Horoscopul lunii FEBRUARIE

Luna februarie se anunta a fi o luna irationala, in care nu putem gasi explicatii logice ale evenimentelor. Nici sa nu incercam sa intelegem ce ni se intampla, pentru ca lucrurile sunt mai presus de noi, ca si cum am fi manevrati intr-un teatru de papusi. Putine sunt zodiile care isi pot exprima vointa.

E ca si cum n-am vrea sa facem anumiti pasi, dar tot ii facem. Lupta nu ne este de niciun folos, ne eliberam si ne usuram tocmai daca renuntam. Punem punct unor capitole din viata noastra si ne pregatim sa o luam de la capat, pe drumuri noi. Suferinta este transformatoare.

Intre 13 si 18 februarie, luam decizii care schimba vieti.

Evenimentul lunii este, desigur, intrarea Destinului in Balanta pe data de 18. Devenim incompleti fara un partener. Se activeaza si frica de singuratate, dar evolutia cea mai spectaculoasa nu poate fi decat in cuplu sau asociere.

Sfarsitul lunii ne indeamna sa ne asumam riscuri calculate si sa nu dam vrabia din mana pe cioara din pom.

Mersul planetelor in februarie 2014:

Soarele: pana pe 18, seara, in Varsator, cand ajunge in Pesti
Pe 30 ianuarie am avut Luna Noua in Varsator, iar pe 17 februarie avem Luna Plina in Leu
Mercur: pana pe 12 in Pesti; retrograd din 7 februarie; din 13 februarie, retrograd in Varsator pana la sfarsitul lunii
Venus: toata luna in Capricorn, revenita in mers direct
Nodul Nord: pe 18 februarie, dupa-amiaza, trece din Scorpion in Balanta

Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii ianuarie: Marte in Balanta, Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn.

Horoscopul pentru fiecare zodie:

Berbec

Inceputul lunii februarie te pune la adapost de evenimente majore, ca si cum ti s-ar da timp sa tragi adanc aer in piept. Marte, guvernatorul zodiei tale, bine aspectat intreaga luna, iti aduce chiar o atitudine pasiva, intrucat totul vine acum spre tine, fara sa faci mare lucru esti luat pe sus de ceilalti, asa ca e bine sa ai grija ce oferte si propuneri primesti. Unele s-ar putea sa nu fie tocmai… decente, si sa-ti puna la incercare moralitatea sau integritatea. Esti pus destul de des in fata faptului implinit, esti implicat fara voia ta in viata altora, te lasi luat pe sus de evenimente care nu au neaparat legatura cu tine. Intre 7 si 12 februarie, cu Mercur retrograd in Pesti, ar fi bine sa vorbesti mai putin si sa asculti mai mult, sa tii pentru tine niste planuri si confesiuni. Chiar s-ar putea sa ti se faca tot felul de marturisiri si sa fii tratat ca un duhovnic. Daca incalci legea confidentialitatii, o sa ai de pierdut, deci tine pentru tine ce afli! Intre 13 si 18 februarie ai de facut niste viraje bruste. S-ar putea sa schimbi planurile in ultimul moment sau sa fii invitat la niste reuniuni pe nepusa masa. Ceea ce iti proiectasesi dinainte se da peste cap, asa ca s-ar putea sa traiesti cu impresia ca nimic nu e sigur si sa te intrebi “Ce-o mai aduce si ziua de maine?”. Prieteni vechi dau buzna in viata ta, aducand la suprafata visuri pe care le-ai avut odinioara si pe care nu le-ai indeplinit niciodata. Poate le repui pe tapet. Dupa 18 februarie, cu Nodul Sud in zodia ta, te vindeci de impulsivitate si de individualism vrei-nu vrei. Incepi sa concepi ca viata in doi are mai mult farmec. Te deschizi spre asocieri si parteneriate, de orice fel, te gandesti la casatorie, la asocieri si colaborari profesionale, incepi sa te bazezi tot mai mult pe partenerul de viata. Nu te simti intreg fara cineva care te completeaza, asa ca pui cel mai mare pret pe cealalta jumatate (iubit,sot, asociat, colaborator). E posibil sa intampini resistenta din partea familiei, a parintilor, a rudelor, care  nu sunt neaparat de acord cu alegerile tale. Dar ce conteaza?Tu esti pregatit sa infrunti pe oricine pentru omul care face din tine un tot, fie in viata personala, fie in cea profesionala.

