Numerologia in cuplu: ciclurile de 9 ani



Totul in Univers respecta principiul armoniei. Iar energia iubirii, care este de fapt energia vietii, nu poate sa incalce aceasta lege a armoniei universale. Orice relatie de iubire naste o energie noua care urmeaza aceleasi ritmuri cosmice, universal valabile.
Fiecare an din viata unui cuplu marcheaza o etapa a relatiei in sine. Nu conteaza daca relatia respectiva a trecut pe la primarie ca sa fie consfinita printr-un certificat. In numerologia previzionala, experienta demonstreaza ca este important momentul in care cei doi “si-au unit destinele” la preot sau la starea civila, ci efectiv data in care de comun acord s-au intregit intr-un cuplu.
Prima intrebare pentru evaluarea etapei unei relatii este: de cat timp sunteti impreuna? Se ia ca punct de reper data de nastere la care cei doi parteneri au ales sa fie impreuna. Aceasta este data la care incepe anul numerologic in cuplu.
Evolutia unei relatii urmeaza cicluri de 9 ani, specifice ritmurilor cosmice. Fiecare din cei 9 ani de viata a cuplului aduce un culoar de probe si oportunitati prin care cei doi se iau de mana ca sa treaca. Daca cei doi nu-si dau drumul la mana, entitatea careia partenerii ii dau viata traieste si continua drumul. Dupa fiecare 9 ani, cuplul de innoieste. 10 este considerat “numarul pefect”. Daca s-a intrat in al 10-lea an, atunci totul e... perfect. Cei doi au in fata noi perspective. Inclusiv perspectiva alegerii de a mai fi impreuna sau nu, alegere prezenta oricum in orice an de viata a cuplului. In fiecare an se pune insa problema diferit, prioritatile, tentatiile si probele fiind altele.

Sa investigam acum fiecare an din viata unui cuplu, pentru a urmari provocarile si sansele de a creste impreuna.

Primul an in cuplu

Cuplul se formeaza, iar cei doi au tentatia de a cere parerea celorlalti despre partenerul pe care l-au ales. Si nimic nu submineaza din start mai mult un cuplu decat receptivitatea la ce spun si cred ceilalti. Este anul in care partenerii trbuie sa se centreze unul pe celalalt. Numai ca in acest moment apare un alt risc: acela de a face pe plac jumatatii. Primul an de viata a cuplului testeaza starea de dependenta si atasament, frica de a nu spune ce crrezi si ce simti, ca nu cumva sa-l pierzi pe print/s-o pierzi pe printesa tocmai acum, cand l-ai gasit/ai gasit-o, in sfarsit! Influenta familiei si a prietenilor este un obstacol in calea noii relatii. Acum apar geloziile, pentru ca parintii, fratele, sora simt ca pierd controlul asupra ta, partenerul fiind perceput drept concurenta, desi in prima instanta este acceptat. Cei doi au de invatat sa ia decizii care sa-i priveasca pe ei, fara sa lezeze familiile si mediul de provenienta. Cei mai sensibili la influente sunt, adesea, barbatii.
Primul an este, desigur, si cel mai euforic, in care energiile se coaguleaza, iar cei doi pun la cale planuri si proiecte de viitor, pe care incep sa le concretizeze. Dupa faza de indragostire, apare si ciocnirea inevitabila a egourilor. Fiecare partener, constient sau nu, intra intr-un rol. Este anul cel mai entuziast, in care cei doi isi construiesc increderea unul in celalalt, invata sa se bazeze unul pe altul si sa ia decizii care ii privesc doar pe ei doi, indiferent de pozitia familiei sau a prietenilor. Este anul in care cuplul isi afirma independenta prin decizii care-i dezradacineaza din trecut pe amandoi si ii poarta pe drumul lor, drum care poate sa fie la 180 de grade de al celorlalti oameni dragi. Este anul in care cuplul se desprinde, iar cei doi trebuie sa-si asume cele mai bune decizii pentru ei. Actiunea pe cont propriu in cuplu este incurajata, iar initiativele in doi au cele mai mari sanse de succes. Cuplul are nevoie sa se vindece de dependente si sa iasa din sfera de influenta a altora. Daca cei doi nu-si vad de binele lor si doresc sa faca pe plac, sa nu supere pe cineva, atunci urmatorii ani pot evolua sub semnul unor compromisuri care macina.

