sustine financiar partenerul sau copiii. Unul le face si altul le trage, tu fiind in ca de-a doua categorie. Siguranta financiara depinde in mre masura de cum te asezi la locul tau, profesional vorbind, pana pe 26 iunie. Esti pe care sa faci un pas, iar ezitarile sunt de prisos. E bine sa mergi drept la tinta, sa apelezi la opameni ce te pot sustine, sa-ti ceri niste drepturi. Fara frica si rusine, tot inainte! In a doua parte a anului te asteapta poate chiar un contract avantajos, cu imbunatatiri ale nivelului de salarizare, poate chiar prin integrarea intr-o noua echipa. Nu se poate vorbi in 2013 despre blocaje finanicare de netrecut, ci doar de griji ale tale nefondate. Ai doar incredere ca totul va fi bine!

Sanatate si dispozitie
Anul acesta esti una dintre cele mai rasfatate zodii pe acest segment. Nu sunt tranzite majore de lunga durata pe zona sanatatii, asadar totul depinde de horoscopul personal. Esti chiar ferit de primejdii si de necazuri, care ar putea s avina cel mult la drum, asa ca atentie mare cum conduci sau pe unde mergi. Dar sanatatea te set protejata si depinde in mare masura de tonusul pe care-l ai. Daca ai nervi de otel, cu siguranta in 2013 se prefigureaza o sanatate de fier.

Balanta

2013 in ansamblu
In prima parte a anului cam ai de furca cu nevoia ta de a avea dreptate si de a sti ce e mai bine petnru altul. Ai de invatat sa nu mai judeci si sa-l acepti pe fiecare asa cum este, sa renunti la prejudecati si sa respecti alegerile celorlalti. Este pentru tine un an de munca, favorabil finantelor, dar cu potential conflictual in familie. Si nu degeaba esti nascut in zodia diplomatiei, pentru ca ai nevoie de ea mai mult ca oricand. Cu cat vrei sa impui tu regula jocului, mai ales acasa si in cuplu, cu atat o sa iasa tocmai pe dos. Luna octombrie, cand se produce eclipsa de Luna cu Soarele in zodia ta, ar putrea sa te invete minte sa te mai bagi in treburile altora.

Dragoste si cuplu
Combinatia Uranus-Pluto iti cam face zile fripte si anul acesta, mai ales in mai-iunie si octombrie-noiembrie. In cuplu, esti expus la situatii imprevizibile, la crize declansate de partener, dar si de izbucniri din partea ta. Marea greseala este incercarea ta de a da o directie si de a-ti impune punctul d evedere. Asta nu face decat sa te arunce in polemici. Fii pregatit sa accepti alegerile celor de acasa, dacxa nu vrei s aramai singur, sa-ti indepartezi copiii sau parintii. Exista un mare risc de a te rupe de cei dragi, de a forta pe cineva sa ia distanta de tine din cauza unei atitudini abuzive sau etern nemultumite. Invata sa te bucuri de ce ai in cuplu si in familie. Priveste plusurile mai mult decat minusurile! Una este sa conduci familia, sa o sprijini, sa o mentii pe o directie, alta este sa faci pe seful sau pe stapanul acasa. Atitudinea “eu te-am facut, eu te omor” sau “stiu eu mai bine decat tine” te face sa-ti dai singur cu stangul iun dreptul. Te vindeci anul acesta de niste convingeri invechite si de o mentalitate rigida, abordezi noi viziuni asupra vietii si relatiilor.

