Treceți la conținutul principal

Carte: Astrologia de la Cer la Pământ

Cartea ''Astrologia de la Cer la Pământ'' este disponibilă în librăriile din țară
și poate fi comandată online, direct de la sursă, de pe situl editurii For You. Click aici!

 Pentru familiarizarea cu conținutul cărții, reiau Cuvântul înainte:

''Studiul astrologiei este o muncă de conștientizare. Iar munca presupune implicare, dăruire, disciplină, perseverență, răbdare, ascensiune și recompense peste așteptări. Cel mai mare merit al astrologiei este acela de a ne ajuta să înțelegem de ce ni se întâmplă ceea ce ni se întâmplă sau, după caz, de ce nu ni se întâmplă ceea ce am dori să ni se întâmple. Mergând pe firul cauzelor, acceptând trecutul, aducem în lumină schimbările pe care le avem de făcut în prezent ca să ne creăm viitorul pe care ni-l dorim.

Harta natală este o hartă a alegerilor posibile, nicidecum o hartă a experiențelor predestinate. Orice alegere schimbă cursul evenimentelor. Plecăm în călătoria acestei vieți cu un bagaj de predispoziții, dar la fiecare răscruce de drumuri rămânem singuri. Ca spirite, suntem una cu tot ce există și ocupăm un loc în ierarhia Creației. În corpul fizic, devenim la rândul nostru Creatori, aducând de sus, fiecare de la nivelul său, aici jos, în planul material, puterea de a da suflare de viață. Pe această planetă, ne experimentăm pe noi înșine ca ființe divine ce aduc infinitul în dimensiunea limitată a formelor. Depășindu-ne condiția umană, deci evoluând în acest corp fizic, creștem și la nivel de spirit.

Rolul de Dumnezei pe Pământ nu presupune asumarea rolului de stăpâni. Dumnezeu, Tatăl, Creatorul este viața, tot ceea ce există. „Eu sunt cel ce sunt!” (Biblia, Exodul 3,14) A trăi o viață conștientă înseamnă a ști permanent cine suntem, cât merităm, ce putere avem ca Fii ai lui Dumnezeu. Copii ai Universului. Astrologia ne reamintește de unde venim și ce avem de făcut pe aici, fiind vocea Sinelui nostru aflat în călătorie într-un corp fizic pe planeta Pământ. Astrologia ne învață să comunicăm cu noi și cu ceilalți, printr-un limbaj alcătuit din semne și simboluri.

Fiind limbaj simbolic, astrologia se învață simbolic, prin metafore și asocieri. De aceea facem incursiuni în mitologie, în psihologie, în spiritualitate. Informațiile vin sub formă de intuiție, prin revelații, prin conexiuni care se fac la nivel subtil. 

Cartea de față are drept scop construirea unei viziuni asupra astrologiei ca sistem de cunoaștere integrat în spiritualitate, vizând evoluția personală.

Am lăsat explicațiile să curgă, interpretările unor aspecte sau configurații sunt mai scurte, altele sunt mai lungi, întrucât fiecare informație la care ne conectăm are propria lungime de undă. Unele informații sunt mai concentrate, altele mai ample. Am insistat cu interpretările acolo unde informațiile care circulă de obicei asupra unui subiect sunt neclare, deformate sau insuficiente, aşa cum se întâmplă în cazul unor zodii sau planete, ceea ce a dus la întinderea inegală a unor (sub)capitole în ansamblul lucrării, însă am considerat că acele clarificări sunt necesare pentru buna înţelegere a felului cum stau lucrurile. 

Abordarea este departe de vreo linie clasică sau tehnică, introducând paralelisme cu alte căi de cunoaștere. Astrologia este privită energetic, iar evoluția omului este pusă în acord cu Legile Universului. Scopul acestei cărți, care se dorește a fi un ghid de iniţiere în tainele astrologiei, este autocunoașterea prin astrologie, mai precis descrierea primilor pași pe această cale de cunoaştere, culminând cu redactarea și interpretarea unei hărți natale. Materialul prezentat în paginile ce urmează este rezultatul unor căutări personale și revelații, susținute de experiența practică de consiliere astrologică, care au condus pe alocuri la reinterpretarea sau stilizarea unor principii și definiții prezente în manualele de astrologie. Discursul se concentrează pe elaborarea unui sistem de interpretare compus din cele 12 zodii, cele 12 case, cele 10 planete principale, la care se adaugă Nodurile Lunare, Ascendentul, Mjlocul Cerului și cele 5 aspecte majore.

Astrologia este doar o cale de evoluție şi, ca orice cale, nu este pentru toată lumea. Unii nu rezonează cu ea și nici nu au nevoie de astrologie. Chiar dacă planetele se învârt și pentru ei, își primesc altfel mesajele pe care le caută. Cu toții suntem la fel de în regulă.

Astrologia poate fi considerată știința prin care intuiția accesează misterul prezenței omului în Univers, iar astrograma natală, sinteza vieții pe care o trăim. Să începem împreună descifrarea acestui limbaj alcătuit din semne și simboluri, prin care ajungem la cunoașterea de sine, la înțelegerea pe cale intuitivă a rostului vieții,  prin care ne aducem aminte locul și menirea noastră.''

