Anul Sarpelui de Apa

Pe 10 februarie, odata cu Luna Noua pe semnul Varsatorului din 2013, am aniversat Anul Nou Chinezesc. Am intrat astfel in Anul Sarpelui de Apa, care isi va exercita influenta pana la data de 30 ianuarie 2014.

Anii Sarpelui pun accentul pe viata materiala, pe nivelul fizic al existentei. 2013 aduce in centrul atentiei tuturor nevoia de a rezista in fata unor presiuni economice deloc usoare. Numai ca, spre deosebire de anul anterior, sunt de asteptat semne de revigorare financiara. Sarpele este unul dintre semnele de supravietuire in zodiacul chinezesc si ne imprumuta tuturor din forta lui, cu atat mai mult cu cat si Apa este recunoscuta ca fiind cel mai puternic dintre elemente. Grija pentru asigurarea gradului de confort la care aspiram are mari sanse sa fie raplatita. Iar in centrul preocuparilor noastre este bunastarea celor dragi.

Familia este o valoare absoluta in Anul Sarpelui si suntem dispusi sa facem orice sacrificii necesare astfel incat oamenilor care conteaza cu adevarat pentru noi sa le fie bine. Un asemenea sacrificiu ar fi, de exemplu, un numar foarte mare de ore de munca, ce priveaza familia de atentie si de prezenta fizica. Sarpele ne cere sa fim intelegatori unii cu altii si sa constientizam ca ceea ce se pierde intr-o parte se castiga in alta. Putem munci mai mult, cu spor, cu eficienta si cu rezutate satisfacatoare in plan financiar.

Sarpele are nevoie de o motivatie foarte puternica, altfel prefera sa se abandoneze intr-o stare de pasivitate. Anul este dificil pentru cei ce se simt plafonati intr-un loc de munca si nu intrevad niciun orizont. Resemnarea nu este o optiune in Anul Sarpelui, pentru ca Apa vegheaza la declansarea unor dezechilibre in primul rand psihice, cu stari de depresie, melancolie, existentialism.

Avem nevoie maxima de un factor care sa ne traga inainte sau sa ne impinga de la spate. Daca pasiunea lipseste din ceea ce facem, atunci avem putine sanse sa dam randament. Ne reorientam spre talentele noastre si le punem in aplicare. Multi dintre noi isi pot transforma anul acesta simple hobbyuri in activitati care sa aduca si venit, poate chiar in adevarate vocatii.
Anul Sarpelui incurajeaza mobilitatea si fluctuatiile pe piata locurilor de munca. Cei ce se ridica din starea de apatie profesionala care nu le mai convine pot sa faca un salt spectaculos spre ceva ce-i reprezinta. Numai doua alegeri sunt disponibile: sa te plangi ca nu-ti place si ca n-ai incotro sau sa-ti iei inima in dinti si sa ai curajul sa-ti urmezi visul. Inclusiv pe acest segment e bine sa contam foarte mult anul acesta pe suportul familiei, care ne poate incuraja atat afectiv, cat si financiar, sa facem acele schimbari majore in cariera, care sa redea un sens vietii noastre.

Sarpele este un semn individualist, de aceea multi vor prefera sa isi ia fraiele in propriile maini si sa porneasca in activitati pe cont propriu. Relatiile colegiale si de afaceri au parte de o doza de raceala, de detasare, de neimplicare afectiva, ceea ce pe termen lung poate submina parteneriate.
Suntem in schimb foarte afectuosi cu oamenii pe care ii iubim. Familia si prietenii beneficiaza de toata caldura si de tot devotamentul nostru. Avem tendinta de a face o distinctie foarte clara intre oameni anul acesta: cei ce conteaza si cei ce nu conteaza cu adevarat. Iar pe cei din a doua categorie suntem tentati sa-i marginalizam, sa nu le mai dam puterea si timpul nostru. Sarpele ne face pe toti extrem de selectivi. Ne priesc anul acesta mediile care ne fac sa ne simtim inistiti si incarcati energetic. E bine sa cautam compania care nu ne provoaca si nu ne consuma. Acelasi sistem nervos este hipersensibil si usor de stresat, devenim repede agitati daca nu ne priesc discutiile, aerul, anturajul etc. Sarpele ne recomanda sa stam numai in preajma sufletelor care nu ne ameninta linistea si echilibrul interior.

