Prostia zodiilor

Acest text, valabil și pentru zodie, și pentru Ascendent, este un pamflet. El se adreseaza doar celor care au simtul umorului si pot sa foloseasca autoironia, fara sa ia totul personal.
----------------------------
Berbec
Cei mai intreprinzatori nativi sunt Berbecii. Ei stiu foarte clar ce vor. De la altii. Mai exact, Berbecii stiu ce ar trebui sa faca altii astfel incat ei sa fie multumiti.
Ori singura stare care-i nemultumeste pe Berbeci este cea de multumire. Si asa ajung sa-i vaneze si sa-i tina aproape fix pe cei de care se pot plange. Logic. Ca sa te poti pune pe locul intai, ai nevoie de cineva care sa fie pe locul al doilea.
Regula de convietuire langa Berbec este sa arati ca te simti in neregula. Prin simpla prezenta, Berbecul iti transmite "Sunt prea bun pentru tine! Nu ma meriti! Stai in banca ta!". Berbecul nu putea fi decat prima zodie in sir. In preajma lui, esti candidat doar la locul al doilea.
Zodiacul se imparte in doua: Berbecul si celelalte zodii. Berbecii ne invata ordinea: primul este inaintea tuturor si conduce. Tot ce vine dupa Berbec trebuie sa faca voia lui. Oricine nu respecta regula, va fi invatat cu forta sa o respecte. Adica va fi adus in regula de catre Berbec. Adica va fi... regulat.
----------------------------
Taur
Taurii au intrat in istorie cu o inventie care l-a scos la pensie pe Zeul Timpului: sala de asteptare!
Fiecare Taur are un loc rezervat pe canapeaua confortabila a vietii. Ei asteapta sa li se intample si lor ceva... Si asteapta... Si tot asteapta... De atata asteptat, sunt gata obositi sa mai faca ceva. Ei zambesc frumos, mimeaza ca le e bine si s-au hotarat ce asteapta: sa vina cineva sa-i ia pe sus cu canapea cu tot. Dar ceilalti s-au saturat si ei de asteptat intre timp.
Taurii sunt zodia cu cel mai puternic instinct de autoconservare. Însasi viata lor ajunge sa fie o conserva cu capsa pusa. Pana o desfaci, iti sar tie toate capacele.
----------------------------
Gemeni
Gemenii sunt o zodie care multora le sta in gat. E firesc, din moment ce e zodia pentru care inima si mintea se intalnesc in gat. Pe gura, cand iese mintea, cand iese inima. Rar incap amandoua.
Gemenii au confiscat comunicarea. Ei au nevoie maxima sa stie ceva ce altii nu stiu. Cu cat te iubeste mai mult, cu atat Geamanul are mai multe sa-ti ascunda. De asta depinde supravietuirea lor, pentru ei e o chestiune de viata si de moarte. Daca sunt doi gemeni in burta mamei, automat ei intra in competitie pentru energie. Orice nativ Gemeni intra instinctiv in competitie cu ceilalti, incearca sa-i domine pe cei din jur, sa fie cu ceva deasupra lor. Gemenii nu mint. Ei ascund, ca avantaj strategic. Altfel, apare in ei frica de moarte, frica de a nu putea sa-si salveze viata, ca va trai doar celalat, nu si el. Daca nu stii mai mult decat altul, risti sa-ti pierzi viata.
Gemenii ne invata ca supravietuirea depinde de capacitatea noastra de a administra informatia, de a spune adevarul cu masura, de a nu spune mai mult decat e cazul. Geamanul nu vrea ca celalat sa moara sau sa sufere. El vrea ca amandoi sa traiasca. Si stie ca adevarul taie in carne vie, produce suferinta si pune viata altora in pericol.
Gemenii ne invata de ce sticlele au nevoie de gat. Daca nu ar avea gat, n-am putea sa le punem dop si s-ar varsa, ramanand goale, deci fara continut, deci inutile, deci fara viata in ele.
Întreaga supravietuire a speciei umane pare dintr-o data evident ca sta in gatul Gemenilor.
----------------------------
Rac
Racii sunt acea zodie care duc o viata absolut perfecta... in capul lor. Desi viata le da sanse reale, pe care sa puna mana, ei prefera sa ramana in povestea lor. Sau in... mama povestii lor. Pentru Raci, iluziile sunt esenta realitatii. Cu cat un Rac spune ca viata lui e perfecta si intreaga, ca nu-i lipseste nimic, cu atat mai rafinate inseamna ca sunt fanteziile din mintea lui si cu atat mai mare este autocenzura din viata reala.
Racii nu-si traiesc viata pe care o pot avea, ci isi viseaza viata pe care ar putea-o trai.
----------------------------
Leu
