Atelier de astrologie: Punctul Norocului (Pars Fortunae)

Oare nu cumva avem cu toții un dram de noroc primit la naștere, dar poate nu știm unde să-l căutăm sau poate nu-l apreciem? Oare suntem trimiși în viață cu mâna goală sau, de fapt, ne naștem cu o pereche de membre superioare tocmai ca să învățăm să luăm cu două mâini ceea ce ne-a fost pregătit? Unde să fie în astrograma natală trifoiul cu patru foi sau potcoava norocoasă?

Vă dau întâlnire să aprofundăm sau să recapitulăm una dintre cheile hărții natale: PARS FORTUNAE, tradus la noi drept PUNCTUL NOROCULUI.

Un indicator al succesului personal și al împlinirii de sine adesea trecut cu vederea, întrucât astrologia modernă pe nedrept ignoră darurile astrologiei tradiționale (elenistice).

O judecată și doi vrăjitori. Un nou ciclu astrologic de 10 ani începe în august 2024!

O dată la 10 ani se săvârșește una dintre Marile Taine astrologice, un eveniment care aduce la aceeași masă două forțe extreme convocate să rezolve stările de necesitate. După fiecare deceniu de viață măsurat pe Pământ, o energie cosmică ne mătură planeta și mai filtrează din reziduurile mentale, emoționale și fizice produse de specia dominantă, în prezent Omul. Globul Pământesc devine globul de cristal prin care se uită doi mari vrăjitori care pun în cumpănă echilibrul terestru. Cel denumit Marele Benefic, adică Jupiter, și cel botezat Marele Malefic, adică Saturn, stau la sfat și se pun de acord în ceea ce privește ajustările necesare pe planeta noastră. „Ce tâmpenii au mai făcut pământenii?” par a se întreba de fiecare dată cele două entități. Și de data aceasta va fi un consiliu foarte lung, care va dura aproape 11 luni. Pare că mai mult de 10 ani nu ne suportă nici Universul imediat fără să intervină, atât de multă energie toxică expulzăm în spațiul intergalactic.

Ca la o ceremonie japoneză sfântă a ceaiului, Jupiter se așază într-un colț, Saturn într-altul, în timp ce holograma Pământului e privită și judecată la mijlocul ringului. Dacă am pomenit de „colțuri”, e clar că vorbim despre aspectul de „cuadratură”, cel de 90 de grade între planete. El se petrece de 3 ori la orb perfect în 2024-2025, prima dată pe 20 august și apoi pe 24 decembrie 2024, cu Jupiter în Gemeni și Saturn în Pești, apoi pe 15 iunie 2025, cu Jupiter în Rac și Saturn în Berbec. Așa se explică acel interval de aproape un an în care, cu intermitențe, efectele careului dintre Jupiter și Saturn ne ies prin piele.

Atelier de astrologie: Tehnici străvechi de orientare vocațională și prognoză, 11 septembrie, online

După atelierul despre Pars Fortunae parcă a rămas ceva neterminat, căci s-a deschis o poartă către înțelepciunea celor vechi. Am revizuit câ...