Cui i se urca sangele la cap? Luna Plina in Varsator – 22 iulie 2013

Luna iulie a anului 2013 este speciala prin trigonul regal pe semne de Apa: Marte si Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion si Neptun in Pesti. Acest val de energie actioneaza la nivelul emotiilor si al sentimentelor. Ar trebui sa ne simtim mai calmi, mai echilibrati, mai flexibili. In mijlocul acestei perioade pica Luna Plina in Varsator (deci Soare in Leu si Luna in Varsator), in seara zilei de 22 iulie. Ce se intampla cu Apa atunci cand sufla acest vant de  Aer si Foc?

Luna Plina in Varsator cade ca un fulger care atinge fundul oceanului din fiecare dintre noi, acolo unde se afla un vulcan gata sa rupa. Lava se depune, iese la suprafata, se raceste si formeaza o insula cu vegetatie luxurianta, paradisiaca. Deci devine sol fertil. Intalnirea celor trei elemente implicate este mediata de elementul care lipseste din ecuatie: Pamantul. Marele merit al acestui eveniment astral este acela ca ne aduce cu picioarele pe pamant, ne trezeste la realitate.

Stim ca apele linistite sunt adanci. Aceasta Luna Plina tulbura orice calm care era numai aparent. Tot ce era la nivel de suprafata capatata profunzime. Opozitia Soare-Luna se formeaza chiar in primul grad al zodiilor Leu, respectiv Varsator. Analiza simbolurilor sabiene pentru aceste grade este revelatorie. Simbolul sabian pentru primul grad din Leu “Sub imperiul stresului cuiva i se urca sangele la cap”. Pentru primul grad din Varsator simbolul sabian este “O veche chilie din lut”.

E nevoie acum de o mica furtuna care sa descarce tensiunea acumulata. Luna Plina confirma una dintre legile lui Murphy: “Daca ceva pare perfect, cu siguranta a fost scapat ceva din vedere”. Sunt zile minunate sa cunoastem fata adevarata a unor oameni. Vedem lucruri pe care nu le-am vazut pana acum sau pe care le credeam altfel decat erau ele in realitate. Se creeaza niste circumstante astfel incat niste bubite sa faca explozie. Constient sau inconstient putem atinge zone extrem de sensibile din altii, iar reactiile pot fi dintre cele mai imprevizibile. Stam de vorba cu cineva ca si cum am contempla luciul celebrului lac scotian Loch Ness, spunem un cuvant care doare si, dintr-o data, vedem cum interlocutorul nostru se transforma in monstrul din apa, un fel de balaur care scuipa flacari, se racoreste, se calmeaza si baga inapoi capul in adancuri. Sa binecuvantam deci situatiile de tensiune care ne ajuta sa scoatem din noi si din altii dureri vechi ingropate, de care habar nu mai aveam ca exista.
Luna Plina in Varsator prilejuieste reactii imprevizibile, momente de uimire, stari de perplexitate. Ele nu dureaza, ca imtensitate, dar impactul lor este definitiv. Personaje care pareau binevoitoare sau prietenoase isi dau acum arama pe fata. Patrundem intentiile ascunse din spatele zambetelor afabile. Vedem clar ce-si doresc cu adevarat unii oameni de la noi.

Luna Plina in Varsator este un maestru care ne da o initiere! Ea ne aduce o perspectiva clara asupra anumitor roluri pe care le jucam. E vorba in special de cuplul salvator-victima. Ne trezim in sfarsit la realitate si ne dam seama ce inseamna sa-ti fie mila de cineva. Este o vorba din popor care trebuie neaparat amintita: “ti-e mila de dracu’ ”. Oamenii pe care ii consideram mici, slabi si neajutorati intelegem ca de fapt sunt doar niste manipulatori care se hranesc cu energia noastra, adica vampiri energetici. Nicio victima nu este ceea ce pare! La polul opus sunt cei care ne repeta la nesfarsit cat au facut ei pentru noi, cat de mult s-au sacrificat, cat au renuntat la ei, ce martiriu au facut. Ce s-ar fi ales de noi daca n-ar fi existat ei, cum ne-au tinut ei pe noi in carca! Bietii de ei! De fapt vedem ca ar face orice ca sa ne lege de ei, ca sa le cedam atentie si vesnica recunostinta. Niciun salvator nu este ceea ce pare!

Acestia sunt adevaratii balauri carora li se urca acum sangele la cap si dau tot ce au mai bun din ei: victimele si salvatorii. Asa ca sa ne asteptam la reprosuri, la inducerea unor sentimente de vinovatie, la atingerea corzilor sensibile, la santaj emotional. Axa Leu – Varsator pe care se produce Luna Plina este axa iubirii. Ni se limpezesc ochii si ii vedem pe cei care ne-au dat ceva de-a lungul timpului doar cu scopul de a primi! Adica au dat cu asteptari. Nu din iubire pura, ci din conditionare. Ne trezim dintr-un vis pe care il credeam tesut din iubire si care, de fapt, era conceput ca pe un schimb: ti-am dat ca sa-mi dai. Stim de acum inainte pe cine contam in viata noastra, cine ne scoate ochii, cine ne manipuleaza, cine ne sprijina, cine ne discrediteaza, cine ne iubeste si ne accepta exact asa cum suntem. Mai presus de orice, stim de cine sa nu ne mai fie mila, pe cine e cazul sa lasam in pace.

