Dosarele spiritualității: Experimentul Pitești

Există un episod în viața lui Iisus relatat mai puțin în Biblie, despre întoarcerea sa în Nazaretul natal ca să predice în sinagogă. Vestea despre minunile sale ajunsese la consătenii săi, care îl pomeneau cu uimire. Însă ideea că unul de-al lor care a ajuns vestit în toată lumea evreilor se întoarce acasă a fost mult prea mult. Era imposibil de conceput că fiul unui teslar simplu precum Iosif putea să fie atât de popular și de iubit în toate ținuturile vecine. Așa că, pe măsură ce se apropia revenirea lui Iisus acasă creștea freamătul în Nazaretul ce începea să colcăie de individie, gelozie și suspiciune.  Se pare că sinagoga din localitatea natală a fost locul în care Învățătorul a fost cel mai prost primit, ceea ce l-a făcut să părăsească Nazaretul dezamăgit la culme și să rostească o sentință dureroasă etern valabilă:

‘Adevărat vă zic vouă, că niciun profet nu este bine primit în țara sa.’

După 2000 de ani, darurile nu sunt bine primite în locul în care cel ce le poate aduce își trage rădăcinile. Cu emoție am programat de curând o expediție de lucru ‘acasă’, la Pitești: consultații și o conferință pe tema trezirii Divinului Feminin și Masculin. Consultațiile s-au desfășurat fără probleme conform planului, însă conferința am anulat-o din... lipsă de participare. Piteștiul meu natal rămâne singurul loc din țară unde mi-am propus să transmit un mesaj transformator, ca să nu spun înălțător, fără să fie bine primit. E clar că nu era nevoie de el acolo. Am avut de la bun început inima strânsă în privința conferinței, dar am făcut tot posibilul să nu programez dinainte eșecul.

În consultațiile de la Pitești am întâlnit spirite alese, aflate pe diferite trepte de evoluție personală, marcate de același sentiment al singurătății în căutările lor spirituale. Majoritatea se simțeau străine în orașul lor, cu un regret profund al lipsei unei comunități deschise către spiritualitate. Insule însuflețite într-o mare de interese materiale motivată de o filosofie a burții.

La Pitești, în Argeș în general, de unde îmi trag eu originile, precum și în toate locurile din țară unde vibrația materială este la putere, există două tipuri de preocupări ezoterice, să spunem:

1. Ghicitul. Oamenii se duc să afle ce urmează să li se întâmple, cu subiect și predicat. Mai ales vor să afle CÂND urmează odată să li se întâmple! Să se mărite, să facă copii, să moară cineva etc. Obligatoriu, ei vor să știe, dar nu vor să afle că au și ei ceva de făcut! Nu există ideea de responsabilitate asupra deciziilor. Dacă nu iese cum vor ei, trebuie neapărat aflat cine e de vină, cine îi atacă energetic și cine le leagă cununiile. Dacă nu e o persoană vinovată, e soarta, viața sau chiar Dumnezeu, care nu le dă, în timp ce ei merită și sunt nedreptățiți. Pentru că singurul scop este ca ei SĂ AIBĂ, neapărat ceea ce au și alții sau chiar mai mult decât ei.

2. Terapiile energetice de orice fel. Omul vine periodic la terapeut ca să-l curețe și să-l repare. Să facă altul pentru el! Chiar dacă terapeutul îi explică automat că are de schimbat ceva la viața sa, omul nu aude, repetă greșelile și se întoarce la mecanicul universal. E mult mai simplu să iei pastile sau ssă plătești să ți se facă un bine ori să ți se redea starea de bine decât să te angajezi în prorpiul proces de vindecare. Dacă nu te ține starea de vindecare prea mult, cum de altfel e și normal să nu dureze decât o perioadă scurtă, bineînțeles că tot terapeutul e de vină, eventual un șarlatan care ți-a mai ‘luat’ și banii!

