Cifrarea literelor

In numerologie, fiecarei litere ii corespune o cifra. Tinand cont ca sunt 9 numere de baza (1-9), primele 9 litere din alfabet corespund primelor 9 cifre (A=1; B=2… I=9), urmatoarele 9 litere formeaza din nou un set de la 1 la 9 (J=1; K=2… R=9) si asa mai departe.

Tabelul de mai jos prezinta corespondenta dintre numere si litere:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

Asadar, literele A, J, S corespund cifrei 1. Literele B, K si T corespund literei 2 s.a.m.d.

De mentionat ca, pentru cifrarea literelor, se foloseste alfabetul latin standard. Ceea ce inseamna ca, de exemplu, pentru limba romana, nu se iau in calcul diacriticele.

Aplicatie:
Sa cifram numele:
VIOLETA MARIA LENSKI
V=4; I=9; O=6; L=3; E=5; T=2; A=1; M=4; A=1; R=9; I=9; A=1; L=3; E=5; N=5; S=1; K=2; I=9.
Adunam cifrele: 4+9+6+3+5+2+1+4+1+9+1+1+3+5+5+1+2+9=79; 7+9=16;1+6=7.
7 reprezinta numarul de expresie.

Daca, de pilda, ne intereseaza sa calculam numarul activ, ne vom rezuma la prenumele intreg:
VIOLETA MARIA
V=4; I=9; O=6; L=3; E=5; T=2; A=1; M=4; A=1; R=9; I=9; A=1.
4+9+6+3+5+2+1+4+1+9+9+1=54; 5+4-9.
Numarul activ este 9.

39 de comentarii:

 1. Esti grozav ! Stiam eu !
  Cristina.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc pentru explicatie!
  Nimic nu este intamplator!

  RăspundețiȘtergere
 3. Valeriu spune-mi te rog ce se intampla dupa casatorie? Femeile si nu umai isi schimba numele, asta inseamna ca-si schimba si numarul destinului? Bine oricum intr-o casnicie prin experientele acumulate iti schimbi destinul, dar daca este vorba de o schimbare radicala?
  Multumesc
  Adinuca

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna Adinuca, pe tema propusa de tine am avut o intreaga dezbatere pe astrocafe. Te rog sa te uiti pe linkul de mai jos la precizarile facute acolo, mai ales la interventia cu nr. 37.
  http://astrocafe.ro/articole/articole-31/articol-introducere_in_numerologie-675

  Pe aceeasi linie, vezi te rog articolul Numere fixe/ numere mobile, tot pe astrocafe, unde sunt alte precizari legate de numerele care se pot modifica pe parcursul vietii, de exemplu odata cu casatoria.

  http://astrocafe.ro/articole/articole-31/articol-introducere_in_numerologie-675

  Raspunsul vei vedea ca este DA: dupa schimbarea numelui prin casatorie, femeia are o noua numerograma, unde majoritatea numerelor principale valabile pana atunci se pot modifica.

  RăspundețiȘtergere
 5. Draga Valeriu,

  te rog sa ma ajuti intr-o chestiune. Dorim sa infiintam o asociatie a parintilor la scoala unde invata copii mei. Am ales cateva nume si asa cum ne-ai sfatuit de cateva ori le-am "cifrat"; Am obtinut 1 (din 100), 7, 4, si 2. Care crezi ca este cea mai potrivita denumire din punct de vedere numerologic si din contra cea mai nepotrivita pentru asociatia noastra. Multumesc
  Adina

  RăspundețiȘtergere
 6. Saut mana Adina,
  Alegerea depinde foarte tare si de scopul pe care si-l propune asociatia si despre cum membrii ei concep sa-si faca simtita prezenta. Daca acest comitet al parintilor se doreste a fi combativ, sa militeze pentru anumite drepturi, sa se impuna in ochii altora ca un organism de forta (care atrage, implicit, si opozitie, contestare etc), atunci vibratia 1 este chiar indicata. Altfel, pentru orice tip de asociere in care nevoile colegilor de grup si intelegerea reciproca sunt pe primul plan, cifra 2 este reprezentativa. 4 inseamna munca multa si tras pe branci pentru reusita, iar 7 poate aduce, intr-adevar, protectie divina, dar si un grad mai incontrolabil de idealism. Repet: depinde de scopul in care se face asocierea.