E timpul sa-i respectam pe toti oamenii, sa le trimitem ganduri pozitive, sa-i acceptam asa cum sunt fara sa incercam sa-i schimbam, dar sa fim pe deplin constienti cu cine avem de a face. E timpul sa-i recompensam si sa ne orientam spre cei care ne-au sprijinit si ne sprijina neconditionat, fara sa ne ceara la schimb sa le ridicam altare de inchinare. Bineinteles, si noi trebuie sa procedam intocmai. Luna Plina in Varsator ne obliga sa uitam indata ce am dat, sa nu stie stanga ce face dreapta. Dar sa fim vigilenti, treji si sa nu-i uitam nici noi pe cei care ne-au dat cu aceeasi masura, fara sa ne ceara sau sa ne scoata ochii.

Odata ce ne eliberam de presiunea sangelui urcat la cap (primul grad sabian al Leului), suntem pegatiti sa ne contruim o chilie din lut (primul grad sabian al Varsatorului). Chilia din lut (adica din pamant) face referire la un spatiu modest, restrans, de mici dimensiuni. Dar in acest moment ne dam seama ca nu avem nevoie de mai mult. De ce? Pentru ca nu ne trebuie prea mult loc ca sa-i primim in casa secreta a sufletului nostru pe cei cu adevarat sinceri, care ne iubesc exact asa cum suntem. Ei sunt atat de putini incat ne ajunge un bordei. Ce sa facem cu un palat gol, unde nu ne viziteaza nimeni? Cei care se trezesc acum si fac o selectie clara a oamenilor din viata lor, care se insotesc doar cu cei care ii accepta pentru ceea ce sunt, indiferent de ce profesie au, de cat castiga, de ce spune lumea, cei care dau la randul lor fara sa ceara, fara sa reproseze, fara sa scoata ochii, pot sa-si construiasca de acum inainte un palat, pentru ca fundatia este vesnica, materia prima fiind iubirea neconditionata. Palatul si-l inalta cei care renunta sa-i mai salveze pe altii, cei care inceteaza sa mai lupte pentru cauze pierdute, sa-i multumeasca pe cei vesnic nemultumiti, sa-i bucure pe cei care nu stiu sa se bucure, cei care nu mai vor sa pozeze in salvatori, cei care refuza sa mai fie victime.

Initierea pe care o primim pe aceasta Luna Plina in Varsator din 22 iulie 2013 ne dezvaluie sensul invataturii biblice care ne spune ca “din pamant (lut) suntem facuti si in pamant (lut) ne intoarcem”. Leul (semn de Foc) si Varsatorul (semn de Aer) ne traduc aceasta taina: din iubire suntem facuti si in iubire ne intoarcem. Iar ca sa traim in aceasta iubire neconditionata, care ofera, constienta fiind ca va primi inmiit tocmai pentru ca nu cere, a sosit vremea sa inotam in apele limpezi (ale trigonului regal). Ca sa facem asta trebuie sa iesim din mlasina cu salvatori si cu victime. Care sunt si... care suntem.

 

4 comentarii:

  1. Superb articol! Ca de cele mai multe ori cand citesc articolele tale, simt ca imi dai aripi si deschizi calea spre zari pe care nu le-as fi vazut fara ajutorul tau.
    Zile pline de inspiratie si iubire!
    Madalina

    RăspundețiȘtergere
  2. Un mod absolut original de prezentare a unor aspecte astrologice, mult diferit de a altor astrologi, fapt pentru care felicit călduros autorul și-i urez succes în continuare.
    Cu admirație,
    Neli Bulancea

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos articolul...dar nu stiu daca astrele chiar ne influenteaza, daca ar fi sa te iei dupa astre mereu se face justitie si e un echilibru,poate peste o mie de ani:D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci am gasit raspunsul la tot ce se intampla cu mine de aproape 3 zile , cred enorm de mult in zodiac si in tot ce inseamna el. Am simtit ca ceva se intampla ciudat ,rar simt si acum am realizat k Luna plina a fost in zodia mea Varsator . Si stiu Sigur k nu este o coincidenta faptul k am intrat aici si am aflat k acest articol mi.a fost predestinat . Credeti.ma k mi.au dat lacrimile cat am citit articolul . Stiu k nu sunt Multi care cred in zodiac dar eu sunt Varsator cu ascendent in Gemeni , tot ce am citit in toata viata mea despre aceasta combinatie minunata a fost si este pur si simplu adevarat si toate transformarile prin care am trecut in tot acest timp mi le.am putut explica datorita articolelor Dumneavoastra . Va multumesc ca existati

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...