Treceți la conținutul principal

''Sarbatoreste-ti viata!'' la Cluj-Napoca, 25-26 aprilie 2015

Prezentarea conferinței pe care o susțin la ediția de primăvară a evenimentului ''Sărbătorește-ți viața!'' de la Cluj-Napoca, duminică, 26 aprilie:


Descrierea evenimentului: AICI
Programul: AICI
Înscriere: AICI

Titlul prezentării:
Așteptările pe care nu le așteptăm

Descriere:

Unii oameni consultă astrologi, numerologi, preoți, clarvzăzători, terapeuți ca să obțină confirmări pentru ceea ce este în mintea lor. ‘Nu-i așa că el este sufletul meu pereche?’ ‘Îmi schimb locul de muncă peste trei luni?’ ‘Când o să fac un copil?’ Și chiar vin deschiși să afle când își vor îndeplini acele dorințe de Suflet.

Numai că, mai presus de suflet, mai e ceva: Sinele! Scânteia divină. Spiritul. Iar la astrolog ajungi atunci când Sinele trage de mânecă Sufletul, îi transmite că e ceva în neregulă și că trebuie adusă puțină lumină într-una sau mai multe situații de viață. Și iată cum treaba astrologului devine aceea de a deschide ochii celui care îi pune întrebări. Cei care așteaptă să audă ce vor ei, rămân cu… așteptările.

La un nivel superior, ei au nevoie să coștientizeze că, ceea ce mintea și emoțiile lor le spun că ar fi bine pentru ei, de fapt nu e bine pentru ei. Prin astrogramă, astrologul se conectează la planul de viață al celui care îl consultă. Un client/pacient care se prezintă cu o listă de dorințe în fața astrologului este pregătit, de fapt, să facă acele mișcări ale Sufletului, deci acele schimbări în viață, prin care să alinieze Sufletul cu Sinele, deci cu Spiritul. În acest context, devine evident de ce astrologia este o cale de evoluție spirituală.
Întâlnirea cu astrologul poate fi pentru Sufletul cuiva destinația unui drum plin de așteptări. Dar pentru aceeași persoană, la nivel de Spirit, aceeași întâlnire are ca scop tomai vindecarea de așteptări. Pentru că ceea ce ne dorim la un anumit nivel, nu ne este și de folos la nivelul nostru cel mai înalt.


Primele două noțiuni de bază pe care le predau la cursurile mele de astrologie sunt: 1. Astrologia nu este despre viitor, ci despre trecut. 2. Principalul merit al astrologiei este acela de a ne ajuta să înțelegem de ce ni se întâmplă ceea ce ni se întâmplă (sau de ce nu ni se întâmplă).

De-a lungul timpului, cunoașterea pe care mi-am însușit-o din numeroasele sisteme pe care le-am studiat sau experimentat (reiki, radiestezie, All Love, regresii, constelații de familie) m-a ajutat să integrez astrologia în procesul de dezvoltare și evoluție personală. Ca orice formă de cunoaștere, astrologia îmi dă putere asupra altora. E vorba despre puterea de a trezi în alții propria lor putere de a face acele schimbări necesare și benefice pentru viața lor. Dar am înțeles că, atunci când omul nu vrea să se schimbe, nu poți decât să să-l lași în pace.

Am învățat astfel să mă transform într-un canal de informație, fără să intervin în alegerile celor care o primesc. De aceea, sunt atât de recunoscător că, prin astrologie, am învățat să accept oamenii, să nu-i judec, să nu mai fac lucruri cu forța sau în locul lor, să văd Lumina și Întunericul și să accept că ambele sunt fețe ale Divinității, să iubesc oamenii așa cum sunt ei. Mie mi-au luat 20 de ani de citit astrologie și vreo 8 de practică profesionistă.

Evident că sunt într-un proces și că mă străduiesc permanent. Cred că evoluția este muncă și mai cred că nu este pentru oricine. Iar evoluția ne face mai înțelepți, nicidecum superiori! Dacă suntem dintre cei ce pricepem lucruri pe care alții nu le pricep, nu avem niciun drept să-i privim de sus în jos. Pentru că, cel puțin în viața asta, ei încă nu au apucat să fie ca noi, dar noi am fost ca ei. Evoluția ne deschide spre Iubire, așa că pe cei care încă se chinuie să stea în picioare pe drumul pe care noi deja am ajuns mai aproape sau mai departe, putem doar să-i iubim, nicidecum să-i excludem și să-i condamnăm.

Mi-am dat seama că dau consultații și țin cursuri ca să învăț eu să iubesc mai mult oamenii și să aplic continuu ceea ce învăț. Și sunt cel mai fericit să-i văd pe cei care ajung la mine că iubesc și ei mai mult oamenii și viața în general, nicidecum că știu mai mult, sunt mai deștepți sau mai puternici. Cunoașterea degeaba te face mai puternic (sau chiar mai orgolios), dacă nu te face și mai iubitor.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…