Taur

Februarie are pentru tine nuante de relaxare, sa ca nu zicem, pe alocuri, indiferenta. Venus, stapana ta, a revenit in mers direct si nu este amenintata de aspecte stresante. In primul rand, iti limpezesti foarte clar sentimentele. Iti dai seama cu luciditate ce este in sufletul tau, ce emotii iti trezesc ceilalti, ce simt ei pentru tine. Nu te mai minti ca esti iubit de cine voiai tu sa fii iubit, te debarasezi de nevoia de a primi confirmari de la cei care nu-ti pot da decat complimente false. Mai mult, iti dai seama ce vrei, de la tine si de la ceilalti. Asteptarile tale sunt, de data aceasta, realiste. Stii pe cine pe bazezi si pe cine ar fi indicat sa-l ocolesti. Intre 13 si 18 februarie poti fi pus in fata unor decizii categorice legate de viata ta, de imaginea sociala si de cariera. Te paste o avansare sau o mutare specaculoasa. Ajungi in centrul atentiei celorlalti prin ceea ce faci acum, se vorbeste despre tine, atragi atentia publica prin initiativele tale. Poti reveni la aspiratii mai vechi, fiind de bun augur inclusiv negocierile cu sefii, cu orice fel de autoritate. Poti duce in spate proiecte grele, care sa te recompenseze. Din 18 februarie, adevarat, ai tendinta de a lua asupra ta mai mult decat poti duce. Destinul ajunge in zona muncii si a sanatatii, deci te inhami la treaba titanica. Se deshid alte perspective profesionale, ai de lucru si mai ai si tendinta de a pune presiune pe ceilalti. Cu toate astea, ai grija sa nu faci munca altora, uitand de tine! Extenuarea fizica pluteste in aer si nu-ti este de niciun folos. Mai usor cu heirupul, ai grija de tine, echilibreaza-ti stilul de viata! Finalul de luna te gasesti atat de concentrat pe obiectivele tale incat nici nu te intereseaza ce e in jur. Devii impermeabil la tot ce este in exterior, asa ca n-ar strica sa fii atent si la ceilalti! Unele evenimente exterioare s-ar putea sa aiba impact asupra ta, asa ca fii vigilent, chiar daca nu te implici. Altfel, ceilalti s-ar putea sa aiba impresia despre tine ca “tara arde si baba se piaptana”.

Gemeni

“Gemeni indragostiti” e o sintagma ce contine un pleonasm, dar luna aceasta e mai adevarata ca niciodata. Esti pus pe o adevarata campanie de cucerire sau recucerire. Daca ti s-a pus pata pe cineva, atunci nu ai limita, indiferent ca e o prada noua sau actualul partener/iubit/sot. Iubirea este terapeutica pentru tine, este singurul leac care te vindeca de toate golurile si durerile. Luna aceasta iti dai seama ca acesta este tratamentul care te pune pe picioare si treci la actiune, scoti din tine profilul de seducator. Atentie sa nu lasi impresii gresite cui nu trebuie, sa insamantezi iluzii, sa te joci cu sufletul altora, pentur ca vei fi pedepsit. Spune clar ce simti, fii ferm, dar nu pune pe bigudiuri sufletul unor oameni; lasa flirtul mai usor, pentru ca ranesti fara sa vrei si ti se-ntoarce! Inceputul de luna este supus unor schimbari radicale de directie pentru tine. Se schimba intreaga viziune asupra vieiti, ti se da peste cap sistemul de valori si faci lucruri pe care nu te gandeai sa le faci. Este o luna de bifat in calendar pentru tine, intruat ea contine rubrica “prima oara”. Poate fi intaia data cand experimentezi anumite stari, trairi, emotii in viata ta. Este o luna a incheierii unui ciclu de viata, dar si a deschiderii unor perspective spectaculoase. Intervalul 13-18 februarie este decisiv, din acest punct de vedere. Dupa 18 februarie, Destinul in zona iubirii te face atent numai la iubirea pe care o ai de daruit si pe care doresti sa o primesti. Incepe un an si jumatate de creativitate pentru tine, in care ideile originale sunt la ordinea zilei, in care te exprimi la scena deschisa, in care esti apreciat si recunoscut. De asemenea, incepi sa investesti foarte mult in activitatile recreative, acorzi mai mare importanta timpului liber si, evident, timpului petrecut cu persoana pe care o iubesti. De asemenea, se naste in tine nevoia interioara de a tine in brate un copil, de a avea un copil sau nepot, de a ingriji un suflet aflat la ineput de drum, de a educa o floare, pe care sa o pregatesti pentru gradina vietii. Regasirea in doi devine scopul existentei tale. Iar pentru asta esti pregatit sa parcurgi sute sau mii de kilometri. Pregateste-te sa primesti iubirea in toate formele in viata ta, intucat ajungi sa te convingi ca “unde dragoste nu e, nimic nu e”.