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc pentru raspuns. Scopul initial asociatiei noastre este sa putem strange si gestiona niste banuti pentru a ajuta scoala acolo unde statul esueaza. Recunosc ca atunci cand visez frumos, aspir sa atragem fonduri europene pentru altfel de educatie, altfel de timp liber, altfel de atmosfera in scoala. Dar asta este visul meu si deocamdata este doar vis. Nu m-am feri nici de munca pe branci, nici de intelegere reciproca si nici de protectie divina. Nu inteleg la ce se refera gradul incontrolabil de idealism. Multumesc
  Adina

  RăspundețiȘtergere
 8. O sa incerc sa fiu mai explicit, acum ca am inteles despre ce este vorba:
  1 = cea mai potrivita vibratie pentru intentiile tale, din punctul meu de vedere. 1 este un numar solar, care confera vitalitate si reusita. El da energie si entuziasm, iar persoanele implicate vor gasi motivatia necesara de fiecare data. 1 este cifra schimbarii si a inceputului de drum. Asadar, pentru ca vrei sa pui suflet in ceea ce faci si sa urnesti din loc niste mentalitati, sa fii un fel de agent de schimbare si un centru care iradiaza idei, vad in 1 o alegere fericita.
  2 = este un numar consensual: poate exista multa armonie intre membrii echipei, dar contactele cu exteriorul pot fi deficitare. Asociatia poate fi fragila in sensul in care este sensibila la stimului exteriori. Ea are mari sanse de a inota in directia curentului, de a se adapta la vremurile si mentalitatile in care traim, fara sa incerce sa produca vreo schimbare sau vreo mutatie de constiinta.
  4 = este intr-adevar un numar harnic si spornic, dar el nu garanteaza si succesul. Cel putin, realizarile au mai putine sanse de a se ridica la nivelul asteptarilor. Desigur, ma refer strict la tipul asocierii voastre. Altfel, daca imi cereai parerea despre o firma de constructii, de pilda, 4 era o alegere fericita.
  7 = numarul 7 este mistic si idealist. "Gradul incontrolabil de idealism" se interpreteaza astfel: aveti multe idei, va propuneti multe, visati la ele, dar putine vor ajunge sa se concretizeze. 7 nu este obligatoriu un numar al realizarilor. Este fluctuant si imprevizibil. E drept ca poate aduce circumstante fericite (de exemplu, cineva va da o mana de ajutor nesperata, sa-l prindeti pe Dumnezeu de picior), dare ele nu sunt garantate. Pot sa apara, la fel de bine cum pot sa nu apara. Din acet punct de vedere, 7 mi se pare destul de riscant pentru ceea ce va propuneti voi.
  Sper ca m-am exprimat mai pe inteles :)
  Successsss!
  Cu drag :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ati putea va rog sa-mi spuneti care este descrierea pentru numarul 33? Nu am gasit-o pe pagina....multumesc

   Alexandra

   Ștergere
  2. Ati putea va rog sa-mi spuneti care este descrierea pentru numarul 33? Nu am gasit-o pe pagina....multumesc

   Alexandra

   Ștergere
 9. Ei chiar ca mai lamurit acum. Multumesc. Esti ca de obicei de un real ajutor. Inca o data multumesc.Adina

  RăspundețiȘtergere
 10. Hmmm,oare, R=9 ?... J=1, K=2, L=3, M=4, N=5, O=6, P=7, R=8, S=9...asadar ???? dupa O nu se poate socoti litera Q, deci ??? Va doresc o frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 11. oare a calculat cineva pana acum cifra tarii? e 8, la fel ca orasul in care traiesc si numarul meu. ce tare :x

  RăspundețiȘtergere
 12. dar tz sh si literele cu sedile cum se calculeaza ?
  Gurita Ionut de ex .. Thanks

  RăspundețiȘtergere
 13. Diacriticele nu se iau in calcul. ş=s; ţ=t, ă,â=a, î=i.

