Treceți la conținutul principal

Marte în Capricorn: Capul lui Moțoc vrem!

Între 27 septembrie și 9 noiembrie, Marte defilează prin Capricorn și încinge temperatura. Relația între această planetă și numita zodie creează un efect de exaltare. Tot ce reprezintă Marte se umflă în pene și dă pe dinafară. Flacăra de lumânare devine torță. Lemnele care mocnesc în sobă devin incendiu care mistuie. Scânteia explodează în focuri de artificii.

Vibrația de luptă generează o agresivitate palpabilă. Cei ce sunt competitivi sunt de-a dreptul întărâtați de frecvențele cosmice, în timp ce persoanele aflate pe vibrație de non-agresivitate se pot simți epuizate, tulburate, cu semne de slăbiciune fizică. De parcă nu ar fi suficient Marte exaltat, el se așază în cuadratură cu Jupiter, cu Soarele, apoi cu Uranus, trecând și peste Pluto. Tensiunile pot să escaladeze până la punctul de fierbere, când situația face bum. Avem iar o perioadă în care se curăță nemulțumirile și frustrările. Ca să ducem gunoiul, știm că el trebuie scos la suprafață.

Marte în Capricorn este, de asemenea, un contestatar al autorității. Cei aflați în poziții de autoritate sunt acum subminați, hărțuiți, trași la răspundere. Se triază foarte serios structurile la vârf. În acest context, oamenii fac tabere: pro și contra! Adevărat, mișcările de trupe aduc și restructurări masive, chiar la nivel de echipă, de sistem, de organizație. 

Nuvela lui Costache Negruzzi ‘Alexandru Lăpușneanul’ este reprezentativă pentru acest tranzit astral. Acolo găsim pentru prima oară ilustrată în literatura română forța personajului colectiv. În prezent, subconștientul colectiv scoate capul prin voci care cer vinovați! Mulțimea cheamă la rampă un țap ispășitor! Configurația psihică a fost perfecționată în Imperiul Roman, la Colosseumul din Roma, unde oamenii erau potoliți cu pâine și circ! Să știm că cineva este pedepsit și gata, dormim liniștiți! Oamenii au tendința de a-și proiecta cauza problemelor în exterior, iar când se întâlnesc mai mulți, o singură voce devine un cor. Marte în Capricorn strigă în gura mare ‘Capul lui Moțoc vrem!’.

Până pe 9 noiembrie, ajung la capătul puterilor numeroase conflicte. E cea mai mare nevoie acum de stăpânire de sine, de discernământ, de luciditate. Acestea sunt valorile aflate pe foaia de test. Detașarea și echilibrul interior modifică decisiv vibrația oamenilor din jur. Trierea anturajului este semnificativă, iar suprizele de orice fel din partea celorlalți presară condimentul lipsă.

Agresorii umblă liberi, iar când se întâlnesc, devin o forță. Important este să nu fie hrăniți cu conflict, pentru că ei asta așteaptă! Iubirea, pacea și non-combatul, retragerea, lipsa de ripostă, ignorarea îi enervează cel mai tare. Avem nevoie de Marte în Capricorn pentru a ne convinge de următorul adevăr: ‘Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema’ (Matei 5,9).

Marte în Capricorn pentru fiecare zodie:

Berbec: nou statut social, conflicte cu autoritatea, urcare în funcție sau cădere, începuturi de la zero.

Taur: tensiuni cu străinii, responsabilități,  reevaluare a unor idealuri, renunțarea la anumite principii.

Gemeni: presiuni financiare, acces la o poziție de putere, responsabilități pentru alții, evenimente care se opun voinței personale.

Rac: situații tranșante în viața de cuplu, chestiuni juridice, ciocniri cu adversari, schimbări de interes.

Leu: atenție acordată stării de sănătate, servicii oferite altora, ritm de viață haotic, tulburări de alimentație.

Fecioară: clarificări în viața afectivă, renunțarea la așteptări, responsabilități prin copii, asumarea unui rol cu expunere publică.

Balanță: transformări în viața de familie, retrăirea unor situații de viață, forța de a ieși din niște obișnuințe, schimbări locative.

Scorpion: argumentare agresivă, conflicte verbale, presiuni birocratice, drumuri asociate mai degrabă cu obligațiile decât cu plăcerea.

Săgetător: muncă epuizantă, nevoia de a reface prioritățile, criză de timp, cheltuieli și investiții.

Capricorn: decizii categorice, lupte personale ce conduc epuizare, încetarea atitudinii de a căuta vinovați și responsabili în exterior, asumarea propriei vieți.

Vărsător: stare de vitalitate scăzută cu riscuri pe sănătate, nevoie de interorizare, situații în care este pus în fața faptului împlinit, liber arbitru anulat (sentimentul că face ce trebuie, nu ce ar vrea).

Pești: despărțirea de un grup sau de un prieten important, renunțarea la niște planuri de viitor, folosirea intuiției în dauna logicii, vindecarea de anumite frici și adoptarea unei atitudini mai pozitive.

Foto: Laurence Olivier în filmul 'Hamlet' (1948).

Comentarii

 1. Ma regasesc f. bine in previziunile de la leu , numai ca as vrea sa pot sa scap de sevicii facute altora si de viata haotica care o duc de vreo 7 ani.Cum sa fac ? Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. mulțumesc de înțeleapta avertizare !
  și spor în toate bune :)!

  RăspundețiȘtergere
 3. Se pare că momentan este pe dos! Adicătelea, Moţoc îşi alege singur "capul" (mentalităţile) ce urmează să cadă... ;)
  Ori învăţăm din istorie, ori o repetăm. E simplu.

  RăspundețiȘtergere
 4. Asta era deci , mi se parea mie ca aluat o lumea razna si eu care ma apucasem sa citesc psalmul 22 ,credeam ca e de la halloween

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…