Rac

De departe, esti cea mai rasfatata zodie a acestei luni. Ai putea spune ca, in sfarsit, a venit si randul tau. Asta nu inseamna ca ti se intampla neaparat ceva iesit din comun, desi poate fi si asta. Pur si simplu te asezi, te linistesti, lucrurile reintra intr-un firesc tomai cand nu mai aveai poate nicio speranta. Este o luna in care te bazezi pe altii. Vin spre tine oferte, beneficii, recompense, poate chiar bani, intr-un mod neasteptat, de unde nici nu te gandeai. Ai parte de sprijin din exterior, esti ajutat, esti suplinit in sarcinile pe care le ai, ceilalti sunt alaturi de tine sa te tina in brate ori de cate ori ai nevoie. Abandoneaza-te, deci, are cine sa te prinda! Multe beneficii vin spre tine in chip miraculos, prin interventie si gratie Divina. De aceea, luna aceasta esti mai deschis ca oricand sa incerci sa intelegi sau sa studiezi ce se intampla in lumea de de dincolo, in cea spirituala, ezoterica. Atentie la cat primesti, nu cumva sa platesti mai tarziu inzecit! Pot sa apara si oameni care iti ofera acum ceva pentru ca, mai tarziu, sa te lege de ei si sa-ti impuna obligatii. Cum s-a intrat in anul Calului de Lemn, ai grija sa nu bagi in casa vreun cal troian! Ia-ti de la ceilalti atat cat ai nevoie, fara sa te indatorezi! Din 18 februarie, intrarea punctului Destinului in zona familiei te ajuta sa intelegi, in sfarsit, unde iti este locul. Iti dai seama clar caror oameni apartii, unde te simti bine, ce locuri iti sunt prielnice. Simti ca prinzi radacini, ajungi sa te simti ca acasa, te identifici cu un om, cu un grup, cu o locuinta. Incetul cu incetulul, capeti o siguranta interioara confirmata din exterior. Nu mai ai impresia ca esti strain in propria viata. Te ancorezi tot mai bine in realitate, picioarele tale sunt tot mai adanc infipte in pamant. Sfarsitul de luna te indeamna sa fixezi niste limite. Ai  tendinta de a te intinde mai mult decat iti ajunge plapuma, de a face pasi gresiti, de a risca intr-un moment de orbire, de a te arunca in gol. Nu e deloc vrremea pentru speculatii, pentru ca dorind tot mai mult, s-ar putea sa pierzi si ceea ce ai! Fii cuminte si nu te avanta cu idealism! Mai bine activeaza-ti instinctul de conservare!

