Marte in Rac: Vanatoarea de vrajitoare!

Marte are un ciclu de doi ani, iar între 24 iunie și 8 august 2015 vizitează semnul Racului, unde n-a mai fost din vara lui 2013. De data aceasta, impetuoasa planetă se află în turneu în Rac mai pe toată durata trecerii Soarelui prin aceeași zodie, apucând o Lună Plină în Capricorn (2 iulie), o Lună Nouă în Rac (16 iulie), o opoziție Soare-Pluto (6 iulie) și o opoziție Marte-Pluto (15 iulie). Axa Rac-Capricon vine peste noi cu multă energie conflictuală, mai ales că Marte se află în cădere în Rac, adică în cea mai incompatibilă zodie pentru energia sa.

Marte în Rac dezlănțuie o agresivitate în serie, imposibil de controlat. Atmosfera este încărcată cu irascibilitate, cu dorințe nestăpânite de a da replica, de a sâcâi, de a șicana, de a întărâta. Vedem oameni care se ceartă din orice, ciocniri iscate din senin, lipsă de politețe, răbdare care piere cu desăvârșire. Temperaturile ridicate îi provoacă pe tot mai mulți să se dezbrace... de caracter. Peste toată această tensiune ca o ceață groasă, care devine aproape palpabilă, se aștern scenarii desprinse din teoria conspirației. Auzim de oameni care se simt amenințați și care pretind că sunt îndreptățiți să riposteze, să dea și ei, doar doar să nu rămână datori. Ies de fapt la suprafață foarte multe frici legate de nesiguranță și frustrare!

Marte în Rac ne predispune la interpretări tendențioanse ale realității. La nivel macro apar tot felul de teorii apocaliptice care anunță iminenta extincție a unor neamuri și popoare, care sunt pe cale să fie înghițite de o invazie străină. Frica de război seamănă panică și teroare. Nevoia de a ne apăra atinge cotele turnului Babel. Bine, bine, dar cine ne atacă? Până una alta, se pare că mintea este în continuare cel mai mare dușman al nostru. Marte în Rac ne face talentați în a căuta dușmani imaginari și a găsi nod în papură.

Racul este semnul de exaltare al lui Jupiter, iar Marte aici scoate din adâncuri personaje grotești. Apare printre noi o categorie umană întâlnită mai mult în literatură: procesomanul. Sunt oameni care intentează acum procese ca să obțină diverse avantaje. Reclamagiii de meserie dau de furcă familiei, vecinilor, autorităților. Foarte multe persoane vor să-și facă dreptate sau să îndrepte cu mijloace legale ceea ce li se pare lor incorect din punct de vedere etic sau social. Adevărul lor este însă trunchiat, subiectiv, acoperind de fapt o lupta a orgoliilor, vendete de familie, neîmpliniri pentru care se caută măsuri compensatorii. Mai rar perioade ca acum în care atât de multă lume să se bucure de răul altuia!



Este halucinant cum un popor creștin, cu peste 60% încredere în instituția Bisericii, poate să jubileze cu atîta poftă la arestări, condamnări sau discreditări ale unor semeni, indiferent cît de mari ar fi fost greșelile lor! ‘Să se facă dreptate!’ pare că strigă țara, ca în răscoala din 1907. Marte în Rac aduce isterie în masă. Mulțimea cere sânge. Bucuria supremă devine plăcerea de a-l vedea pe altul că suferă, că pică de sus, că i se îneacă corăbiile.  Există atâta frustrare colectivă încât reînvie cultul lui Vlad Țepeș. Se caută vinovați numai buni de tras în țeapă. Următorul hobby în topul delectării prin cruzime ar fi trasul pe roată. Cum rămâne cu pilda lui Iisus: ‘Cel fără de păcat să ridice primul piatra!’?

Marte în Rac poate fi înscăunat drept patronul vampirilor. Pe de o parte, avem printre noi vampirii energetici, cei care caută cu orice mijloace să atragă atenția asupra lor. Ei caută vinovați, judecă, dau cu pietre, arată cu degetul, hărțuiesc, acuză, înjură, întrerup discuțiile cu sarcasm gratuit. Pe de altă parte, avem vampirii legendari, din poveste, cu colți ascuțiți, cei care se hrănesc cu răul altora, cei ce nu se satură până nu văd sânge. Aceștia din urmă nu fac decît să dea altora în cap și să practice linșajul. Marte în Rac face să iasă răutatea prin piele. Abuzurile de putere sunt fără control. Întâlnim oameni care fac rău dintr-un singur motiv: pentru că pot. În acest context apar lupte între oameni, clase, grupuri, manifestări de forță fizică și verbală, dar mai ales obsesia că are cineva ceva cu noi, că suntem puși la zid, că ne fură cineva darurile și că avem dreptul să lovim înapoi. Marte în Rac declanșează în vara lui 2015 o vânătoare de vrăjitoare fără precedent. Se fac tabere, se scot armele și se ascut cuvintele. Totul pare, pe alocuri, un scenariu prost dintr-un film SF aberant. Liniștea, pacea, armonia și credința sunt valori pe care le uită chiar și cei ce le au în pază sau care le predică!

