Marte în Fecioară, vestitorul celor 544 de trepte

Marte parcurge semnul Fecioarei între 25 septembrie și 12 noiembrie 2015. Cu toată forța și toată viteza, Planeta Roșie intră pe tărâmul lui Mercur, guvernatorul Fecioarei, pregătind întâlnirea cu Jupiter, aflat tot aici. Dar cea mai clară dovadă că Universul în care trăim funcționează ceas, este ștafeta pe care o face Marte cu Nodul Nord.

În data de 12 noiembrie 2015 se deschide o poartă astrală de o rară încărcătură energetică între zodiile Fecioară și Balanță. În aceeași zi, pe unde intră Marte din Fecioară în Balanță, trece Nodul Nord în sens invers, din Balanță în Fecioară, cei doi făcând practic schimb. Uimitor este că tranzitul Destinului în Fecioară durează 544 de zile, din 12 noiembrie 2015 până pe 9 mai 2017, iar până la începerea acestui tranzit, Marte stă în Fecioară. Totalul acestui număr, 544, este 4 (5+4+4=13, 1+3=4), 4 fiind numerologic atât pe vibrația planetei Marte, cât și pe frecvența zodiei Fecioară. Această suită de trei numere are în frunte numărul 5. În numerologie, 5 corespunde planetei Mercur, care am amintit mai sus că patronează Fecioara și că îl primește în gazdă pe Marte (4 corespunzând așadar planetei Marte și zodiei Fecioară). 544: 5 (Mercur) 4 (Marte) 4 (Fecioară).

Mercur conduce astfel trenul astral, care are în vagoane potențialul explozibil și necontrolat al lui Marte în Fecioară, pe care îl transportă și îl ține sub control (sau măcar încearcă) până pe 12 noiembrie. Atunci, planetele ajung într-o gară unde Marte este împins pe șine în direcția Balanță, în timp ce Destinul (Nodul Nord) primește undă verde la semafor ca să intre în Fecioară și ajunge sub escorta lui Mercur pentru 544 de zile.

Marte în Fecioară prevestește cele 544 de zile de tranzit al Nodurilor Lunare pe axa Fecioară-Pești, care devin tot atâtea trepte pe care ne pregătim să le urcăm spre întâlnirea cu Destinul din Fecioară. Până pe 12 noiembrie, Mercur modelează energia marțiană. Este de așteptat o nerăbdare în a pune lucrurile în practică, o grabă care dă să strice treaba, un zor care face să bată un vânt de pagubă.

Tendința aceasta spre repezeală este sesizabilă în primul rând în comunicare: vrem să spunem prea mult și prea repede, cuvintele se îngrămădesc la gură, riscăm să le selectăm prost, apar neînțelegerile din cauza incoerenței. Ar fi cazul să ascultăm mai mult și să ne alegem cu grijă cuvintele. Reproșurile, scosul ochilor, blestemele, răutățile verbale, critica și alte sporturi ale minții și ale limbii stârnesc o competiție acerbă. Ies foarte multe nemulțumiri și frustrări la iveală, iar cineva trebuie să fie de vină, așa că atacurile verbale vor nimeri mai ales sub centură. La nervi se spun multe, iar atmosfera astrală se încarcă până pe 12 noiembrie cu tensiune, iritare și hiperaciditate mentală, care răbufnesc în scris și în discuțiile față în față. Marte în Fecioară ascute limbile și condimentează replicile.

Cât stă în Fecioară, Marte are încă putere asupra Nodului Sud din Berbec, semn pe care îl guvernează. De aceea, întâlnim în jur sau în curtea noastră (de preferat, în jur) situații în care vedem persoane aparent nevinovate, care pățesc lucruri aparent nedrepte. Sau putem asista la conflicte inoportune sau inexplicabile. De asemenea, putem fi prinși la mijloc în luptele altora, iar noi să ne trezim martori sau mediatori. Altă miză este cât suntem dispuși să-i ducem pe alții în spate Aceste episoade au o clară componentă karmică, ele sunt lecții de trezire și conștientizare, mai ales pentru toți cei ce se luptă pentru cauze perdute și au nevoie să se epuizeze ca să-și bage mințile în cap.