Leu

Pentru tine este o perioada destul de tulbure din punct de vedere relational. Ai mare nevoie de noi tovarasi de drum, dar nu poti sa-i atragi pana nu reglezi socotelile cu cei fata de care ai restante. Parca trecutul te urmareste din urma si nu poti sa fugi de el. Revin in viata ta oameni cu care ai ceva de impartit, de reglat conturi, de facut socoteli. Au ramas ganduri neclarificate si vorbe nerostite, iar asta trebuie sa rezolvi in relatie de unu la unu. Cert este ca nu poti sa dai inainte fara sa stergi urmele pe care ai calcat in trecut. Asa ca impaca-te cu cine e cazul, armonizeaza si echilibreaza relatiile vechi nevindecate, pentru a te putea deschide catre relatii sanatoase si benefice. Lucrurile sunt duale oricum, luna aceasta, dai dovada de intransigenta. La tine, ori e alba, ori e neagra. De aceea, risti salovesti in oamenii cei mai drgai si mai apropiati: partener, sot, asociat, prieten etc. Controleaza-ti starile si nu te revarsa asupra celor pe care-i ai la indemana! Intre 13 si 18 februarie s-ar putea sa cazi la pace cu niste oameni, sa ti se intinda o mana, sa ti se faca o oferta. Nu rata oportunitatea! Intrarea Destinului in Balanta pe data de 18 februarie te pune pe jar. Simti o nevoie fantastica de a calatori si de a te informa, de a cunoaste aspecte ale lumii pe care nu le-ai mai vazut. Te poti apuca de cursuri, de lecturi, de excursii, care sa te imbolgateasca pe interior. Simti nevoia sa transmiti si altora ceea ce acumulezi tu. Motoul tau devine “Cunoasterea inseamna putere”. Cu cat stii, vezi si afli mai mult, cu atat te simti mai puternic. Atragi in viata ta si altfel de oameni, cu un anumit nivel de intelegere superioara a Universului. Devii mai jucaus, mai curios, mai predispus la flirt, asa ca si tu ai grija la impresia pe care o lasi! De multe ori s-ar putea sa fii interpretat gresit, asa ca fii si comporta-te cat mai fara echivoc! Nu lasa loc de interpretari. Iti este din ce in ce mai greu sa-ti gasesti locul, nu prea mai ai stare, visezi tot timpul altceva. Fa orice fel de exercitii care-ti linistesc mintea, inclusiv exercitii fizice! La final de luna, Jupiter in careu cu Uranus s-ar putea sa-ti joace niste feste si sa-ti aduca momente de fatalitate, situatii pe care nu le poti controla sau explica. Primesti un test: “Ia sa vedem, daca ti se intampla asta, pe cine dai vina?” Incearca sa scapi de tendinta de a gasi vinovati si fa-ti o introspectie serioasa. Vezi ce anume din tine provoaca ceea ce ti se intampla in exterior.

Fecioara

Pentru tine, luna februarie arata exact ca afara: esti inzapezit, dar in munca. Aceasta este momentan principala componenta a vietii tale si, daca incerci sa echilibrezi viata personala cu cea profesionala, ai nevoie de eforturi supraomenesti. E ca si cum esti prins intre doi clesti care nu-ti dau drumul. Munca in exces, desi uneori ai putea sa o percepi drept pedeapsa, este de fapt o binecuvantare, intrucat te tine ocupat si nu ai timp sa te gandesti la alte probleme si minusuri care simti ca te apasa. Practic, ti se ofera de lucru ca un dar terapeutic, intr-o perioada in care, daca nu ai avea ce face, ar putea da peste tine chiar o boala. Deci bucura-te, treaba te tine in forma. Esti oricum destul de agitat pe dinauntru, asa ca ai nevoie de orice prilej a sa te exprimi fizic si sa te concentrezi pe obiective precise. Altfel, in afara cadrului profesional, esti lovit in cel mai puternic punct al tau. Tu, cea mai rationala si mai logica dintre zodii, nu poti gasi explicatii argumentate stiintific si palpabile la ceea ce se intampla. Mintea te minte luna aceasta, cand e timpul sa accepti intuitia ca pe forma de acces la informatie. Ca sa gasesti un sens al lucrurilor, trebuie sa treci dincolo de minte si sa accepti lumea invizibila, irationala, Divina, acolo unde lucrurile nu pot fi explicate asa cum ti-ai dori tu. De aceea, in viata personala, ai putea avea impresia ca ceva scapa de sub conrol, nu se leaga. Lucrurile raman incerte, asa ca nicci nu e cazul sa incerci sa le ambalezi cumva; traieste pur si simplu fara sa mai intelegi sa-ti explici de ce! Intre 13 si 18 februarie ai putea avea parte de discutii relevante la locul de munca, de incununara unor eforturi, de un proiect carti se ofera. Dupa data de 18, cand Destinul ajunge in Balanta, iti este in ce in ce mai usor sa-ti afirmi talentele pe care le ai si sa te evidentiezi. Reusesti sa te pui in valoare, cu mentiunea ca tu singur trebuie sa ai incredere in tine. In functie de stima de sine pe care o ai, obtii si rezultatele, ca sa nu mai vorbim de bani. Relatia cu banii devine prioritara. Crezi ca-i meriti, ii atragi, ai o proasta relatie cu ei, va ocoliti. Ai toate datele insa de a-ti reface increderea in fortele proprii si relatia cu banii. In plus, devii o sursa pentru altii, atat materiala, cat si afectiva. Resursele trag la tine, dar nu poti acumula; tot ce ai, dai mai departe. Daca tot incepe o etapa de sacrificiu, incare chiar si la timpul liber ai putea renunta pentru a fi alaturi de altineva drag, nu uita totusi complet de tine! Nu-ti refuza macar micile placeri!

