Treceți la conținutul principal

Marte în Berbec: Operațiunea Mârlanul

Astrele croșetează, în ordinea: un ochi pe față, unul pe dos, unul pe față, unul pe dos... Marte stă la el acasă, în Berbec, între 28 ianuarie și 10 martie 2017, aducând la rampă două specii umane și două tipare de comportament.

Există un singur cod al onoarei, dar există două categorii de oameni: unii care îl respectă și alții care îl sfidează. Albul și negrul parcă nu s-au pus de mult în evidență așa de bine. Tranzitul lui Marte prin Berbec e o chestiune de onoare, numai că, fiecare Samurai suportă acum atacul a cel puțin doi Ninja. Iar Ninja atacă pe la spate și întotdeauna la adăpostul întunericului, călcând în picioare orice principii, altele decât interesele egoiste personale.

Samuraii respectă valori precum cinstea, corectitudinea, integritatea. Ninja te mint cu zâmbetul pe buze, jurând pe adevăr și pe tot ce au mai sfânt. Acestea sunt, de altfel, cele două fețe ale Berbecului: în Lumină strălucește Berbecul de bună-credință, onest, virtuos, incoruptibil, loial; din umbră pândește Berbecul josnic, corupt, mincinos. Marte în Berbec ia de moț mârlanii, îi scoate din vizuina lor și îi arată cu degetul.

Cum te comporți cu mârlanul? În primul rând, a vorbi limba lui, care este agresivitatea, nu face decât să-i sporească puterea și să-l legitimeze. El trebuie doar încolțit și lăsat să fiarbă în suc propriu. Nimeni nu iese din suferință dacă nu se scoate singur din ea. Mârlanul trebuie lăsat să meargă atât de departe în nemernicia lui încât să se înece în propria vomă. Abuzul de putere este pentru el o beție, o fugă de realitatea prea mică pentru el și pe care deja a cucerit-o, un drog. Abia atunci se trezește din euforia rolului de stăpân al lumii, de Dumnezeu atotputernic. Și nici în momentul trezirii el nu pricepe nimic, se minte și se dezminte: s-a întâmplat ceva? Orice ar fi, n-am fost eu! Nu recunosc nimic.’ Replica şeu n-am fost eu!’ îl transformă în victimă și îl scuză.

Întunericul poate fi anihilat doare de Lumină. A lupta împotriva unui Ninja îl crește tocmai pe el. Orice scandare împotrivă, orice insultă, orice cuvânt de dezbinare hrănește întunericul și îl atrage. Samuraii vorbesc frumos, cred în puterea cuvântului, folosesc mantre, cântă, se țin de mână formează un lanț de iubire, de cinste și de integritate. În loc să condamne, afirmă.

În loc de ‘Sunteţi hoți!’, afirmă suntem cinstiți’.
În loc de ‘Jos!’, spun ‘Sus!’.
În loc de ‘Închisoare pentru voi!’,  repetă ‘Libertate pentru noi!’.

LĂCOMIA este viciul care se curăță și iese din adâncurile subconștientului colectiv. Ea poate fi ținută în frâu doar prin autocontrol, prin stăpânire de sine, prin dăruire, prin grijă față de ceilalți, prin împărtășirea cu ei a tot ceea ce suntem și avem mai bun și mai frumos.

Caractere aparținând ambelor grupări sunt vizibil la tot pasul între 28 ianuarie și 10 martie. De fapt, în cazul Ninja-mârlanilor nici nu se aplică afirmația. Ei nu au caracter și trăiesc doar în frica de a nu-și pierde privilegiile. Dar, cum aceste  avantaje sunt dobândite prin mijloace necurate și prin manipulare, înseamnă că ele au fost de la bun început false, iluzorii, ireale. În esența sa, Mârlanul se teme să nu piardă ceva ce nici nu a avut vreodată.

În ce domenii li se întâmplă zodiilor evenimente fulgerătoare, cu lovituri de grație, intervenție divină, reglări de conturi și provocări, în viteză amețitoare:

Berbec: decizii, asumarea unor acțiuni pe cont propriu, îngrijirea corpului fizic.
Taur: dușmani ascunși, acceptarea a ceea ce nu se poate schimba, încheieri de capitole. 
Gemeni: planuri de viitor, idealuri, anturaj.
Rac: carieră, imagine publică, reputație.
Leu: convingeri, principii, legături la distanță sau cu străinătatea.
Fecioară: bani, investiții, bunuri deținute în comun.
Balanță: relații, căsnicie, situații juridice.
Scorpion: profesie, rutină zilnică, sănătate. 
Săgetător: dragoste, copii, creativitate.
Capricorn: casă, familie, situații din trecut.
Vărsător: contracte și angajamente, drumuri, rețea de relații.
Pești: bani, presiunea timpului, încredere în sine. 

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/erc84/greed/

Comentarii

  1. La Pesti se potriveste perfect,presiunea timpului de a face o alegere,nu exista destul timp pentru a pleca de la actualul loc de munca catre viitorul,chiar daca as accepta sa pierd bani. Multumim din tot sufletul pentru articole!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…