Treceți la conținutul principal

Venus retrogradă: ''Ce are ea/el și nu am eu?''

Frica păzește bostănăria. Dar, ghiciți ce! Noi n-avem bostani! Deci nu-și are rostul nici frica. Dar, ca să scăpăm de ea, știm foarte bine ce trebuie să se întâmple. Venus retrogradează în Berbec și în Pești între 4 martie și 15 aprilie 2017 tocmai ca să ne amintească: frica se vindecă numai dacă este manifestată.

Venus retrogradă aduce scadențe în poveștile de iubire nerezolvate. Nu vorbim doar de iubirea romantică, ci de iubirea în toate formele sale: între frați, părinți și copii, prieteni, pasiunea pentru munca și meseria pe care o practicăm, bucuria de viață și plăcere în general. Există numai două categorii de oameni: cei care iubesc și cei care nu iubesc. Ori absența iubirii înseamnă FRICĂ. Ne învârtim în continuare în jurul aceluiași cuvânt magic.

Contextul astrologic scoate la rampă FRICA DE A NU FI IUBIT, care se manifestă acum la cotele cele mai înalte.

Între 4 martie și 2 aprilie, Venus retrogradează în Berbec. IUBIREA DEVINE LUPTĂ, COMPETIȚIE, INVIDIE. Suferă acum toți cei care SE COMPARĂ! De exemplu, fratele care are impresia că este iubit de părinți mai puțin decât sora lui mai norocoasă. Într-o categorie specială sunt plasați cei ce nu sunt într-o relație, dar se validează prin virtuți ieșite din comun. ‘Uite, eu, care sunt și frumoasă, și deșteaptă, și independentă, nu atrag nimic bun. Iar aia, care mai e și proastă și urâtă, a reușit în viață! S-a măritat, și-a găsit peticul.’ Comparația introdusă în ecuația iubirii rămâne cea mai scurtă cale spre frustrare. Când se ajunge la acest prag, deschidem repede Biblia la pilda fiului risipitor. Tatăl îl primește înapoi pe fiul care plecase de acasă și cheltuise averea pe distracții, în timp ce fiul care rămăsese acasă este invidios că el a muncit și are parte de același tratament cu fratele care n-a fost deloc recunoscător. Fratele care nu îl îmbrățișează pe cel ce s-a întors pe calea cea dreaptă înseamnă că și-a închis sufletul și l-a scos pe Dumnezeu din el, nemaivăzând Lumina.

Nici cei ce se cred mai merituoși decât alții nu au acum vreo soartă mai dulce. Suntem cu toții demni de iubire. Fiecare merită tot ce e mai bun pentru el, pentru că fiecare are locul lui. Venus retrogradă ne ajută să înțelegem că NU SUNTEM ÎN COMPETIȚIE PENTRU IUBIRE CU NIMENI! Iubirea este atotcuprinzătoare și include, nu exclude! Învățăm să-l punem pe fiecare om din viața noastră pe locul lui, fără să ne simțim amenințați. Iubirea nu este o energie limitată care se împarte – între frați, între copii, între soț și copil, între 2 prieteni. Scenele de gelozie sunt previzibile în intervalul de retrogradare venusiană. IUBIREA SE AMPLIFICĂ, ESTE ÎN CONTINUĂ EXPANSIUNE, ESTE INFINITĂ, FIIND TOTUNA CU LUMINA! 

Iubirea nu învinge niciodată, pentru că nu luptă niciodată! Venus retrogradă le dă bătăi de cap tuturor celor ce-și țin partenerul cu forța sau copilul sau părintele, în relații de dependență și atașament. Încălcarea liberului arbitru se întoarce sub formă de boală, pierdere financiară (Venus fiind și planetă a banilor), ratare, eșec, închidere de uși.

Din 3 și până pe 15 aprilie, frica de a nu fi iubit îi triază pe cei ce SE SACRIFICĂ, SE VICTIMIZEAZĂ, NU SE ABȚIN DE LA A-I SALVA PE ALȚII. Ca și cum, dacă nu-i dai celuilalt tot, n-o să te iubească. Ca și cum, dacă nu depinde de tine financiar, n-o să te mai iubească. Ca și cum, dacă nu-i pui pe ei mai presus de tine, o să rămâi neiubit.

IUBIREA NU ÎNSEAMNĂ SĂ RENUNȚI LA TINE, dintr-un singur motiv: NU POȚI SĂ DAI DE UNDE N-AI! Iar dacă te identifici cu acest tipar de sacrificiu, de victimă, de sclav, s-ar putea acum să nu mai ai de unde să dai: se termină banii, intri în colaps cu sănătatea, pierzi locul de muncă sau orice variațiune pe această temă. Tocmai ca să înțelegi că este obligatoriu să-ți placă de tine și să faci ce-ți place ție în loc să le faci pe plac altora. 

DA, MERIȚI SĂ FII IUBIT! Nu e nevoie să te compari sau să te pui în locul altora! Nu e nevoie să faci pe plac, deci să te afunzi în compromisuri, din frica de a nu fi respins, abandonat, părăsit, neiubit. Dacă nu mai ești la locul tău în viața cuiva, eliberează locul, iar dacă cineva nu mai este la locul său în viața ta, atunci nu mai ține locul ocupat, dacă vrei să vină cine trebuie. Locul tău este unic și nu ți-l poate lua nimeni!

Tranzitul astral acoperă mare parte din postul Paștelui (se încheie fix între Răstingnire și Înviere) și include Bunavestire, din 25 martie, când Arhanghelul Gabriel o vestește pe Fecioara Maria că îl va naște pe Iisus. Venus retrogradă trimite acum pe Pământ ca mesageri ÎNGERII IUBIRII, care liniștesc mințile și îmblânzesc inimile cu mesajul tradițional angelic: ‘NU VĂ TEMEȚI!’

P.S. V-ați prins că titlul face trimitere la titlul cântecului Deliei 😊

Sursa foto: http://exploringyourmind.com/philophobia-fear-love/

Comentarii

  1. Frumoasa interpretare!"Tranzitul astral acoperă mare parte din postul Paștelui (se încheie fix între Răstingnire și Înviere) și include Bunavestire, din 25 martie, când Arhanghelul Gabriel o vestește pe Fecioara Maria că îl va naște pe Iisus. Venus retrogradă trimite acum pe Pământ ca mesageri ÎNGERII IUBIRII, care liniștesc mințile și îmblânzesc inimile cu mesajul tradițional angelic: ‘NU VĂ TEMEȚI!’

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Valeriu.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…