Treceți la conținutul principal

Cifrarea literelor

In numerologie, fiecarei litere ii corespune o cifra. Tinand cont ca sunt 9 numere de baza (1-9), primele 9 litere din alfabet corespund primelor 9 cifre (A=1; B=2… I=9), urmatoarele 9 litere formeaza din nou un set de la 1 la 9 (J=1; K=2… R=9) si asa mai departe.

Tabelul de mai jos prezinta corespondenta dintre numere si litere:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

Asadar, literele A, J, S corespund cifrei 1. Literele B, K si T corespund literei 2 s.a.m.d.

De mentionat ca, pentru cifrarea literelor, se foloseste alfabetul latin standard. Ceea ce inseamna ca, de exemplu, pentru limba romana, nu se iau in calcul diacriticele.

Aplicatie:
Sa cifram numele:
VIOLETA MARIA LENSKI
V=4; I=9; O=6; L=3; E=5; T=2; A=1; M=4; A=1; R=9; I=9; A=1; L=3; E=5; N=5; S=1; K=2; I=9.
Adunam cifrele: 4+9+6+3+5+2+1+4+1+9+1+1+3+5+5+1+2+9=79; 7+9=16;1+6=7.
7 reprezinta numarul de expresie.

Daca, de pilda, ne intereseaza sa calculam numarul activ, ne vom rezuma la prenumele intreg:
VIOLETA MARIA
V=4; I=9; O=6; L=3; E=5; T=2; A=1; M=4; A=1; R=9; I=9; A=1.
4+9+6+3+5+2+1+4+1+9+9+1=54; 5+4-9.
Numarul activ este 9.

Comentarii

 1. Esti grozav ! Stiam eu !
  Cristina.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc pentru explicatie!
  Nimic nu este intamplator!

  RăspundețiȘtergere
 3. Valeriu spune-mi te rog ce se intampla dupa casatorie? Femeile si nu umai isi schimba numele, asta inseamna ca-si schimba si numarul destinului? Bine oricum intr-o casnicie prin experientele acumulate iti schimbi destinul, dar daca este vorba de o schimbare radicala?
  Multumesc
  Adinuca

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna Adinuca, pe tema propusa de tine am avut o intreaga dezbatere pe astrocafe. Te rog sa te uiti pe linkul de mai jos la precizarile facute acolo, mai ales la interventia cu nr. 37.
  http://astrocafe.ro/articole/articole-31/articol-introducere_in_numerologie-675

  Pe aceeasi linie, vezi te rog articolul Numere fixe/ numere mobile, tot pe astrocafe, unde sunt alte precizari legate de numerele care se pot modifica pe parcursul vietii, de exemplu odata cu casatoria.

  http://astrocafe.ro/articole/articole-31/articol-introducere_in_numerologie-675

  Raspunsul vei vedea ca este DA: dupa schimbarea numelui prin casatorie, femeia are o noua numerograma, unde majoritatea numerelor principale valabile pana atunci se pot modifica.

  RăspundețiȘtergere
 5. Draga Valeriu,

  te rog sa ma ajuti intr-o chestiune. Dorim sa infiintam o asociatie a parintilor la scoala unde invata copii mei. Am ales cateva nume si asa cum ne-ai sfatuit de cateva ori le-am "cifrat"; Am obtinut 1 (din 100), 7, 4, si 2. Care crezi ca este cea mai potrivita denumire din punct de vedere numerologic si din contra cea mai nepotrivita pentru asociatia noastra. Multumesc
  Adina

  RăspundețiȘtergere
 6. Saut mana Adina,
  Alegerea depinde foarte tare si de scopul pe care si-l propune asociatia si despre cum membrii ei concep sa-si faca simtita prezenta. Daca acest comitet al parintilor se doreste a fi combativ, sa militeze pentru anumite drepturi, sa se impuna in ochii altora ca un organism de forta (care atrage, implicit, si opozitie, contestare etc), atunci vibratia 1 este chiar indicata. Altfel, pentru orice tip de asociere in care nevoile colegilor de grup si intelegerea reciproca sunt pe primul plan, cifra 2 este reprezentativa. 4 inseamna munca multa si tras pe branci pentru reusita, iar 7 poate aduce, intr-adevar, protectie divina, dar si un grad mai incontrolabil de idealism. Repet: depinde de scopul in care se face asocierea.

