Saturn în Săgetător: Frumoasa și Bestia

Saturn s-a instalat în Săgetător pe 17 septembrie 2015 și nu mai pleacă de aici până pe 20 decembrie 2017. În astrologia tradițională, se spune că o planetă iubește planeta în domiciliul căreia se află. În cazul de față, Saturn îl iubește pe Jupiter. Oare cum poate Marele Malefic să facă o casă bună cu Marele Benefic? Deja, scenariul pare o copie a poveștii ‘Frumoasa și Bestia’. Adevărat, dar să ne amintim de la început că cei doi eroi se căsătoresc și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.

Dacă tot am început cu deznodământul, să continuăm cu concluziile. Mai bine de doi ani, 4 zodii iau fața celorlalte în clasamentul realizărilor și evenimentelor notabile. E vorba despre careul de zodii de la coadă: Săgetătorii și Peștii (guvernați de Jupiter), Capricornii și Vărsătorii (guvernați de Saturn). Acesta este careul de ași al zodiacului câtă vreme Saturn parcurge Săgetătorul. Trecând de la general la particular, foarte semnificativă este perioada ca oportunități de schimbare favorabilă de direcție pentru toți cei născuți în harta natală cu un aspect major între Jupiter și Saturn.

Acum, pentru că publicul cere întotdeauna un personaj negativ pe care să-și descarce sufletul, ca să-și manifeste și să curețe negativismul dinăuntru, ne întoarcem cu multă plăcere la Bestie. Bestia noastră din poveste e însă un prinț fermecat. La fel de bestial este și Saturn în Săgetător. Aparent înfricoșează, anunță imposibilul, capătul de drum și eșecul. Nici nu-ți vine să te apropii de el. Dar minta noastră este cea care a creat Bestia pe care o vedem în fața ochilor, așa că tot noi avem puterea de a o îmblânzi.

Saturn în Săgetător reconciliază limitele cu nelimitările, finitul cu infinitul, ceea ce este jos cu ceea ce este sus. Acest tranzit este pentru noi un exercițiu de putere. Suntem obligați să ne depășim limitele și ni se spune clar și răspicat:

EȘTI MAI MULT DECÂT ȚI-AI DAT VOIE SĂ FII PÂNĂ ACUM!

Visele pot să devină realitate pe tranzitul lui Saturn în Săgetător. Bestia este doar o iluzie creată prin magie, care ascunde o realitate deformată. Saturn în Săgetător rupe vraja și ne face să vedem ceea ce ne înspăimânta drept o realitate atractivă și cât se poate de tangibilă. Putem face tot ce nu credeam că suntem în stare să facem. Putem ajunge acolo unde nu îndrăzneam să ne avântăm înainte. Putem urca acolo unde ne temeam să nu ne ia cu amețeală.

TREBUIE DOAR SĂ CREDEM ÎN NOI! ȘI SĂ CREDEM CĂ MERITĂM!

Saturn în Săgetător nu poate să înțeleagă pe cineva care tot se roagă să atragă un partener. Satun în Săgetător nici nu s-ar gândi vreodată că ar putea rămîne singur sau că n-ar atrage cel mai special partener! Saturn în Săgetător nu înțelege deloc cum poate cineva să se plângă de lipsa banilor sau a succesului. Cum să-ți treacă prin cap că ai putea fi sărac sau la coada vacii? Înseamnă că atât crezi că meriți!

Saturn în Săgetător ne aduce succesul pe care credem că-l merităm! În mocirlă stai și te minți că pietrele sunt nestemate, meriți! Asta crezi că meriți, de asta ai parte. Tot Saturn ne educă să credem că merităm toate lucrurile pe care ni le dorim și pe care nu le avem. El stă de veghe să credem în noi și să considerăm că lucrurile pe care ne este teamă că nu le vom dobândi sunt de fapt starea de normalitate! Cum adică să tremuri că nu găsești pe cineva? E normal să fii cu cineva pe potriva ta! Cum adică să nu ai bani? E normal să ai bunăstare! Cum adică să știi ce poți, ce daruri și cât profesionalism ai, și totuși să ai îndoieli că vei reuși să obții jobul dorit? E normal să-l obții! Doar ești cel mai bun! 

Știi cine ești, știi ce poți și nimeni nu-ți poate lua darurile pe care ți le-ai cultivat! Poartă-te ca atare! Saturn în Săgetător este forța cosmică de a crede în noi și de a ne asuma responsabilitatea față de cine suntem! Dacă-l ascultăm, el nu ne permite să merităm mai puțin decât valoarea pe care o avem. De aceea, Saturn în Săgetător vine peste noi cu drumul inițiatic al prințesei către palatul Bestiei de prinț. Locul fetei nu mai era lângă tatăl ei bolnav, ci în brațele fericirii, care la început provoacă reacții de respingere și de panică. E foarte periculos să te vezi cât de mare, de puternic și de merituos ești atâta timp cât, până atunci, te credeai mic. Când dai cu ochii de tine și te vezi cât ești, de fapt, te ia cu leșin.

