Luna Noua in Balanta leaga si dezleaga

Harta astrala pentru momentul de Luna Noua in Balanta din 24 septembrie 2014 arata ca o joaca intre energiile planetelor Venus si Marte. Planetele din Balanta (conjunctia Soare-Luna, Nodul Nord, Mercur) sunt asezate in prima casa, a Berbecului, iar, semnul Berbecului se afla in casa a 7-a, a Balantei (cu Nodul Sud si Uranus). Armonia se impleteste cu conflictul. Fiecare dintre noi parca are de impartit ceva cu cei din jur, dar mai inainte de toate, cu propria persoana.

Pluteste in aer o vibratie conflictuala foarte puternica, simtim nevoia sa explodam, sa dam pe dinafara, sa scoatem din noi tensiunile acumulate in timp. Cu greu ne abtinem sa nu dam replica, sa nu deschidem gura, sa nu spunem ce nu ar fi trebuit. Parca sta un spiridus negru la spatele nostru care ne trage cate un ghiont si ne face sa rostim sau sa facem ceva ce ne ia si pe noi prin surprindere. Ne putem trezi spunand “Ups, iar am comis-o!”. E aproape imposibil sa nu ni se intample sa rostim sau sa facem ceva ce nu ne reprezinta si sa nu ne intrebam “De unde a iesit asta? Asta nu sunt eu.”. Orgoliul iese din adancurile noastre tocmai ca sa se curete. E in regula, pentru ca, evident, avem ceva de invatat: sa tragem de fiecare data concluzii, sa ne analizam obiectiv, sa recunoastem cand gresim si, cel mai important, sa ne cerem iertare! 

Toti cei care nu recunosc ca gresesc sau, chiar daca recunosc fata de ei, nu admit fata de ceilalti, pot suferi blocaje din cauza orgoliului, mergand de la certuri, neintelegeri, pana la tot felul de mici accidente prin lovire, taiere, arsura, afectare de orice fel a pielii. E timpul ca din supereroi sa devenim oameni, sa ne aratam fata noastra cea mai blanda si mai umana. Omul e supus greselii, iar greselile sunt o cale de evolutie. Sigur, nu exista nici bine, nici rau si nici greseala nu exista din punct de vedere spiritual. Vorbim aici despre atitudinea infalilibila care ne aduce acum numai pierderi. 

Luna Noua in Balanta ne aduce in fata nevoii de a schimba ceva la noi daca vrem ca viata noastra sa se transforme in bine. Sa ne uitam, deci, in curtea noastra, nu dincolo de gard! Relatiile in care niciunul dintre parteneri nu considera ca a gresit cu ceva fata de celalalt sunt condamnate. In orice fel de parteneriat (profesional, casatorie, prietenie) unde exista un blocaj, dar nimeni nu recunoaste ca a gresit undeva si ca poate indrepta ceva la el insusi, se ajunge cu precipitare la capat de drum.

In schimb, relatiile in care cei doi cresc prin simpla prezenta a celuilalt, recunoscand ce anume are de indreptat fiecare la el insusi pentru ca lucrurile sa functioneze, pot deveni modele de inspiratie. Atmosfera acestei perioade este cu bataie lunga, pentru ca tot ce se incepe la o Luna Noua intr-o zodie culmineaza la Luna Plina din aceeasi zodie, peste aproximativ o jumatate de an. Iar viitoarea Luna Plina in Balanta este “programata” pe  4 aprilie 2015.

In toata aceasta perioada asistam la un spectacol al relatiilor. Daca stam pe margine si observam, devine evident daca intr-o asociere, intr-o prietenie sau intr-un cuplu sunt doua minti care se ciocnesc sau doua suflete care se impletesc.

In plus, Luna Noua in Balanta ne ajuta sa intelegem ca ne este cel mai bine daca ne concentram pe ce vrem sa fie in viata noastra, nu pe ceea ce dorim sa nu mai fie. Daca dorim sa rupem o relatie, sa scapam de cineva, sa intrerupem un parteneriat si investim toata energia noastra in acest scop, nu facem decat sa dam putere celuilalt! Si asa amplificam, de fapt, conflictul. Cu cat incercam sa ne dezlegam, cu atat intarim de fapt tocmai legatura! Inclusiv ritualurile de dezlegare pot ajunge sa-i chinuie pe cei ce le practica si sa le aduca tot mai multe piedici, pentru ca legatura prinde tot mai multa forta. Ne este dat sa intelegem acum de ce a spus Iisus sa ne iubim dusmanii. Daca vrem sa indepartam pe cineva de noi, ii dam atentia noastra si stim ca unde este atentia se duce si energia. Gandindu-ne intens la cineva sau la ceva ii dam energia noastra. Sa ne rugam pentru toti cei cu care suntem in conflict, pentru binele lor, numai asa atragem armonia. 