Leii sunt intr-adevar niste stapani. Ei stapanesc... arta disimularii. In traducere, joaca cel mai bine teatru. Intra intr-un rol, se identifica cu el si sunt capabili sa il interpreteze la infinit. Se mai schimba pe pe parcurs scenariul, mai ies personaje din piesa, apar alti actori pe scena, dar Leii sunt consecventi cu rolul lor. La inceput se prefac usor, intra in pielea personajului si nu mai vor sa iasa din ea. Se obisnuiesc atat de tare sa pozeze si sa-i minta pe ceilalti ca sunt in rolul cel mai potrivit pentru ei, incat ajung sa se minta pe ei insisi.
Leii sunt niste magicieni care se impiedica de propria bagheta si se vrajesc singuri. De la replica preferata "V-am tras pe sfoara!", Leul ajunge sa exclame cu talent "Ups, m-am tras pe sfoara!"
----------------------------
Fecioara
Cu precizie chirurgicala, Fecioarele taie, spanzura si masoara la milimetru viata altora. Vad din prima unde greseste celalat si se mobilizeaza pe loc sa indrepte tot ce e stramb la altii. Fecioara cu placere scoate ochii, bate din picior si pune mana sa repare, sa corecteze si sa organizeze treburile altora.
Fecioarelor nu le scapa niciodata nimic. Mai putin oportunitatile proprii. Pentru ele nu sunt niciodata pregatite. Muta muntii din loc pentru altii, dar pentru ele nici macar un deget. Parca trece timpul pe langa Fecioare si se scurge in clepsidra celorlalti.
Pentru altii, se umfla ca drojdia in cozonac. Pentru ele, se taie ca maioneza. Experte in viata altora, Fecioarele isi dau cu stangul in dreptul cand cine vorba de ele. Aparent, Fecioara e zodia cea mai fericita atunci cand ceilalti sunt fericiti. De fapt, nicio alta zodie nu-si mascheaza mai bine propria nefericire in spatele fericirii altora. Fecioara este unica zodie care nu are nevoie sa fie mintita. Pentru ca se minte singura...
----------------------------
Balanta
Balanta este acea zodie care se gandeste pana se razgandeste, prelungeste cat poate de mult luarea unei decizii, doar ca sa fie sigura ca, atunci cand alege, alege cea mai proasta varianta posibila.
Si de ce sa se grabeasca, din moment ce sunt experte sa scoata castanele din foc cu mana altuia?! Balantele au o nevoie cronica de a se compara cu altii, pentru a se pune in valoare.
Balantele amana si ani de zile o decizie, asteptand ca celalat sa faca un pas gresit. In acel moment, Balantele devin victimele perfecte, iar ceilalti niste agresori de neiertat. Doamne, cat de buna e ea si cat de rau e celalalt! Cat de curata e ea si cat de murdar joaca celalat!
Balanta e gata sa sara cu parasuta, dar trebuie sa o impinga de fiecare data cineva. "Împinge-ma! Împinge-ma odata! Gata! M-a impins! Daca iese prost, n-o sa dea nimeni vina pe mine!"
Balanta e zodia lui Pilat din Pont, care se spala de fiecare data pe maini ca si cum nu depinde de ea ce intampla. Numai ca nimeni nu se spala pe maini daca are mainile curate...
----------------------------
Scorpion
Pana la Judecata de Apoi de pe lumea cealalta avem parte de Judecata de Dinainte aici, pe lumea asta. Scorpionul este Marele Preot sau Marea Preoteasa la care nici nu e nevoie sa deschizi gura cand te spovedesti. Cum te-a vazut, simti ca deja stie ceea ce n-ai vrea sa recunosti nici fata de tine.
In prezenta Scorpionului, te simti cu musca pe caciula. Daca ai facut ceva, te simti vinovat ca ai facut. Daca n-ai facut, te simti vinovat ca n-ai facut. Vinovat ajungi sa te simti oricum, chiar si pentru simplul fapt ca respiri. Iata de de ce Scorpionul e zodia care iti taie respiratia.
E bine sa iti ceri iertare de la Scorpion de cand il cunosti. Preventiv. Nu se stie pentru ce, dar cu siguranta vei avea nevoie de iertarea lui. Va gasi el un motiv sa te faca sa te simti vinovat.
De iertat insa nu va putea sa te ierte. Cei ce gresesc trebuie pedepsiti, asta e datoria lui. Pentru asta a fost nascut, e misiunea lui personala. Cineva trebuie sa-l reprezinte pe Dumnezeu pe Pamant si sa aplice legea karmei, sa-i faca pe vinovati sa plateasca. Cand le e lor lumea mai draga.
Dar, in superioritatea lui, Scorpionul poate fi milos cu noi. Adevarul este ca suntem cu totii demni de mila sa.
Doamne miluieste-i pe Scorpioni! Si pe noi de ei!
----------------------------
Sagetator
Îl mai stiti e Gerila din Harap-Alb? Dar pe Setila? Dar pe Flamazila? Ei sunt niste Sagetatori veritabili. Oricat de cald le-ar fi, tipa de frig. Oricat ar bea, se plang de sete. Oricat ar manca, se vaita ca n-au ce sa manance.
Sagetatorul ar fi cea mai fericita dintre zodii, daca ar trai tot timpul altceva decat traieste si daca vesnic ar avea mai mult decat are!
----------------------------
Capricorn