Al doilea an in cuplu


Totul sau nimic! Deja cei doi se dezlipesc, coboara din nori si isi afirma propria personalitate, individualitatea. Adesea apare opozitia, pentru ca aspiratiile, gusturile si idealurile pot fi pe alocuri divergente. Se naste contradictia intre cei doi, stare ce poate fi extrem de fertila sau, din contra, distructiva. Al doilea an este cel al cooperarii in doi si al atingerii unui numitor comun. Este si anul in care cei doi invata sa cedeze si sa isi asume deciziile ignorand pozitia celorlalti, din moment ce cuplul si-a afirmat independenta. Tot in aceasta etapa apar animozitatile, cuplul starneste reactii de opozitie in jur, mai ales daca alegerile in doi sfideaza ceea ce cred parintii ca e mai bine pentru eu. Este anul in care barbatul are cele mai mari sanse de discreditare din partea familiei, pentru ca, in viziunea parintilor sai, “incepe sa faca ce zice femeia”, in traducere, face impreuna cu femeia lui cu totul altceva decat si-ar fi dorit parintii sai de la el.
Este anul in care cei doi se pot hotari sa puna punct relatiei sau sa confirme social uniunea prin casatorie. Ori impreuna, ori fiecare pe drumul lui. Acesta este mesajul acestui an. Cei doi isi folosesc la maxim imaginatia, creativitatea sau chiar fertilitatea (nasterea sau conceperea unui copil). Partenerii invata ce inseamna grija in cuplu si adesea apar evenimente sub forma unei boli sau incapacitati in cuplu care solicita partenerul sa-si demonstreze afectiunea. Este anul in care se testeaza blandetea, diplomatia, spiritul de sacrificiu, toleranta. Anul in care fiecare invata sa ofere protectie si sustinere (afectiva, materiala) partenerului. Este anul in care e important sa se impuna limite familiilor de provenienta. Este un an bun pentru cei doi sa se inhame la o munca de unde vin beneficii la comun. Proiectele se triaza si raman in picioare doar cele realizabile. Un an in care cei doi pot sa devina sau sa se comporte ca o familie. Mai este si anul in care trecutul revine in viata celor doi, sub forma fostilor parteneri sau a confruntarii cu adevaruri ascunse. Viata sentimentala, emotiile si resentimentele sunt de mare actualitate in acest an.

Al treilea an in cuplu


Este anul care depinde de convingerile celor doi si de atitudinea pe care o cultiva. Este anul in care trebuie incurajat mai mult decat oricand optimismul. Starile negative se materializeaza instant, in timp ce abordarea deschisa a vietii aduce numai sanse si realizari. Este anul in care partenerii trebuie sa-si valorifice talentele pe care le au, pentru binele in cuplu. Adesea se produc salturi profesionale sau in conditiile de locuit. Cuplul se deschide ca o floare catre viata sociala, isi face noi prieteni. Cei doi privesc spre viitor, spre mai departe, asa ca poate fi si un an al calatoriilor memorabile in doi. Este un an al distractiilor, in care cei doi invata sa-si ocupe impreuna timpul liber. Este anul in care e indicat ca cei doi sa vada jumatatea plina a paharului, sa se bucure si sa nu amplifice situatiile tensionate. Este si  anul in care anumite gesturi si reactii pot fi exagerate, privite disproportionat de catre partener.
Este un an in care banii vin mai uor, dar si un an al cheltuielilor in cuplu, in care cei doi sunt predispusi la risipa ori se aventureaza in proiecte grandioase pe termen lung. Este anul initiativelor financiare riscante. Anul al treilea este unul al deschiderii fata de ceilalti si fata de oportunitatile vietii. Anul poate aduce prietenii durabile cu oameni cu care cei doi au pasiuni comune si alaturi de care le face placere sa-si petreaca timpul liber. Este un an in care partenerii au motive de bucurie si pot trece cu mai mare usurinta peste orice fel de piedica ori lipsa, cu zambetul pe buze, fara sa priveasca viata cu incrancenare. Pierderile vin tocmai din cauza acestei incrancenari si a dramatizarii, a tendintei de a face din tantar armasar.

