Treceți la conținutul principal

Dor de duca: Marte in Gemeni

Intre 12 mai si 24 iunie 2015, Marte face o razie prin saltaretul semn al Gemenilor, imprimand vietilor noastre o miscare ritmica alerta. Cu Marte in Taur am dansat hora mare; e timpul pentru sarba, hip hop sau muzica house. Pe 13 mai, de cum a inceput tranzitul, s-a sarbatorit Ziua Dorului, prilej de dezbateri publice pe retelele de socializare cu tema ‘De cine sau de ce va e dor?’. Marte in Gemeni se amesteca si el in vorba ca sa dea o directie dorului colectiv timp de 6 saptamani: dorul de duca.

Motivatia principala generala devine curiozitatea. Orice am face sau oriunde am merge, trebuie sa fie ceva interesant la mijloc. Frica cea mai mare pe care o scoate din noi aceasta pedalare a lui Marte prin Gemeni este frica de... plictiseala. Totul trebuie sa fie nou, nemaivazut, nemaiauzit, nemaipomenit, altfel nu trezeste nimic in noi. Marte ne infierbanta mintile dornice de scenarii care nu prea au legatura cu realitatea. Vrem sa incercam marea cu degetul, sa facem ceva ce n-am mai facut, sa traim senzatii si experiente inedite. Poate fi timpul pentru acele experiente pe care iti vine sa le pui in practica ‘macar o data in viata’. Poate vrem sa devenim colectionarii unor povesti cu care sa ne mandrim mult timp de acum inainte.

Reversul acestei cautari navalnice de trairi unicat este starea de dualitate in care riscam sa ne pozitionam. Valul de energie pe care facem acum surf este unul al adevarurilor rostite pe jumatate, al duplicitatii, al jocului la doua capete, al gogonatelor mai mici sau mai mari, al tradarii. Provocarea este tocmai rostirea adevarului! Au de castigat acum numai cei ce nu se mint pe ei si recunosc fata de toti cei implicati in viata lor ceea ce este in sufletul lor. Mintea noastra este foarte abila in aceasta perioada sa gaseasca scuze si sa induca in eroare, sa se prefaca, sa disimuleze, sa zambeasca frumos. Marte in Gemeni abia asteapta sa ne rada in nas, pandind marea pacaleala: momentul in care ne mintim singuri atat de convingator, incat ajungem sa credem in propriile minciuni.

Marte in Gemeni ne trece, de fapt, prin testul sinceritatii. Ne da prilejul sa avem secrete de ascuns tocmai ca sa ne dezbracam de ele. Marte in Gemeni ne face sa ne indepartam de drumul nostru tocmai ca sa deschidem bine ochii si sa vedem adevarul gol-golut. La acest nivel incoltesc acum in fiecare dintre noi intrebarile: Cat de capabil sunt sa recunoc adevarul fiintei mele? Sunt in stare sa fiu sincer cu mine si cu ceilalti? Cat de greu imi este sa admit ca m-am mintit sau ca ma mint?

Ca sa ne clarificam gandurile si sa ne asezam mintile, manualitatea si miscarea sunt remediile cele mai practice acum. Orice cream cu mainile ne linisteste, de la plantat pana la scris; la fel si plimbarile, excursiile sau sofatul. Folosindu-ne corpul, ne aducem inapoi acasa ideile de care vrem sa fugim.

Pe principiul ‘nimic nu e gratis’, recunoasterea adevarului costa. Marte in Gemeni, mai ales pe tranzitul retrograd al lui Mercur tot in Gemeni intre 19 mai si 12 iunie 2015, aduce discutii incinse, barfa si potential de scandal. Adevarul personal rostit si asumat intra in gura lumii. ‘Ai auzit ce-a facut a lu’ cutare?’ In unele cazuri, Marte ne poate indemna sa alegem intre ceea ce ne striga sufletul ca e bine pentru noi si imaginea sociala. Daca nu facem alegerea potrivita, o sa ne fie foarte evident. In primul rand, neasumarea adevarului personal duce la probleme de sanatate: viroze, raceli, probleme respiratorii sau accidente la drum, cu masina sau, pur si simplu, mergand pe strada.

Marte in Gemeni, dublat si de Mercur, scoate din noi vocabularul acidulat, plin de ironii, glume intepatoare si sarcasm. Acestea sunt forme voalate prin care putem masca, de exemplu, ceva ce stim, dar nu spunem, ceva ce vedem, dar nu recunoastem. Ce-o sa zica lumea? Asa ca atacurile verbale sunt de asteptat din partea celor ce nu se simt prea bine cu ei insisi si cu propriile decizii. Tranzitul poate fi  insa de-a dreptul salvator pentru cei ce stiu sa faca haz de necaz. Marte in Gemeni ne indeamna sa privim ceea ce ne doare cel mai tare, cu umor, ca pe o ironie a sortii. Este un moment astral bun sa ne detasam, sa acceptam ca viata ne joaca uneori feste de care avem nevoie si ca, atunci cand ne luam mult prea in serios, totul nu e de fapt decat o gluma buna, la care sa razi, din care sa inveti si peste care sa treci cu un zambet intelept pe buze.Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Horoscopul miracolelor! 40 de zile cu daruri cerești pentru zodii

De ce este important să respectăm ciclul sărbătorilor de peste an, indiferent dacă ele sunt de natură laică ori religioasă? Pentru a fi trăi în LEGEA RITMULUI. Crăciunul urmat de Anul Nou și Paștele sunt vârfurile trăirii în acord cu respirația Universului, în care ne lăsăm atât ca indivizi, cât și ca grup, naționalitate, specie. Mișcările astrelor sunt în deplină armonie cu energiile terestre care însuflețesc omul. Tot Cerul, cu ființele sale de Lumină (ierarhii cerești, arhangheli, îngeri, sfinți), dar și cu corpurile fizice purtătoare de vibrații (stele, planete, sateliți, asteroizi) care sunt ca niște valuri de energie ce ne poartă pe marea vieții pulsează la unison cu ceea ce se întâmplă cu noi și în noi. Precum în Cer, așa și pre Pământ.
Postul Paștelui scoate din noi un joc de lumini și umbre. Coborâm în bezna proprie și în bezna celorlalți, care ne înghite uneori cu totul, ca atunci când nu mai poți înota, îți intră apă în pe nas ori chiar ajungi cu capul la fund. Săptămâna mar…

Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

Între 28 ianuarie 2017 și 15 februarie 2018 stăm din punctul de vedere al zodiacului chinezesc sub semnul Cocoșului de Foc. Gălăgie multă. Mult zgomot pentru nimic. Bunica bate toba. Câteva dintre sloganele pe care le pune în mișcare energia Cocoșului de Foc.
Entuziasmul dă năvală în anul chinezesc 2017 și ne ia pe sus. Cocoșul este cel ce dă trezirea la prima oră a dimineții, prin urmare îi susține pe cei ce sunt matinali și ne dă tuturor o mai mare forță vitală pe la răsăritul soarelui. Curajul este un alt atribut pe care-l stimulează această zodie, precum și simțul comunității. Apare impulsul nestăpânit de a ne susține drepturile și de a ne alia în grupuri pentru a susține cauze comune. În goana după drepturi, să nu neglijăm totuși obligațiile... Să ne uităm întotdeauna la ce dăm, înainte de a suna din goarnă și de a cere... Să ne gândim la cocoșul care găsește o râmă și cheamă roată în jurul său toate găinile ca să împartă prada. Mă rog, mai mult el le cheamă ca să obțină confirmăr…