Anul 2013 ne ajuta sa ne punem valorile in ordinea prioritatilor. Valoarea suprema ese familia, deci impartasirea iubirii. Iar in top se afla, sub obladuirea Sarpelui, valorile materiale, care garanteaza si sprijina bunastarea casei. Ne putem vindeca serios anul acesta de cheltuielile exagerate pe lucruri perisabile. Inteleptul Sarpe ne invata ca “mai bine mai putin si mai bun decat mai mult si mai prost”. Calitatea devine criteriu de selectie in alegerea bunurilor si obiectelor. E important sa facem achizitii care sa reziste in timp, chiar daca sunt mai scumpe, dar care dureaza ani de zile. Exemplu concret: tot mai multi ajung la concluzia ca o pereche de pantofi de piele, mai scumpi, pe care-i cumperi o data si te tin patru ani, sunt de preferat unei perechi ieftine, care nu rezista si care vor fi reinnoiti an de an.
Sarpele ne ghideaza spre bunurile de pret si ne ridica standardele atunci cand vine vorba de cumparaturi. Anul acesta suntem constransi sa ne organizam foarte bine bugetul si, in acelasi timp, sa nu fim zgarciti cu noi insine.

Sarpele promite succesul oriunde exista organizare, planificare si cumpatare. De aceea, ca un ghid practic pentru acest an, e obligatoriu pentru fiecare dintre noi sa-si fixeze obiective clare. Sa luam deci cate o foaie de hartie pe care sa scriem clar cum ne proiectam anul. Apoi, cu credinta, sa lasam lucrurile sa se intample si sa prindem din zbor oportunitatile. Sarpele ne ajuta sa fim oportunisti. Asa cum sta el la panda dupa prada, la fel si noi avem sansa sa inhatam ocazii rare pe care sa le mestecam cu multa tenacitate. Sa fim pe faza si sa nu ezitam! Nehotararea si indoielile conduc la esec, asa ca primul lucru in decursul acestui an este sa stim ce vrem! Daca stim ce vrem, Dumnezeu ne va conduce spre caile cele mai potrivite pentru noi, deci ne va spune cum, iar la capatul drumului ne asteapta rezultatul.
Pe langa aceasta cheie vitala in anul Sarpelui – fixarea clara a obiectivelor (sa stim ce vrem si sa fim consecventi scopurilor, sa nu ne lasam deviati) – alte doua exercitii se cer rezolvate pana pe 30 ianuarie 2014: exercitiile de iertare si de recunostinta.

Sarpele de Apa ne rascoleste trecutul, scoate la suprafata amintiri greu de digerat. Avem nevoie mai mult de oricand sa taiem legaturile energetice care ne sorb de vitalitate, sa ne recuperam bucatile de suflet pierdute, iar asta nu putem face decat prin iertare. Iar iertarea poate fi un act foarte concret si simplu: sa trimiti ganduri frumoase, luminoase, sa doresti tot binele catre toti cei care simti ca te-au sabotat intr-un fel sau au comis furturi energetice. Sa-i lasi in grija Domnului pe cei ce te-au vorbit de rau, ti-au dorit sau ti-au facut vreun rau. Razbunarea si resentimentele nu conduc decat la o stare generala de epuizare care, pe de o parte, mananca din energie, iar pe dealta parte mai atrage alte situatii neplacute. Anul acesta putem vedea intr-adevar adevarata fata a unor oameni care ne tradeaza, ne mint sau ne folosesc. Dar cea mai mare pedeapsa este sa-i stergem de pe lista si sa-i ignoram. Este cea mai grea pedeapsa pe care o poate incasa egoul lor.

Stim foarte bine ca intotdeauna avem mai mult din ceea ce suntem. Anul Sarpelui de Apa vine cu incercari, provocari, stramtorari oriunde este nevoie tocmai pentru ca noi sa ne concentram pe ceea ce avem, nu pe ceea ce nu avem. Dumnezeu ne invata anul acesta ca oriunde este o nemultumire, o nereusita, un esec, se astupa de fapt o fereastra care ne muta atentia de la un peisaj neimportannt si neesential pe o alta fereastra unde gasim oricand o oaza de liniste si abundenta.

Un an cu scopuri clare, iertare si recunostinta!

P.S. Anul sarpelui ii avantajeaza cel mai mult pe cei nascuti in anii Sarpelui, Cocosului si Bivolului. Pentru nativii din zodia Porcului, anul se anunta reversibil, cu provocari sau recompense, in functie de parcursul evolutiv de pana acum, daca sunt sau nu pe directia cea buna

Un comentariu:

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...