Al patrulea an in cuplu


Este unul din cei mai intensi ani, deoarece este un an al asumarii de responsabilitati, al muncii si al efortului sustinut. Partenerii se implica foarte mult pentru concretizarea unor obiective. Cea mai mare greseala pe care o pot face cei doi in acest an este sa leneveasca, sa amane lucrurile si sa adopte calea cea mai usoara. Asta submineaza relatia. Dimpotriva, este anul in care cei doi au nevoie sa se inhame la caruta. Este anul realizarilor prin implicare totala! E nevoie descopuri comune si de un program riguros, in care adesea unul dintre parteneri sau amandoi se reugiaza in munca sau isi asuma raspunderi complementare. Este un an in care rutina, monotonia si oboseala pot ca creeze sentimente de disconfort. Este anul in care cei doi e foarte important sa-si aduca aminte sa se mai si bucure de ce au sau de ce fac. Este anul in care cei doi se pot da peste cap sa realizeze ceva, de aceea poate fi anul epuizarii sau al frustrarii. Adesea dificultatile apar daca unul din parteneri se eschiveaza, iar celalalt se epuizeaza.
Acest an este anul de maturizare in cuplu, pentru ca cei doi e timpul sa-si asume responsabilitati clare, sa se organizeze, sa se gospodareasca, sa acorde atentie detaliilor si sa obtina satisfactii care consolideaza relatia. Este anul in care se construiste viitorul, in care se pune temelia unei case ori a unui proiect, in care scopul principal este atingerea unei stari de confort. Este anul in care fiecare trebuie sa-si asume raspunderi in interesul familei. Este anul actiunilor hotarate, al perseverentei. Este unul din cei mai pragmatici ani, in care veniturile pot fi suplimentate, un an de renuntare la sine, cu scopul de a consolida relatia si de a intari familia.

Al cincilea an in cuplu


Este un an in care partenerii au dorinte foarte puternice, pe care incearca sa le satisfaca. Poate aparea tentatia implinirii acestor dorinte si fantezii in afara cuplului. De aceea, responsabilitatea si increderea partenerilor unul in altul este testata. An de verificare a fidelitatii. Daca cei doi se concentreaza pe nevoile celuilalt, atunci poate fi un an dezinhibat, al exploatarii fara precedent a senzualitatii. Autocontrolul este mai greu e atins, pentru ca viata este gustata prin intermediul simturilor. Excesele de orice fel dau tarcoale. Este anul care predispune la lipsa de masura, pentru ca cei doi vor sa le incerce pe toate. Partenerii sunt candidati la ingrasare (exces almentar) sau la adoptarea unor vicii. Este anul ispitelor si al dorintei se schimbare.
Un an memorabil, plin de evenimente. Dinamismul caracterizeaza aceasta etapa din viata cuplului. Un an favorabil deplasarilor, calatoriilor, excursiilor, drumurilor lungi, chiar in strainatate. Este anul schimbarilor, in care unul din parteneri poate sa-si schimbe locul de munca, ori cuplul isi schimba domiciliul sau conditiile de locuit. Un an al experientelor inedite, dar si al fluctuatiilor de venituri. Este si anul cel mai instabil, in care scanteia poate sa se aprinda usor, de aceea reactia de moment poate pune stapanire pe cate unul din parteneri. Este anul care strica rutina instalata, in care parenerii atrag noi situatii la care trebuie sa se adapteze din mers.