Profesie si finante
Trebuia sa fie si un capitol superlativ in viata ta anul acesta si iata ca am ajuns la el. Trag banii la tine, muncesti mult si ciu spor, ba mai esti candidat si la promovari, la functii de conducere, la o ascensiune fara precedent. In special in iulie, dar si oricand pana la finalul anului, poti creste in rang, in renume. Este un an al importantei, pentru ca meritele iti sunt recunoscute si poti fi avansat prin griuja si protectia superiorilor care apreciaza ceea e reprezinti tu. Iti demonstrezi valoarea, iar acesta este si motivul pentru care saltul in cariera este iminent. Iar ce castigi, e bine sa dai mai departe si sa-i ajuti pe oamenii care conteaza in viata ta. Daca incerci sa acumulezi, lucrurile vor decurge greoi si cu numeroase obstacole. E important sa sp[oresti ceea ce ai, sa introduci banii intr-un circuit, sa-i lasi sa faca pui, sa investesti, nicidecum sa-i pui la ciorap. Sa tii cont ca de unde dai, Dumnezeu iti da inzecit, asa ca anul acesta, e important sa oferi cat mai mult, pentru a primi pe masura.

Sanatate si dispozitie

La tine se pune in 2013 problema unor afectiuni mai vechi de sanatate pentru care nu ai gasit leac in trecut. de data aceatsa poti sa te deschizi spre alte metodfe de vindecare, terapiile complementare functionand de minune. Mai ramane sa si crezi in ele, dar si sa faci un efort de vointa pentru a-ti schimba radical regimul de viata. Un trai cat mai aproape de natura si mai lipsit de toxine, cumulat cu multa miscare iti garanteaza protectie fizica. marele risc al anului este dat de autoflagelarea prin diverse vicii (alcool, fumat) sau prin excesul de medicamente. Evita sa-ti otravesti singur corpul, sa te intoxici sau sa te alegi cu alergii din cauza abuzului de anumite substante.

Scorpion

2013 in ansamblu
Nu se pune nimeni cu Scorpionul in general, dar anul acesta parca iti depasesti orice limita. Ai o vointa incredibila si tot ce iti propui se poate intampla. este esential pentru tine sa iti stapanesti mintea si sa cultivi o atitudine pozitiva, pentru ca daca gandurile negative te stapanesc ele pe tine, atunci efectele in viata de zi cu zi vor fi dintre cele distructive. Ai grija deci ce spui si ce gandesti, pentru ca gura ta este aurita. Esti un magician care face lucrurile sa se intrample, iar spre binele tau ar fi de preferat ca intentiile trale sa fie constructive. Forta pe care o emani atrage atentia asupra, iar ceilalti vor cauta ghidare, calauzire si protectie la tine. Asteapta-te la un an in care s afaci adepti. sa-i tragi pe altii dupa tine, sa-I impingi de la spate, sa dai tonul. Esti motorul zodiacului si pui lucrurile in miscare. Cu vointa, curaj si spirit de initiativa, ai sansa de a transforma acest an intr-unul de cotitura pentru intreaga viata.

Dragoste si cuplu
In iubire esti foarte selectiv si impui o stacheta greu de atins. E posibil sa nu stii intotdeauna ce vrei, dar sa-ti doresti mereu ceea ce nu ai. Asa ca primul pas este sa cauti motivele de recunostinta pentru ceea ce ai. Daca renunti la sarcasm, la dorinta de a-l perpeli pe partener, de a-l sanctiona, atunci iti usurezi singur viata. esti si anul acesta pe programul sado-masochist care te indeamna sa-ti faci rau singur prin simplul fapt de a-l tachina si a-l intepa pe cel de langa tine. Este un an al vindecariid e ranile trecutului si nu potio trece chiar asa de usor peste tot ce a fost. Esti in plin proces de impacare si de iertare, relatia se redreseaza din mers trecand prin foc si sabie. Tot ce se intampla in doi are rol de pourificare, de sublimare a emergiilor in cuplu. Luna iulie poate marca un apogeu al relatiei, dai din nou voie sentimentelor sa curga in voie fara sa opresti robinetul.