  RăspundețiȘtergere
 14. Puteti sa dati explicatii si ce semnificatii au si celelalte cifre in afara de 1,2, 4, 7 - expicatiile existand mai sus.
  multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 15. 73 75 67 69 20 70 75 6c 61 20 74 69 67 61 6e 65 20 6d 75 73 75 6c 6d 61 6e
  daca poate cineva traduce asta e tare

  RăspundețiȘtergere
 16. Ce nume se ia in calcul daca este scris gresit pe certifcat de catre functionar? Cel real , nu???

  RăspundețiȘtergere
 17. Buna ziua,
  Care este semnificatia nr. activ 5?
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 18. la mine dupa nume am nr. 3 care este semnificatia mariana

  RăspundețiȘtergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 20. Puteti sa-mi descifrati si mie va rog un mesaj cifrat?
  415211519221222213

  RăspundețiȘtergere
 21. sunt nr activ 7 si exact asa este poate prea exact , m-ai naucit , felicitari d-nu astrolog

  RăspundețiȘtergere
 22. esti genial i-am facut si sotului e 6 nr activ si exact asa e !!!! cooooool

  RăspundețiȘtergere
 23. Numai un varsator poate fi asa pasionat de numerologie, karma, horoscop, paranormal! :D
  Mi-a placut articolul, eu tot varsator sunt, pe 12 :D

  RăspundețiȘtergere
 24. si daca ai doua nume , in functie de care iti calculezi numarul activ?

  RăspundețiȘtergere
 25. buna ziua,daca cifra numelui activ a ambilor parteneri este acelas,inseamna ca ambii au aceeasi personalitate?....cifrele adunate au rezultatul 20...deci cifra ar fi 2....

  RăspundețiȘtergere
 26. care este semnificatia numarului 3

  RăspundețiȘtergere
 27. Ceea ce ne invatati dumneavoastra in cartea Numerologie si Destin nu concorda cu ceea ce, personal, am gasit pe internet. Cine greseste ? Ei sau dumneavoastra ? De pilda, Numarul Destinului. Dumneavoastra spuneti ca se afla prin cifrarea numelui complet in vreme ce altii spun ca rezulta din cifrarea datei de nastere.... Sunt complet derutat. Cine minte ? Sau, mai bine zis, numerologia este alta de la un numerolog la altul ? Nu ar trebui sa interpreteze toti la fel ? Pe cine sa cred ? De ce aceste deosebiri ca de la cer la pamant ? Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 28. Ar mai fi ceva. Ce se poate spune despre persoanele care NU au nici un numar karmic ? Ce trebuie sa invete ? Altceva. In cazul numarului de telefon in care predomina cifra zero, cum trebuie sa interpretam ? In cartea dumneavoastra nu am gasit.... Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 29. Eu am citit de mult, cred ca sunt vreo 35 de ani de atunci ca anumite litere au o forta sporita. Aici insa ele sunt ...la gramada, ceea ce nu este real pt ca in asta perioada de timp am constatat ca este real ce va scrisesem eu. Sunt litere ce au forta de 500, sau o mie de unitati. De exemplu, X, Z, Y, W; U este 400, H -parca 280. Apoi apare semnificatia sumei si poti intelege predestinarea. Doar ca in Ro., din pacate sunt interzise info concrete publicului larg, multa cunoastere avansata este "destinata" elitei politice creata de gunoaiele tradatoare din serviciile secrete...acaparate de criminalii natiei romane. Asa ca Mana Fatimei nu e clara deloc....