Al saselea an in cuplu

Este un an predestinat vietii de familie, in care grija si protectia oferita celuilalt devin prioritare. Familia isi poate mari numarul de membri, fiind un an potrivit pentru sarcina si nastere. La polul opus, refuzul unuia din parteneri de a avea copii poate fi un factor decisiv pentru incetarea vietii de cuplu. Este un an de asumare a responsabilitatii in cuplu, fata de partener si familie. Cea mai mare greseala pe care o face un partener anul acesta este aceea de a crede ca stie el ce e mai bine penru celalalt! Cele mai mari capcane vin din dorinta de a-l salva pe celalalt sau de a face lucrurile in locul lui. Partenerul trebuie doar incurajat, nu si salvat! Partenerii au tendinta de a da sfaturi in exces, de a face pe profesorii, de a da lectii, ceea ce e total contraindicat. De asemenea, intervine in acest an ciocnirea orgoliilor, se pune problema “Cine are dreptate?” si fiecare o poate tine pe a lui. Este anul in care trebuie sa tinem cont de sentimentele celuilalt mai mult ca niciodata. E foarte important sa nu luam decizii in locul partenerului! De asemenea, poate fi un an in care familiile de origine joaca un rol important, prin nevoia de a li se oferi asistenta.
Este anul care probeaza starea de posesivitate in cuplu, in care e important sa-l lasam pe cel cu care impartim viata sa creasca singur, fara sa-l facem sa creada ca e dependent de noi. E important ca unul din parteneri sa invete sa nu faca totul in locul celuilalt, pentru ca cel ce salveaza il face pe celalalt mic si slab. Este anul in care partenerii e bine sa-si ofere protectie fara sa se sufoce. Este si anul in care mediul de locuit poate fi infrumusetat, prin redecorari sau reamenajari. Pentru cuplurile de durata necasatorite, anul acesta poate aparea tentatia oficializarii relatiei. Per total, anul acesta este favorabil progresului cuplului atat din punct de vedere financiar, cat si in ceea ce priveste realizarile familiei.

Al saptelea an in cuplu


Cuplul trebuie sa fie pregatit pentru acest an de recul, de interiorizare, in care cei doi au nevoie sa-si incarce bateriile in afara vietii sociale. Adesea unul din pareneri sau cuplul in sine capata accente de insingurare sau de instrainare. Este o etapa necesara de retragere in interior, de reculegere. Este un an de crestere si acumulare interioara pentru cei doi, in care cuplul invata foarte mult prin lectura, prin cercetare spirituala, prin cursuri sau lectii de viata. Este un an in care unul din parteneri poate avea tendinte evazoniste, cu risc de a imbratisa un viciu pentru a scapa de realitate. Este un an in care ies foarte multe frici la suprafata, in care partenerii au nevoie sa stea fata in fata cu situatii pe care le-au respins sau nu le-au inteles, situatii pe care nu le pot depasi decat vazand si facand.
Este un an de asteptare, in care raceala si distanta se poate instala intre cei doi, sau in care partenerii se racesc, iau distanta fata de ceilalti oameni din viata lor. Este un an in care partenerii se perfectioneaza si invata foarte mult de la viata, dar si unul de la celalalt. Cei doi isi cresc disciplina interioara, isi dezvolta o noua viziune asupra vietii. Lectiile de viata sunt la tot pasul, iar unul dintre parteneri chiar poate sa intreprinda studii. Starile de angoasa, neliniste si gol interior se trezesc pentru a purifica sufletele celor doi.

