Cum ar fi fara Saturn in Sagetator?

Am asteptat, ca de fiecare data, sa inceapa sa curga energia lui Saturn in Sagetator, ca sa scriu despre ea din interiorul ei. Acum se pare ca e potrivita o analiza. Saturn traverseaza semnul simbolizat de Centaurul Arcas intre 23 decembrie 2014 si 20 decembrie 2017, cu o pauza intre 15 iunie si 18 septembrie 2015, cand isi ma baga putin coada in Scorpion. Intrucat Saturn cere sistematizare si rigoare, se impune sa ne organizam punctual pentru a raspunde concis la intrebarea pe care o ridicam impreuna: ‘CUM AR FI FARA SATURN IN SAGETATOR?’. Sa incepem sa facem scenarii realiste:

1. N-am mai judeca atat de mult!
Si cum sa nu facem asa ceva, ca doar pentru majoritatea asta e benzina vietii, cu care amatorii se alimenteaza in special de la emisiunile tv pline de scandal. Si nu vorbim de a judeca in scopul analizei, observarii si tragerii de concluzii personale, deci de a analiza obiectiv. Vorbim despre a arunca cu noroi si despre a trimite ganduri pline de rautate, o practica raspandita dintotdeauna, dar care acum li se intoarce rapid impotriva celor ce o aplica. Nu mai poate nimeni sa spuna mizerii sau minciuni despre altcineva fara sa se murdareasca. Numele ii va fi grabnic patat de cineva care nici nu-l cunoaste prea bine si nu stie despre ce e vorba, dar care face din scuipatul in obrazul altora un sport. Or sa se spuna despre noi vrute si nevrute, dar e important sa ne pastram integritatea si distanta fata de agresori, pentru ca cine se baga in troaca porcilor, nu mai are scapare. Proverbul care functioneaza este ‘Cainii latra, caravana trece.’.
2. N-am detine adevarul absolut!
Si ce ne mai place sa avem intotdeauna dreptate! Sa stim noi mai bine ca altii! Si nu ne intereseaza neaparat sa fim noi mai destepti decat altii. Cea mai mare satisfactie o avem atunci cand e altul mai prost ca noi. Poate intelegem, in sfarsit, de la Saturn in Sagetator, ca fiecare are adevarul personal si are dreptate in felul lui. Iar daca tot ne purtam ca si cum am fi facut cu totii Dreptul si ne pricepem sa impartim dreptatea, atunci sa definim Dreptul: dreptul fiecarui om de a face alegeri pe care ceilalti sa nu le conteste. Evident, nu vorbim despre alegerile care pot afecta integritatea mentala, emotionala sau fizica a altora. Dar daca ne bagam in viata altora fara sa fim invitati, o sa ne dam seama poate prea tarziu ca nu ne ma regasim in propria viata. Se aplica replica aceea din filmele americane: ‘Get a life!’, care adaptat suna ‘Fa-ti si tu propria viata!’, adica ‘Lasa-i pe ceilalti in pace si in viata lor!’.

3. Nu ne-am mai juca de-a Dumnezeu!
Ori noi stim cel mai bine cum stau lucrurile. Si exista oameni care ar trebui sa fie starpiti, tot felul de talhari care trebuie invinsi, asa ca unii pornesc la lupta cea mare! Si incep sa le spuna ei oamenilor cine este X si cine este Y. Le arata ei celor care trebuie desfiintati! E de asteptat un fel de vanatoare de vrajitoare! Sa ne amintim doar cum si Sfintii au fost vanati si ucisi pentru erezie! In traducere, vom asista la manifestari uriesesti de orgoliu necenzurat, cum ar veni. Saturn in Sagetator ne face sa vedem oameni care arata cu degetul alti oameni, asupra carora pretind ca au drepturi. Acuzatiile si condamnarile vor fi la ordinea zilei. Se va bate apa in piua despre moralitate de catre personaje frustrate, care in loc sa-si traiasca viata, prefera sa regrete ca n-au facut, decat sa regrete ca au incercat. Vom auzi despre tot felul de impostori care ne pacalesc, care ne pangaresc tara si care nu merita sa traiasca printre noi! Dar tu, care judeci, cine esti de hotarasti soarta unui om? Nu cumva, daca Dumnezeu ii permite unui asemenea individ sa faca asta, are si el rolul lui si e la locul potrivit, ca lectie pentru el si pentru altii? De ce te pui in locul lui Dumnezeu, ba chiar mai presus decat el? Avem nevoie si de antimodele, altfel nu am putea defini modelele. Nu am sti ce este bine daca am exclude raul din ecuatie. 