Cu Marte în Rac, o duc foarte bine cei ce au în harta natală careuri și opoziții în care sunt implicate planetele Marte și Jupiter.
Vedete sunt Săgetătorii și Peștii (am menționat că Jupiter are putere asupra lui Marte, fiind exaltat în această zodie). Racii se simt de asemenea în largul lor și nici Taurii nu au de ce să se plângă (Luna are un ascendent asupra lui Marte din Rac, în Rac fiind la ea acasă, iar în Taur în semnul de exaltare). Niciuna din aceste patru zodii nu este scutită însă de ieșiri necontrolate și crize de personalitate.
Dar cu Leii, Berbecii, Scorpionii și Capricornii (zodiile în care planetele masculine, Soarele și Marte, sunt în domiciliu sau exaltare) nu se poate pune nimeni. Încăpățânarea îi poate costa foarte scump pe acești nativi, care cu greu ascultă de autoritatea externă, cu care abia așteaptă să se ia în coarne. Doamne ferește să le spună cineva ce să facă, ar putea să scoată flăcări; ies dragonii din ei!
Marte în exaltarea lui Jupiter anesteziază de-a dreptul Gemenii, Fecioarele și Vărsătorii (Jupiter, inflamat de Marte în Rac, este slab în primele două zodii, iar în Vărsător e pe teritoriul lui Saturn). Aceste trei zodii fac cu greu față energetic acestui tranzit, nu se pot susține singure, sunt vulnerabile, în defensivă, au nevoie de timp și efort dublu ca să se adune, fiind împrăștiate și slăbite. Energia agresivității este de-a dreptul copleșitoare, devastatoare fizic, epuizantă pentru această tripletă de zodii.
Balanța pare în acest context cea mai lucidă și detașată prezență, capabilă să vadă lucrurile cu discernământ, să păstreze obiectivitatea și autocontrolul, să ia decizii corecte.

Persoanele agresive, pentru care viața este o luptă, care își iau energie din conflict, sunt pline de energie, au parte de realizări, pot să-și atingă scopurile fără efort, atîta timp cât se concentrează să atingă performanțe proprii și nu să le sape altora groapa. Persoanele pacifiste, care vor să echilibreze de fiecare dată situațiile, care vor mereu ‘să fie bine’, se află în mare dificultate. Ele pot să treacă inclusiv prin stări de golire energetică, de rău fizic, de incapacitate de funcționare. Mai mult decît oricine, cei ce caută armonia pot să facă acum față valului de agresivitate numai dacă se enervează, dacă intră în conflict cu cineva, dacă sunt călcați pe coadă.

Nervoși vor fi tocmai cei care, de obicei, își păstrează calmul, dar care acum pot să se aprindă din cea mai mică scânteie ! Vestea bună este că, datorită lor, putem asista la o relansare economică pe un segment de nișă: au mari șanse să crească vânzările la muștar. Dacă n-au, trebuie să-și cumpere, pentru că, dacă nu le sare, nu prea pot să funcționeze și să le facă față prădătorilor.


Sursa foto:
http://ko.desktopwallpaperhd.net/view/wallpaper-halloween-search-hallowmas-moon-witch-broom-189187.html

6 comentarii:

  1. un articol bun si foarte util. multumesc, Valeriu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat, il ”voi mesteca” bine, cu ”mustar” cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca "Geamana" recunosc simptomele. Multumesc pentru explicatie si pentru solutie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Linsaj?reinvierea cultului lui Vlad Tepes ? Rascoala din 1907 ? Isterie in masa ? Esti sigur ca despre romani vorbesti ???
    Ai cumva naivitatea sa crezi ca aceste arestari si vendete si epurari sunt facute de poporul roman ?
    Halucinante si ipocrite afirmatii despre acest popor « vegetal »care suporta inert jaful organizat,distrugerile iremediabile, pierderea identitatii etc si mai vine si cite unul care ii bate obrajul cum ca ar vrea sa se rascoale, ca este crud ? intolerant si a uitat parabola cu piatra …cind ei nu mai stiu, nu isi amintesc nici cine sunt cu buletinul in mina…

    RăspundețiȘtergere
  5. popor crestin pe hartie, nu si in suflet. nu vad nimic rau in a-ti face dreptate, in a cere dreptate uneori. poate Marte scoate si adevarul la lumina prin feul sau de a fi. prefer un Marte luptator in locul unuia care ascunde lucrurile doar de dragul de a fi pacifist.
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...