Sa ne concentram, deci, pe proiectia viitorului! Sa vizualizam, sa ne dorim, sa ne rugam cum vrem sa arate si cu cine dar, la sfarsit, sa nu uitam sa cerem ca tot ce primim de la viata sa fie “spre binele nostru cel mai inalt” sau “cum vrea Dumnezeu”.

Luna Noua in Balanta din 24 septembrie 2014 ne mentine pana pe 4 aprilie 2015 pe un val de sinceritate fata de noi insine si ne da puterea de a recunoaste fata de noi insine ce avem de schimbat la noi, nicidecum la celalalt. Cea mai mare virtute devine capacitatea de a ne ierta pe noi si de a ne cere iertare. Sa fim sinceri, deci, si sa recunoastem ce vrem, ce ne dorim, ce ne place! Ca sa traim in armonie cu noi insine si ca sa avem relatii armonioase, sa ne mutam atentia de pe tot ce ne blocheaza si vrem sa lasam in urma! Sa nu ne mai gandim la cei cu care suntem in conflict, pentru ca le cedam energia noastra!

Sa ne concentram numai pe situatiile pline de iubire. Sa fim atenti nu la oamenii care ne baga mintea in priza, ci la cei care ne tin inima deschisa!

10 comentarii:

  1. Buna, Valeriu! Intrebarea mea nu are legatura cu materialul, insa, am o curiozitate. Am citit ca o conjunctie pluto-marte in casa a VIII a, in harta natala, nu e foarte benefica. E adevarat? Mentionez ca Marte si Pluto sunt in capricorn.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Efectele pot fi reversibile, in functie de mersul lucrurilor de pana atunci si de cat orgoliu are cel in harta caruia vine aceasta conjunctie :)

      Ștergere
    2. Multumesc mult!

      Ștergere
  2. Oare ar fi benefic sa dam curs unor pasiuni bruste, teribil de acaparatoare, ce se nasc intre oameni nepotriviti (ca varsta, de ex.)? Ce sens au aceste mistuiri, cand in fapt relatia nu e de perspectiva, contravine logicii, lumile protagonistilor par imposibil de unit, doar magnetismul dintre ei e covarsitor? Sa le uitam in categoria himerelor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca magnetismul este al sufletelor, sa nu va pese de nimic si de nimeni. Astea sunt singurele relatii de perspectiva.

      Ștergere
    2. Alina, nu este nimic intamplator in vietile noastre! :) Asemenea pasiuni se nasc intre suflete ce s-au mai intalnit in alte timpuri, in alte vieti, si nu si-au rezolvat 'problemele' legate de iubire. Varsta ar trebui sa fie ultimul lucru la care trebuie sa te gandesti.Varstele umane sunt diferite de varstele sufletelor, si chiar sunt lipsite de importanta in cadrul oricarui tip de relatie, orice ar spune 'gura lumii'. :) Cat despre logica, lumile actuale ale celor 2.....nimic nu este imposibil, caci suntem co-creatori ai vietii noastre, iar logica trebuie exclusa din start, caci, daca vorbim de logica, nu mai vorbim de pasiune, iubire, etc. :) Lasa Mintea deoparte, si asculta, intotdeauna, ce-ti spune Inima, caci, acela este glasul Adevarului! :)

      Ștergere
  3. Ca de obicei, dumneavoastra ne tineti cu inimile deschise!

    Va multumesc din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Unul dintre cele mai frumoase articole citite in ultima perioada. Minunat !

    RăspundețiȘtergere
  5. multumiri pt horoscop , te urmaresc din inregistrari cand apari la TV, doamne ajuta sa primesc ajutor de unde nici nu gandesc.., dar te asigur ca ai mare mare dreptate in tot ceea ce prezici. nici nu -ti dai seama ..., !

    RăspundețiȘtergere
  6. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...