In orice Capricorn barbat zace un baietel curios si neascultator care nu se lasa pana nu dezmembreaza masinuta in bucati si nu mai poate sa o faca la loc, dupa care se enerveaza ca nu mai are cu ce sa joace. In orice femeie Capricorn scoate foarfeca o fetita care nu se lasa pana nu tunde papusa, dupa care asteapta si se mira ca nu-i mai creste parul.
Capricornul e in stare sa demonteze in bucati pe oricine. El are nevoie sa-i vada pe ceilalti mici, din ce in ce mai mici, injumatatiti, apoi sferturi etc. Si se ocupa personal de asta. Nu de alta, dar cu cat ceilalti sunt mai mici, cu atat el e mai mare pe langa ei.
Cu cat cineva ii este mai apropiat, cu atat piesele de lego sunt mai mici. Pe urma, se uita in jur si se vede din ce in ce mai singur. Sa ne intelegem: problema este intotdeauna a noastra, a celorlalti! Capricornul face asta cu toata dragostea si spre binele nostru, al tuturor! Noi nu pricepem, nu ne duce capul! Dar Capricornul este atat de sus fata de noi incat nu are cum sa se injoseasca. Ne iarta si isi vede de ale lui. Suntem prea marunti si neimportanti pentru El.
----------------------------
Varsator
Acolo unde e o treaba de rezolvat sau ceva de facut si nu s-ar baga nimeni aflat in toate mintile, contati pe Varsator! Principiul dupa care functioneaza este ca cineva trebuie sa o faca si pe asta.
Dupa ce oamenii se vad cu sacii in caruta, Varsatorii mai sunt si de vina pentru ce nu le convine unora. La urma urmei, cineva trebuie sa fie si de vina. Si, uite asa, Varsatorul, disponibil si apt sa faca acte eroice, vinovat pe deasupra in ochii celor nemultumiti de rezultat, asteapta, in orgoliul sau extraterestru, sa primeasca ceva la schimb. Si nu material. Macar o picatura de apreciere, un kilogram de iubire sau doua palme de mangaieri.
Uitand ca degeaba il ajuti pe altul daca nu te ajuti mai intai pe tine sa-ti fie bine, Varsatorul face din orice situatie imposibila o gradina plina cu flori, pe care vine altul si le culege. Cand dai tot, asa meriti!
----------------------------
Pesti
Pestii, acesti mucenici mai mult morti dupa binele altora decat vii in viata lor, au de departe cel mai mare orgoliu din zodiac. Ei se cred intrutotbinefacatori, supereroi, cu misune personala de mantuitori. Prin urmare, se asigura ca, prin preajma lor, sunt permanent personaje care ii chinuie. De fapt, nici nu e nevoie sa-i chinuie cineva, pentru ca se chinuie foarte bine singuri. Rar suporta langa ei oameni care ii adora, care ii iubesc asa cum sunt, care le pun lumea la picioare. Prezenta lor ii arde, iar Pestii n-ar avea pe cine sa salveze!
Pestii fac indigestie la oamenii care-i coplesesc cu binele. În schimb, dati-le o victima si o inghite cu totul! Asa intoleranta la iubire nu se mai gaseste in tot zodiacul. Altfel, n-ar mai fi ei cele mai mari victime!
Pestii ne lamuresc pe deplin ca dreptul divin la prostie si la suferinta nu ni-l ia nimeni! Asa ca sa nu-i ajutam! Le-ar fi bine, iar ei nu-si doresc asta.
----------------------------

12 comentarii:

  1. Foarte amuzant, am ras cu lacrimi :))))
    Felicitari pentru pamflet, aveti talent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am ras cu lacrimi! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. mult succes ,esti unic .La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  4. cat am ras...si cat ma recunosc..si ii recunosc si pe cei din jur!!!multumesc!ma bucur ca am descoperit acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pamflet, pamflet dar m-am recunoscut din plin! Multumesc Valeriu chiar daca e prea tarziu pt mine sa mai schimb ceva! Varsta, bat-o vina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zuperrrrrrrr...
    La multi ani Valeriu si tot ce-i mai bun in noul an .Te pupam cu drag

    RăspundețiȘtergere
  7. E valabil pt zodie,ori pt ascendent.

    RăspundețiȘtergere
  8. fooarte tare! frumos spus, cu diplomatie, dar foarte adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Jos palaria!

    Se potriveste in lux de amanunte atat mie cat si tuturor celor pe care ii cunosc...

    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. multumes,da foarte adevarat,ma regasesc,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Feceoarele sunt cele mai tari, si daca va luati de ele va luati de voi

    RăspundețiȘtergere
  12. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...