Treceți la conținutul principal

Alba-neagra cu Marte in Scorpion (26 iulie - 13 septembrie 2014)

Intre 26 iulie si 13 septembrie 2014, Marte traverseaza semnul sau de domiciliu, Scorpionul. Asta nu e neaparat cea mai buna veste, intrucat exista una si mai buna: daca a ajuns in Scorpion, inseamna ca a iesit din Balanta, unde a stat indecent si chinuitor de mult, vreo 7 luni si jumatate. Plecarea lui Marte din Balanta incheie o etapa majora de nehotarare in viata noastra, de oscilare si nesiguranta. Cu Marte in Scorpion, avem la dispozitie o luna si jumatate sa luam decizii si sa ramanem fermi pe pozitie.

Marte in Scorpion aduce ambitie si incredere in fortele proprii. Stim ce avem de facut si trecem la actiune. Gata cu pendularea, cu energia imprastiata in mai multe directii deodata, cu ezitarile, cu tatonarile si cu amanarile. In anumite momente, s-ar putea sa ne trezim ca facem lucrurile brutal, dintr-o bucata, ca si cum am aplica o lovitura de topor. Asadar, avem de lucrat la forma in care ne comportam, intrucat s-ar putea sa fim mult prea categorici si sa ranim fara sa ne dam seama. Insa nu mai exista nuante de gri, lucrurile ori sunt, ori nu sunt. Ori vrem, ori nu vrem. Ori e laie, ori balaie.

Dar actiunile bruste, decisive, fara drept de apel, ne ajuta sa facem acum rapid curatenie in viata noastra. Marte in Scorpion ne da puterea sa inchidem capitole din viata noastra si sa o luam de la zero. Ies la suprafata adevaruri care numai pot sa stea ascunse, ne dam seama unde ne-am mintit singuri si ca ne facem rau daca ne agatam de ceva ce nu mai functioneaza.
Energia lui Marte in Scorpion este agresiva, asa ca suntem prinsi in tot felul de lupte, intampinam rezistenta, ne facem adversari foarte usor. Dar stim ce vrem si suntem in stare sa ne ducem alegerile pana la capat. Marte ne invata sa lasam lucrurile sa curga fara sa ne mai agatam. Oricine se opune unui deznodamant inevitabil si vrea sa detina controlul ajunge sa se epuizeze mental, fizic si emotional. 

Marte in Scorpion mai starneste si pasiuni, este propice atractiilor la prima vedere si pune un accent deosebit pe nivelul fizic al relatiilor. Se anunta, asadar, un sfarsit de vara inflacarat si senzual. Multe relatii se pot metamorfoza, iar legatura dintre parteneri poate deveni mai stransa prin explorarea sexualitatii. De asemenea, in cupluri, proiectele comune ce presupun atragerea de fonduri si investitiile financiare bazate pe imprumuturi ii unesc pe parteneri. E vreme buna de investit in casa sau de facut afaceri impreuna.

Relatiile noi care se infiripa acum au o evolutie fulminanta, intr-un cuplu nou format pe vibratia lui Marte in Scorpion cei doi fuzioneaza pe toate planurile in cel mai scurt timp. Relatiile nou-nascute au un evident rol terapeutic, partenerii avand sansa de a se vindeca impreuna de dependentele si atasamentele care-i legau de trecut. Marte in Scorpion scoate la suprafata toate sentimentele, toate gandurile si toate planurile. Intre parteneri, nu mai exista loc de secrete. Desigur, in anumite cazuri, adevarurile incomode legate de tradare, infidelitate, minciuna, vor da si ele navala.

Marte in Scorpion nu umbla deloc cu jumatati de masura. El ne cere angajament desavarsit. Vrea totul sau nimic. Cat a fost in Balanta, cei ce s-au grabit, au pus piciorul in prag sau au fortat lucrurile, au avut numai de pierdut. Cei ce au vrut ca lucrurile sa se intample “acum” nu au avut sorti de izbanda, pentru ca nu era momentul. De data asta, ies la rampa cei hotarati si fermi. Cine ezita, oscileaza si nu alege sa renunte la ceea ce nu mai functioneaza, nu ajunge nicaieri. Cine amana lucrurile, ramane cu intrebarea “Mai e mult pana departe?”. Cine a avut si are rabdare, cu perseverenta poate sa obtina tot ceea ce isi doreste, evident, atata timp cat toate partile implicate sunt de acord si considera ca au de castigat.

Cum, la sfarsit de august, Marte face conjunctie cu Saturn, orice decizie luata produce efecte pe termen lung. Orice proiect, relatie, afacere care porneste sub acest impuls astral, are sanse de durabilitate. Sa fim sinceri cu noi, sa recunoastem ce vrem, sa spunem ce simtim si sa trecem la fapte! Marte in Scorpion ne incurajeaza sa punem punct si sa o luam de la capat in unele domenii din viata noastra. Orice temelie punem acum anunta o structura rezistenta.

Ca in povestea celor 3 purcelusi, Marte in Balanta ne-a ajutat sa cladim casute din paie si nuiele, care s-au daramat la prima suflare de vant. Marte in Scorpion aduce casa de caramida a celui de-al treilea purcelus, pe care nu o poate asedia lupul cel rau si negru. Este randul celor harnici, eficienti, devotati, responsabili si hotarati sa se afirme si sa se bucure. Al celor care nu se gandesc doar la satisfactii de o clipa, ci la valori trainice. Marte in Scorpion spulbera si imprastie ceea ce este efemer in vietile noastre si ne da material pentru constructii pe termen lung.


Comentarii

  1. vai ce bine e ca te-ai gandit si la noi...,(chiar daca erai in vacanta ) ....of doamne cat de bun esti.... MULTUMIM .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…