Medical, Marte în Fecioară dereglează digestia celor ce nu-și controlează ieșirile nervoase, dă intoleranțe la substanțe, alergii, arsuri gastrice, tulburări pancreatice, biliare sau ale tranzitului intestinal. Predispozițiile către viroze și epidemii se întețesc la rândul lor pe acest context astral. Mesajul spiritual pare a fi același: ‘Controlează-ți temperamentul! Nu împrăștia energie negativă în certuri fără sens și în reproșuri! Nu te mai lupta pentru ce nu merită!’.

Ca să fim pe vibrația limbajului efervescent, să spunem așa: ‘Dacă ești prins la mijloc într-o dispută și vezi că n-ai cu cine, dă-i pace celuilalt’. Și, pentru că nu ne lasă să ne abținem de la cuvinte grele, să amintim prin gura lui Marte în Fecioară vorba din bătrâni care zice: ‘Nu te pune cu prostul, că are mintea odihnită!’. Secretul este să nu alimentăm conflictele și să nu dăm importanță atacurilor sau conflictelor care ne macină. Cu cât hrănim energia critică, cu atât punem gaz pe foc și facem din țânțar armăsar. Agresorii sunt cel mai bine pedepsiți acum prin întoarcerea spatelui, deci a-i ignora pare cea mai bună idee.
Marte în Fecioară ne susține, pe de altă parte, să facem un plan de bătaie pe termen lung. Pe acest val energetic, vorbele devin fapte. Facem pași concreți în proiectele pe care le avem. Sunt încurajați toți cei preocupați de schimbări serioase care vizează viața profesională, îmbunătățirea stării de sănătate, scrisul, vorbitul în public, studiile și examenele. Marte în Fecioară este pragmatic și ne forțează să ne fixăm obiective concrete, cuantificabile, pe care să le datăm și în timp. Atâta timp cât știm clar ce vrem în cel puțin una din aceste privințe, se pun rotițele în mișcare. Atragem oportunități, întâlniri benefice, sincronizări care păreau puțin probabile până acum. Acest tranzit îi privilegiază pe toți cei care muncesc cu plăcere, învață cu sârg și sunt responsabili. Cei ce se codesc, trag chiulul sau fac treaba de mântuială sunt primii pe lista cu sancțiuni din partea lui Marte în Fecioară.

Între 25 septembrie și 12 noiembrie 2015, lucrurile se mișcă din aproape în aproape, concret, spre un deznodământ ce va culmina printr-o realizare (sau printr-un eșec, pentru cei leneși, neprieteni cu munca sau fără chef să mai învețe ceva nou pentru că nu-i așa, știu destule, dacă nu chiar totul) în etapa de trecere a Destinului prin Fecioară (12 noiembrie 2015 – 9 mai 2017). Până atunci, tragem aer în piept înainte de a da o replică tăioasă, ne conservăm energia și nu cădem pradă provocărilor sau hărțuirilor! Ce intră prin urechea stângă și ne deranjează, filtrăm și lăsăm să iasă prin dreapta. Eventual, numărăm până la 544. Cultivăm starea zen, ce dracu’!

Sursa foto: http://yourshocktherapist.blogspot.de/2013/10/mars-retrograde.html

7 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumim,oare cei din Pesti sant mai sensibilizati in aceasta perioada,mai zdruncinati?

      Ștergere
  2. Ce se întâmplă cu cei din Fecioară? Mulți din zodie resimt și retrăiesc niște episoade de cădere și urcare aproape ciclice, la aproximativ 2 săptămâni distanță. Aceste urcușuri și coborâșuri se manifestă pe toate planurile. Ce e de făcut, e foarte deranjant și exhaustiv. Mulțumim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi Fecioarele am fost greu încercate în acest an, ce ne așteaptă de acum incolo este în aceeași tendința? Tot hell?
    Multam

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt leu cu ascendent in fecioara unde am pluto, uranus si venus.
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce se intampla cu racii ? Nu stiu ce ascendent am ...

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...