Umor astrologic: Cadouri speciale pentru zodii

Parodie. Idei trăznite de cadouri, cu miez de adevăr. Ce să le oferim în dar nativilor fiecărei zodii?

Berbec

Ceva ascuțit. Poate niște coate. Poate ceva cu zimți sau cu dinți. La nevoie, să felieze o pâine sau doar să taie în două. Să frăgezească sau doar să muște. Nu vă gândiți numai la ustensile de bucătărie. Berbecul primește cu recunoștință și un dicționar al șoferului blocat în trafic, plin cu vorbe de duh, asortat cu un fluier. Să se audă pe oriunde trece. Că tot îi place să-i încoloneze pe ceilalți, să-și facă loc și să-i bage în sperieți! Un buldozer! Asta era!

Taur

Flori și pământ de flori. Dacă mergeți pe această variantă, țineți cont că va aprecia cu siguranță și o programare la o ședință de manichiură. În orice caz, Taurii preferă ceva roșu. Este culoarea pe care o văd în fața ochilor atunci când nu e bine să te întâmpli prin preajmă. Din florile și pământul primite în dar, el îți va oferi mai târziu înapoi un lăstar. Taurului îi face deosebită plăcere să arunce cu daruri. Dacă floarea care zboară spre tine e plantată și într-un ghiveci, ferește capul și fugi!

Gemeni

Pentru Gemeni, cuvântul magic este ‘doi’ sau ‘două’. În cazul de față, două cadouri. Sau, cel mai bine, un singur cuvânt format din două litere: DA. Aprobarea este cel mai mare dar pentru Gemeni, suprema recompensă. Nici măcar de aceste două litere nu ar avea teoretic nevoie, întrucât el știe oricum că e cel mai deștept și că are întodeauna dreptate. Practic, se plictisește însă fără un tovarăș de joacă și de distracție. Fără cineva care să-i confirme că, în lumea lui, totul este după chipul și asemănarea sa. Dăruiește-i cele două litere, D și A, că nu te doare gura. Nu te obosi să-l contrazici! Lasă-l să se contrazică singur!    

Rac

Cea mai mare nevoie a Racilor este siguranța. Evident, ‘siguranța’ nu există în forma în care și-ar dori-o ei. Și dacă ar avea-o, tot ar vrea din ce în ce mai multă. Racului e bine să-i dai cadou ceva ce știi că nu poate să păstreze. Fie ceva ce poate să dea mai departe, fie ceva consumabil, comestibil, care se poate strica sau termina repede. Cercetătorii au descoperit totuși darul care-l face pe Rac cel mai fericit: o iluzie! Dar, pentru că Racii se uită la ambalaj și pentru că le place să desfacă pachete cu fundiță, am găsit formula perfectă care să combine siguranța cu iluzia. Îi punem în cutie un ac de siguranță!

Leu

Leul motivează toate zodiile să se autodepășească, chiar și când primește cadouri. Mecanismul este simplu. Dacă tu ai ceva ce își dorește și prietena ta Leu, cumpără-i-l și ei, dar asigură-te că este mai mare decât ce ai tu! Cine-a zis că mărimea nu contează, sigur n-a fost născut în zodia Leului. Dacă-i comanzi ceva pe internet, compară prețurile și cumpără numai de la magazinul online care are prețul cel mai ridicat. Nu contează că e același produs. Important este să fie scump! Eticheta și prețul fac diferența. Iar dacă ai primit tu ceva în dar, să nu te lauzi cumva în fața Leului. O să-ți demonstreze că e mic, ieftin și urât. Apoi, se va oferi să te salveze! După ce-ți va spune că nu ți se potrivește și că e de proastă calitate, va întreba cu voce suavă, de nerefuzat: ‘Nu mi-l dai mie?’.

Fecioară

Un pumn de mărunțiș este suficient pentru o Fecioară. Aproape toată lumea are un loc în casă unde strânge monede: o cutie, o pușculiță, un borcan. Un ban adunat cu 5 bani, cu 10 bani și cu 50 de bani formează o sumă frumușică. Când devin prea mulți și te încurcă, dăruiește-i Fecioarei. Decât să-i vezi cum ruginesc și pe urmă să-i arunci, dă-i cuiva care îi folosește. Fecioara este o zodie colecționară, inclusiv de prieteni. Dacă toți prietenii s-ar strânge să-i dea tot măruntul, Fecioara este singura care ar avea răbarea să numere și să facă sooteala. Uite-așa Fecioara ajunge să-și cumpere casă. Fă-i cadou numai monedele acelea mici și multe care-ți apasă buzunarele. Dă-i ceea ce nu-ți mai trebuie, iar Fecioara va ști să folosească ceea ce tu n-ai fost în stare decât să arunci!