4. N-am mai avea pe cine sa dam vina!
Avem sansa de a invata sa ne respectam unii pe altii in masura in care nu ne invadam teritoriile. Invatam sa nu lasam pe nimeni sa ia decizii in locul nostru. Iar daca aparent se intampla asta, acceptam ca nu avem de ce sa dam vina pe altul! Daca noi ne comportam intr-un fel la recomandarea cuiva, nu inseamna ca el a luat decizia pentru noi. Inseamna ca tot noi am permis sa actionam dupa cum ni s-a propus sau sugerat. Saturn in Sagetator ne ajuta sa constientizam ca noi suntem singurii responsabili pentru ceea ce facem si pentru directia pe care o imprimam vietii noastre. Nu ne poate obliga nimeni sa facem ceva daca noi stim sa spunem ‘nu’. Daca ne luam dupa cineva, inseamna ca noi suntem de acord. Nu ne face nimeni nimic, noi permitem sa ni se faca. Daca cineva ne baga ceva pe gat, inseamna ca noi am deschis gura si am inghitit.

5. N-am mai gasi atatea scuze!
Si cum ramane cu leneveala in zona de confort daca Saturn in Sagetator nu iubeste lenesii? Adica atatia ani am investit in niste convingeri, in niste iluzii sau in niste vicii si, peste noapte, sa renuntam la ele? Adica sa irosim atatia ani de munca? Vin peste noi prea multe oportunitati, putem vedea in acesti trei ani de Saturn in Sagetator cum ar fi viata noastra daca a face alte alegeri si daca nu ne-am mai minti singuri. Suna ceasul de trezire la o alta realitate posibila. Numai ca unii vor fi atat de lenesi si indiferenti incat nici nu se vor deranja sa apese pe buton si sa opreasca alarma. O vor lasa sa sune pana se va opri sngura. Pe de alta parte, cei ce sar din asternutul moale si pufos in care dormeau dusi, se pot metamorfoza in ceea ce si-au dorit dintotdeauna. Cine nu mai amana sa ia taurul de coarne, prinde viteza. ‘Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge’, spune o vorba. Iar Saturn in Sagetator anunta zorii zilei pentru cei ce, pana acum, si-au dormit sau si-au visat viata.

6. Nu ne-am mai plange!
Doamne fereste, ce graznic ar fi! Cum am mai atrage atentia asupra noastra? ‘Nu mi se intampla mie toate?’ ‘Mie?’ ‘De ce numai mie?’. Saturn in Sagetator dispretuieste victimizarea, ba chiar o ia peste picior. Cei ce se plang vor cam fi ocoliti de oameni, prieteni sau chiar de familie, pentru ca sunt demascati ca vampiri de energie. Ei vor doar atentie si, ca sa o primeasca, vor atrage si situatii in care chiar trec prin incercari foarte grele. Ca sa demonstreze cat de puternici sunt ei, deci din pur ego. Cu cat e proba mai mare, cu atat victima are prilejul sa se ridice mai sus, cu orgoliu cu tot. Cine nu se satura sa se planga, are trei ani la dispozitie sa se afunde. Cu cat te vaiti, cu atat mai mult vei avea de ce sa te vaiti.

7. N-am mai obtine tot ce ne dorim!
O sa avem impresia ca Saturn in Sagetator ne joaca feste! Si n-o sa fie doar o impresie. El ne ajuta sa obtinem ce ne-am propus, numai ca, dupa ce obtinem, nu ne mai convine! Atat de concentrati suntem pe obiective, incat pierdem din vedere detaliile. De exemplu, cineva reuseste sa cumpere casa mult visata, dar se muta singura, pentru ca sotul pleaca cu alta. Sau altcineva divorteaza, dupa care se razgandeste, dar e deja prea tarziu. Sau altcineva primeste in dar barbatul visurilor! Dar, din intamplare, el e putin insurat si nici nu se pune problema sa divorteze. Saturn in Sagetator ne invata precizia! Sa fim specifici cu tot ceea ce dorim, pentru ca ni se intampla! Daca uitam un amanunt, cat de mic, sa ne fie de bine! Se poate da totul peste cap! Sa nu ne incapatanam sa obtinem ceva ‘cu orice pret’. Pretul s-ar putea sa fie prea mare si prea greu de platit! Sa ne asteptam, totusi si la situatii, in care sa ne para rau ca am primit ce voiam. Iar daca ceva nu ne iese, sa fim recunoscatori! Inseamna ca Dumnezeu sau Viata sau Universul ne protejeaza si ne apara de ceva ce ne-ar fi facut mai mult rau!

