Mercur retrograd în Taur: În inima labirintului

Retrogradarea lui Mercur între 28 aprilie și 22 mai 2016 este mai jucăușă ca de obicei. Stăm pe mijlocul drumului vieții noastre și ne uităm înainte. De data aceasta, nu vedem vreo linie dreaptă, nu e nici vreo bifurcație și nici vreo intersecție cu sens giratoriu. Suntem în fața unui labirint!

Sufletul nostru a făcut un pod și ne-a adus înapoi la intrarea în labirint. Am mai fost aici. Am mai trecut prin ce trecem acum. Pornim într-o călătorie inițiatică în trecut, misiunea fiind aceea de a recupera bucățile de suflet rătăcite pe cărările întortocheate și de a ajunge, în sfârșit, în centru, acolo unde ne așteaptă un mare trofeu.

Ghizii noștri spirituali se uită de sus să vadă ce am înțeles din ce am trăit. Nu sunt decât două posibilități: să depășim un blocaj, asumându-ne cu infinit curaj o misiune ce pare imposibilă, ori să facem ce am mai făcut și înainte. Ni se dă șansa de a vindeca tipare, situații, reacții din trecut. Întrebarea este ce facem cu ea. Istoria pare să se repete în viața noastră, cu alți actori și alt decor. Am mai ales și altă dată cărarea pierdută. Ne-am mai rătăcit de multe ori, pentru că a fost mai simplu, mai ușor, mai comod. 

Prin retrogradarea lui Mercur în Taur, astrele ne fac un dar de preț: ne dau timp! Timp să îndreptăm ce n-am făcut corect pentru noi, timp să reluăm ceva neterminat, timp să ne vindecăm. Iar căile Domnului sunt acum atât de spectaculoase, încât, pentru cei ce merită, ceea ce pare de neconceput se materializează chiar și în cele mai potrivnice condiții.

Mercur retrograd în Taur este recompensa astrală pentru toți cei ce s-au smerit prin suferință și iubire. În inima labirintului, pe ei îi așteaptă sentimentul de împlinire, de regăsire, de protecție și siguranță divină. Venus, guvernatoarea Taurului, este chiar la ea acasă. Ea ne atinge cu puterea vindecătoare a iubirii, aducându-ne în stare de armonie cu noi înșine. Armonia nu înseamnă echilibru! Înseamnă că fiecare primește energia pe care o transmite. Cei conflictuali și luptători de luptă și conflict vor avea parte. Cei iubitori, se vor simți iubiți, apreciați, validați. Cei ce au înlocuit inima cu orgoliul primesc și mai mult timp, ca să înțeleagă că trofeul se câștigă prin iubire, nu cu sabia!

Retrogradarea lui Mercur încheie o lungă etapă de inițiere prin care am trecut. În sfârșit! Ne dăm seama că am vociferat degeaba și că a meritat efortul! Cu o singură observație: ceea ce primim acum nu se încadrează în proiecțiile noastre. Viața ne depășește toate așteptările prin forma și intensitatea în care ni se întâmplă.

Darurile lui Mercur retrograd pentru fiecare zodie (valabil și pentru Ascendent):

Berbec: recunoașterea valorii personale, redresare financiară, recuperarea timpului pierdut

Taur: revenirea asupra unor decizii, grija față de propria persoană, vitalitate, îndeplinirea unor dorințe vechi

Gemeni: încheierea unui ciclu de suferință, acceptare, credință, daruri divine peste așeptări, ieșire din întuneric

Rac: atmosferă de prietenie, îndeplinirea unui ideal, reluarea unor proiecte, susținere și protecție

Leu: confirmare socială, îmbunătățire a relației cu șefii și autoritățile, instalarea pe un post

Fecioară: vindecarea de iluzii, recunoașterea propriilor greșeli, înțelepciune, detașare, călăuzire divină

Balanță: daruri, recompense financiare, acces la o poziție de forță sau putere, transformare personală, noi începuturi

Scorpion: reluarea une relații sau a unui parteneriat, vindecarea de un tipar relațional, răbdare, diplomație

Săgetător: redresare profesională, îngrijirea stării de sănătate, revenirea la un program de viață echilibrat

Capricorn: sentimentul de a fi iubit și apreciat, redresare a unei relații de iubire, creativitate, bucurie de viață

Vărsător: regăsirea sentimentului de acasă, apartenență, simțul familiei, stabilitate și confort

Pești: renegociere, împăcare, încheierea unei etape de dualitate, concentrarea pe o singură direcție, semnarea de acte și contracte.

Sursa foto: http://www.sunkosiyoga.ca/

Un comentariu:

  1. ne intoarcem intr-un trecut recent, daca pot sa spun astfel, sau intr-unul foarte indepartat unde am facut alegeri nepotrivite? privim la noi nu foarte departe sau hat, in zare.....?

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...