Treceți la conținutul principal

Pune mana pe Luna Noua in Taur!

Textele lirice abunda in referiri lunatice. Craiasa Noptii, Imparateasa Luna, este preaslavita din cele mai vechi timpuri in poezie, muzica, teatru, dar mai ales in limbajul uzual al indragostitilor. Cine n-a auzit vreodata declaratia ‘Ti-as da si Luna de pe cer daca...’. Luna este folosita ca moneda de schimb in promisiunile, de obicei, desarte.

Si iata ca vine si momentul de Luna Noua in Taur din 2015, pe 18 mai, la prima ora a diminetii. Energia acestui moment astral pulseaza cu intensitate in cele doua saptamani care urmeaza si isi afla deznodamantul pana pe 27 octombrie 2015, stiut fiind ca Luna Noua produce efecte ce se consuma timp de aproximativ o jumatate de an, pana la Luna Plina din aceeasi zodie (pe 27 octombrie 2015 avem Luna Plină in Taur, deci cu Soarele in zodia opusa, Scorpion).

Luna Noua in Taur aduce scadenta promisiunilor mai sus amintite. ‘Unde e Luna mea de pe cer?’ Taurul este zodia care ne conecteaza la sistemul nostru de valori personale, la tot ceea ce consideram noi important, fara de care simtim ca nu avem motivatie sa mergem inainte. Pe harta momentului de Luna Noua din 18 mai, Ascendentul este in Gemeni, iar conjunctia Soare-Luna are loc in a XII-a casa. In acest moment, pentru noi valorile devin tangibile. Vrem sa punem mana pe ceea ce ni s-a promis. Sau poate nici nu ni s-a promis, poate ni s-a parut noua ca o sa obtinem ceva in urma unui schimb cu altcineva si ne dam seama ca asteptam in gara un tren care a fost anulat. Aspectul ne sustine sa fim vocali, sa cerem ceea ce vrem sau ceea ce credem ca ni se cuvine.

Cert e ca Luna Noua in Taur ne sustine sa intelegem ce putem obtine concret dintr-o situatie in care ne aflam. Ca nu prea ne place tot ceea ce vedem, e aproape evident. Dar ca e bine sa nu ne incapataman si sa mai asteptam ceva ce nu are de unde sa vina, e dincolo de orice indoaiala. Cam inghitim cu noduri ceva ce nu ne prieste, pentru ca adevarul are colturile sale amarui, dar e nevoie sa dam drumul sentimentului de incrancenare. (Venus face careuri cu Nodurile Lunare si opozitie cu Pluto)

Cine accepta ca, de unde nu e, nici Dumnezeu nu are de unde sa dea, sau ca, daca ceva n-a venit pana acum, nici nu are de unde sa se nasca, se elibereaza de povara iluziilor care au tot amanat niste decizii necesare. (Luna Noua in casa a XII-a ne vorbeste tocmai despre acceptare). Iar iluziile nu sunt putine, Mercur facand in contiuare cuadratura cu Neptun (pe casele I-X in harta Lunii Noi). Pretinzand ceva ce nu putem dobani sub nicio forma, devenim penibili, absurzi si alte sinonime. Relaxarea ce vine in urma eliberarii de iluzii si asteptari este marcata de trigonul Venus-Neptun. Daca nu ne mai incruntam buzele, facem loc zambetului. 

Avem drum liber sa ne luptam in continuare cu cererile si asteptarile noastre, Marte face opozitie cu Saturn pe axa I-VII, ba chiar ne face si placere. Dar, daca e sa privim viata ca pe un mers pe bicicleta, e timpul sa tragem putin pe dreapta si sa ne uitam daca nu cumva a sarit lantul si tot pedalam in gol de ceva vreme. N-ar fi oare cazul sa nu mai batem la usi inchise? Poate chiar nu e nimeni inauntru si nu are cine sa ne deschida. 

Luna Noua in Taur scoate cantarul pe masa. Avem de masurat cat de confortabil ne simtim noi in propria viata. Slogane precum ‘Las’ ca e bine asa!’ ‘Tot inainte, ceva ceva tot o sa iasa!’ sau celebrul ‘O sa fie bine!’ au termenul de valabilitate expirat. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…