Marte în Berbec: Operațiunea Mârlanul

Astrele croșetează, în ordinea: un ochi pe față, unul pe dos, unul pe față, unul pe dos... Marte stă la el acasă, în Berbec, între 28 ianuarie și 10 martie 2017, aducând la rampă două specii umane și două tipare de comportament.

Există un singur cod al onoarei, dar există două categorii de oameni: unii care îl respectă și alții care îl sfidează. Albul și negrul parcă nu s-au pus de mult în evidență așa de bine. Tranzitul lui Marte prin Berbec e o chestiune de onoare, numai că, fiecare Samurai suportă acum atacul a cel puțin doi Ninja. Iar Ninja atacă pe la spate și întotdeauna la adăpostul întunericului, călcând în picioare orice principii, altele decât interesele egoiste personale.

Samuraii respectă valori precum cinstea, corectitudinea, integritatea. Ninja te mint cu zâmbetul pe buze, jurând pe adevăr și pe tot ce au mai sfânt. Acestea sunt, de altfel, cele două fețe ale Berbecului: în Lumină strălucește Berbecul de bună-credință, onest, virtuos, incoruptibil, loial; din umbră pândește Berbecul josnic, corupt, mincinos. Marte în Berbec ia de moț mârlanii, îi scoate din vizuina lor și îi arată cu degetul.

Cum te comporți cu mârlanul? În primul rând, a vorbi limba lui, care este agresivitatea, nu face decât să-i sporească puterea și să-l legitimeze. El trebuie doar încolțit și lăsat să fiarbă în suc propriu. Nimeni nu iese din suferință dacă nu se scoate singur din ea. Mârlanul trebuie lăsat să meargă atât de departe în nemernicia lui încât să se înece în propria vomă. Abuzul de putere este pentru el o beție, o fugă de realitatea prea mică pentru el și pe care deja a cucerit-o, un drog. Abia atunci se trezește din euforia rolului de stăpân al lumii, de Dumnezeu atotputernic. Și nici în momentul trezirii el nu pricepe nimic, se minte și se dezminte: s-a întâmplat ceva? Orice ar fi, n-am fost eu! Nu recunosc nimic.’ Replica şeu n-am fost eu!’ îl transformă în victimă și îl scuză.

Întunericul poate fi anihilat doare de Lumină. A lupta împotriva unui Ninja îl crește tocmai pe el. Orice scandare împotrivă, orice insultă, orice cuvânt de dezbinare hrănește întunericul și îl atrage. Samuraii vorbesc frumos, cred în puterea cuvântului, folosesc mantre, cântă, se țin de mână formează un lanț de iubire, de cinste și de integritate. În loc să condamne, afirmă.

În loc de ‘Sunteţi hoți!’, afirmă suntem cinstiți’.
În loc de ‘Jos!’, spun ‘Sus!’.
În loc de ‘Închisoare pentru voi!’,  repetă ‘Libertate pentru noi!’.

LĂCOMIA este viciul care se curăță și iese din adâncurile subconștientului colectiv. Ea poate fi ținută în frâu doar prin autocontrol, prin stăpânire de sine, prin dăruire, prin grijă față de ceilalți, prin împărtășirea cu ei a tot ceea ce suntem și avem mai bun și mai frumos.

Caractere aparținând ambelor grupări sunt vizibil la tot pasul între 28 ianuarie și 10 martie. De fapt, în cazul Ninja-mârlanilor nici nu se aplică afirmația. Ei nu au caracter și trăiesc doar în frica de a nu-și pierde privilegiile. Dar, cum aceste  avantaje sunt dobândite prin mijloace necurate și prin manipulare, înseamnă că ele au fost de la bun început false, iluzorii, ireale. În esența sa, Mârlanul se teme să nu piardă ceva ce nici nu a avut vreodată.

În ce domenii li se întâmplă zodiilor evenimente fulgerătoare, cu lovituri de grație, intervenție divină, reglări de conturi și provocări, în viteză amețitoare:

Berbec: decizii, asumarea unor acțiuni pe cont propriu, îngrijirea corpului fizic.
Taur: dușmani ascunși, acceptarea a ceea ce nu se poate schimba, încheieri de capitole. 
Gemeni: planuri de viitor, idealuri, anturaj.
Rac: carieră, imagine publică, reputație.
Leu: convingeri, principii, legături la distanță sau cu străinătatea.
Fecioară: bani, investiții, bunuri deținute în comun.
Balanță: relații, căsnicie, situații juridice.
Scorpion: profesie, rutină zilnică, sănătate. 
Săgetător: dragoste, copii, creativitate.
Capricorn: casă, familie, situații din trecut.
Vărsător: contracte și angajamente, drumuri, rețea de relații.
Pești: bani, presiunea timpului, încredere în sine. 

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/erc84/greed/

Un comentariu:

  1. La Pesti se potriveste perfect,presiunea timpului de a face o alegere,nu exista destul timp pentru a pleca de la actualul loc de munca catre viitorul,chiar daca as accepta sa pierd bani. Multumim din tot sufletul pentru articole!!!

    RăspundețiȘtergere

Curs de radiestezie, partea 1. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, online

Scopul acestei formări este familiarizarea cu măsurătorile radiestezice. Nu se pune problema de inițieri și grade, ci doar de un cadru gener...