Ce NU face Mercur retrograd!

De fiecare dată când Mercur intră în mișcare retrogradă, se năpustește avalanșa de previziuni pline de interdicții. Prin urmare, apar ciclic întrebările clasice ale perioadei: Să semnez contractul cutare? E bine să fac o afacere? Avem de gând să ne logodim, e de bun augur? 

Atunci când o planetă este retrogradă, energia sa este redirecționată. Înseamnă că nu mai circulă spre exterior, ci are circuit închis, adică ne provoacă să reflectăm asupra locului pe care îl ocupăm în propria viață.

Mercur reprezintă partea din noi care gândește rațional, comunică, relaționează și se deplasează. Mercur este centrul de comandă al mobilității. Să ni-l imaginăm stând într-o intersecție în care noi avem de ales între mai multe direcții. Când Mercur este direct, avem întotdeauna mai multe opțiuni, suntem mai haotici, o apucăm pe drumuri care se dovedesc a fi fundături, mai rătăcim direcția, orbecăim și ne găsim scuze. Mercur direct ne dă întotdeauna mai multe șanse de a experimenta, de a pune în aplicare planuri care nu sunt pentru noi și, prin urmare, de a greși.

Mercur retrograd ne închide opțiunile și, prin urmare, ne limitează varianta greșită. În perioadele sale de retrogradare, ce au loc, în medie, de 3 ori pe an, între 20 și 24 de zile, Mercur se așază în intersecție și dirijează circulația. El ne ajută să găsim direcția corectă pentru noi. În acest context, înțelegem cum anume este ‘redirecționată’ energia sa. El ne ‘redirecționează’, ne îndrumă spre cea mai apropiată ieșire sau spre cel mai scurt traseu potrivit pentru noi. Mercur retrograd este un GPS pentru ideile și planurile noastre, care se resetează și face anunțul ‘reconfigurare traseu’.

Mercur retrograd nu amână, nu blochează și nu întârzie! El corectează și reașază în ordine lista de priorități. Mintea noastră, obișnuită să obțină ceea ce vrea, așa are impresia, că întâmpină obstacole, că lucrurile nu ies la timp, că apar tot felul de încurcături. Văzute de sus, lucrurile stau diferit. Pe Mercur retrograd, ne stă mintea în loc. Dacă ceva nu iese ori are parte de piedici, atunci acesta poate fi, de fapt, un semn, că e ceva în neregulă. Mercur retrograd întreabă: ‘Ești sigur că vrei asta? Poate nu e pentru tine. Sau poate nu e momentul!’.

Nu întâmplător se spune că multe aparate de comunicație (telefoane, laptopuri) sau vehicule achiziționate pe Mercur retrograd se defectează mai des și mai repede. E posibil ca achiziția respectivă, care se strică și dă bătăi de cap ulterior, să nu fie de fapt pentru tine. Poate nu îți este necesară sau poate nu ai dreptul la ea deocamdată. Cum se zice, totul se plătește. Iar dacă forțezi lucrurile, deși Mercur retrograd îți pune piedică să pricepi că nu îți este benefic un anumit curs al acțiunilor, iar tu tot nu asculți, plătești pentru încăpățânare. Pentru că nu vrei sub nicio formă să-ți scoți din cap o idee fixă, care de fapt n-ar trebui să devină acum realitate.

Mercur retrograd nu e de vină dacă ceva nu iese. El doar ne arată ceea ce n-am vrut să vedem până acum. Mercur retrograd este rupt din proverbul care zice ‘Dă-i, Doamne, omului mintea cea de pe urmă.’, adică acel gând care îl oprește de la a face o faptă necugetată sau nepotrivită. Dacă apar semnele de avertizare, dar tu nu vezi sau nu vrei să vezi că nu e așa cum credeai tu, atunci Mercur redevine cel mai iscusit magician: îți îndeplinește dorința cu zâmbetul pe buze, tocmai ca să râdă de tine. ‘Asta te taie pe tine capul? Dacă nu asculți, sunt de acord. Facem ce e în mintea ta. Asta primești. Să vedem cum te descurci.’. Pentru că dorințele împlinite pe Mercur retrograd după lupte seculare, eforturi și încercări multiple sunt doar daruri otrăvite.