Ca mulți colegi din zona de terapii alternative, jpeu practic astrologia ca pe o artă de consiliere cu accent pe evoluția și pe transformarea personală. Adică omul conștientizează că este deplin responsabil pentru alegerile sale și că ARE TREABĂ CU EL, ARE CEVA DE FĂCUT! Decizii de luat, alegeri de asumat, convingeri de schimbat, frici și resentimente de eliberat etc. Dar pentru oamenii scufundați în vibrația lumească și care văd în relația cu Dumnezeu doar o salvare care nu mai vine, munca cu sinele nu e o opțiune. Pentru că e mai simplu să facă altul în locul tău și e mai simplu să ai întotdeauna pe cine să dai vina pentru frustrările și blocajele personale. 

Spiritualitatea te conduce la adevărul că întotdeauna este vorba despre tine, că responsabilitatea pentru crearea propriei vieți îți revine în totalitate și că nu e niciodată nimeni vinovat pentru alegerile tale, la fel cum nici tu nu ești responsabil pentru alegerile lor. Dar dacă ar fi așa, cum ar mai putea cineva să-și dea un loc atât e important în viețile celorlalți ca să fugă de locul în propria viață care nu le place?

Dar am găsit și un remediu la lipsa de interes pentru cursurile sau informațiile din sfera invizibilă. O momeală spirituală, un marketing care să împace lumea senzorială cu cea extrasenzorială. Ceva cât se poate de lumesc și de palpabil care să facă digerabile mesajele din alte planuri ale existenței. Ceva care să confirme că dragostea, inclusiv cea față de spiritualitate, trece prin stomac.

La cursurile, seminariile și conferințele de la Pitești sau de oriunde valorile lumești sunt atotstăpânitoare și închid ferestrele de zbor ale sufletului, anunț oficial că, pentru fiecare participant, pachetul de curs va include, pe lângă cunoașterea transmisă, 4 mici și 2 beri. Poftă bună la spiritualitate!

Foto: orașul Pitești, centru
Sursa foto: https://radioromaniacultural.ro/romfilatelia-va-invita-la-simfonia-lalelor-pitesti/

8 comentarii:

  1. Ultimul paragraf e beton:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti inteleg deceptia ( desi e cam mult spus )mai bine ne spui influentele zilei de 27.07.2018 ,care sunt cele mai afectate semne si cum ? MULTUMESC ANTICIPAT !
    cu recunostinta, Maria

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Valeriu, piteștenii te vor aprecia ca pe o Comoară (despre care, chiar acum știu că e o comoară, dar amână să o cerceteze, fiindcă te afli în depozitul lor local de averi)- doar atunci când vei fi mort. Să vezi atunci, (de sus), ce de necroloage sforăitoare-sfâșietoare! Și-apoi, îngropat fiind, ce comoară pentru urbe!! Încerc puțin umor negru sau haz de necaz. Sper ca Mercurul retrograd să nu-i dea conotații mai rele de-atât.

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e, aproape de casa nu esti intotdeauna apreciat, poate vazut, prea aproape pentru a fi vazut, prea departe pentru a fi auzit, a accepta ce zace langa tine, a-ti asuma ce proiectezi pe aproapele.. interesant ar fi de continuat subiectul. Multumesc!
    Cristiana

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă vă consolează, face parte din traseul ”standard” pe pământ, și ... alte cuvinte îmi par de prisos când știu că știți și puteți să depășiți ”momentul neașteptat de penibil”. Cum în tot răul e un bine, o învățătură, poate că detașarea ... dar mai bine, spor în toate bune :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Măi oameni buni, vorbesc doar cu aceia vizați dintre voi, voi asta ați înțeles din postarea mea? Că cer consolare și că am lecția detașării? Vă rog să nici nu mai citiți, nu are rost, ba chiar să vă dezabonați dacă e cazul. Înseamnă că vorbim despre acea categorie de oameni care doar judecă și citesc sau vorbesc doar ca să se dea cu părerea pe care o aveau oricum dinainte de a încerca să înțeleagă ceva ce era scris cu un cu totul alt mesaj și cu o altă atitudine. Sunteți superiori și da, aveți dreptate, așa este. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. ....pai uite..inca ceva confirmari ca nu e primit... las-o asa, cum zice versul lui Let it be...tu numa zi ca urechi sint, Slava Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...