Tir cu arcul pe cer. Zodiile care trag la țintă!

Privesc un punct în spațiu, undeva departe, care se apropie. E Pământul, mult prea îngăduitor cu oamenii. În răbdarea lui cu noi, se încăpățânează să se rotească în jurul unui Soare care doar privește, fără să intervină. În jurul lui, gravitează alte planete care își reflectă chipul pe luciul celor 12 zodii, ca în tot atâtea oglinzi, din care undele se izbesc și se sparg în săgeți care cad din cer pe planeta noastră, nimerindu-l pe fiecare în punctul cel mai sensibil. Și nu sunt săgețile lui Cupidon...

Planetele din zodiile mutabile își încordează arcul. Neptun din Pești se uită la retrogradarea lui Jupiter din Fecioară, formând capetele arcului. Coarda se întinde în Săgetător, unde Saturn, tot retrograd, îl așteaptă cuminte pe Marte lângă el. Marte încearcă o fentă, retrogradând și el din 17 aprilie. Săgeata stă încordată și se lasă dusă, ascuțită în vârf ca briciul frizerului, din mijlocul acestui careu în T în capătul neocupat al crucii mutabile. Lovitură din plin pentru Gemeni, mai precis pentru domeniul din hartă unde fiecare dintre noi avem Gemenii. Concursul de tir se încheie cam pe 13 iunie, când Neptun devine el retrograd, după ce, între timp, Jupiter de vizavi de el își va relua la rândul său el mersul direct.

Două luni de dinamică astrală în care ni se testează limitele. Planetele (Neptun, Jupiter, Saturn și Marte) aflate în zodii mutabile au ieșit la vânătoare și ne tăbăcesc pielea, în locul în care ne-au crescut excese. Fiecare dintre noi și-a desăvârșit o lipsă de măsură numai bună de tocit. Unii sunt exagerat de lacomi, de agresivi sau de furioși, în timp ce alții se victimizează prea mult.

Acupunctura astrală înțeapă unde are fiecare nevoie de un echilibru pe care l-a neglijat. Și sunt două căi prin care se vindecă excesele: ori prin experimentare până la epuizare, ori prin frustrare până la indiferență. Efectul este același: starea de lehamite. Prima cale este a renunțării la un viciu: fumătorul care, pentru a se lăsa de tutun, sudează țigările până leșină și își provoacă o stare de greață în urma căreia nu mai suportă vreo țigară între buze. A doua cale este a răbdării: a celui ce așteaptă, dă credit celuilalt, se roagă, crede, până în momentul în care, chiar dacă primește ceea ce a solicitat și a visat de atâta timp, nu-l mai interesează. 

Țintarul zodiacului este zodia Gemeni, unde împung săgețile lansate din Săgetător, în complicitate cu celelalte două zodii mutabile, Fecioara și Peștii. Pe teritoriul marcat de Gemeni asistăm la această ploaie de săgeți care străpung excesele, fie prin epuizare, fie prin atingerea punctului de indiferență dincolo de care nimic nu mai contează. Saturația duce acum la îndreptarea unui dezechilibru.


Cum iese fiecare zodie din fața probei de tir cu arcul astral:

Berbec: cu o atitudine mai spășită, cu tonul mai redus, sătul de ceartă, dornic de înțelegere, mai statornic, mai puțin impulsiv, mai ascultător.

Taur: mai darnic, mai conștient de propria valoare, mai atent cu cheltuielile, mai puțin dispus să piardă timpul cu cine nu merită, mai creativ.

Gemeni: mai activ, mai prudent, mai calm, mai spășit, dar și epuizat fizic, mai puțin combativ, mai înțelept în decizii, mai hotărât în alegeri, mai ferm.

Rac: mai plin de speranță și de credință, mai înțelept, mai înțelegător, acceptând că nu poate schimba anumite lucruri, mai iertător, mai capabil să încheie capitole.

Leu: mai încrezător în viitor, cu orizonturile mai deschise, cu mai mulți prieteni, mai conștient ce ce se întâmplă, mai puțin idealist, mai moderat și mai maleabil.

Fecioară: mai hotărât să treacă într-o nouă etapă de viață, mai puternic și stăpân pe el, mai dornic să lase trecutul în urmă, mai sincer cu el în legătură cu ce își dorește, mai concentrat pe succesul profesional.

Balanță: mai treaz, mai realist, mai atent la detalii, mai detașat, cu o mai bună înțelegere a vieții, cu oameni de încredere alături, cu experiențe noi în bagaj.

Scorpion: mai atent la puterea personală, mai controlat, mai stăpân pe el, mai puțin impulsiv, cu mai multă încredere în cei dragi, mai conciliant, mai ascultător.

Săgetător: mai cooperant, mai conștient de fețele oamenilor, mai dispus să meargă pe mâna celor dragi, mai flexibil, mai comod, mai relaxat, mai bucuros.

Capricorn: cu o viață mai echilibrată, mai atent cu raportul dintre muncă și odihnă, mai preocupat de sănătate, mai stabil profesional, mai energic, mai puțin critic.

Vărsător: mai atent la el, cu mai multă stimă de sine, cu mai multe garanții că este iubit și apreciat, cu dovezi de dragoste, cu declarații, cu laude, trofee și recompense.

Pești: mai stabil, mai confortabil, mai atașat de locuință, cu sentimentul regăsirii în familie, mai domestic, cu sufletul și cu trecutul împăcat.

Sursa foto: http://imaginationlane.net/blog/tag/robin-hood/

2 comentarii:

  1. Super!Interesant mod de abordare :) exact asta am în plan de la începutul anului!

    RăspundețiȘtergere
  2. ca întotdeauna, îmi place abordarea, și mulțumesc mesagerilor celești :)

    RăspundețiȘtergere

Un trigon pe cer care ne doare. Când adevărul crapă capul minciunii

Lumea nu este ce credem noi că este. Cu atât mai puțin este ceea ce ne spun alții că ar fi, mai ales instituțiile, religia, dogma, prejudec...