Cuprins:

Cuvânt înainte

Capitolul 1
Astrologia pe orizontală

1.1. Ce este și ce nu este astrologia?
1.2. Legile Universului
1.3. Astrologia ca formă de cunoaștere
1.4. Originile astrologiei
1.5. Etape în istoria astrologiei
1.6. Concepte de bază în astrologie
1.7. Ramurile astrologiei

Capitolul 2
Astrologia pe verticală

2.1. De la general la particular
2.2. Simboluri în astrologie
2.3. Astrologie și mitologie
2.4. De la zodii la astrogramă
2.5. Zodii, planete și case
2.6. Cele 4 elemente
2.6.1. Ciclul elementelor
2.6.2. Calitatea elementelor

Capitolul 3
Cele 12 porți cosmice: zodiile

3.1. Clasificarea zodiilor
3.2. Cele 12 zodii: caracterizare
3.2.1. Guvernatorii decanilor
3.2.2. Influența decanilor
3.2.3. Soarele – centrul ființei
3.3. Să înțelegem cele 12 profiluri de personalitate

Capitolul 4
Călătorie pe planetele Sistemului Solar

4.1. Astrologie modernă /vs./ astrologie tradițională
4.2. Clasificarea planetelor
4.3. Ciclurile planetelor
4.4. Astronomie și realități imposibile în astrologie
4.5. Ordinea planetelor
4.6. Demnitățile planetelor
4.7. Planetele personale
4.8. Planetele interpersonale
4.9. Planetele transpersonale
4.10. Aspectele dintre planete

Capitolul 5
Casele astrologice

5.1. Casele astrologice și proiecția cosmică
5.2. Sisteme de case și diferența dintre ele
5.3. Clasificarea caselor
5.4. Semnificația celor 12 case
5.5. Puterea Ascendentului
5.6. Zodie sau Ascendent?
5.7. Astrologie vocațională. Mijlocul Cerului
5.7.1. MC în zodii
5.7.2. MC în case
5.7.3. Planetele în conjuncție cu MC

Capitolul 6
Astrograma, oglinda sufletului

6.1. Întocmirea astrogramei natale
6.2. Pașii de urmat. Calculele
6.3. Pozițiile caselor și zodiilor
6.4. Pozițiile planetelor

Capitolul 7
Codul evoluției personale

7.1. Primul contact cu astrograma
7.2. Guvernatorii
7.3. Al doilea Ascendent
7.4. Nodul Nord și întâlnirea cu Destinul

În loc de concluzii...

Bibliografie selectivă

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Horoscopul miracolelor! 40 de zile cu daruri cerești pentru zodii

De ce este important să respectăm ciclul sărbătorilor de peste an, indiferent dacă ele sunt de natură laică ori religioasă? Pentru a fi trăi în LEGEA RITMULUI. Crăciunul urmat de Anul Nou și Paștele sunt vârfurile trăirii în acord cu respirația Universului, în care ne lăsăm atât ca indivizi, cât și ca grup, naționalitate, specie. Mișcările astrelor sunt în deplină armonie cu energiile terestre care însuflețesc omul. Tot Cerul, cu ființele sale de Lumină (ierarhii cerești, arhangheli, îngeri, sfinți), dar și cu corpurile fizice purtătoare de vibrații (stele, planete, sateliți, asteroizi) care sunt ca niște valuri de energie ce ne poartă pe marea vieții pulsează la unison cu ceea ce se întâmplă cu noi și în noi. Precum în Cer, așa și pre Pământ.
Postul Paștelui scoate din noi un joc de lumini și umbre. Coborâm în bezna proprie și în bezna celorlalți, care ne înghite uneori cu totul, ca atunci când nu mai poți înota, îți intră apă în pe nas ori chiar ajungi cu capul la fund. Săptămâna mar…

Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

Între 28 ianuarie 2017 și 15 februarie 2018 stăm din punctul de vedere al zodiacului chinezesc sub semnul Cocoșului de Foc. Gălăgie multă. Mult zgomot pentru nimic. Bunica bate toba. Câteva dintre sloganele pe care le pune în mișcare energia Cocoșului de Foc.
Entuziasmul dă năvală în anul chinezesc 2017 și ne ia pe sus. Cocoșul este cel ce dă trezirea la prima oră a dimineții, prin urmare îi susține pe cei ce sunt matinali și ne dă tuturor o mai mare forță vitală pe la răsăritul soarelui. Curajul este un alt atribut pe care-l stimulează această zodie, precum și simțul comunității. Apare impulsul nestăpânit de a ne susține drepturile și de a ne alia în grupuri pentru a susține cauze comune. În goana după drepturi, să nu neglijăm totuși obligațiile... Să ne uităm întotdeauna la ce dăm, înainte de a suna din goarnă și de a cere... Să ne gândim la cocoșul care găsește o râmă și cheamă roată în jurul său toate găinile ca să împartă prada. Mă rog, mai mult el le cheamă ca să obțină confirmăr…