Treceți la conținutul principal

Mercur retrograd în Taur: În inima labirintului

Retrogradarea lui Mercur între 28 aprilie și 22 mai 2016 este mai jucăușă ca de obicei. Stăm pe mijlocul drumului vieții noastre și ne uităm înainte. De data aceasta, nu vedem vreo linie dreaptă, nu e nici vreo bifurcație și nici vreo intersecție cu sens giratoriu. Suntem în fața unui labirint!

Sufletul nostru a făcut un pod și ne-a adus înapoi la intrarea în labirint. Am mai fost aici. Am mai trecut prin ce trecem acum. Pornim într-o călătorie inițiatică în trecut, misiunea fiind aceea de a recupera bucățile de suflet rătăcite pe cărările întortocheate și de a ajunge, în sfârșit, în centru, acolo unde ne așteaptă un mare trofeu.

Ghizii noștri spirituali se uită de sus să vadă ce am înțeles din ce am trăit. Nu sunt decât două posibilități: să depășim un blocaj, asumându-ne cu infinit curaj o misiune ce pare imposibilă, ori să facem ce am mai făcut și înainte. Ni se dă șansa de a vindeca tipare, situații, reacții din trecut. Întrebarea este ce facem cu ea. Istoria pare să se repete în viața noastră, cu alți actori și alt decor. Am mai ales și altă dată cărarea pierdută. Ne-am mai rătăcit de multe ori, pentru că a fost mai simplu, mai ușor, mai comod. 

Prin retrogradarea lui Mercur în Taur, astrele ne fac un dar de preț: ne dau timp! Timp să îndreptăm ce n-am făcut corect pentru noi, timp să reluăm ceva neterminat, timp să ne vindecăm. Iar căile Domnului sunt acum atât de spectaculoase, încât, pentru cei ce merită, ceea ce pare de neconceput se materializează chiar și în cele mai potrivnice condiții.

Mercur retrograd în Taur este recompensa astrală pentru toți cei ce s-au smerit prin suferință și iubire. În inima labirintului, pe ei îi așteaptă sentimentul de împlinire, de regăsire, de protecție și siguranță divină. Venus, guvernatoarea Taurului, este chiar la ea acasă. Ea ne atinge cu puterea vindecătoare a iubirii, aducându-ne în stare de armonie cu noi înșine. Armonia nu înseamnă echilibru! Înseamnă că fiecare primește energia pe care o transmite. Cei conflictuali și luptători de luptă și conflict vor avea parte. Cei iubitori, se vor simți iubiți, apreciați, validați. Cei ce au înlocuit inima cu orgoliul primesc și mai mult timp, ca să înțeleagă că trofeul se câștigă prin iubire, nu cu sabia!

Retrogradarea lui Mercur încheie o lungă etapă de inițiere prin care am trecut. În sfârșit! Ne dăm seama că am vociferat degeaba și că a meritat efortul! Cu o singură observație: ceea ce primim acum nu se încadrează în proiecțiile noastre. Viața ne depășește toate așteptările prin forma și intensitatea în care ni se întâmplă.

Darurile lui Mercur retrograd pentru fiecare zodie (valabil și pentru Ascendent):

Berbec: recunoașterea valorii personale, redresare financiară, recuperarea timpului pierdut

Taur: revenirea asupra unor decizii, grija față de propria persoană, vitalitate, îndeplinirea unor dorințe vechi

Gemeni: încheierea unui ciclu de suferință, acceptare, credință, daruri divine peste așeptări, ieșire din întuneric

Rac: atmosferă de prietenie, îndeplinirea unui ideal, reluarea unor proiecte, susținere și protecție

Leu: confirmare socială, îmbunătățire a relației cu șefii și autoritățile, instalarea pe un post

Fecioară: vindecarea de iluzii, recunoașterea propriilor greșeli, înțelepciune, detașare, călăuzire divină

Balanță: daruri, recompense financiare, acces la o poziție de forță sau putere, transformare personală, noi începuturi

Scorpion: reluarea une relații sau a unui parteneriat, vindecarea de un tipar relațional, răbdare, diplomație

Săgetător: redresare profesională, îngrijirea stării de sănătate, revenirea la un program de viață echilibrat

Capricorn: sentimentul de a fi iubit și apreciat, redresare a unei relații de iubire, creativitate, bucurie de viață

Vărsător: regăsirea sentimentului de acasă, apartenență, simțul familiei, stabilitate și confort

Pești: renegociere, împăcare, încheierea unei etape de dualitate, concentrarea pe o singură direcție, semnarea de acte și contracte.

Sursa foto: http://www.sunkosiyoga.ca/

Comentarii

  1. ne intoarcem intr-un trecut recent, daca pot sa spun astfel, sau intr-unul foarte indepartat unde am facut alegeri nepotrivite? privim la noi nu foarte departe sau hat, in zare.....?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…