Treceți la conținutul principal

Mercur retrograd și eclipsă în Fecioară: Piesa de puzzle pierdută!

Toamna calendaristică 2016 dă nas în nas cu Mercur retrograd. Din 30 august până pe 21 septembrie duduie internetul de interdicții: să nu pleci la drum, să nu semnezi contracte, să nu dai bani cu împrumut, să nu faci investiții și tot așa, cu ‘nu’ tot înainte! N-ar fi mai simplu să zicem că Mercur retrograd ne aduce pur și simplu aminte să nu încălcăm cumva cele 10 porunci? El ar putea prevesti nenorociri în primul rând celor ce exagerează cu viciile (eventual să o comită și ei eșalonat, mai puțin și mai des), celor ce au obiceiul să-și înșele... amanta sau amantul și celor ce își bat copiii (la cap). În niciun caz pe Mercur retrograd! Rezistați măcar 3 săptămâni!

Revenind la adevărul astrologic din spatele sperietorii de ciori în care este transformat Mercur retrograd, perioada sus amintită este excelentă pentru analiza și pentru revizuirea unor decizii și planuri. Retrogradarea în Fecioară ne atrage atenția asupra unor detalii care ne-au scăpat. Acolo unde eram hotărâți să facem un pas final, parcă mai aveam nevoie de o ultimă confirmare. Acolo unde oscilam între două extreme, parcă așteptam o picătură chinezească pentru a înclina balanța. Acolo unde aveam o părere de ansamblu, parcă mai lipsea ceva.

Tocmai acesta este darul lui Mercur retrograd în Fecioară: piesa de puzzle care întregește tabloul. Mai ales că întregul context astral este susținut de o eclipsă de Soare la Luna Nouă în Fecioară chiar pe 1 septembrie!

Timpul este suspendat în aceste trei săptămâni de retrogradare. Suntem ca într-un film, la momentul punctului culminant, când încă nu s-a decis soarta eroului. Nu știm dacă personajul principal va câștiga sau va pierde. Totul atârnă acum de cel mai mic indiciu, pe care numai un detectiv de talia lui Hercule Poirot, al Agathei Christie, l-ar putea dibui. Mercur retrgrad în Fecioară scoate la iveală acul din carul cu fân. Este de așteptat ca cineva să apară acum în filmul vieții noastre cu o informație, cu un pont, cu o dezvăluire, cu o revelație, cu o vorbă plasată la momentul perfect, care să facă diferența. Un singur cuvânt care ne trece pe la ureche sau pe care-l citim din zbor poate decide soarta unei alegeri.

Mercur retrograd ne arată acum cât de viabile sunt proiectele noastre și cât de ancorați suntem în realitate. Astrele ne pun un filtru de claritate, discernământ și luciditate. Vedem ce ne-a scăpat sau nu am vrut să recunoaștem până acum, dar devine atât de evident încât nu mai putem să tăgăduim.

Ca de fiecare dată, cei ce îl au pe Mercur retrograd la naștere trag lozul câștigător între 30 august și 21 septembrie 2016. Ei au parte de recunoaștere, de recompnse și de bucurii. Mai ales cei ce își fac treaba fără să se plângă, cu devotament și respect, indiferent de meserie, și cei cei ce lucrează cu mulți oameni, contribuind la calitatea vieții celorlalți, aducând servicii, frumusețe sau vindecare.

Mercur retrograd în Fecioară ne face să resimțim acut responsabilitatea socială. Conștientizăm că prin gândurile, vorbele și faptele noastre îi influențăm pe toți cei din jurul nostru. Critica și bârfa pot conduce acum la conflicte ireconciliabile. Este timpul să le scoatem ochii mai puțin celorlalți și să ne băgăm singuri mințile în cap. Să apreciem ceea ce este, în loc să reproșăm ce nu ne convine. Nemulțumirile nu fac decât să pună gaz pe foc. Cârcoteala dăunează grav săntății relațiilor. Mercur retrograd în Fecioară cere încurajări în loc de observații! Căci, la urma urmelor, fiecare are nevoie să fie iubit, nu îndreptat! Mercur retrograd face mai multă treabă cu vorba bună decât cu dalta și ciocanul. Iar eclipsa de Soare, care se petrece tot în Fecioară, confirmă!

Mercur retrograd în Fecioară pentru fiecare zodie:

Berbec: evaluări ale stării de sănătate, decizii profesionale, îndeplinirea unor promisiuni.

Taur: reveniri asupra unor decizii în cuplu și asupra unor înțelegeri cu copiii, afirmare și recunoaștere, expunere publică.

Gemeni: schimbări în familie și locuință, îndeplinirea unor dorințe de suflet, recâștigarea confortului emoțional.

Rac: renegocierea unor contracte, semnări de acte, călătorii frecvente, relații cu frații și rudele apropiate.

Leu: tranzacții financiare, câștiguri suplimentare, mai multă încredere în sine.

Fecioară: răzgândiri, modificare a priorităților, concentrare pe corpul fizic, pe a arăta și a se simți mai bine.

Balanță: revenire asupra unor situații deja încheiate, acceptare a unor sfârșituri, inspirație divină în momente limită.

Scorpion: adevărul despre unii prieteni, ajutor din partea unor persoane influente, revenire la un ideal vechi. 

Săgetător: discuții cu șefii și autoritățile, reconfigurări în mediul profesional, atenție din partea unui public.

Capricorn: renunțarea la niște principii, credință răsplătită, perpective de călătorii, materializare a unui vis.

Vărsător: susținere din partea celorlalți, daruri și recompense, rezolvarea unor situații financiare ce implică datorii sau obligații de plată.

Pești: clarificarea situației parteneriale, certitudini în cuplu, repararea unor acte de nedeptate.

Sursa foto: http://www.suggest-keywords.com/cHV6emxlIGhlYXJ0/

Comentarii

  1. Draga Valeriu, iti pandesc punctul de vedere de cca. 2 saptamani. Citind si ascultand interpretari ale altora am tras concluzia ca fiecare astrolog ''vede'' in functie de cum ii este personalitatea (pozitiv-optimist sau negativ-pesimist). Oricum ar fi, eu (03.11.1976) dupa ce am fost influentata de Marte cateva saptamani si am actionat ca si un vulcan, de i-am transformat pe cei din jurul meu in 2 tabere distincte ''fani'' si ''tematori de mine'', exact asta imi mai lipsea ''pana pe 21 Septembrie NU FA AIA, NU FA AILALTA, NU RESPIRA, NU CLIPI, ETC''. Multumesc pentru clarificari, Cu stima.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…