Profesie si finante
Fluctuatiile sunt la ordinea zilei in viata profesionala, de aceea e bine sa fii pregatit pentru orice. Te paste o noua formula de lucru, un nou colectiv. poate chiar un alt lopc de munca sau domeniu de activitate. Se poate rupe un contract, un angajament care dintr-o data nu mai este in vigoare. Cele mai vulnerabile episoade pe linie de munca se pot consuma in mai-iunie si octombrie-noiembrie. Atunci e nevoie sa faci schimbari, sa fii flexibil, sa lasi lucrurile sa curga fara sa incerci sa le opresti. De fapt, renuntarea la control este o lectie majora pentru tine anul acesta, pe toate segmentele vietii, nu doar in cariera. Ia lucrurile asa cum vin si nu incerca sa te opui, convins fiind ca stii tu cum ar fi fost mai bine.Ti se cere initiativa, ai ocazia de a incepe ceva pe cont propriu sau de a oune biciul pe altii, dar mai departe nu te opune directiei in care o apuca lucrurile.

Sanatate si dispozitie
Saturn in zodia ta iti slabeste vitalitatea si te predispune in primul rand la o slabiciune a organismului. E bine sa-ti ingrijesti pielea si sa te asiguri ca oasele tale au suficient calciu. Mai mult, un control ginecologic annual ar fi binevenit. Daca te intereseaza o cura de slabire sau detoxifiere, eset cel mai bun an sa te apuci! De asemenea, este anul ideal sa renunti la vicii care iti intoxica simiti imbatranesc organismul. Epuizarea generala vine si din suprasolicitarea nervoasa in cariera. Grijile si fricile tale ca lucrurile nu merg asa cum ai vrea tu profesional se pot somatiza la nivelul capului, prin orice fel de afectiune, de la probleme oculare pana la cele stomatologice. Dintii, de altfel, sunt unul din punctele cele mai slabe, de care trebuie sa ai grija in 2013.

Sagetator

2013 in ansamblu
Anul acesta pare a fi unul de bilant pentru tine, in care tragi concluzii majore despre viata ta. Destinul si Saturn din Scorpion te indeamna la mai multa izolare, la retragere din viata sociala. Dorul tau de aventura este mai limitat, anul acesta te intereseaza mai mult ce este inauntru decat ce se vede pe dinafara. Poate fi anul marilor revelatii despre viata ta, totul se asaza pe fagasul normal. Insa de multe ori lucrurile se intampla cum e mai bine pentru tine si nu cum crezi tu ca e mai bine. Esti luat pe sus, ai uin liber arbitru mai limitat si e bine sa primesti ceea ce vine spre tine. 2013 este un an al credintei, al refacerii legaturii cu Dumnezeu. Poti fi actor in evenimente ce te indreapta spre cautari spiritiuale, intelegi ca toate au un scop si  se intampla la momentul potrivit. Foarte multe cauze pe care le-ai generat in decursul multor ani de zile produc efecte in 2013. Poate fi vorba, desigur, si de recompense, in cazul in care ai fost pe drumul constructiei. Norocul tau proverbial te acm ingradeste anul acesta: e posibil ca multe usi sa se inchida si sa nu iasa mereu cum ai vrea tu, dar ai incredere ca tot ce traiesti e spre protectia ta. Deci de cate ori nu-ti iese, nu forta lucrurile si nu te revolta impotriva sortii! 2013 vine cu testul rabdarii.

Dragoste si cuplu
Pana pe 26 iunie, Jupiter in zodia opusa nu este cel mai bun sfatuitor, pentru ca te indeamna la ruperea de relatii, la nemultumire in cuplu, la atractie catre parteneri nepotriviti. Ai impresia ca, undeva, acolo, e ceva mai bun pentru tine decat in prezent. Este anul in care ar fi bine sa te vindeci de asteptari si iluzii, invatand sa traiesti in prezent si sa te bucuri de omul din viata ta. Daca nu-l ai, atunci s-ar putea chiar sa atragi pe cineva care-ti hraneste iluziile. Viata in doi trebuie tratata cu multa prudenta, intelepciune si rabdare. Esti in proces de maturizare relationala, indiferent de varsta pe care o ai. Uranus in casa iubirii mai pune si el sare pe rana si vine cu situatii imprevizibile, cu reactii de necontrolat din partea partenerului sau a copiilor. Miscarea, activitatile distractive sau hobbyurile comune ar putea reaprinde focul pasiunii. Prea multa independenta il duce pe fiecare pe drumul lui si va tine departe de aspiratiile in doi.