  RăspundețiȘtergere
 30. Runele/Buchiile (RUNA ascunde URAN sau Ceriu ori Peleg adică Tatăl Nostru Carele ne ești în Ceriu) alfabetului nostru românesc, ordonate numeric, este acesta:
  1 (A,Ă,Â).2/B.3/C.4/D.5/E.6/F.7/G.8/H.9/I.10/J.11/K.12/L.
  13/M.14/N.15/O.16/P.17/R.18/S. 19/Ș 20 (T,Ț).21/U.22/V.23/Z (se taie, sacrifică).24/X (se amestecă, se preface)25/Y (yadeș), final c.n.l. 7/G (se taie, se sacrifică). Scrie ”SACRIFICIU” și AFLĂ (de unde ALFA și ALEPH) ”SCRI-ACI-FIUL”. Întâiul Raman Născut Ispolin (I.N.R.I.) a Fecioarei (ARIMA de unde MARIA) a fost sacrificat (Iisus este străpuns cu lancea de către romanul Longinus în ficat, acvila îi rănește ficatul lui PROMETEU (OMU PETRE, TU E PER OM, E OM PUR, MOR PE TEU).
  Litera Q este laTină, simbol a unei Quinte sparte, a unei Caste fărâmate, împrăștiate. Quirinus este apelativul latin a lui Uranus - Jupiter Maxiumus care nu trebuie confundat cu Joe/fiul lui Saturn alias D'Ochius. Litera grecească ”Π” artă ca o Poartă (de intrare și iesire) în vreme ce Runa ”P” (din CarPați) este runa Tatălui Peleg care este Uranus, rună care arată Porunca. Peleg, din Pelasg, adică TURSAN, de unde SATURN care înseamna Păstor. Suntem în anul 7526 de la Facerea Omului (Saturn Ono este Homolos ir Saturn Due este Voloh/Typhon, Set-Nehes - Sfinxul din Bucegi), 2018 de ani de la Nașterea Fiului Ceriului (5508 de la Facerea Omului în Era Gemenilor) în Era Peștelui a ultimei Precesii. Trăim un TIMP, conceptul unui MIT Pelasg. Avem parte de un Tată-Timp bun sau malefic (Ț), amândouă runele notate cu 20/T pentru că Pământul are doi Poli. Când Timpul trece Pământul se scUfundă, Zeul este Sacrificat, lumea se amestecă (X) și din ape iese (Y)... Nefârtatul (Dracu') care-i aduce Fârtatului (Dumnezeu) doi pumni de pământ de la fundul apelor ca să facă Fârtatul un Pătul din care se va Plămădi noul Pământ. Noi avem 25 de rune care constituie marca unei Precesii 2592 de ani (o Eră/Epocă are 2160 de ani). Întraga Creație/Facere/Geneză este înlănțuită pe runele-numere ale acestui alfabet. Lingvistica matematică, istorică și filozofică este temelia lingvisticii statistice și etimologice. Cu stimă și cu speranța că am deschis o Poartă către o nouă Gândire, o nouă Cunoaștere, vă salut cu respect. Roscoban.