Balanță

Ceva incitant. O canapea. Cel mult cu arcuri, astfel încât, dacă e nevoie să se deranjeze, să țopăie doar pe loc. Pentru femei, pot să fie arcurile unei rochii de bal, cu crinolină. Pentru bărbați, arcul poate să fie de vânătoare, lângă un trofeu deja câștigat. Oricum, pentru Balanță să fie ceva de-a gata. Să i se dea, să i se aducă, să i se facă. De ce să consume efort și grație, când poate să primească?  Ideală ar fi o medalie sau o cupă. Medalia să fie de aur, iar cupa să fie cu nectar. Aurul să fie de 24 de karate aplicate pe loc de Jean Claude van Damme, iar nectarul să fie din lămâi bine stoarse, fără zahăr adăugat. Balanțele merită un cadou sănătos.

Scorpion

O plimbare romantică sub clar de lună. Printr-un cimitir. Tot le place Scorpionilor să dezgroape trecutul! N-ar strica în dar nici un flacon cu pastile de uitare. Toate zodiile se tem de ce-ar putea să-și aducă Scorpionul aminte, mai ales dacă e vorba de o promisiune sau un jurământ. Supremă ar fi o declarație de dragoste. Poți să-i oferi, de exemplu, inima din piept. Dacă nu ești chiar atât de generos, se va mulțumi și cu ficățeii tăi. Dacă chiar nu vrei să-i dai în dar nimic din tine, deja poți să te gândești să-ți faci singur cadou o groapă. Taci și sapă! 

Săgetător

O scânteie. E tot ce și-ar putea dori în dar un Săgetător. Nici mai mult, nici mai puțin. Ceva cu care să aprindă o lumânare, un motor, un foc de lemne sau un foc la inimioară. Inutil să-i dați Săgetătorului și intrucțiunile de utilizare. Oricum nu are timp să le citească, mai ales dacă scrie pe undeva ‘Pericol!’. Întâi folosește, abia pe urmă se miră și el. În preajma Săgetătorului care desface un cadou ce degajă lumină, căldură ori se bagă în priză, se recomandă purtarea unui echipament de protecție. Dă-i scânteia, iar el te va bucura cu un foc de artificii.

Capricorn

O pilă. O daltă și un ciocan. O freză. Instrumentele de lucru oferite în dar trebuie să vină însoțite cu un obiect deteriorat, stricat, alterat, bun de aruncat. Cel mai mare cadou pentru Capricorn este simțul utilității, prin ocazia de a îndrepta ceva ce nu mai funcționează sau de a îmbunătăți ceva ce poate merge mai bine de acum înainte. Din mâinile Capricornului, orice dar iese mai eficient și mai fiabil. Capricornul, dacă e bărbat și viața îi dă în dar o femeie, va face din ea o capodoperă care-și va pune în valoare și își va servi la rândul ei artistul. Capricornul, dacă e femeie și îi trimite viața un bărbat la pelucrat, îl va face nou-nouț, aproape nou-născut, într-o versiune superioară față de modelul ieșit de la mama lui, iar dacă nu se conformează așteptărilor, îl va trimite înapoi de unde a venit.

Vărsător

Singura șansă de a-l lua pe Vărsător prin surprindere este să-i dai ceva ce nu există. Pentru el, dacă e abstract, i se pare concret, iar dacă e palpabil, se apucă să filozofeze. Fă-i cadou o dilemă care să-l țină suspendat și în care să-și agațe inteligența. Sau, după caz, creierul. O idee genială este să-i oferi în dar cuiul lui Pepelea, într-o trusă ce conține ciocan și clește. Când să-l bată cu ciocanul ca să-și bage mințile în cap, când să-l tragă afară cu cleștele, să simtă și el pe propria piele ce înseamnă să-i scoți pe ceilalți din minți.

Pești

Un coș de gunoi. Saci de gunoi. Un aspirator. Peștii au nevoie să recicleze undeva ce-a mai rămas după ce au ros din tine toată cărnița de pe os cu o poftă vegetariană. Peștii își iau întotdeauna de la alții ce au nevoie și măsuri de precauție pentru momentul în care se vor strânge deșeuri. Dacă ceva nu mai are gust sau începe să miroasă ciudat, pac la coș! A înscris! De ce să reparăm când putem să luăm altul nou? Pe lista cadourilor cu produse pentru curățenie, ideale pentru Pești, cea mai prețioasă este mătura, model Harry Potter. Le stă atât de bine pe ea!

P.S. Prezentat în premieră la emisiunea '360 de grade', B1TV, 7 octombrie 2016.

Sursa foto: http://freedesignfile.com/126434-2015-christmas-gift-box-shiny-background-vector-04/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...