Treceți la conținutul principal

Marte în Berbec: Operațiunea Mârlanul

Astrele croșetează, în ordinea: un ochi pe față, unul pe dos, unul pe față, unul pe dos... Marte stă la el acasă, în Berbec, între 28 ianuarie și 10 martie 2017, aducând la rampă două specii umane și două tipare de comportament.

Există un singur cod al onoarei, dar există două categorii de oameni: unii care îl respectă și alții care îl sfidează. Albul și negrul parcă nu s-au pus de mult în evidență așa de bine. Tranzitul lui Marte prin Berbec e o chestiune de onoare, numai că, fiecare Samurai suportă acum atacul a cel puțin doi Ninja. Iar Ninja atacă pe la spate și întotdeauna la adăpostul întunericului, călcând în picioare orice principii, altele decât interesele egoiste personale.

Samuraii respectă valori precum cinstea, corectitudinea, integritatea. Ninja te mint cu zâmbetul pe buze, jurând pe adevăr și pe tot ce au mai sfânt. Acestea sunt, de altfel, cele două fețe ale Berbecului: în Lumină strălucește Berbecul de bună-credință, onest, virtuos, incoruptibil, loial; din umbră pândește Berbecul josnic, corupt, mincinos. Marte în Berbec ia de moț mârlanii, îi scoate din vizuina lor și îi arată cu degetul.

Cum te comporți cu mârlanul? În primul rând, a vorbi limba lui, care este agresivitatea, nu face decât să-i sporească puterea și să-l legitimeze. El trebuie doar încolțit și lăsat să fiarbă în suc propriu. Nimeni nu iese din suferință dacă nu se scoate singur din ea. Mârlanul trebuie lăsat să meargă atât de departe în nemernicia lui încât să se înece în propria vomă. Abuzul de putere este pentru el o beție, o fugă de realitatea prea mică pentru el și pe care deja a cucerit-o, un drog. Abia atunci se trezește din euforia rolului de stăpân al lumii, de Dumnezeu atotputernic. Și nici în momentul trezirii el nu pricepe nimic, se minte și se dezminte: s-a întâmplat ceva? Orice ar fi, n-am fost eu! Nu recunosc nimic.’ Replica şeu n-am fost eu!’ îl transformă în victimă și îl scuză.

Întunericul poate fi anihilat doare de Lumină. A lupta împotriva unui Ninja îl crește tocmai pe el. Orice scandare împotrivă, orice insultă, orice cuvânt de dezbinare hrănește întunericul și îl atrage. Samuraii vorbesc frumos, cred în puterea cuvântului, folosesc mantre, cântă, se țin de mână formează un lanț de iubire, de cinste și de integritate. În loc să condamne, afirmă.

În loc de ‘Sunteţi hoți!’, afirmă suntem cinstiți’.
În loc de ‘Jos!’, spun ‘Sus!’.
În loc de ‘Închisoare pentru voi!’,  repetă ‘Libertate pentru noi!’.

LĂCOMIA este viciul care se curăță și iese din adâncurile subconștientului colectiv. Ea poate fi ținută în frâu doar prin autocontrol, prin stăpânire de sine, prin dăruire, prin grijă față de ceilalți, prin împărtășirea cu ei a tot ceea ce suntem și avem mai bun și mai frumos.

Caractere aparținând ambelor grupări sunt vizibil la tot pasul între 28 ianuarie și 10 martie. De fapt, în cazul Ninja-mârlanilor nici nu se aplică afirmația. Ei nu au caracter și trăiesc doar în frica de a nu-și pierde privilegiile. Dar, cum aceste  avantaje sunt dobândite prin mijloace necurate și prin manipulare, înseamnă că ele au fost de la bun început false, iluzorii, ireale. În esența sa, Mârlanul se teme să nu piardă ceva ce nici nu a avut vreodată.

În ce domenii li se întâmplă zodiilor evenimente fulgerătoare, cu lovituri de grație, intervenție divină, reglări de conturi și provocări, în viteză amețitoare:

Berbec: decizii, asumarea unor acțiuni pe cont propriu, îngrijirea corpului fizic.
Taur: dușmani ascunși, acceptarea a ceea ce nu se poate schimba, încheieri de capitole. 
Gemeni: planuri de viitor, idealuri, anturaj.
Rac: carieră, imagine publică, reputație.
Leu: convingeri, principii, legături la distanță sau cu străinătatea.
Fecioară: bani, investiții, bunuri deținute în comun.
Balanță: relații, căsnicie, situații juridice.
Scorpion: profesie, rutină zilnică, sănătate. 
Săgetător: dragoste, copii, creativitate.
Capricorn: casă, familie, situații din trecut.
Vărsător: contracte și angajamente, drumuri, rețea de relații.
Pești: bani, presiunea timpului, încredere în sine. 

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/erc84/greed/

Comentarii

  1. La Pesti se potriveste perfect,presiunea timpului de a face o alegere,nu exista destul timp pentru a pleca de la actualul loc de munca catre viitorul,chiar daca as accepta sa pierd bani. Multumim din tot sufletul pentru articole!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Horoscopul miracolelor! 40 de zile cu daruri cerești pentru zodii

De ce este important să respectăm ciclul sărbătorilor de peste an, indiferent dacă ele sunt de natură laică ori religioasă? Pentru a fi trăi în LEGEA RITMULUI. Crăciunul urmat de Anul Nou și Paștele sunt vârfurile trăirii în acord cu respirația Universului, în care ne lăsăm atât ca indivizi, cât și ca grup, naționalitate, specie. Mișcările astrelor sunt în deplină armonie cu energiile terestre care însuflețesc omul. Tot Cerul, cu ființele sale de Lumină (ierarhii cerești, arhangheli, îngeri, sfinți), dar și cu corpurile fizice purtătoare de vibrații (stele, planete, sateliți, asteroizi) care sunt ca niște valuri de energie ce ne poartă pe marea vieții pulsează la unison cu ceea ce se întâmplă cu noi și în noi. Precum în Cer, așa și pre Pământ.
Postul Paștelui scoate din noi un joc de lumini și umbre. Coborâm în bezna proprie și în bezna celorlalți, care ne înghite uneori cu totul, ca atunci când nu mai poți înota, îți intră apă în pe nas ori chiar ajungi cu capul la fund. Săptămâna mar…

Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

Între 28 ianuarie 2017 și 15 februarie 2018 stăm din punctul de vedere al zodiacului chinezesc sub semnul Cocoșului de Foc. Gălăgie multă. Mult zgomot pentru nimic. Bunica bate toba. Câteva dintre sloganele pe care le pune în mișcare energia Cocoșului de Foc.
Entuziasmul dă năvală în anul chinezesc 2017 și ne ia pe sus. Cocoșul este cel ce dă trezirea la prima oră a dimineții, prin urmare îi susține pe cei ce sunt matinali și ne dă tuturor o mai mare forță vitală pe la răsăritul soarelui. Curajul este un alt atribut pe care-l stimulează această zodie, precum și simțul comunității. Apare impulsul nestăpânit de a ne susține drepturile și de a ne alia în grupuri pentru a susține cauze comune. În goana după drepturi, să nu neglijăm totuși obligațiile... Să ne uităm întotdeauna la ce dăm, înainte de a suna din goarnă și de a cere... Să ne gândim la cocoșul care găsește o râmă și cheamă roată în jurul său toate găinile ca să împartă prada. Mă rog, mai mult el le cheamă ca să obțină confirmăr…