  RăspundețiȘtergere
 31. După ce ați citit veți fi de acord cu faptul că această informație este foarte bună pentru a vă împărtăși aici cu voi, cred că voința sa îi va inspira și pe alții, deoarece am găsit fericirea și bucuria în căsnicia mea astăzi, sunt un martor viu că lucrează pentru mine , soțul meu se întoarce acasă după 2 ani de divorț, aproape de necrezut, dar miraculos.
  Numele meu este Anders Maria, din Buenos Aires - Argentina, sunt medic Doctor în Profesie. În urmă cu câteva săptămâni am citit comentarii similare despre o relație de consiliere postată de Blogg despre o doamnă americană numită Theresa, ea a mărturisit că ea a restaurat adevărata iubire și încredere în căsătoria ei ruptă, a spus doctorul Oduduwa care la ajutat să se împace cu soțul după câteva luni de separare. Am fost atât de norocoasă să citesc acel comentator și am copiat adresa personală de contact Dr. Oduduwa pentru a comunica cu el personal pentru ajutor de urgență pentru a aduce înapoi domiciliul meu fost soț (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
  Săptămâna trecută, luni dimineață, trimit un mesaj de poștă electronică pentru a comunica cu același Dr. Oduduwa pentru ajutor.
  Acum două luni am avut o luptă imensă cu soțul meu, Anders, a privit direct în ochii mei; a spus că căsnicia noastră sa terminat, el a spus că a fost terminat cu căsnicia noastră, mi-a luat fiul Felix și ne-a călătorit din țară, trăind în Canada cu o altă femeie, de atunci am încercat să sun și să trimit mesaje el prin telefoane, medii sociale și e-mail, dar mi-a blocat complet linia de a nu ajunge la el și fiul nostru Felix a fost cu el și nu am putut auzi vocea fiilor mei, această durere am trecut prin toată viața mea până în ziua în care am întâlnit Marea Dr.Oduduwa Dragoste de vraja, am fost atat de frustrat si am avut nevoie de ajutor pentru a ajunge cel putin sa vorbesc cu fiul nostru Felix, am citit sa-mi cer scuze chiar si cand amindoi stiu ca ma nedreptat, mi-a luat fiul departe de mine de peste 7 luni fără cuvinte nici o scrisoare. această situație ma ucis zilnic am fost deprimat și am nevoie disperată de ajutor urgent și soluție pentru a rezolva această problemă așa că am contacta adresa de e-mail a Dr.Oduduwa ca eu cred că el poate fi doar speranța să mă ajute să-mi aducă înapoi soțul meu acasă cu fiul meu Felix . Cu toate acestea, Dr. Oduduwa ma asigurat că mă poate ajuta să-mi întorc soțul și copilul înapoi acasă în 7 zile de rugăciuni de rugăciune, am fost șocat și am încercat, urmând cu atenție instrucțiunile pas cu pas. Două zile după ce Dr.oduduwa a spus că a terminat cu mândrie puterile de ortografie în aer la Templul Soluției, toate acestea au fost făcute de el în totalitate, nu am făcut nimic doar să furnizez elementele necesare. În aceeași noapte, soțul meu Anders ma chemat la telefon pentru a-mi cer scuze, era foarte plin de vorbă cu mine frumos, se simțea foarte rău pentru tot ce a făcut pentru a mă răni. Anders se întoarce acasă cu Felix. Sunt atât de fericit astăzi că am familia mea restaurată și soțul meu și ne iubim mai mult decât oricând. Voi fi pentru totdeauna apreciat și recunoscător pentru Oduduwa. Promit să împărtășesc mărturia mărturie bună prietenilor și tuturor celor de aici din lume.
  Oduduwa mi-a spus de asemenea că a dăruit puteri pentru rezolvarea următoarelor provocări ale vieții;
   * Dragoste Spells Win-Back Ex iubitor
  * Succes și promovare inel Talisman * inel de farmec norocos.
  * secții - HOOK DE PROTECȚIE
  * Rădăcini tradiționale și Herbals pentru a vindeca bolile, Cure pentru a cancerului
    Boala, vindeca HIV, hipertensiune arterială.
  * magia fertilității
  * LUCRĂRI NUMERICE LOTERE
  * INCHIRIERE INCHEIATĂ PENTRU CÂȘTIGAREA - GAME etc.
  Ești foarte norocos să citești mărturia mea bună nouă aici astăzi, lucrează pentru mine. Cred că va funcționa și pentru tine.
  WhatsApp: +79268011965

  RăspundețiȘtergere

Horoscopul stării de alertă: România, condusă cu bâta de trădători bolnavi psihic

În acest moment al istoriei care va fi de tristă amintire, vara 2020, țara noastră este condusă de 3 bărbați, dintre care unul este femeie. ...