- Rămâne valabil ce mi-ai spus ieri, că nu-mi dai bani de „jordani”?
- Da.
Cum de nu mi-am dat seama înainte cât de ușor e să fii de acord?! Sau să fii indiferent. Îi spui cuiva ceva și îți răspunde: „Ce-mi pasă?!” Sau încerci să-i povestești altcuiva ceva despre un eveniment social, iar el ți-o taie scurt: „Și ce mă interesează pe mine?!”
Chiar așa! De ce-ar fi treaba mea? Răspuns demn de somnul acela al rațiunii care naște monștri. Adormirea minții și a simțurilor pare fenomen colectiv, el a început să se resimtă cam din 20 aprilie, odată cu conjuncția Jupiter-Uranus, dar cauza astrologică este alta: opoziția dintre Lilith și Neptun, cu efecte progresive până pe 29 iunie 2024 și vârf chiar pe 28 iunie, când se atinge orbul perfect de 180 de grade. Lilith trece prin ultimul decan al Fecioarei, în timp ce Neptun veghează din ultimul grad al zodiacului, cel de-al 30-lea al Peștilor. O reflectare astrală care creează o sală a oglinzilor deformate, în care fiecare poate să se privească și să se uite la lume în versiuni care corespund nu cu realitatea, ci cu proiecțiile minții.
Așadar, din 20 aprilie până pe 29 iunie 2024, realitatea ne trădează, iar irealitatea ne înghite. Tu parcă nu ești tu. Fiecare ia câte o pauză de la el însuși.
- Dar de ce ai făcut asta?
- Nu știu, n-am fost eu însumi.
Zici că auzim de cazuri de posesie, parcă altă entitate pune stăpânire pe mintea noastră. Pare că am fi într-un experiment în care suntem spălați pe creier și ni se induc tot felul de programe. Dar cauza nu e în afara noastră, că doar nu ne lucrează extratereștrii la cap. Propria minte ne joacă feste, capabilă de autohipnoză.
Opoziția Lilith-Neptun pe axa Fecioară-Pești funcționează ca un sedativ astral. Efectele secundare sunt vizibile: percepem cu întârziere, nu suntem siguri dacă am scos fierul de călcat din priză și ne întoarcem din drum să constatăm că îl scosesem, nu mai știm dacă am zis ce voiam să zicem sau doar am gândit, ne rănim din neatenție, pierdem șirul cuvintelor, pierdem obiecte, ne pierdem și capul. La fotbal pierdem de obicei, cum ar fi să câștigăm tocmai acum, dacă tot s-a întors lumea cu susul în jos?
A nu ne regăsi în propria piele, a ieși din ritm, a nu ne recunoaște sunt fețe ale acestei energii haotice care ne învăluie și ne destabilizează. Poate tocmai de asta avem nevoie: să luăm o pauză, să punem mintea-n cui, să suspendăm gândirea logică. Ca să revin la registrul de confesiune, rar mi s-a întâmplat să nu respect un termen major, să nu trag pe brânci când aveam ceva de finalizat, să nu dau 200%. În ultima vreme, știind că nu pot termina un proiect decât dacă rămân treaz toată noaptea, m-am culcat.
Viața noastră respiră într-un limb, suntem deseori suspendați din realitate, iar timpul curge altfel, dacă nu cumva îngheață de tot. Haosul evenimentelor e sinonim cu o inversare a ordinii lucrurilor, cu un potop de imprevizibil, cu crize de spontaneitate. În esență e o perioadă de transcendere a minții logice, cu două destinații posibile: geniul sau nebunia. Și le resimțim din belșug pe amândouă, mai ales în criza valorilor sociale și în ideologiile „trans”. Avem în lume copii care se cred câini și pisici, ba avem și genul non-binar, cică ar fi unii care nu se cred nici bărbați, nici femei. Despre ei eu mă întreb doar pe unde fac pipi și pe unde li s-ar putea instala eventual o sondă urinară, Doamne ferește, în caz de nevoie. Dați-vă pe google, vă rog, dacă nu ați văzut cine a câștigat la Eurovision. Sau poate nu ați aflat că, la festivalul de la Cannes, un bărbat a câștigat trofeul pentru cea mai bună femeie (actriță). Între timp, deschidem și noi tratate medicale și vedem că aceste manifestări propovăduite drept nouă normalitate sunt tulburări psihice. Iată, apropo de spălarea pe creier: boala psihică este noua sănătate. Psihoză în masă. Să sperăm că e și de la furtunile astea trecătoare.
Opoziția Lilith-Neptun rescrie normalitatea și ne dă sentimentul de plutire între lumi. Ceea ce ni se pare ireal este cât se poate de adevărat, suntem cetățenii planetei lui Voltaire, care trăim în „le meilleur des mondes possibles”, adică în „cea mai bună dintre lumile posibile”. Cu o mică corectură, dacă permiteți, că tot e Lilith în Fecioară, zodia ajustărilor: „Trăim în cea mai bună dintre lumile imposibile”. Ne uităm la noi și căscăm ochii în exterior ca să înțelegem cât adevăr se află în aforismul: „În viață totul e posibil.”
Sursa foto: https://stock.adobe.com/ro/search?k=exploding+planet
Absolut adevarat!
RăspundețiȘtergere