Profesie si finante
Banii sunt un motiv de framantari nu din cauza lipsei, ci din pricina dorintei tale de a avea mai mult. Asteptarile tale parca sunt mai mari ca oricand si din punct de vedere profesional, ai pretentii uriase si pui foarte multa presiune pe tine. Anul acesta, succesul vine prin abilitatea ta de a te asocia cu cine trebuie, de a intalni oameni cu influenta care te pot impinge de la spate. Ai sansa de a ateriza intr-un anturaj favorabil, prietenii sunt cei care te sustin si te ajuta sa dobandesti beneficii. Cert est ca trebuie sa schimbi ceva la modul in care obtii veniturile, sa faci un pas decisiv, fie sa-ti schimbi serviciul, fie sa muncesti suplimentar facand ceva ce te reprezinta. In primavara sau in toamna ai putea fi fortat de imprejurari sa te misti din loc. E foarte posibil sa traga la tine si banii altora, sub forma de de mostenire sau imprumut, exiatand tentatia de a lua in imprumut sau, dimpotriva, de a inchide un credit. Cumva, gasesti solutii miraculoase, iar banii ajung la tine atat si atunci cand ai nevoie, pe cai misterioase.

Sanatate si dispozitie
Tot Nodul Nord si Saturn in Scorpion au treaba cu tine anul acesta. Oboseala cronica, epuizarea s ritmul de viata dezordonat te pot pune la orizontala. Este vital sa-ti iei pauze, sa te odihnesti, sa dormi, sa te relaxezi, sa meditezi si sa te rogi. Daca nu te ocupi de tine de bunavoie, atunci o vei face fortat. Riscurule medicale sunt multiple: sistemul osos, articulatii, dinti, aparat genital, ficat. Exista riscul de cronicizare a unor boli sau de revenire galopanta a unei afectiuni vechi. Atentia asupra sanatatii ar putea sa-ti consume anul acesta mare parte din timp, imunitatea avand nevoie serioasa de sprijin.

Capricorn


2013 in ansamblu
Tu esti si anul acesta candidatul principal la transformarea vietii tale. Si nu este ceva ce iti doresti neaparat, dar lucrurile asa se intampla. Esti luat pe sus precum personajul Dorothy din “Vrajitorul din Oz”. A venit furtuna, te-a inaltat casa cu tot, cu catel si cu purcel, si te-ai trezit ca ai aterizat in tinutul de nicaieri. Problemele tale sunt existentiale, cauti un sens, o directie, te intrebi ce e cu viata ta. Este un an fantastic de deschidere spirituala pentru tine, in care intuitia se inflitreaza tot mai mult si eclipseaza latura ta rationala. Te cunosti din ce in ce mai bine, citesti, faci cursuri ce iti deschid in fata ochilor o noua lume. Saturn si Nodul Nord in Scorpion iti asigura o ascensiune gradata prin integrarea intr-un grup, intr-o echipa. Se ridica anul acesta blocajele din anii trecuti, iesi din izolare, se incheie incercarile grele si te intorci la o viata sociala activa. Iti refaci anturajul si atragi oameni de calitate, in conformitate cu noile tale aspiratii. In 2013 pui bazele viitorului pe termen lung, te implici in actiuni care nu se misca asa de repede pe cat ti-ai dori, dar construiesti pas cu pas chipul in care viata ta va arata in urmatorii 28 de ani.