Balanta

Tu preiei prim-planul zodiacului inccepand de luna acesta, dar mai ai putina rabdare, cam pana  pe 18. Intre timp, ai de rezolvat probleme de natura afectiva. Ai de indreptat ceva in relatia de dragoste sau in cea cu copiii. Poate te indragostesti din nou, poate iti recuceresti actualul partener, poate revine in viata ta o iubire veche. Simti nevoia sa aduci in stare de echilibru ceva din trecut, care a ramas neterminat. Mai mult, esti si destul de usor de sedus, asa ca, intr-o clipa de vulnerabilitate, ai grija sa nu faci vreun pas gresit pe care sa-l regreti mai tarziu. Roiesc in jurul tau tot felul de oferte si propuneri, de ispite, asa ca nu lua in serios ceea ce ar trebui sa ramana la stadiul de joaca. Daca te joci cu focul, risti sa te arzi. E bine sa privesti cu ochi critici tot ce vine spre tine acum, sa ramai lucid, fara sa spui “da” renuntand la discernamant. Un moment de scapare, de deraiere, de cedare, te poate costa foarte scump. Per total, luna februarie arata relaxat, daca nu chiar delasator, iar din data de 18, te mobilizezi fortat. Destinul aterizeaza in zodia ta si nu mai pleaca un an si jumatate. Iti descoperi o latura pe care nu cunosteai, una foarte hotarata. Lasi deoparte amanarile, incepi sa dai directii pentru altii si sa te bazezi tot mai mult pe tine. Iti descoperi independenta, stii ce vrei si spui lucrurilor pe nume. Renunti la compromisuri si la relatii de dependenta, scotand din tine un curaj pe alocuri nebun, de care alta data nu te-ai fi crezut in stare. Iei in maini fraiele propriei vieti si nu te dai inapoi de la a-i conduce sau motiva pe altii. E ca si cum ai renaste dupa o perioada de amorteala, iar dupa tine se trezesc la viata si cei din jur. S-ar putea sa devii destul de nerabdator si impulsiv, dar te vindeci cand vezi ca degeaba fortezi lucrurile, pentru ca ele ies tot la timpul lor. Urmeaza o etapa intreprinzatoare in viata ta, poate chiar cu initiative de antreprenor. Asa ca fixeaza-ti scopurile, tinteste directia si… actiune!

Scorpion

Luna februarie are pentru tine o componenta medicala semnificativa. Marte din Balanta bine aspectat intreaga luna te indeamna sa-ti rezolvi probleme vechi de sanatate. Ai acum sansa de a primi diagnsticul corect, de a ajunge la medicul care sa te inteleaga cel mai bine, de a da peste cea mai buna forma de terapie pentru tine. Nu neglija, deci, nevoia de a-ti readuce corpul la functionarea 100%. Tot Marte intr-o zona altfel sensibila, vine peste tine cu un noroc chior. S-ar putea sa ai parte de evenimente, recompense, intalniri, care sa ti se para prea mult... Ai putea sa ajungi sa te intrebi “Doamne, ce am facut sa merit eu asta?” Poti fi actor in situatii de-a dreptul spectaculoase si miraculoase, care vin ca niste favoruri ce-ti pica de sus. Atunci cand te intalnesti cu cele mai mari frici ale tale, parca Dumnezeu iti trimite un om sau o mana de ajutor prin care te scoate de acolo unde cazusesi. Iti trebuie doar credinta. Lasa, asadar, toate grijile tale in seama ingerilor, ierarhiilor superioare, Sfintilor.  Da mai departe tot ce simti ca nu depinde de tine si nu poti controla. Admite-ti limitele si nu ezita sa incredintezi unor forte superioare deznodamantul situatiilor care te privesc direct: Doamne, eu nu mai pot! Te rog, fa tu pentru mine de acum inainte!” Intre 13 si 18 februarie cam dezgropi trecutul, aduci la suprafata discutii pe care nu le-ai avut la timpul lor, scoti de sub pres ceva ce te apasa de mult. Dai cartile pe fata si te eliberezi, rezolvi intr-un fel sau altul blocaje vechi. Sunt posibile decizii categorice legate de viata de familie, de locuinta, de bunurile pe care le detii. Vrei ca lucrurile sa fie clare si toata lumea sa afle ce ai de spus. Nu mai vrei si nici nu mai poti sa tii in tine ceva ce simti ca te macina. Aduci la suprafata tot ce zacea in tine pe ascuns. Din 18 februarie, cu Destinul in Balanta, ajungi cam la mana lui, adica a Destinului. Lucrurile nu le mai faci tu sa se intample, ci ti se intampla. Iti va fi aproape imposibil sa controlezi ce vine spre tine, nu poti decat sa accepti si sa multumesti. Nu are niciun rost sa incerci sa opui rezistenta. Lasa-te luat pe sus, intinde mana si primeste ofertele ce vin spre tine. Vointa si initiativa iti cam sunt anihilate, asa ca bucura-te. Practic, esti ghidat sa faci ce trebuie pentru tine si altii, nici nu mai trebuie sa te stresezi pe aceasta tema. Dumnezeu face el pentru tine, tu ia o pauza si executa! Un an si jumatate de acum inainte rezonezi cu  rugaciunea “Doamne, faca-se voia ta!”.

