Mercur retrograd și eclipsă în Fecioară: Piesa de puzzle pierdută!

Toamna calendaristică 2016 dă nas în nas cu Mercur retrograd. Din 30 august până pe 21 septembrie duduie internetul de interdicții: să nu pleci la drum, să nu semnezi contracte, să nu dai bani cu împrumut, să nu faci investiții și tot așa, cu ‘nu’ tot înainte! N-ar fi mai simplu să zicem că Mercur retrograd ne aduce pur și simplu aminte să nu încălcăm cumva cele 10 porunci? El ar putea prevesti nenorociri în primul rând celor ce exagerează cu viciile (eventual să o comită și ei eșalonat, mai puțin și mai des), celor ce au obiceiul să-și înșele... amanta sau amantul și celor ce își bat copiii (la cap). În niciun caz pe Mercur retrograd! Rezistați măcar 3 săptămâni!

Revenind la adevărul astrologic din spatele sperietorii de ciori în care este transformat Mercur retrograd, perioada sus amintită este excelentă pentru analiza și pentru revizuirea unor decizii și planuri. Retrogradarea în Fecioară ne atrage atenția asupra unor detalii care ne-au scăpat. Acolo unde eram hotărâți să facem un pas final, parcă mai aveam nevoie de o ultimă confirmare. Acolo unde oscilam între două extreme, parcă așteptam o picătură chinezească pentru a înclina balanța. Acolo unde aveam o părere de ansamblu, parcă mai lipsea ceva.

Tocmai acesta este darul lui Mercur retrograd în Fecioară: piesa de puzzle care întregește tabloul. Mai ales că întregul context astral este susținut de o eclipsă de Soare la Luna Nouă în Fecioară chiar pe 1 septembrie!

Timpul este suspendat în aceste trei săptămâni de retrogradare. Suntem ca într-un film, la momentul punctului culminant, când încă nu s-a decis soarta eroului. Nu știm dacă personajul principal va câștiga sau va pierde. Totul atârnă acum de cel mai mic indiciu, pe care numai un detectiv de talia lui Hercule Poirot, al Agathei Christie, l-ar putea dibui. Mercur retrgrad în Fecioară scoate la iveală acul din carul cu fân. Este de așteptat ca cineva să apară acum în filmul vieții noastre cu o informație, cu un pont, cu o dezvăluire, cu o revelație, cu o vorbă plasată la momentul perfect, care să facă diferența. Un singur cuvânt care ne trece pe la ureche sau pe care-l citim din zbor poate decide soarta unei alegeri.

Mercur retrograd ne arată acum cât de viabile sunt proiectele noastre și cât de ancorați suntem în realitate. Astrele ne pun un filtru de claritate, discernământ și luciditate. Vedem ce ne-a scăpat sau nu am vrut să recunoaștem până acum, dar devine atât de evident încât nu mai putem să tăgăduim.

Ca de fiecare dată, cei ce îl au pe Mercur retrograd la naștere trag lozul câștigător între 30 august și 21 septembrie 2016. Ei au parte de recunoaștere, de recompnse și de bucurii. Mai ales cei ce își fac treaba fără să se plângă, cu devotament și respect, indiferent de meserie, și cei cei ce lucrează cu mulți oameni, contribuind la calitatea vieții celorlalți, aducând servicii, frumusețe sau vindecare.

Mercur retrograd în Fecioară ne face să resimțim acut responsabilitatea socială. Conștientizăm că prin gândurile, vorbele și faptele noastre îi influențăm pe toți cei din jurul nostru. Critica și bârfa pot conduce acum la conflicte ireconciliabile. Este timpul să le scoatem ochii mai puțin celorlalți și să ne băgăm singuri mințile în cap. Să apreciem ceea ce este, în loc să reproșăm ce nu ne convine. Nemulțumirile nu fac decât să pună gaz pe foc. Cârcoteala dăunează grav săntății relațiilor. Mercur retrograd în Fecioară cere încurajări în loc de observații! Căci, la urma urmelor, fiecare are nevoie să fie iubit, nu îndreptat! Mercur retrograd face mai multă treabă cu vorba bună decât cu dalta și ciocanul. Iar eclipsa de Soare, care se petrece tot în Fecioară, confirmă!

Mercur retrograd în Fecioară pentru fiecare zodie:

Berbec: evaluări ale stării de sănătate, decizii profesionale, îndeplinirea unor promisiuni.

Taur: reveniri asupra unor decizii în cuplu și asupra unor înțelegeri cu copiii, afirmare și recunoaștere, expunere publică.

Gemeni: schimbări în familie și locuință, îndeplinirea unor dorințe de suflet, recâștigarea confortului emoțional.

Rac: renegocierea unor contracte, semnări de acte, călătorii frecvente, relații cu frații și rudele apropiate.

Leu: tranzacții financiare, câștiguri suplimentare, mai multă încredere în sine.

Fecioară: răzgândiri, modificare a priorităților, concentrare pe corpul fizic, pe a arăta și a se simți mai bine.

Balanță: revenire asupra unor situații deja încheiate, acceptare a unor sfârșituri, inspirație divină în momente limită.

Scorpion: adevărul despre unii prieteni, ajutor din partea unor persoane influente, revenire la un ideal vechi. 

Săgetător: discuții cu șefii și autoritățile, reconfigurări în mediul profesional, atenție din partea unui public.

Capricorn: renunțarea la niște principii, credință răsplătită, perpective de călătorii, materializare a unui vis.

Vărsător: susținere din partea celorlalți, daruri și recompense, rezolvarea unor situații financiare ce implică datorii sau obligații de plată.

Pești: clarificarea situației parteneriale, certitudini în cuplu, repararea unor acte de nedeptate.

Sursa foto: http://www.suggest-keywords.com/cHV6emxlIGhlYXJ0/

3 comentarii:

  1. Draga Valeriu, iti pandesc punctul de vedere de cca. 2 saptamani. Citind si ascultand interpretari ale altora am tras concluzia ca fiecare astrolog ''vede'' in functie de cum ii este personalitatea (pozitiv-optimist sau negativ-pesimist). Oricum ar fi, eu (03.11.1976) dupa ce am fost influentata de Marte cateva saptamani si am actionat ca si un vulcan, de i-am transformat pe cei din jurul meu in 2 tabere distincte ''fani'' si ''tematori de mine'', exact asta imi mai lipsea ''pana pe 21 Septembrie NU FA AIA, NU FA AILALTA, NU RESPIRA, NU CLIPI, ETC''. Multumesc pentru clarificari, Cu stima.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...