editorial: Eu si constiinta mea

Sunt unul dintre cei care considera ca astrologia si numerologia nu pot si nu trebuie sa faca adepti. Intrebarea “Crezi in astrologie?” este neavenita din start, deoarece “credinta” e de competenta religiei. Astrologia si numerologia fac parte din sfera cunoasterii. Ar fi absurd sa te intrebe cineva “Crezi in matematica?” sau “Crezi in limba chineza?”

E adevarat ca pasim sfios pe terenul cu nisipuri miscatoare al convingerilor personale. Ele se dobandesc prin normele sociale la care suntem invitati sa ne conformam, prin valorile care ni se transmit, prin dicotomia “asa da”/ asa nu”, “e urat/ e frumos” etc. Dar se mai si educa. Experienta personala te duce intr-un punct al evolutiei dincolo de care ceea ce stiai deja pana atunci incepe sa se clatine ca la cutremur. Atunci se revarsa peste tine fluxul constiintei. Atunci incepi sa te racordezi la energia universala.

Se spune ca Dumnezeu te trage de maneca si iti spune “Alo! Trezeste-te!”. El nu da insa (de obicei) telefon, ci lucreaza prin metoda experientei de viata. Acceptarea adevarului ca exista mult mai mult decat percepem prin intermediul simturilor, ca suntem mai mult decat materie care moare si se descompune, vine pe mai multe cai (nu degeaba se spune ca “incurcate sunt caile Domnului”): intalniri datatoare de revelatii (intalnirea persoanei iubite, a unui idol, a unui mentor etc.), drame (accidente, despartiri, decesuri, cataclisme naturale etc.), boala. Ce-l mai cautam pe Dumnezeu cand avem nevoie de El, in momente de cumpana! Eu sunt sigur ca El, spre deosebire de noi, se multumeste si cu atat de putin.

Daca as mai adauga alte consideratii metafizice, i-as indeparta definitiv pe prizonierii concretului. Si totusi, sunt dispus sa risc. Astrologia si numerologia se pare ca ar fi stiinte revelate de entitati superioare ca nivel de evolutie, ce locuiesc pe alte meleaguri galactice. Acolo mi-as dori si eu sa ajung intr-o zi. Nu “acolo”, pe planeta lor (desi, inca din copilarie visez ca ma rapesc extraterestrii si ma duc in vizita la ei acasa), ci “acolo”, la nivelul lor de inalta spiritualitate si traire in deplina armonie cu legile universului. (Ca informatie suplimentara, inclusiv albinele, fapturi inteligente, se pare ca sunt luate din alta parte si plantate in mod deliberat pe planeta noastra. Dar, despre ele, alta data). Deocamdata, suntem cu totii “aici” si nu putem decat sa ne straduim sa facem din om o specie cu adevarat superioara.

Incercarea de a convinge pe cineva sa adere la vibratia planetelor sau a numerelor este din start sortita esecului. Suntem cu totii supusi influentelor, fie ca ne place sa credem sau nu. Energia astrelor si cea a numerelor lucreaza. Daca ai ales sa colaborezi cu ele la nivel constient si sa traiesti in concordanta cu ritmurile naturale, esti cu un pas mai aproape de integrare. Nu in Uniunea Europeana, desigur, ci in Univers.

Cine descopera aceasta cale nu este nici mai presus, nici mai prejos decat altii. Inseamna sa faci o alegere. Si orice alegere care te face sa fii un om mai bun te duce cu un pas mai aproape de Dumnezeu. Astrologia si numerologia sunt discipline ale cunoasterii care au aceasta menire. Prin ele, iti poti raspunde la intrebari despre viata, despre lume si, mai ales, despre tine. Iti poti descoperi vocatia: vocatia de a trai, vocatia de a iubi, vocatia de a evolua, vocatia de a munci, vocatia de a te darui celorlalti si de a face din lume un loc mai primitor.

Astrologia si numerologia nu sunt deloc comode. Ele te pun la treaba. Iti arata puterea pe care o ai si te obliga sa o pui la treaba. Te tin departe de pasivitate si de resemnare, te forteza sa-ti controlezi gandurile negative si sa iei singur deciziile. Prin astrologie si numerologie inveti sa faci ceva pentru tine. Sa renunti la stagnare. Sa accepti ca, pe langa soarta, ai forta sa te transformi (liber arbitru). Intr-un cuvant: sa evoluezi!

Si nu ai voie sa uiti un singur lucru: evolutia inseamna efort personal. Iti creezi singur karma si dai seama pentru faptele, gandurile si vorbele tale. Iar libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt. Inclusiv crestineste, sa evoluezi inseamna sa nu faci rau celorlalte fiinte. Nu intamplator, guvernatorul astrologiei este Uranus, planeta independentei, a mentalului superior si a constiintei.

In timpul vietii, esti un nume pe buzele sau in sufletul celorlalti, un subiect de discutie. Dupa iesirea de pe scena, din persoana devii personaj. Nu se mai vorbeste despre tine. Se povesteste despre tine. Pana la urma, iti spui “Singura realitate sunt eu si constiinta mea!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TABĂRĂ DE ASTROLOGIE, Turcia, Antalya, 22-29 iunie 2019

Tabără de astrologie + vacanță de vară Turcia, Antalya, 22-29 iunie 2019 7 nopți, 8 zile Titlul taberei: AstroLUX Tema de astrologie ...