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc pentru raspuns. Scopul initial asociatiei noastre este sa putem strange si gestiona niste banuti pentru a ajuta scoala acolo unde statul esueaza. Recunosc ca atunci cand visez frumos, aspir sa atragem fonduri europene pentru altfel de educatie, altfel de timp liber, altfel de atmosfera in scoala. Dar asta este visul meu si deocamdata este doar vis. Nu m-am feri nici de munca pe branci, nici de intelegere reciproca si nici de protectie divina. Nu inteleg la ce se refera gradul incontrolabil de idealism. Multumesc
  Adina

  RăspundețiȘtergere
 8. O sa incerc sa fiu mai explicit, acum ca am inteles despre ce este vorba:
  1 = cea mai potrivita vibratie pentru intentiile tale, din punctul meu de vedere. 1 este un numar solar, care confera vitalitate si reusita. El da energie si entuziasm, iar persoanele implicate vor gasi motivatia necesara de fiecare data. 1 este cifra schimbarii si a inceputului de drum. Asadar, pentru ca vrei sa pui suflet in ceea ce faci si sa urnesti din loc niste mentalitati, sa fii un fel de agent de schimbare si un centru care iradiaza idei, vad in 1 o alegere fericita.
  2 = este un numar consensual: poate exista multa armonie intre membrii echipei, dar contactele cu exteriorul pot fi deficitare. Asociatia poate fi fragila in sensul in care este sensibila la stimului exteriori. Ea are mari sanse de a inota in directia curentului, de a se adapta la vremurile si mentalitatile in care traim, fara sa incerce sa produca vreo schimbare sau vreo mutatie de constiinta.
  4 = este intr-adevar un numar harnic si spornic, dar el nu garanteaza si succesul. Cel putin, realizarile au mai putine sanse de a se ridica la nivelul asteptarilor. Desigur, ma refer strict la tipul asocierii voastre. Altfel, daca imi cereai parerea despre o firma de constructii, de pilda, 4 era o alegere fericita.
  7 = numarul 7 este mistic si idealist. "Gradul incontrolabil de idealism" se interpreteaza astfel: aveti multe idei, va propuneti multe, visati la ele, dar putine vor ajunge sa se concretizeze. 7 nu este obligatoriu un numar al realizarilor. Este fluctuant si imprevizibil. E drept ca poate aduce circumstante fericite (de exemplu, cineva va da o mana de ajutor nesperata, sa-l prindeti pe Dumnezeu de picior), dare ele nu sunt garantate. Pot sa apara, la fel de bine cum pot sa nu apara. Din acet punct de vedere, 7 mi se pare destul de riscant pentru ceea ce va propuneti voi.
  Sper ca m-am exprimat mai pe inteles :)
  Successsss!
  Cu drag :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ati putea va rog sa-mi spuneti care este descrierea pentru numarul 33? Nu am gasit-o pe pagina....multumesc

   Alexandra

   Ștergere
  2. Ati putea va rog sa-mi spuneti care este descrierea pentru numarul 33? Nu am gasit-o pe pagina....multumesc

   Alexandra

   Ștergere
 9. Ei chiar ca mai lamurit acum. Multumesc. Esti ca de obicei de un real ajutor. Inca o data multumesc.Adina

  RăspundețiȘtergere
 10. Hmmm,oare, R=9 ?... J=1, K=2, L=3, M=4, N=5, O=6, P=7, R=8, S=9...asadar ???? dupa O nu se poate socoti litera Q, deci ??? Va doresc o frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 11. oare a calculat cineva pana acum cifra tarii? e 8, la fel ca orasul in care traiesc si numarul meu. ce tare :x

  RăspundețiȘtergere
 12. dar tz sh si literele cu sedile cum se calculeaza ?
  Gurita Ionut de ex .. Thanks

  RăspundețiȘtergere
 13. Diacriticele nu se iau in calcul. ş=s; ţ=t, ă,â=a, î=i.

  RăspundețiȘtergere
 14. Puteti sa dati explicatii si ce semnificatii au si celelalte cifre in afara de 1,2, 4, 7 - expicatiile existand mai sus.
  multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 15. 73 75 67 69 20 70 75 6c 61 20 74 69 67 61 6e 65 20 6d 75 73 75 6c 6d 61 6e
  daca poate cineva traduce asta e tare

  RăspundețiȘtergere
 16. Ce nume se ia in calcul daca este scris gresit pe certifcat de catre functionar? Cel real , nu???

  RăspundețiȘtergere
 17. Buna ziua,
  Care este semnificatia nr. activ 5?
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 18. la mine dupa nume am nr. 3 care este semnificatia mariana

  RăspundețiȘtergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. Puteti sa-mi descifrati si mie va rog un mesaj cifrat?
  415211519221222213

  RăspundețiȘtergere
 21. sunt nr activ 7 si exact asa este poate prea exact , m-ai naucit , felicitari d-nu astrolog

  RăspundețiȘtergere
 22. esti genial i-am facut si sotului e 6 nr activ si exact asa e !!!! cooooool

  RăspundețiȘtergere
 23. Numai un varsator poate fi asa pasionat de numerologie, karma, horoscop, paranormal! :D
  Mi-a placut articolul, eu tot varsator sunt, pe 12 :D

  RăspundețiȘtergere
 24. si daca ai doua nume , in functie de care iti calculezi numarul activ?

  RăspundețiȘtergere
 25. buna ziua,daca cifra numelui activ a ambilor parteneri este acelas,inseamna ca ambii au aceeasi personalitate?....cifrele adunate au rezultatul 20...deci cifra ar fi 2....

  RăspundețiȘtergere
 26. care este semnificatia numarului 3

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…