8. Nu ne-am mai umfla in pene!
De cate ori ati auzit replica ‘Daca eram eu...’ sau ‘Daca eram in locul tau…’ sau ‘In locul tau…’.? Ca sa nu intrebam de cate ori am rostit-o cu totii… Parca si vad o poza cu Tarzan care se bate cu pumnii in piept. E atat de simplu sa stam pe margine, sa mancam seminte si sa ne dam cu parerea! Dar cand suntem pusi in contextul de a lua noi decizii intr-o situatie identica, ne dam seama ca suntem si mai catastrofali. Asa ca sa ne gandim bine la oamenii pe care i-am judecat, caci avem mari sanse sa ajungem in locul lor. Caz concret: sa ne gandim la cei care nu au copii si care, vazand cum se tavaleste sau cum urla un prunc, stramba din nas, dau din cap, caci nu-i asa, daca erau ei parintii acelei odrasle, i-ar fi aratat ei educatie. Saturn in Sagetator vine si zice ‘Ia de-aici!’, ‘Ia la tata!’. Si celor care s-au batut cu pumnii in piept, li se va da din belsug. Mai mult decat pot duce. Doar ca sa se convinga…

Cum sa nu binecuvatam trecerea lui Saturn prin Sagetator? Am rata toata distractia! 

Distractia, cu siguranta, nu au cum sa o rateze in principal cei ce il au pe Saturn in Sagetator, deci cei care au parte de varstele de maturizare, generatiile 12 ianuarie 1956 – 5 ianuarie 1959, respectiv 18 noiembrie 1985 – 13 februarie 1988. De asemenea, Saturn fiind in Sagetator, deci pe taramul lui Jupiter, vor simti din plin efectele acestui tranzit toti cei in a caror astrograma Saturn face relatie cu Jupiter (conjunctie, sextil, careu, trigon, opozitie). Mai ales cei din categoriile amintite, in functie si de natura aspectelor si de experienta de viata, vor putea materializa mai usor sau vor avea parte de incercari in domeniul de viata indicat de casa unde il are fiecare pe Saturn natal.

Ca sa profitam de Saturn in Sagetator, enumeram inca o data conditiile contractului pe care il avem de semnat cu el:
1. Sa nu judecam cu rautate, ci sa observam!
2. Sa nu credem ca avem intotdeauna dreptate!
3. Sa nu mai facem noi dreptate in locul lui Dumnezeu!
4. Sa incetam sa dam vina pe altii si sa ne asumam responsabilitatea!
5. Sa renuntam la scuze si sa nu ratam ocaziile, pentru ca apar oportunitati unice!
6. Sa nu ne mai plangem, pentru ca nu impresionam pe nimeni.
7. Sa avem grija ce ne dorim, pentru ca s-ar putea sa ni se intample!
8. Sa nu ne mai dam mari si tari fara sa fi fost vreodata in pielea celui pe care-l judecam!

Semnam? 

7 comentarii:

  1. oh, da :) Cum sa nu semnam? Sagetator cu Saturn in Sagetator (casa a 4 a sau a 5 a dupa sistemul caslor egale), Saturn trigon Jupiter. Urmeaza 2 ani si jumatate de surprize. Ah, plus perioada de maturitate 27-28 ani.
    Toate adunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Semnez ! Sa vina !!! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-e frica.Sunt sagetator cu ascendent in sagetator si inca de anul trecut toate imi merg anapoda.Am intalnit marea iubire dar puteti rade: e putin casatorit.Atractie mare dar sunt multi si multe care ne tin departe.Practic n-am avut nici o sansa.Iar aCum am renuntat sa mai sper la ceva bun pentruca m-am saturat de dezamagiri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Valeriu! Cu fiecare analiza ma imi deschizi ochii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa.....Semnez, sunt un Scorpion, luat la intrebari de marele profesor de cativa ani, si va spun asa...daca te comporti frumos si cu grija, fata de tine si de ceilalti, daca accepti situatiile, asa cum vin si cauti sa le intelegi substraturile....daca ai rabdarea sa inveti si sa iti asumi greselile...atunci stricaciunile sunt mici si putin dureroase....daca practici si recunostinta pentru ce ai si pentru ce primesti, atunci esti si premiat de catre marele profesor.....va garantez insa ca este cel mai exigent profesor si este cel mai dur examen....personal m-am uitat adanc in mine, am facut cele mai drastice curatiri si in interior si in exterior, acolo unde m-am purtat cu menajamente am fost obligata sa repet pana am curatit tot....si atentie, mentalul si psihicul au iesit cel mai bine.....de-acum sunt sigura ca se restabileste echilibrul si in celelalte parti....totusi un ultim sfat, NU VA PLANGETI de nimic, dimpotriva ....multumirea si recunostinta va ajuta sa treceti totul mai usor si cu mai putin efort psihic si sufletesc...ce e de terminat lasati sa se termine, ce e de plecat lasati sa plece si mai ales ce nu e de facut, nu faceti....pare simplu....si chiar e, tine de acceptare ....Succes !

    RăspundețiȘtergere
  6. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...