Saturn în Săgetător ne ține de mână, ca să nu ne speriem de propria măreție. El ne ridică din ‘patul durerii’, lângă care ședea prințesa îngrjindu-și tatăl bolnav, și nu ne dă voie să mai stăm în nicio situație nesănătoasă. Condiția rămâne, desigur, să credem în noi! Cine nu crede, acolo îi e locul! Unde nu îi este bine! Își merită soarta! Saturn întinde mâna, dar dacă nu-l apuci, cine e de vină? 

Saturn în Săgetător anunță așadar o relocare grabnică din situațiile care sunt mult sub condiția noastră și sub potențialul nostru de exprimare. El ne aduce:

Puterea de a renunța la un loc de muncă abuziv și convingerea că merităm cu mult peste ce avem acum. E normal să ne bucurăm de aprecierea, recunoașterea și recompensele care ni se cuvin!
Puterea de a ieși din mizeria unei relații care ne-a împuținat și de a atrage o relație cu partenerul absolut pentru noi în viața asta! Îl merităm!
Puterea de a pleca departe de casă, în căutarea unei calități superioare a vieții, pentru a ne pune în valoare într-un oraș mai mare sau într-un sat izolat, într-un loc unde putem să exprimăm și să dăruim tot ce suntem noi, într-o țară străină, bucurându-ne de un confort care ne face mai liniștiți și mai creativi! Îl merităm!

Saturn în Săgetător ne amintește că este firesc să materializăm tot ce e mai bun pentru noi. Dacă credem în noi și cerem să fim în acord cu voia lui Dumnezeu, suntem iubiți și protejați! Cine doar se plânge, merită să se plângă în continuare! Cine este conștient de valoarea lui, își primește bonusurile pentru munca și eforturile de până acum! 

Trebuie doar să crezi că Bestia este un prinț! Trebuie doar să crezi că viața e mai mult decât blocajele nesănătoase în care te complaci. Fă-ți curaj, închide ochii și pupă Bestia direct în bot! S-ar putea să-ți placă! Dacă tot ți-e frică, atunci fugi și fă-te că te împiedici! Poate Bestia l-a citit pe Nichita Stănescu. Roagă-te să-ți prindă talpa piciorului și să ți-o sărute, iar tu să șchiopătezi pe urmă, de frică să nu-i strivești sărutul!

22 de comentarii:

  1. MINUNAT,CE MI PLACE..........MA CUTREMURA SI MA EMOTIONEAZA TOT CE AM CITIT..............

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoasa incurajare! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit articolul cu sufletul la gura. Este superb si de un real folos. Multumesc Valeriu. Multumim pentru generozitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol foarte pozitiv...Ar trebui citit in fiecare dimineata....Felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca nu as fi fost Varsator,tot as fi spus:minunat si frumos scris articol!!!Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tie chiar ca iti prieste schimbarea! Analiza atat de spumoasa, mai rar.. Am savurat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Valabil doar pentru cele 4 zodii ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nice, domnul Panoiu :-))) Ma refer la sfarsit - mi s-a strans stomacul de placere (sunt femeie, e normal :-)))).
    Cat despre restul articolului - nu ma pricep la meseria Dvs, dar tot ce scrieti mi se pare inspirat, inpirat, inspirat :-)
    _/\_
    So

    RăspundețiȘtergere
  9. Încheierea "face toți banii":)

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunat domnule Valeriu ! Saturn in Sagetator pentru zodia gemeni vorbeste mai mult despre relatii,parteneriate si sentimentale ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ascendent in Sagetator- tot ce ai scris mi se intampla acum. Nu mi-a venit sa cred nici mie cu ce rapiditate lucra Saturn. Mersi ca mi-ai mai deschis ochii. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow. il am pe saturn si jupiter in casa V ,ar acum saturn imi tranziteaza casa VII in sagetator . Merit tot ce este mai bun !
    Multumesc pentru minunatul articol.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tot ce scrieți este profund, răscolitor, surprinzător...Sunt săgetător, vă urmăresc de ceva timp și mărturisesc că am ținut cont de indicațiile d-voastră pt.a lua niște decizii grele; chiar mi s-au întâmplat lucruri neașteptate, parcă împotriva voinței mele...Totuși, parcă nu-mi vine să cred, chiar ne influențează atât de mult astrele?

    RăspundețiȘtergere
  14. Sint sagetator cu ascendent varsator dar inca nimic nu se misca. Oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumos și literar spus. As fi dorit poate ceva mai concret pentru ca sunt săgetător și la capătul celor doi ani ai lui Saturn în zodia mea, chiar mă bucur că în curând va pleca. Da, mi-a dat curaj să accept despărțirile necesare pentru restaurarea imaginii de sine și pentru supraviețuire la urma, urmei. M-a făcut tristă, melancolică, detașată ca și cum ar usca energia specifică zodiei mele. Nu este o bestie ce ascunde un prinț ci un adevărat Prinț al întunericului. Mă bucur că se va termina în curând și că nu voi mai prinde următoarea lui perioada aici. Pentru că la fiecare 30 de ani mi s-a întâmplat ceva periculos.

    RăspundețiȘtergere
  16. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...