Treceți la conținutul principal

Dor de duca: Marte in Gemeni

Intre 12 mai si 24 iunie 2015, Marte face o razie prin saltaretul semn al Gemenilor, imprimand vietilor noastre o miscare ritmica alerta. Cu Marte in Taur am dansat hora mare; e timpul pentru sarba, hip hop sau muzica house. Pe 13 mai, de cum a inceput tranzitul, s-a sarbatorit Ziua Dorului, prilej de dezbateri publice pe retelele de socializare cu tema ‘De cine sau de ce va e dor?’. Marte in Gemeni se amesteca si el in vorba ca sa dea o directie dorului colectiv timp de 6 saptamani: dorul de duca.

Motivatia principala generala devine curiozitatea. Orice am face sau oriunde am merge, trebuie sa fie ceva interesant la mijloc. Frica cea mai mare pe care o scoate din noi aceasta pedalare a lui Marte prin Gemeni este frica de... plictiseala. Totul trebuie sa fie nou, nemaivazut, nemaiauzit, nemaipomenit, altfel nu trezeste nimic in noi. Marte ne infierbanta mintile dornice de scenarii care nu prea au legatura cu realitatea. Vrem sa incercam marea cu degetul, sa facem ceva ce n-am mai facut, sa traim senzatii si experiente inedite. Poate fi timpul pentru acele experiente pe care iti vine sa le pui in practica ‘macar o data in viata’. Poate vrem sa devenim colectionarii unor povesti cu care sa ne mandrim mult timp de acum inainte.

Reversul acestei cautari navalnice de trairi unicat este starea de dualitate in care riscam sa ne pozitionam. Valul de energie pe care facem acum surf este unul al adevarurilor rostite pe jumatate, al duplicitatii, al jocului la doua capete, al gogonatelor mai mici sau mai mari, al tradarii. Provocarea este tocmai rostirea adevarului! Au de castigat acum numai cei ce nu se mint pe ei si recunosc fata de toti cei implicati in viata lor ceea ce este in sufletul lor. Mintea noastra este foarte abila in aceasta perioada sa gaseasca scuze si sa induca in eroare, sa se prefaca, sa disimuleze, sa zambeasca frumos. Marte in Gemeni abia asteapta sa ne rada in nas, pandind marea pacaleala: momentul in care ne mintim singuri atat de convingator, incat ajungem sa credem in propriile minciuni.

Marte in Gemeni ne trece, de fapt, prin testul sinceritatii. Ne da prilejul sa avem secrete de ascuns tocmai ca sa ne dezbracam de ele. Marte in Gemeni ne face sa ne indepartam de drumul nostru tocmai ca sa deschidem bine ochii si sa vedem adevarul gol-golut. La acest nivel incoltesc acum in fiecare dintre noi intrebarile: Cat de capabil sunt sa recunoc adevarul fiintei mele? Sunt in stare sa fiu sincer cu mine si cu ceilalti? Cat de greu imi este sa admit ca m-am mintit sau ca ma mint?

Ca sa ne clarificam gandurile si sa ne asezam mintile, manualitatea si miscarea sunt remediile cele mai practice acum. Orice cream cu mainile ne linisteste, de la plantat pana la scris; la fel si plimbarile, excursiile sau sofatul. Folosindu-ne corpul, ne aducem inapoi acasa ideile de care vrem sa fugim.

Pe principiul ‘nimic nu e gratis’, recunoasterea adevarului costa. Marte in Gemeni, mai ales pe tranzitul retrograd al lui Mercur tot in Gemeni intre 19 mai si 12 iunie 2015, aduce discutii incinse, barfa si potential de scandal. Adevarul personal rostit si asumat intra in gura lumii. ‘Ai auzit ce-a facut a lu’ cutare?’ In unele cazuri, Marte ne poate indemna sa alegem intre ceea ce ne striga sufletul ca e bine pentru noi si imaginea sociala. Daca nu facem alegerea potrivita, o sa ne fie foarte evident. In primul rand, neasumarea adevarului personal duce la probleme de sanatate: viroze, raceli, probleme respiratorii sau accidente la drum, cu masina sau, pur si simplu, mergand pe strada.

Marte in Gemeni, dublat si de Mercur, scoate din noi vocabularul acidulat, plin de ironii, glume intepatoare si sarcasm. Acestea sunt forme voalate prin care putem masca, de exemplu, ceva ce stim, dar nu spunem, ceva ce vedem, dar nu recunoastem. Ce-o sa zica lumea? Asa ca atacurile verbale sunt de asteptat din partea celor ce nu se simt prea bine cu ei insisi si cu propriile decizii. Tranzitul poate fi  insa de-a dreptul salvator pentru cei ce stiu sa faca haz de necaz. Marte in Gemeni ne indeamna sa privim ceea ce ne doare cel mai tare, cu umor, ca pe o ironie a sortii. Este un moment astral bun sa ne detasam, sa acceptam ca viata ne joaca uneori feste de care avem nevoie si ca, atunci cand ne luam mult prea in serios, totul nu e de fapt decat o gluma buna, la care sa razi, din care sa inveti si peste care sa treci cu un zambet intelept pe buze.Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…