Dragoste si cuplu

In prima parte a anului viata in doi se centreaza pe atragerea de noi prieteni si de implicarea in planuri comune. Partenerul este sau redevine cel mai bun prieten, ori, daca esti in cautarea unui partener, iepurele ar putea sa sara din mijlocul anturajului. Din 26 iunie, Jupiter in Rac te face sa proiectezi foarte multe asteptari si iluzii in partener. Traiesti si respiri prin relatie, dar e bine sa nu faceti abuz de timpul petrecut impreuna, ca sa nu va sufocati. De obicei, Jupiter in zodia opusa vine cu tentatia rupturii, cu cautarea in exterior, cu goana dupa altceva decat ai. Numai ca Racul il tine in frau, este semnul de exaltare al Marelui Benefic, ceea ce tie iti da anul acesta stabilitate si dorinta de a te centra pe viata de familie, pe mediul intim, pe realizarile comune. Marile impliniri vin cu ajutorul partenerului sau prin el. Jumatatea ta este pentru tine purtatoarea prosperitatii. Luna iulie, cand se produce trigonul regal pe semne de apa, ar putea marca un varf al vietii in doi, cu realizari concrete, drumuri sau indeplinirea unor idealuri. Lucrurile s-ar putea sa nu fie neaparat vizibile, dar se produc la un nivel foarte subtil, care da cheag vietii tale. Se pune oricum anul acesta si problema spatiului de locuit, fie te muti, fie reamenajezi, fie esti implicat in tranzactii care implica o proprietate.

Profesie si finante
Bajbaiala mai continua pana pe 26 iunie, cand pasii pe care-i faci sunt ezitanti. Numai ca lucrurile se misca incet, dar sigur. Esti in cautarea locului potrivit, a vocatiei, a activitatii care sa te implineasca. Cariera este zguduita din radacini si trebuie aliniata la noua viziune pe care o ai asupra vietii. E bine pentru tine sa urmezi semnele, pentru ca la momentul oportun apar oamenii potriviti care-ti indica drumul corect. E bine sa mergi pe mana altora, prietenii si anturajul sunt mesagerii tai. Integrarea intr-un nou grup sau echipa de lucru vine de la sine, totul e ca tu sa nu refuzi oportunitatea. A doua parte a anului este chiar la discretia ta, pentru ca nu mai sunt tranzite majore pe casele vocationale. Banii trag oricum la tine, nu ai motive sa te plangi de lipsa lor. Mentiunea principala ramane ca in prima jumatate de an ai timp sa produci venituri constientizand ce-ti place sa faci si punandu-ti la treaba talentele. Este un an bun pentru semnarea de contracte avantajoase, pentru munca in echipa, in parteneriat, in cuplu.

Sanatate si dispozitie
Pana pe 26 iunie ai de luptat cu regimul de viata haotic. E timpul sa-ti regularizezi timpul, sa dormi si sa mananci cand trebuie. Orice activitate fizica te fortifica, atat pe exterior, cat si pe interior. De asemenea, schimbarea obiceiurilor alimentare iti aduce mai multa energie. Ai putea sa renunti din proprie initiativa la un viciu care iti ataca ficatul, cum ar fi alcoolul sau fumatul. De asemenea, multe griji se duc de la sine daca acorzi atentie controlului greutatii. A doua jumatate din 2013 anunta o vitalitate debordanta. Se schimba in primul rand modul in care abordezi viata, zambetul iti revine pe buze si iti face tot corpul sa zambeasca.

Varsator
2013 in ansamblu
Anul acesta esti pe val, 2013 iti aduce o noua identitate socala. Esti una dintre zodiile chemate sa-si asume puterea si sa urmeze o cale pe care sa mai vina si altii. Ai o mare capacitate de ainspira, de a fi un exemplu, multi vor dori sa fie ca tine. Pentru a putea merge mai departe, eset obligatoriu sa iesi din tiparele trecutului si sa privesti cu incredere si optimism. Trecutul, grijile din sanul familiei nu fac decat sa te traga inapoi. Anul acesta, locul tau nu este acsasa, ci pe scena, in fata celorlalti. Ceea ce faci tu are ecou, deci nu ezita sa te pui in valoare. E timpul sa accepti o raspundere sociala, sa-ti asumi cariera pe care ti-o doresti, sa-ti urmezi vocatia, sa nu mai tragi mata de coada. Orice initiativa care-ti aduce vizibilitate, statut social, crestere de imagine atrage bunastarea pe toate strazile vietii tale.