Sagetator

O luna a scadentelor se anunta pentru tine. Nu prea ai cum sa-ti propui ceva nou, intrucat e cazul sa te achiti de angajamentele pe care ti le-ai asumat deja. E o luna in care nu ai incotro si trebuie sa te tii de cuvant, asa ca adu-ti aminte bine ce si cui ai promis, pentru ca e vremea sa duci lucrurile la indeplinire. Februarie este pentru tine o luna a faptelor, nicidecum a vorbelor. Daca ai spus ca vei da niste bani, atunci ii scoti si din piatra seaca. Daca ai promis ca insotesti pe cineva intr-o calatorie, atunci asta faci. Mai mult, pui la punct niste acte, documente sau contracte. Renegociezi niste intelegeri, semnezi hartii, ai de a face cu birocratia. Ai mare grija cand pleci la drum sa fii cu toate documentele in regula, sa-ti achiti la timp datoriile financiare, sa-ti inchei politele de asigurare, intrucat risti sa ramai descoperit si sa suporti penalitati. Oricum ai de dat bani luna asta, mai ales spre sfarsit, asa ca se impune o calculare atenta a bugetului. Dragostea te cam costa scump. Fie jumatatea ta este extrem de pretentioasa si te baga a cheltuiala, fie pur si simplu are nevoie de sprijin din partea ta. E posibil chiar sa tragi ponoasele de pe urma unor imprudente, abuzuri, actiuni lipsite de masura ale iubitului, sotului sau copiilor. Stii replica aceea: “turcul plateste”. Luna aceasta, s-ar putea ca turcul sa fii tu. Nu e deloc timul pentru extravagante sau speculatii, pentru ca ai tendinta de a da de unde n-ai. Din 18 februaruie, cu Destinul in Balanta, locul tau este intr-o echipa. Fie se schimba ceva in anturaj, fie te invarti in alt cerc de prieteni, fie te inscrii intr-o miscare, o fundatie, o asociatie. Te pui la dispozitia unui mare numar de oameni sau te implici intr-o cauza pentru care lupti cu toate mijloacele tale. Nu mai ai timp sa te uiti in urma, o sa te concentrezi pe planuri de viitor. Ai grija ca ele sa fie cat mai realiste. Te poti baza insa din plin pe intuitie, vezi pe termen lung cum se desfasoara lucrurile si se poate spune ca dezvolti o clarvedere care te poate lua si pe tine prin susprindere. Esti inzestrat din astral cu capacitate de anticipare, cu vederea inainte a ceea ce va sa fie. Creste interesul tau pentru orice arta de divinatie sau stiinta care-ti permite sa prevezi lucrurile. Inclusiv astrologia poate sa te intereseze mai mult decat pana acum. Se naste in tine darul de a-o consilia pe altii si o sa observi ca atragi tot mai multi oameni care te cauta ca sa-i ghidezi spre binele lor, care intr-un fel nebanuit ti se reveleaza tie.