Al optulea an in cuplu


Un an de incercari financiare, dar si de salt material. Un an in care starea de sanatate a familiei sau a unuia dintre parteneri poate deveni motiv de ingrijorare. Alimentatia devine adesea o prioritate si intervine o reorinetare a celor doi fata de energia ingerata in corp prin mancare. Este un an in care cei doi invata sa gestoneze banii. Banii pot sa vina usor, dar prin munca. Rareori se pune problema “nu avem bani”, adevarata intrebare este “ce facem cu ei?”, pentru ca lipsurile materiale vin acum doar din proasta administrare. Mai este un an in care poate interveni lupta pentru putere, pentru suprematie in cuplu, pentru ca unul dintre parteneri isi poate asuma rolul de lider care pune conditii si care nu mai accepta o anumita stare a lucrurilor! Celalalt alege daca il urmeaza sau nu.
Pe langa problemele de gestionare, organizare si asumare a functiei de conducere, acest an aduce sanse de prosperitate si succes. Poate fi un an de castiguri suplimentare, de intensificare a raporturilor de munca, al relatiilor cu autoritatea, dar si al conflictelor cu superiorii. Cuplul evolueaza social, urca in statut, isi creste reputatia in ochii celorlalti. Este un an al imbunatatirii conditiilor materiale de trai sau, in functie de cum se administreaza bugetul ori starea de sanatate, un an al regresului material. Relatiile de munca, cariera, afecteaza viata in doi.

Al noualea an in cuplu


Impreuna sau separat. Asa se pune problema in ultimul an al ciclului, cand se trage linie si se face bilantul. Trecutul revine in forta in viata cuplului, cu toate realizarile, insatisfactiile si compromisurile. Se culeg anul acesta roadele depuse in timp, chiar din primul an al ciclului. Este anul evaluarii relatiei. Este anul inchiderii unor proiecte, al renuntarii la relatiile care nu mai merg, al elimnarii din viata de cuplu a tot ceea ce le face rau celor doi. Adesea se incheie capitole in viata fiecaruia dintre parteneri care se reorienteaza, de exemplu, profesional. Dispar oameni vechi, surse vechi de venit, obiceiuri care blocheaza.
Intelegerea, compasiunea si toleranta pot sa amortizeze orice conflict si sa imbuneze partenerul. Poate fi un an in care ce doi se confrunta cu emotiile negative si in care se ciocnesc de deciziile proaste din trecut, pe care au nevoie sa le indrepte ca sa mearga mai departe. Este anul in care se pune problema iubiii neconditionate, a serviciilor facute dezinteresat parenerului de viata. Invers, reprosurile si dezamagirile pot sa izbucneasca. Viata de cuplu se rascoleste pentru a scutura reziduurile ce ameninta trainicia relatiei. E foarte important ca partenerii sa manifeste intelepciune si sa accepte nevoia de criza transformatoare. Este anul in care viata de cuplu se curata, in care dispar oameni, legaturi, atasamente, in care partenerii “duc gunoiul”. Este anul de curatenie generala si de pregatire a terenului pentru noi proiecte si initiative. Partenerii isi dau seama la ce trebuie sa renunte ca sa poata construi in continuare.

La finalul fiecarui ciclu, viata de cuplu o ia de la capat, cu aceleasi incercari, teste, oportunitati de la an la an. Pe masura ce cuplul isi invata anumite lectii si trece peste praguri, provocarile dispar. Altfel, cei doi au nevoie “sa se dea din nou cu capul” de aceleasi obstacole. Desigur, intr-un nou ciclu, calitatile pozitive dezvoltate de cuplu se amplifica, satisfactiile sunt tot mai mari, iar sentimentul de implinire da sens prezentei celuilalt in viata ta.

Un comentariu:

  1. Foarte bun material! Eu una ma regasesc, desi inca nu am avut o relatie care sa depaseasca 6 ani - poate si pentru ca nu am stiut sa gestionam aspectele pe care le subliniati aici. Multe multumiri!

    RăspundețiȘtergere

Seminar de ASTROLOGIE MEDICALĂ, online, 13 și 20 noiembrie 2024

Miercuri 13 noiembrie și miercuri 20 noiembrie 2024, între orele 20:00 și 23:00 (ale României), reiau seminarul de astrologie medicală. Ulti...