Dragoste si cuplu
Incertitudinile afective se risipesc pana pe 26 iunie, timp in care viata ta interioara se asaza treptat. Te indragistesti, te reidragostesti, te ocupi de copii. Relatia este o motivatie puternica in tot ceea ce faci, de aceea esti in campanie de cucerire. Reinvii pasiunea in cuplu sau, daca nu ai  pe nimeni, ti se aprind calcaiele. Nu mai cauti in afara, te stabilizezi, fixezi prada si treci la vanatoare. Esti cel mai aprig cuceritor al zodiuacului pana in vara si s-ar putea sa faci grsturi de care nu te-ai fi crezut niciodata. Esti un Harap-Alb ce are de trecut probe initiatice. Ai obstacole de depasit, insa indoielile de care te impiedici. Au darul de a-ti intari credinta in iubire, in jumatatea ta si in sentimentul ca iubirea merita orice sacrificiu. Te vindeci de ranile emotionale si repari tot ceea ce ai stricat in decursul ultimilor ani. Ar fi bine sa tratezi iubirea cu mai multa joaca si distractie, sa te bucuri e fiecare ritual de curtare. relatia este intarita de orice activitate facuta la comun, mai ales recreativa. Un spectacol din cand in cand sau un hobby practicat in doi intretin cadrul romantic. Parca traiesti un preludiu care nu se mai termina, dar si cand se va termina, din vara, o sa ajungi acolo unde nu ai mai fost niciodata.

Profesie si finante

Sti cea mai avantajata zodie din punct de vedere profesional dar, sa ne intelegem, bunastarea nu pica singura din cer. Ca sa o obtii, e nevoie sa-ti asumi riscuri calculate. Si, daca nu vrei sa fii luat pe sus si sa fii pus in fata unui fapt implinit, ar fi bine sa treci chiar tu la conducerea propriei vieti si sa iti asumi tu pasii schimbarii. Initiativa si curajul te conduc spre un rol social care iti consolideaza pozitia. Chiar daca e posibil sa stai mai putin pe acasa, obiectivul principal al anului este asigurarea unei baze materiale. E important sa echilibrezi timpul dedicat profesiei cu atentia fata de cei dragi. Refugiul in miunca iti este daunator, desi din 26 iunie, cu Jupiter in casa muncii, nu prea ai masura. Lucrezi in proiecte paralele, iei prea mult asupra ta, esti depasit de volum. Nu uita sa delegi autoritatea, sa-i implici pe ceilalti in proiectele tale si sa ceri ajutorul. Trigonul regal din iulie pe semnele de apa ar putea marca un apogeu in cariera, o redresare spectaculoasa, o crestere a reputatiei, cu avantaje financiare ce iti permit sa sustii obiectivele personale si per cele ale familiei.

Sanatate si dispozitie
Pluto in casa bolilor grele nu este tocmai de bun augur anul acesta, pentru exista riscul de cronicizare a unor afectiuni pe fondul epuizarii si al stresului. Mai mult, s-ar putea sa existe ceva ascuns de care sa nu afli atunci cand trebuie. E posibil sa se activeze o boala pe line genetica, sa ai nevoie de ingrijiri ale dintilor, pielii, oaselor, articulatiilor, parului. In plus, exista riscul de accident la drum, asa ca prudenta excesiva nu strica deloc. Si nici nu e nevoie sa fii la volan ori in masina, exista pericol de cadere mergand pe strada ori prin casa. In a doua parte a anului, regimul de viata asigura nivelul de energie. Exercitiile fizice, contactul cu natura si alimentatia corecta devin priotitare. Daca nu faci din proprie initiativa, te va forta medicul. Atentie si la kilograme, pentru ca ai tendinta de a lua in greutate pe fondul unui apetit greu de stapanit.

