Treceți la conținutul principal

Tir cu arcul pe cer. Zodiile care trag la țintă!

Privesc un punct în spațiu, undeva departe, care se apropie. E Pământul, mult prea îngăduitor cu oamenii. În răbdarea lui cu noi, se încăpățânează să se rotească în jurul unui Soare care doar privește, fără să intervină. În jurul lui, gravitează alte planete care își reflectă chipul pe luciul celor 12 zodii, ca în tot atâtea oglinzi, din care undele se izbesc și se sparg în săgeți care cad din cer pe planeta noastră, nimerindu-l pe fiecare în punctul cel mai sensibil. Și nu sunt săgețile lui Cupidon...

Planetele din zodiile mutabile își încordează arcul. Neptun din Pești se uită la retrogradarea lui Jupiter din Fecioară, formând capetele arcului. Coarda se întinde în Săgetător, unde Saturn, tot retrograd, îl așteaptă cuminte pe Marte lângă el. Marte încearcă o fentă, retrogradând și el din 17 aprilie. Săgeata stă încordată și se lasă dusă, ascuțită în vârf ca briciul frizerului, din mijlocul acestui careu în T în capătul neocupat al crucii mutabile. Lovitură din plin pentru Gemeni, mai precis pentru domeniul din hartă unde fiecare dintre noi avem Gemenii. Concursul de tir se încheie cam pe 13 iunie, când Neptun devine el retrograd, după ce, între timp, Jupiter de vizavi de el își va relua la rândul său el mersul direct.

Două luni de dinamică astrală în care ni se testează limitele. Planetele (Neptun, Jupiter, Saturn și Marte) aflate în zodii mutabile au ieșit la vânătoare și ne tăbăcesc pielea, în locul în care ne-au crescut excese. Fiecare dintre noi și-a desăvârșit o lipsă de măsură numai bună de tocit. Unii sunt exagerat de lacomi, de agresivi sau de furioși, în timp ce alții se victimizează prea mult.

Acupunctura astrală înțeapă unde are fiecare nevoie de un echilibru pe care l-a neglijat. Și sunt două căi prin care se vindecă excesele: ori prin experimentare până la epuizare, ori prin frustrare până la indiferență. Efectul este același: starea de lehamite. Prima cale este a renunțării la un viciu: fumătorul care, pentru a se lăsa de tutun, sudează țigările până leșină și își provoacă o stare de greață în urma căreia nu mai suportă vreo țigară între buze. A doua cale este a răbdării: a celui ce așteaptă, dă credit celuilalt, se roagă, crede, până în momentul în care, chiar dacă primește ceea ce a solicitat și a visat de atâta timp, nu-l mai interesează. 

Țintarul zodiacului este zodia Gemeni, unde împung săgețile lansate din Săgetător, în complicitate cu celelalte două zodii mutabile, Fecioara și Peștii. Pe teritoriul marcat de Gemeni asistăm la această ploaie de săgeți care străpung excesele, fie prin epuizare, fie prin atingerea punctului de indiferență dincolo de care nimic nu mai contează. Saturația duce acum la îndreptarea unui dezechilibru.


Cum iese fiecare zodie din fața probei de tir cu arcul astral:

Berbec: cu o atitudine mai spășită, cu tonul mai redus, sătul de ceartă, dornic de înțelegere, mai statornic, mai puțin impulsiv, mai ascultător.

Taur: mai darnic, mai conștient de propria valoare, mai atent cu cheltuielile, mai puțin dispus să piardă timpul cu cine nu merită, mai creativ.

Gemeni: mai activ, mai prudent, mai calm, mai spășit, dar și epuizat fizic, mai puțin combativ, mai înțelept în decizii, mai hotărât în alegeri, mai ferm.

Rac: mai plin de speranță și de credință, mai înțelept, mai înțelegător, acceptând că nu poate schimba anumite lucruri, mai iertător, mai capabil să încheie capitole.

Leu: mai încrezător în viitor, cu orizonturile mai deschise, cu mai mulți prieteni, mai conștient ce ce se întâmplă, mai puțin idealist, mai moderat și mai maleabil.

Fecioară: mai hotărât să treacă într-o nouă etapă de viață, mai puternic și stăpân pe el, mai dornic să lase trecutul în urmă, mai sincer cu el în legătură cu ce își dorește, mai concentrat pe succesul profesional.

Balanță: mai treaz, mai realist, mai atent la detalii, mai detașat, cu o mai bună înțelegere a vieții, cu oameni de încredere alături, cu experiențe noi în bagaj.

Scorpion: mai atent la puterea personală, mai controlat, mai stăpân pe el, mai puțin impulsiv, cu mai multă încredere în cei dragi, mai conciliant, mai ascultător.

Săgetător: mai cooperant, mai conștient de fețele oamenilor, mai dispus să meargă pe mâna celor dragi, mai flexibil, mai comod, mai relaxat, mai bucuros.

Capricorn: cu o viață mai echilibrată, mai atent cu raportul dintre muncă și odihnă, mai preocupat de sănătate, mai stabil profesional, mai energic, mai puțin critic.

Vărsător: mai atent la el, cu mai multă stimă de sine, cu mai multe garanții că este iubit și apreciat, cu dovezi de dragoste, cu declarații, cu laude, trofee și recompense.

Pești: mai stabil, mai confortabil, mai atașat de locuință, cu sentimentul regăsirii în familie, mai domestic, cu sufletul și cu trecutul împăcat.

Sursa foto: http://imaginationlane.net/blog/tag/robin-hood/

Comentarii

  1. Super!Interesant mod de abordare :) exact asta am în plan de la începutul anului!

    RăspundețiȘtergere
  2. ca întotdeauna, îmi place abordarea, și mulțumesc mesagerilor celești :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…