Pasiune sau moartea pasiunii? Cum trăim Eclipsa de Soare din 15 februarie 2018

15 februarie 2018 este data la care se produce prima eclipsă de Soare din acest an pe Luna Nouă (conjuncție Soare-Lună) în Vărsător. 

Vă propun o citire inedită a acestei zile, pe baza unei etalări făcute cu un set de cărți oracol de astrologie (Astrology Reading Cards, Your Personal Guidance from the Stars de Alison Chester-Lambert). Eclipsa deschide un ciclu de 6 luni care se va finaliza odată cu Eclipsa de Lună (Lună Plină în Vărsător cu Soare în Leu) pe 27 iulie 2018.
Am cerut o ghidare legată de amosfera generală a acestei eclipse și direcțiile majore de viață pentru fiecare:
Rezultatul: din seria de cărți cu zodii am extras RACUL, din seria de cărți cu planete a ieșit PLUTO, iar din seria de cărți cu case - CASA A V-A.

Interpretarea Eclipsei:

Racul: Cel mai mult ne preocupă acum chestiunile ce țin de casă, familie iubire, grijă, protecție, relații între părinți și copii. Cel mai intens resimt această eclipsă părinții, care sunt distrași de problemele și nevoile copiilor, dar și cei aflați la anumite vârste biologice, care și-au dorit și, dintr-un motiv sau altul, încă nu au copii. Crizele existențiale sunt pe această lungime de undă, a copiilor și a dorinței de a deveni părinte. 
Emoțiile sunt copleșitoare și există în majoritatea oamenilor nevoia de a ne canaliza afecțiunea asupra unui obiect al adorației. Dacă nu este un copil, poate fi un proiect sau o afacere, un animal ori un grup de oameni cu care interacționăm profesional.
Contextul astral nu îndeamnă deloc la agresivitate, ci la a privi orice situație cu ochi indulgenți de părinte, care iubește fără să pună condiții și care acceptă chiar dacă nu este de acord cu deciziile copilului! Eclipsa amplifică toate vulnerabilitățile și slăbiciunile așa că e important să nu rănim și să nu reacționăm agresiv, tratând fiecare om și situație cu tandrețe, ascultare, înțelegere, fără judecată și critică.

Pluto: Suntem împinși de la spate cu forța spre transfomare și evoluție. NU EXISTĂ CALE DE ÎNT OARCERE! Cine privește înapoi, se pierde pe drum, ce a rămas în urmă nu mai este necesar.
Eclipsa îi afectează acum pe toți cei posesivi, geloși, care acționează abuziv din frica de a nu pierde, care țin cu forța și nu dau drumul la control.
Nu mai contează ce și cine am fost, contează cine devenim și încotro ne îndreptăm. Schimbăm categoria, clasa, statutul, rolul. Copilul devine adult și pleacă de lângă părinți, celibatarul se căsătorește, femeia devine mamă, angajatul devine angajator etc. Ceva este obligatoriu să se închidă pentru a face loc noilor începuturi. Chiar dacă se încheie o etapă ce presupune și foarte multă suferință (o boală, o relație dificilă, de exemplu), viața are acum pregătite semințele unei noi vieți!

Dacă depășim tiparele din inconștient și nu ne lăsăm pradă fricilor, ne putem crea o viață plină de miracole. Avem puterea de a face lucrurile diferit și de a fi diferiți. Putem avea impresia că vin toate dintr-o dată peste noi după o stagnare grea, Ne activăm potențialul creativ și ne valorificăm talentele la maxim. Este timpul să creăm, să inventăm, să ne asumăm curajul de a plonja. Cine vrea să trăiască intens și să fie el însuși are acum posibilitatea de a pune la treabă imaginația și încrederea. Cerul nu este limita, stelele nu sunt destinația, putem ajunge dincolo de ele.

Casa a V-a: Singura condiție a vieii în următoarele 6 luni este pasiunea! Indiferent ce intenționăm să clădim, trebuie să facem totul cu plăcere. Ne putem transforma talentele și hobbyurile într-o vocație sau putem să ne folosim creativitatea pentru a lăsa ceva în urma noastră. Este un anotimp de fertilitate și creație pe toate nivelurile. Poveștile de iubire și, din nou, copiii, sunt priorități absolute.

Exprimarea de sine, autenticitatea și integritatea sunt aspectele care își primesc recompensa. Sunt avantajați toți cei entuziaști, expansivi, plini de imaginație. Originalitatea îi propulsează în față pe toți cei ce au ceva de spus și au puterea de a-și afirma unicitatea fără să se teamă de judecăți și fără să se lase influențați. Intimidările și manipulările la nivel colectiv îi ridică la suprafață din anonimat pe cei ce poartă în puterea lor zorii unei lumi mai bune, mai corecte, mai frumoase. Indivizii de elită dau acum piept cu sistemul, mai bine zis sistemul este cel ce se simte amenințat și provoacă integritatea și credința liderilor prin puterea exemplului.

Lupta nu este soluția, ci afirmarea poziției personale. Ne afirmăm pe noi, nu luptăm împotriva sistemului, oricare ar fi el. Aceasta este calea. Canalizăm energiile în jurul lumii pe care o creăm, treaba noastră este să ne extindem propria lume, nicidecum să o judecăm și să o dărâmăm pe cea care există deja. Ne supunem, ne vedem de treabă și nu cedăm presiunilor din frică! 

Cei ce au încredere în ei și își cunosc valoarea, se iubesc pe ei și îi iubesc pe ceilalți, trăiesc cu bucurie și pasiune răsar acum ca stelele pe cer care coboară și strălucesc aici, pe Pământ. Restul oamenilor, fiecare după fricile, luptele și tiparele personale. 


2 comentarii:

  1. Ca de obicei, extraordinar de bine articulat! De fiecare data cand iti citesc articolele simt atat de mult optimism, incurajare si iubire! Tu ridici spiritul oamenilor in acest fel, pe lnga tot binele pe care il aduci in lume. Rezonez cu ce ai trasnmis aici si iti multumesc! Te urmaresc cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. mulțumesc, și spor în toate bune :)

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...