Pesti

2013 in ansamblu
Un an special pentru tine, pentru ca 2013 poate marca intalnirea cu maestrul. Daca aveai nevoie de iun specialist in viata ta, anul acesta ai sansa sa dai peste cine trebuie. Si daca ai decizii majore de luat, este esential sa ceri indrumare. Cunosti mentori, profesori, oameni care te pot ajuta sa-ti schimbi viata. Una peste alta, 2013 este un an mult mai pragmatic decat cel anterior, vin solutii neasteptate la probleme pe care asteptai de mult sa le rezolvi. Se mai linistesc apele, te simti mult mai fortificat pe dinauntru si ai parte de mult mai multa consistenta in tot ce faci. Neptun in zodia ta este chiar foarte prietenos si iti faciliteaza accesul la surse de informare oculte, parapsihice, la un univers spiritual bogat, la intuitii si revelatii, la presimtiri si vise premonitorii.

Dragoste si cuplu
In prima parte a anului, viata ta afectiva are conotatii domestice. E posibil sa resimti constrangeri din partea familiei, care te limiteaza si simti pe alocuri ca te impovareaza. Poate e nevoie de ingrijiri pe care sa le acorzi parintilor sau rudelor in varsta. Pe de alta parte, in relatia strict cu jumatatea ta estei interesat de o investitie, de o mutare sau de amenajarea spatiului de locuit. Sanatatea relatiei de cuplu depinde de confortul material, de aceea te poti hotari sa faci un pas major in doi. Pe langa infrumusetarea proprietatii mai poate fi vorba si de sporirea numarului de membri. Este si un an al fertilitatii, numai ca din 26 iunie incolo cam ai de lupta cu ispitele. Te simti atat de seducator, incat simti ca ai de daruit atata dragoste mai multoir parteneri, Monogamia iti cam pica prost, iar excesele tale pot dauna grav vietii tale intime. cert e ca te indragostesti sau te reindragostesti de actualul partener. A doua jumatate din 2013 vine cu mai multa buna dispozitie, cu timp liber, cu atentie actordata distractiilor, cu practicarea unui hobby.

Profesie si finante
In privinta banilor se impune o atentionare foarte serioasa. Prieteni nu sunmt anul acesta cei mai buni aliati, asa ca e bine pentru tine sa nu dai basni cu imprumut, sa nu girezi, sa nu depui garantii. Daca mergi pe incredere, risti sa te legi la cap si sa tragi ponoasele te temren lung de pe urma unei increderi tradate. Nu amesteca prietenia cu afacerile! Daca incerci sa salvezi, mai ales daca nu ti se cere ajutorul, ai mari sanse sa te ineci tu singur. La modul general, anul predispune la fluctuatii financiare, veniturile alernand cu cheltuielile excesive. Anul nu favorizeaza acumularea, iar banul trebuie perceput ca o energie ce are nevoie sa circule. Daca blochezi banii la banca sau la ciorap, ii impiedici sa vina spre tnine. Nu te lasa orbit de castoiguri iluzorii, pentru ca s-ar putea sa te implici in proiecte ce se dovedesc a fi niste himere. Nu te agata de nimic, da drumul oamenilor care sunt pagubitori, nu mai insista acolo unde ai incercat de nenumarate ori si nu a iesit. Nu te opune cursului evenimentelor si nu mai bate la usi inchise!

Sanatate si dispozitie
Trupul in care locuiesti intra in 2013 in programul de reabilitare. Starea ta de bine depinde de ceea ce considei tu ca reprezinta relaizari, succese si esecuri. Daca-ti merge bine, daca te consulti, daca nu te cramponezi de ceea ce nu mai merge, stai bine atat psihic, cat si fizic. Marile incercari lipsesc, in functie desigur de horoscopul personal. Ar trebui remarcata poate o sensibilitate la medicamente si anumite substante, existand riscul de intoxicatii sau de contactare a unor boli contagioase. Cine stie, ai pute asa te alegi cu o boala a copilariri, indiferent de varsta. Alergiile la diversi compusi chimici sau factori externi (praf, polen etc.) mai pot sa fie pe lista neplacerilor de sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...