Treceți la conținutul principal

Crucea iertarii in astrograma

Iubirea si iertarea sunt cele doua energii vindecatoare. Lipsa de manifestare a lor aduce un lung sir de blocaje care se manifesta in mai multe directii de viata. Neiubirea si neiertarea sunt prin urmare surse de dezechilibru, actionand ca doi clesti care ne tin strans.

Iertarea Racului: iertarea parintilor

In astrograma, primul popas al iertarii este la zodia Racului sau la casa a IV-a: iertarea trecutului si iertarea parintilor. Aceasta vine prin constientizarea faptului ca noi am ales sa venim in familia in care am venit, ca nu ne-am nascut intamplator acolo si nu in alta parte. Parintii au avut si ei parinti, fiecare cu dramele si lectiile lor neintelese, pe care le-au transmis mai departe. Dar Dumnezeu ne-a trimis El in familia noastra de origine cu un scop. Planetele in Rac sau casa a IV-a, la fel si disonantele Lunii ne invita sa reflectam la ceea ce am pastrat la nivel subconstient din copilarie si din relatia cu parintii nostri. Daca iertam, ne vindecam si nu aruncam asupra proprilor copii greselile noastre. Daca nu o facem, istoria se va repeta, iar rezolvarea va fi pe umerii copiilor nostri. E vorba in principal de copiii de sex opus (mama transmite “karma de neam” baiatului, iar tatal o da mai departe fetei). Am reusit sa trecem pragul daca demonstram ca ii iubim si ii acceptam pe parinti exact asa cum sunt, asigurandu-ne ca si noi vom fi iubiti si acceptati intocmai de copiii nostri.

Iertarea Fecioarei: iertarea la nivel de suflet

Urmatorul capat al crucii iertarii este zodia Fecioarei si casa a VI-a. Planetele aici, la fel si Mercur in aspecte dinamice, arata neiubirea de sine. Cauza esta credinta ca “nu sunt suficient de bun”. Pacatul Fecioarei si al casei a VI-a este mentalismul (Mercur) exagerat, analiza care toaca marunt orice detaliu, autocritica ce anuleaza propria valoare. Iar cine este autocritic, obligatoriu va fi critic si cu ceilalti. Invers, daca cineva critica foarte mult, automat se critica in primul rand chiar pe el. Si se critica deoarece crede ca nu merita sa fie iubit, atitudine ce i se trage din nemultumire. Sigur, e adevarat ca se poate intotdeauna si mai bine, dar atata timp cat suferi de nemultumire, starea de suficienta nu va fi atinsa niciodata, deci golul interior va fi vesnic.
Zodia Fecioarei si casa a VI-a confirma sau infirma iertarea parintilor. Credem ca nu meritam sa fim iubiti sau ca nu suntem suficient de buni pentru ca asta am dedus din educatie sau din mediul in care am crescut. Acum suntem pregatiti sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem. De la iertarea parintilor ajungem la iertarea propriilor defecte si imperfectiuni, asa cum le consideram noi sau cum ne spun altii ca le vad. “Asta sunt, asa ma cheama. Ma iubesc cu bune si cu rele”. Asta nu inseamna delasare, ci ca ma angajez sa muncesc pe mai departe cu mine! Cand nu ma mai judec si nu ma mai critic inseamna ca sunt pregatit sa nu-i mai judec si sa nu-i mai critic nici pe altii.
Aici ne dam iertarea la nivel de suflet! Ne iertam propriile limite, acceptam ca avem un corp fizic bine delimitat, un corp astral cu dorinte si slabiciuni, un corp mental pe care nu-l putem controla intotdeauna. Dar daca reusim sa tinem in frau mentalul, atunci iertarea in aceasta forma este asigurata.

Iertarea Scorpionului: iertarea altora

Scorpionul si casa a VIII-a cu planete sau Marte si Pluto prost aspectati arata nevoia de a ne vindeca de control. Facem cunostinta cu necunoscutul, cu ceea ce nu stim dinainte si ne obliga sa ne remodelam, reasezam, transformam. In casa a VIII-a sau in Scorpion deja parintii nu mai au nicio putere, dar noi mergem mai sus pe scara autoritatii: avem ceva de impartit chiar cu autoritatea suprema, cu Tatal Ceresc. Dumnezeu devine cel ce nu vrea sau nu ne lasa sa facem ce vrem noi, adica ce credem noi ca e mai bine pentru noi. Tendinta este de a ne lupta, de a ne supune, de a da vina pe soarta, pe Dumnezeu, pe ceilalti, pentru ceva ce ni se intampla. Simtim nevoia sa atacam, sa dam inapoi ce am primit, sa nu ramanem datori.
Numai ca evenimentele cu care trebuie sa ne impacam ne sunt date pentru ca, gata, am gresit prea mult, ne-am facut prea mult rau! Suntem adusi in punctul de a intelege ca tot ce dispare sau se termina nu mai era pentru noi in forma aceea. Cu Scorpionul, casa a VIII-a, Marte si Pluto iertarea trece prin acceptarea vointei lui Dumnezeu. Il iertam pe Dumnezeu, ii multumim si acceptam schimbarile impotriva vointei noastre cu rugaciunea “Doamne, faca-se voia Ta!”. Acceptand existenta planului divin, ii iertam pe cei care avem impresia ca ne deturneaza cursul vietii producandu-ne frustrari si depunem armele. Dumnezeu ne sopteste ca multe dorinte nu servesc misiunii noastre, de aceea nici nu se indeplinesc. Pe acest brat al crucii, iertarea inseamna renuntarea la invinovatore! Daca nu mai dam vina pe nimeni si nici pe Dumnezeu, pe soarta sau destin, inseamna ca am iertat! Si mai facem inca ceva: il rugam pe Dumnezeu sa ne ierte! Sii ii rugam noi pe cei carora credem ca le-am gresit sa ne ierte!

