Coeficientul de fericire: Iunona în Săgetător

Între 6 noiembrie 2016 și 2 februarie 2017, asteroidul Iunona joacă un rol principal într-un episod din călătoria astrelor. Ieșită din Scorpion, ea a pus capăt unor lupte pentru putere, unor manipulări, șantaje emoționale și unor conflicte ireconciliabile, presărând praf magic de înțelegere, reconciliere, iertare, împăcare, liniștire.

La trecerea dintre ani, Iunona în Săgetător calmează spiritele și ne indică modul în care fiecare dintre noi poate să se încarce cu o stare de bine. Iunona vorbește despre energia care ne completează și ne împlinește. În Săgetător, ea vine peste noi cu un îndreptar al vieții.

Pentru că există IQ (coeficientul de inteligență) și EQ (coeficientul de inteligență emoțională), inventăm și un HQ (coeficientul de fericire, 'H' provenind de la numele fericirii în engleză - happiness.) Trecem în revistă fiecare zodie, pentru a vedea în ce constă coeficientul de fericire între noiembrie 2016 și februarie 2017, deci ce ne readuce în echilibru cu noi înșine, din ce ne tragem forța de viață și ce ne ajută să ne simțim compleți și întregi.

Berbec

Îndrăgostire generală de viață. Berbecilor le revine cheful de a călători, se reiau contacte cu străinătatea și se poate pune problema relocării în afara granițelor sau a învățării unor limbi străine. Studiile, diplomele, întâlnirea unui mentor sau o aventură nepremeditată reprezintă un maxim din ce și-ar putea dori Berbecii în această perioadă.

Taur

Accesul la putere le dă Taurilor sentimentul că sunt împliniți. Ei nu ezită să facă uz de forță, ceea ce îi expune și la riscul de a face abuz. Mulțumirea deplină vine prin recompense obținute după eforturi îndelungi sau prin partener. Taurii sunt fericiți pentru succesul partenerului său al cuiva drag. E jubilează datoriră unor premii, recompense, bonusuri sau moșteniri.

Gemeni

Coeficientul de fericire este vizibil în relații. Apar persoane noi, cu care Gemenii se înțeleg foarte ușor, în timp ce luptele vechi se îndreaptă spre pace. Mulțumirea deplină pentru Gemeni vine din pașii făcuți către împăcare, către reconciliere, către atingerea unei stări de armonie care le dă aripi. Pe acest fundal, înflorește viața de cuplu său apare un parteneriat fericit.

Rac

Pe primul plan se află satisfacția profesională. Sunt de așteptat recompense, relaxare între colegi, siguranță și confort la locul de muncă. Însănătoșirea este, de asemenea, o mare realizare pentru Raci în această perioadă, ei putând să trateze cu succes orice afecțiune, să aibă șansa de a fi diagnosticați corect și din timp, de a întâlni medicul  sau forma de terapie care li se potrivește mănușă.

 Leu

Leii sunt stimulați afectiv. Ei pot să trăiască o poveste de dragoste împlinită, își recapătă pasiunea fie prin întâlnirea unei persoane, fie printr-un hobby pe care îl descoperă sau îl practică. Recreerea, divertismentul, timpul liber îi fac foarte fericiți pe Lei, care pot lua serios n calcul și procreerea. Atenția acordată copiilor sau apariția pe lume a unui copil, începerea unui proiect și creativitatea devin priorități. Leii sunt fericiți și pentru că sunt apreciați, recunoscuți și premiați.

Fecioară

Viața de familie este centrul de greutate al Fecioarelor. Ele sunt fericite dacă își îmbunătățesc calitatea vieții, în special spațiul de locuit. Fecioarele ori redecorează, ori se mută cu cineva, ori fac tranzacții imobiliare. Satisfacția maximă vine din sentimentul de confort, de cuib și de acasă. Apartenența la cineva sau sau la un cămin le menține pe Fecioare în vârf de formă.

Balanță

În această perioadă, Balanțelor le este suficientă bună înțelegere cu ceilalți. Bucuria interioară provine din comunicarea eficientă, din sentimentul că Balanța vorbește limba celorlalți și găsește modalitățile prin care ajunge la sufletul oricui.  Schimbul de informație, drumurile scurte, relațiile cu rudele și extnderea cercului de cunoștințe le garantează Balanțelor cel mai bun tonus.

 Scorpion

Banii și resursele sunt prilej de bucurie interioară pentru Scorpioni. Ei sunt foarte buni antreprenori, putându-se îndrăgosti de un proiect în care să investească și care să le aducă pe termen lung un venit consistent. Scorpionii au succes dacă nu mai amână ce voiau de mult să facă, dacă nu mai pierd timpul și dacă încheie relații și colaborări care nu sunt decât pierdere de vreme. Dacă fac lucrurile la timp, Scorpionii atrag banii care le dau acum maximum de satisfacție.

Săgetător

Iunona în zodia lor îi motivează maxim pe Săgetători. Ei nu au nevoie de nimeni să le spună ce să facă, Săgetătorii luându-și acum puterea din inițiative curajoase, din decizii categorice și din acțiuni în forță. Pe Săgetători îi împlinește rolul de centru al atenției pe care îl joacă timp de trei luni de zile. Fericirea lor cea mai mare apare când îi ajută pe ceilalți și îi pun pe direcția lor.

Capricorn

Bucuria interioară provine din delimitarea spațiului personal. Capricornii sunt cei mai fericiți dacă nu sunt deranjați, dacă sunt lăsați în pace. Intimitatea este în capul liste de valori pentru Capricorni, ei având nevoie să se izoleze, să se retragă, să se detașeze și să-și ia mâna de pe ceilalți. Renunțarea la luptă și la nevoia de a le demonstra celorlalți de ce sunt ei în stare îi readuc pe Capricorni în stare de echilibru cu ei și de armonie cu ceilalți.

Vărsător

Vărsătorii se regăsesc cel mai bine într-un cadru social, oriunde este lume multă, iar ei se pot alege cu un rol principal. Vărsătorii își trag energia din grupuri, din organizarea de activități, din întâlniri sau petreceri cu prietenii. De asemenea, este o perioadă în care motivația cea mai puternică le vine din planificarea și începerea unor proiecte pe termen lung, care le ridică entuziasmul la cele mai mari cote și le dau încredere în sine.

Pești

Elevarea stării de spirit presupune pentru Pești jucarea unui rol în care nu s-au mai regăsit până acum. Peștii se simt în formă și puternici dacă ajung în centrul atenției, dacă se fac remarcați în fața șefilor, dacă sunt dați ca exemplu. Rolul de model, etalon sau de autoritate le consolidează Peștilor starea de bine. Ei pot jubila datorită unui progres profesional ori social, pentru care sunt în egală măsură admirați și invidiați. 

Sursa foto: https://yourstory.com/2016/03/secret-happiness/

Un comentariu:

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...