Capricorn

O luna foarte dinamica se anunta la orizont pentru tine. Principala zona in care faci schimbari radicale este chiar sfera relatiilor interumane. Te apropii de oameni noi, in acelasi timp faci loc in viata ta unor suflete din trecut, care inca sunt aproape de tine. Poti sa te reintegrezi intr-un grup, o asociatie, o organizatie sau, in sfarsit, poti ajunge intr-o echipa, intr-un grup de lucru, intr-o organizatie unde te regasesti. Cu o conditie: sa nu te astepti la nimic, intrucat esti luat pe sus si pus intr-un loc la care nici macar n-ai fi gandit. Totul se intampla de la sine, fix atunci cand nu mai aveai vreo speranta de concretizare. Iti poti activa luna aceasta un potential imens care zace in tine. Poti face bani in maniere noi, in conformitate cu niste talente pe care pana acum ai ezitat sa le arati si celorlalti. Iti merge mintea brici la gasit resurse personale, te descurci in mod aproape miraculos in situatii dintre cele mai imposibile. Abandonul total iti aduce si cele mai mari beneficii, pentru ca atunci cand te arunci in gol, Dumnezeu sare sa te prinda de un picior. Sau iti da in dar o pereche de aripi ca sa zbori. Daca te arunci in gol, nu-ti trebuie parasuta, ci numai credinta! Intervalul 13-18 februarie poate fi decisiv pentru activarea maestrului interior, a acelei parti din tine capabila sa rastoarne muntii si sa-i angreneze si pe altii in proces. Parca iti asumi de bunavoie responsabilitati si descoperi in tine taria de a face fata. Din 18 februarie, pregateste-te pentru o expunere publica fara precedent. Ceilalti sunt cu ochii pe tine, unii te sustin, iar altii te contesta. Intri in plina epoca de ascensiune sociala, vantul iti sufla in toate panzele carierei. E firesc sa atragi si invidii, dar tu iti vezi de drumul tau si mergi tot inainte. Ceilalti incep sa te priveasca cu alti ochi, sa te aprecieze mai mult si sa te respecte pentru cine esti. Ajungi in elementul tau, pe un drum al reconstructiei personale, poate in alt serviciu sau chiar alt domeniu de activitate. Ai succes daca pornesti de jos, daca muncesti si obtii satisfactii exclusiv pe baza eforturilor personale. Te reinventezi, poate o iei chiar de la zero intr-o directie personala sau profesionala, te bucuri tot mai mult de tine, iar din exterior primesti confirmari ca drumul pe care o iei acum este pentru tine.

Varsator

Lumea te considera oricum mai ciudat sau mai nonconformist, asa ca luna asta iti vine manusa. Esti agentul principal al reformelor, tu esti cel care dai tonul schimbarii, oriunde te-ai afla. Esti pus pe actiuni care ii lasa pe ceilalti cu gura cascata, incredibilul devine credibil. Ai talentul de a-i lasa masca pe altii, care aproape ca nici nu vor crede ceea ce faci. Cu toate astea, tie iti este imposibil sa opresti acest val de transformari la care esti supus. Ai energie, ai curaj, esti la putere, asa ca apesi acele butoane care fac multe lucruri sa sara in aer. Nu se prea poate vorbi de stabilitate sau siguranta, aceste concepte iti sunt straine acum, cauti pur si simplu o noua ordine in viata ta. Intervalul 13-18 februarie aduce o schimbare la fata a vietii tale. O apuci intr-o directie noua, iei decizii care fac ravagii, te impui cu fermitate in situatii care nu mai pot da inapoi. Se trezeste in tine acea latura categorica peste care nu se poate trece nici cu tancul. Nu mai ai timp si nici rabdare sa astepti, asa ca functionezi dupa principiul “acum, ori niciodata”. Nu mai simti nevoia sa demonstrezi nimanui nimic, te intorci la tine si faci ceea ce-ti dicteaza sufletul. Accepti ce vine spre tine si te supui evenimentelor, luand decizii care sa te salveze mai intai pe tine. Chiar asa stau lucrurile: daca tie iti merge bine, automat le va merge bine si celor dragi. Dupa 18 februarie, cu Destinul in Balanta, toate lucrurile bune din viatata vin de la distanta. E posibil sa calatoresti mult si departe, poate chiar in strainatate. De la distanta apar oameni semnificativi in viata ta, care pot sa schimbe cursul deciziilor pe care le iei. Nimic nu pare batut in cuie, asa ca nu lua cu titlu definitiv nimic din ce ti se intampla, intrucat a doua zi s-ar putea ca un telefon sau un mail sa rastoarne totul cu capul in jos. Ai de integrat imprevizibilul in viata cotidiana. Plus ca faci lucruri pe care n-ai fi visat sa le faci sau, mai grav, pe care ai fi jurat ca n-or sa ti se intample tie. Finalul de luna te tine captiv in viata profesionala, esti legat de maini si de picioare de datorii si responsabilitati. Ele iti dau scop si directie si te ajuta sa ai o ordine in toate evenimentele bulversante pe care le traversezi. Si pentru tine munca are efecte terapeutice, asa ca nu incerca sa fugi de ea. Oricum te va prinde din urma.