Iertarea Pestilor: iertarea de sine

Ajungem in sfarsit la zodia Pestilor, la casa a XII-a si la Jupiter sau Neptun afectat. Cu Scorpionul am facut primul pas al credintei catre Dumnezeu, lasandu-l pe Cel de Sus sa faca ce stie el mai bine si sa ne ierte. Dar mai este o proba, poate cea mai dificila: renuntarea la autoinvinovatire. Daca ne simtim vinovati, daca avem impresia ca intotdeauna am fi putut mai mult, atunci nu vorbim nici de iertare, nici de iubire, nici de vindecare. Sentimentul de vinovatie este poate cea mai grea dintre poveri si, cu cat ducem culpabilizarea in spate, cu atat atragem alte experiente ca sa ne simtim inca si mai vinovati pentru ceea ce am gandit, am spus sau am facut.
Iertarea inseamna acum credinta nelimitata. Acceptam ca Dumnezeu stie ce face si intelege ca avem de trait evenimente mai dificile pentru a ne testa tocmai credinta. Pana in acest plan, iertarea trece prin Biserica si prin oameni. Prin spovedanie si impartasanie ne curatam de pacate si mai primim ingerasi, protectie, ajutor. Cand ii iertam pe altii sau cand ne iarta ei pe noi taiem legaturile energetice si ne eliberam de pietroaie atarnate de picioare, care ne scufunda.
Dar iertarea desavarsita este iertarea de sine! Dumnezeu te iarta, parintii te iarta si tu ii ierti pe ei, ierti prostiile altora si ei le iarta pe ale tale. Dar daca nu te ierti pe tine, iertarea este incompleta. Cand te ierti pe tine, nu mai vrei sa te simti vinovat sau sa te mai victimizezi. Mergi pe drumul tau si iti faci misiunea stiind ca Dumnezeu e permanent cu tine si te ajuta sa evoluezi, ca esti in siguranta, indiferent ce s-ar intampla.


Remedii pentru iertare

Iertarea Racului: rugaciuni de iertare si lumina (aprins lumanari) pentru parinti
Iertarea Fecioarei: post (purificare)
Iertarea Scorpionului: spovedanie (impacarea cu Dumnezeu)
Iertarea Pestilor: impartasanie (pacea interioara, impacarea cu sinele)

Crucea iertarii din astrograma se formeaza la intersectia dintre iertarea pe care le-o dau altora si iertarea pe care mi-o dau mie. Iertarea altora incepe cu iertarea trecutului si a parintilor si continua cu iertarea tuturor celor care credem noi ca ne-au gresit (inclusiv Dumnezeu, destinul, soarta), din cauza ca au provocat schimbari care ne-au dat viata peste cap. Ne cerem iertare la randul nostru, de la oameni si de la Dumnezeu.
Axa iertarii pe care ne-o dam noua se suprapune cu axa credintei: Fecioara – Pesti. Iertarea la nivel de suflet (Fecioara), sinonima cu acceptarea propriei persoane si cu convingerea ca sunt suficient de bun asa cum sunt este si garantia stimei de sine. Dar cununa iertarii este iertarea de sine, care ne vindeca de sentimentele de vinovatie si de dorinta de a ne culpabiliza sau de a ne victimiza.
In astrograma, crucea iertarii deschide drumul credintei. Daca se spune ca fiecare isi duce crucea, de ce sa o purtam in spate si nu in inima? De ce sa fie grea si sa nu fie de lumina? De ce sa ne darame in loc sa ne vindece?
Sa ne iubim crucea!
Amin!

Nota:
Imagine 1: icoana "Rugaciunea lui Iisus in gradina Ghetsimani".
Imagine 2: prelucrata de mine

Comentarii

  1. multumesc pentru ce ne aduci aminte !

    RăspundețiȘtergere
  2. Atât iertarea cât şi judecata sunt legate între ele. Ori când eşti de mic judacat, înveţi şi tu să judeci. La fel se petrece şi cu iertarea. Ca să poţi ierta ar trebui mai întâi să judeci. Amândouă căi consider că sunt incomplete. E doar un început de drum.
    M-am gândit mult de tot la o soluţie posibilă de ieşire dintr-un astfel de mod de gândire dual. Singura pe care am găsit-o şi am aplicat-o a fost să mă iert mai întâi pe mine însumi...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…