Treceți la conținutul principal

Secretele numerelor (episodul 1): 21, numarul acceptarii

In practica spirituala, terapeutica, psihologica, numarul 21 este un punct de reper. Orice schimbare majora in viata unui om are nevoie de o perioada de 21 de zile. Acesta este intervalul dintre generarea unei cauze si producerea unui efect concret, vizibil.

Cine este dispus, de exemplu, sa se reprogrameze pozitiv, va repeta vreme de 21 de zile, in fiecare zi, un set de afirmatii vindecatoare. Sa luam exemplul cuiva care care are dificultati in a-si exprima sentimentele si prefera sa se reprime. Una dintre solutii pentru deblocarea exprimarii de sine este repetarea unei propozitii afirmative, cum ar fi: “Ma simt in siguranta atunci cand spun ceea ce simt.”. Ea poate fi citita, recitata ca pe o mantra sau rescrisa, dar, pentru a functiona, exercitiul trebuie facut zi de zi, timp de 21 de zile.

Sunt remedii naturiste care se recomanda a fi administrate vreme de… 21 de zile. In reiki, orice initiere presupune si o criza de vindecare, in care se rescrie structura corpurilor noastre, in conformitate cu noile informatii implementate. Aceasta criza de vindecare dureaza… 21 de zile. In constelatiile familiale, metoda psihologica prin care se actioneaza asupra arborelui genealogic cu scopul de vindecare a trecutului, transformarile care au loc la nivel subtil dureaza 21 de zile. Dupa aceasta etapa, persoana care a facut constelatii familiale se instaleaza pe un nivel superior, constant, de impacare cu trecutul, cu parintii, cu radacinile.

2 este numarul dualitatii si al opozitiei. Este numarul 1 din oglinda, 1 care se dubleaza. Sa revenim la primul exemplu, cel al afirmatiilor vindecatoare. “Eu” (“eu” fiind 1) am niste convingeri foarte adanc inradacinate pe care vreau sa le schimb. Ma hotarasc sa practic o afirmatie pozitiva. Afirmatia pozitiva este o unitate separata de mine (deci este tot un 1), ea sta fata in fata cu mine. Pe de o parte sunt eu (1), pe de alta parte este afirmatia pozitiva (alt 1). De cate ori un 1 se intalneste cu alt 1, prima faza a relatiei este cea conflictuala, de respingere. Apare lupta “care pe care”. Fiecare entitate tinde spre autoconsevare. Avem 2 individualitati care stau fata in fata.

1 1

Pentru ca acesti doi de 1 sa devina unul singur, e nevoie de timp. Drumurile celor doi de 1 se vor intalni undeva, in spatiu si timp, ajungand sa formeze un singur drum.

1          1

1

Acesta este procesul firesc prin care ceea ce era la inceput 2 (un 1 fata in fata cu alt 1) se transforma in 1. 2 intr-1. 21.

21 este numarul prin care informatiile divergente cad la pace. In 21 de zile se produce simbioza, se reface unitatea. Advrsarul meu initial devine totuna cu mine. “Eu” sunt “el” si “el” seidentifica cu “mine”. “Eu” am in mine afirmatia pozitiva, iar afirmatia pozitiva a prins viata prin mine dupa 21 de zile.

21 este numarul INTEGRARII, al ASIMILARII, al ADAPTARII. Dupa 21 de zile asimilam ceea ce resimteam pana atunci doar ca pe o presiune externa. Ne adaptam la circumstante carora, initial, credeam ca ne este imposibil sa le facem fata. Chiar si fumatorii care incearca sa se lase de fumat au acest prag de 21 de zile. Acesta este intervalul in care ne vindecam de obisnuinte. 21 de zile este perioada in care este activa miscarea de rezistenta a organismului. In 21 de zile, corpurile noastre – mental, emotional fizic – lupta cu toate mijloacele sa se autoconserve si sa ramana asa cum erau inainte. Dupa 21 de zile apare acceptarea.

21 este numarul ACCEPTARII si al FORMARII DE NOI DEPRINDERI.

In alfabet, 21 este foarte frumos ilustrat grafic de litera Y. Doua drumuri care se intalnesc si ajung sa formeze unul singur.

Ceea ce nu repetam constant de 21 de ori sau timp de 21 de zile nu risca sa devina un nou obicei. Dupa 21 de incercari se creeaza insa o noua dependenta!

2+1=3. 3 este un numar ce simbolizeaza depasirea limitelor, optimismul, expansiunea. Dupa 21 de zile (adica vibratia totala 3) rasuflam usurati, am trecut un prag, ne simtim din nou bine in pielea noastra, suntem pregatiti pentru noi orizonturi de gandire simtire si traire.

Alergatorul, dupa ce a alergat 21 de zile, in a 22-a zi considera deja alergarea mai fireasca decat mersul…


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…