Dacă pe Mercur retrograd ai ceva în cap, ți se deschid toate ușile, îți iese din prima, întâlnești oamenii de care aveai nevoie, atunci dă-i înainte! Dacă te împiedici și cazi, consideră că Mercur retrograd ți-a aruncat pisica neagră în drum, iar de data asta nu e nicio superstiție. E cazul să faci cale întoarsă. Dacă insiști și dai înainte, o să vezi peste un timp de ce, atunci când Mercur a fost retrograd, ar fi fost mult mai bine dacă dădeai înapoi.

Mercur retrograd este un păzitor al pragurilor pe care, dacă le trecem, ne dau acces la locuri în care nu ne vom regăsi. Paza bună trece primejdia rea. El este apărătorul de eresuri și feritorul de belele. În niciun caz nu e vreo arătare cu coarne care ne joacă feste. El veghează tocmai ca noi să nu ni le punem singuri.

Mercur retrograd ne ajută să prevenim pierderea de timp. El nu joacă niciodată rolul de Gică Contra. Dimpotrivă, este responsabil cu optimizarea. În perioadele sale de retrogradare apar tocmai piesele de puzzle care ne lipseau. Ne vin ideile cele mai bine care ne ajută să mișcăm ceva ce stagna în viața noastră. Energia mentală a lui Mercur se conectează în planul intuiției și descarcă în fișierele minții noastre soluții inedite sau chiar geniale. Adesea, rezolvările unor probleme ce păreau fără răspuns se arată în chip miraculos. Mercur retrograd ne aprinde acele beculețe care nu făceau contact. Ni se arată prioritățile și calea de urmat. ‘Pe aici, nu pe unde credeai tu!’

Cei mai avantajați de retrogradarea lui Mercur sunt, desigur, cei ce au Mercur retrograd în harta natală. Abia acum ei reușesc să înțeleagă foarte clar cum stau lucrurile și se simt mai bine înțeleși de ceilalți, la care ajung mai ușor. Claritatea și luciditatea sunt la cote maxime, așa că pentru ei e cea mai bună vreme să ia decizii definitive, să materializeze și să-și lase viața să curgă pe făgașul ei firesc. 

Mercur retrograd ne îndeamnă să ne lăsăm ghidați și să acceptăm călăuzirea divină. 

Sursa foto: http://reallyducksoup.blogspot.ro/2012_07_01_archive.html

10 comentarii:

  1. Ce articol superb ! Multumim frumos Valeriu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Foarte bine explicat. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunata explicatie ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc! Multumesc! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Excelent, ca de obicei. Punct ochit, punct lovit :) In sfarsit il scoatem din demonizare pe Mercur retrograd!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună ziua prieteni, sunt medic de profesie. Nu am crezut niciodată în superfeshier din cauza experienței mele profesionale până când l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un puternic vrăjitor care este minunat cu munca lui. Aveam probleme în căsnicia mea de 12 ani când am descoperit că soțul meu avea o aventură cu colegul său, așa că l-am confruntat, tot ce mi-a putut spune este că ar trebui să fiu gata de divorț pentru că s-a săturat de mine, asta a fost cu adevărat surprinzător. pentru ca in doua zile primesc actul de divort de la el, il implor sa se opreasca dar s-a purtat ciudat nici nu se gandeste cum ne va afecta copiii, atunci am discutat cu o prietena despre problema mea si mi-a spus cum ea a fost într-o situație similară, dar Dr. DAWN a făcut o vrajă de dragoste pentru ea care i-a salvat căsnicia, am fost sceptic, dar chiar nu vreau o căsnicie eșuată, așa că l-am contactat pe Dr. DAWN pentru ajutor, după ce i-a explicat situația mea, el mi-a spus ce să fac și am făcut totul perfect așa cum mi-a spus el, astăzi soțul meu este din nou în pace cu mine și i-a întrerupt toate actele rele față de mine. Dacă ai o problemă în relația ta, Dr DAWN este ultima ta oprire pentru o soluție. Puteți contacta pe Whatsapp /+2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...