Pesti

Inceputul de februarie te pune fata in fata cu oameni pe care iti este greu sa-i accepti ori sa-i ierti. Si, ghici ce, chiar asta ai de facut acum: sa cazi la pace cu cei cu care nu esti in raport de echilibru. Poate e nevoie a-ti ceri iertare, poate e nevoie sa tai niste legaturi energetice, poate e nevoie sa dai sau sa ceri niste bani. Fa tot ce trebuie ca sa reechilibrezi balantele relatiilor, pentru ca altfel ii tii legati de tine si nu poti sa mergi mai departe cu inima usoara. O atentie speciala se impune sa acorzi starii de sanatate. Protejeaza-te in special de frig si ocroteste-ti gatul, picioarele si gleznele! Ai grija sa-ti fie cald, pentru ca circulatia sangelui poate fi deficitara. Esti destul de vulnerabil inclusiv din punct de vedere psihic, asa ca ti-ar prinde bine sa stai de vorba cu oameni care-ti pot ridica moralul. De asemenea, foarte utile sunt rugaciunea, meditatia sau pelerinajele. Este o luna in care poti invata sa ceri de la viata sau de la Dumnezeu ce crezi tu ca vrei, in loc sa te plangi. Intre 13 si 18 februarie e cazul sa ridici ochii spre cer, sa lansezi intentii in Univers, sa faci ceva pentru tine, sa iei decizii fara sa mai dai vina pe nimeni. Daca nu ceri, nu primesti, asa ca invata sa te pui bine cu Dumnezeu si nu astepta sa-ti dea ce crede El, pentru ca astfel vei fi vesnic nemultumit. Fa o lista de dorinte si inarmeaza-te cu afirmatii pozitive! De exemplu, repeta-ti zilnic “merit tot ce e mai bun de la viata!”. Din 18 februarie, cand destinul ajunge in Balanta, esti chemat sa ai grija de altii. Devii un stalp de baza in viata celorlalti, ii sustii cu toate mijloacele. E adevarat, tot binele ti se intoarce, dar in alta forma decat cea in care l-ai oferit. La randul tau, ai parte de sustinere, sub forma de bani, recompense, daruri, dar ca sa primesti trebuie mai intai sa dai. Apar ingeri pazitori care te salveaza in situatii critice, dar ei sunt doar modele pentru ce trebuie tu sa devii pentru altii. Sfarsitul de luna te avertizeaza sa o lasi moale cu investitiile si speculatiile, pentru ca risti sa mergi pe pierdere. Nu te avanta la cheltuieli fara simt de masura, pentru ca vei trage ponoasele mult si bine. Fii cumpatat, realist si bazeaza-te pe ceea ce ai. Nu incerca sa vinzi pielea ursului din padure. Evita cadourile extravagante si placerile costisitoare. Concentreaza-te, mai bine, pe interiorul tau, pe misterele vietii, pe posibilitatile de evolutie spirituala.


Sursa foto:

2 comentarii:

  1. Va multumesc foarte mult ! Imi sunteti de mare ajutor! :) Si anul trecut s a facut voia lui Dumnezeu,Mi a daruit un minunat baiat frumos in trup , destept in minte si mare la suflet , dupa18 ani si jumatate la inaltat la cer , cind eram atit def rumosi si plini deviata deplanuri de a deveni medic! Faca se voia ta DOAMNE ! AMIN

    RăspundețiȘtergere
  2. f frumos si concis,dupa cum ne ati obisnuit.sa ne mai delectati ,cat mai multi ani si LA MULTI ANI,BANI,etc etc.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...