Treceți la conținutul principal

Pune mana pe Luna Noua in Taur!

Textele lirice abunda in referiri lunatice. Craiasa Noptii, Imparateasa Luna, este preaslavita din cele mai vechi timpuri in poezie, muzica, teatru, dar mai ales in limbajul uzual al indragostitilor. Cine n-a auzit vreodata declaratia ‘Ti-as da si Luna de pe cer daca...’. Luna este folosita ca moneda de schimb in promisiunile, de obicei, desarte.

Si iata ca vine si momentul de Luna Noua in Taur din 2015, pe 18 mai, la prima ora a diminetii. Energia acestui moment astral pulseaza cu intensitate in cele doua saptamani care urmeaza si isi afla deznodamantul pana pe 27 octombrie 2015, stiut fiind ca Luna Noua produce efecte ce se consuma timp de aproximativ o jumatate de an, pana la Luna Plina din aceeasi zodie (pe 27 octombrie 2015 avem Luna Plină in Taur, deci cu Soarele in zodia opusa, Scorpion).

Luna Noua in Taur aduce scadenta promisiunilor mai sus amintite. ‘Unde e Luna mea de pe cer?’ Taurul este zodia care ne conecteaza la sistemul nostru de valori personale, la tot ceea ce consideram noi important, fara de care simtim ca nu avem motivatie sa mergem inainte. Pe harta momentului de Luna Noua din 18 mai, Ascendentul este in Gemeni, iar conjunctia Soare-Luna are loc in a XII-a casa. In acest moment, pentru noi valorile devin tangibile. Vrem sa punem mana pe ceea ce ni s-a promis. Sau poate nici nu ni s-a promis, poate ni s-a parut noua ca o sa obtinem ceva in urma unui schimb cu altcineva si ne dam seama ca asteptam in gara un tren care a fost anulat. Aspectul ne sustine sa fim vocali, sa cerem ceea ce vrem sau ceea ce credem ca ni se cuvine.

Cert e ca Luna Noua in Taur ne sustine sa intelegem ce putem obtine concret dintr-o situatie in care ne aflam. Ca nu prea ne place tot ceea ce vedem, e aproape evident. Dar ca e bine sa nu ne incapataman si sa mai asteptam ceva ce nu are de unde sa vina, e dincolo de orice indoaiala. Cam inghitim cu noduri ceva ce nu ne prieste, pentru ca adevarul are colturile sale amarui, dar e nevoie sa dam drumul sentimentului de incrancenare. (Venus face careuri cu Nodurile Lunare si opozitie cu Pluto)

Cine accepta ca, de unde nu e, nici Dumnezeu nu are de unde sa dea, sau ca, daca ceva n-a venit pana acum, nici nu are de unde sa se nasca, se elibereaza de povara iluziilor care au tot amanat niste decizii necesare. (Luna Noua in casa a XII-a ne vorbeste tocmai despre acceptare). Iar iluziile nu sunt putine, Mercur facand in contiuare cuadratura cu Neptun (pe casele I-X in harta Lunii Noi). Pretinzand ceva ce nu putem dobani sub nicio forma, devenim penibili, absurzi si alte sinonime. Relaxarea ce vine in urma eliberarii de iluzii si asteptari este marcata de trigonul Venus-Neptun. Daca nu ne mai incruntam buzele, facem loc zambetului. 

Avem drum liber sa ne luptam in continuare cu cererile si asteptarile noastre, Marte face opozitie cu Saturn pe axa I-VII, ba chiar ne face si placere. Dar, daca e sa privim viata ca pe un mers pe bicicleta, e timpul sa tragem putin pe dreapta si sa ne uitam daca nu cumva a sarit lantul si tot pedalam in gol de ceva vreme. N-ar fi oare cazul sa nu mai batem la usi inchise? Poate chiar nu e nimeni inauntru si nu are cine sa ne deschida. 

Luna Noua in Taur scoate cantarul pe masa. Avem de masurat cat de confortabil ne simtim noi in propria viata. Slogane precum ‘Las’ ca e bine asa!’ ‘Tot inainte, ceva ceva tot o sa iasa!’ sau celebrul ‘O sa fie bine!’ au termenul de valabilitate expirat. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Horoscopul miracolelor! 40 de zile cu daruri cerești pentru zodii

De ce este important să respectăm ciclul sărbătorilor de peste an, indiferent dacă ele sunt de natură laică ori religioasă? Pentru a fi trăi în LEGEA RITMULUI. Crăciunul urmat de Anul Nou și Paștele sunt vârfurile trăirii în acord cu respirația Universului, în care ne lăsăm atât ca indivizi, cât și ca grup, naționalitate, specie. Mișcările astrelor sunt în deplină armonie cu energiile terestre care însuflețesc omul. Tot Cerul, cu ființele sale de Lumină (ierarhii cerești, arhangheli, îngeri, sfinți), dar și cu corpurile fizice purtătoare de vibrații (stele, planete, sateliți, asteroizi) care sunt ca niște valuri de energie ce ne poartă pe marea vieții pulsează la unison cu ceea ce se întâmplă cu noi și în noi. Precum în Cer, așa și pre Pământ.
Postul Paștelui scoate din noi un joc de lumini și umbre. Coborâm în bezna proprie și în bezna celorlalți, care ne înghite uneori cu totul, ca atunci când nu mai poți înota, îți intră apă în pe nas ori chiar ajungi cu capul la fund. Săptămâna mar…

Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

Între 28 ianuarie 2017 și 15 februarie 2018 stăm din punctul de vedere al zodiacului chinezesc sub semnul Cocoșului de Foc. Gălăgie multă. Mult zgomot pentru nimic. Bunica bate toba. Câteva dintre sloganele pe care le pune în mișcare energia Cocoșului de Foc.
Entuziasmul dă năvală în anul chinezesc 2017 și ne ia pe sus. Cocoșul este cel ce dă trezirea la prima oră a dimineții, prin urmare îi susține pe cei ce sunt matinali și ne dă tuturor o mai mare forță vitală pe la răsăritul soarelui. Curajul este un alt atribut pe care-l stimulează această zodie, precum și simțul comunității. Apare impulsul nestăpânit de a ne susține drepturile și de a ne alia în grupuri pentru a susține cauze comune. În goana după drepturi, să nu neglijăm totuși obligațiile... Să ne uităm întotdeauna la ce dăm, înainte de a suna din goarnă și de a cere... Să ne gândim la cocoșul care găsește o râmă și cheamă roată în jurul său toate găinile ca să împartă prada. Mă rog, mai mult el le cheamă ca să obțină confirmăr…