Marte in Pesti: Hai sa ne prefacem!

Cine a spus ca adevarul doare? Sper macar ca nu i-a trecut prin cap ca remediul ar fi minciuna. Energia care intra in viata noastra pe canalul pe care ni-l deschide Marte in Pesti intre 12 ianuarie si 20 februarie 2015 ne tine cu forta in fata oglinzii.

Ne uitam la noi insine si nu mai putem vedea ce vrem noi sa vedem, ci ne privim in ochi fix asa cum suntem. Goi si fara ascunzisuri, fara machiaj, fara masca. Cosmeticele pe care ne-am straduit sa le aplicam peste ceea ce nu vrem sa recunoastem nici fata de noi insine sunt expirate. Stam fata in fata cu adevarul gol-golut despre propria persoana. Ies acum din noi toate scuzele dupa care ne justificam amanarile ca sa nu luam decizii in viata noastra.

Marte in Pesti ne ajuta sa vedem care sunt scenariile dupa care ne ascundem. Am permis sa creasca in noi anumite iluzii, motivand intruna ‘Las ca merge si asa!’ sau ‘Va fi bine!’ sau ‘E bine, sunt cat se poate de fericit cu asta!’. Ei bine, nu prea mai merge. Incepe sa cam doara, asa ca rabufneste in aceasta perioada ceea ce e stramb, dar am tot ezitat sa indreptam.

Daca a durut adevarul pana acum, vom vedea ce o sa mai doara minciuna! Cine se minte ca lucrurile sunt bine, cand de fapt, nu sunt, are parte de constientizari masive. Si inca ar fi bine daca ele ar veni cu lingurita, ca sa fie administrate cu inghitituri mici. Vin cu galeata, asa ca ne inunda si ne taie respiratia. Marte in Pesti pune degetul pe rana. Mai precis, pe acele rani pe care n-am vrut nici in ruptul capului sa recunoastem ca le avem. Ele se ridica la suprafata ca acneea pe tenul dat pana acum fard. Vestea proasta e ca fondul de ten nu mai ajuta. Vestea buna e ca eruptia e primul semn de vindecare. 

E timpul sa recunoastem ca exista niste fortarete in viata noastra pe care incercam sa le aparam cu orice pret. Numai ca fisurile sunt atat de adanci incat ajungem sa fim doborati de greutatea propriilor ziduri, care se prabusesc peste noi. Marte in Pesti ne da puterea sa strigam in gura mare ‘Asa nu mai merge!’, ‘Nu, nu se mai poate’, ‘Nu, nu e ok!’. Sufletul nostru striga atat de tare incat de data asta nu ne aud doar ceilalti. Ne auzim si noi pe noi. Si acelasi Marte vine peste noi cu puterea de a scoate capul din daramaturi, de a ne ridica din ruinele propriilor minciuni si de a ne scutura de praf.

Evident, forta de a sparge oglinda in care nu vrem sa ne mai privim nu ne da si garantia ca o vom folosi. Putem sa ne mintim in continuare, dar in cazul acesta ne punem in pielea victimei care, de fapt, nu mai are niciun motiv sa se planga. In plus, degeaba suntem sinceri cu noi, daca nu facem nimic concret sa schimbam ceva. E grav: n-o sa mai avem pe cine da vina pentru ce nu merge prost in viata noastra. Ni se pun la dispozitie toate mijloacele, apar oamenii, vin oportunitatile. Daca nu actionam in aceasta perioada, ramanem doar cu scuzele si cu neputinta. Si nu avem de sa ne mai vaitam. Le meritam din plin!

Marte in Pesti demasca aparentele si zambetele false. Intelegem la propriu ce inseamna ‘sa-ti pice fata’. Putem alege ‘sa ne prefacem’ sau putem alege ‘sa ne prefacem viata’ intr-un chip pe care sa-l putem admira cu fruntea sus atunci cand dam cu nasul de el in oglinda. Putem fugi, dar nu ne putem ascunde. Adevarul despre minciunile proprii ne gaseste oriunde. 


Sursa foto: http://thelifetrend.com/when_he_is_not_worthy_of_our_praise/

Un comentariu:

  1. Super Valeriu. Parca mi-ai citit in suflet. Suntem cu toti descoperiti. Fericiti sunt cei care nu au folosit nici un tip de masca pentru ca fetele lor se diferentiaza in multime , lumineaza. Cred ca acuma se vede cu adevarat si usurinta frumusetea sufletului.
    Multumim Valeriu

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...