Jupiter în Balanță: Dublu sau nimic!

E timpul pentru mai multă frumusețe în viețile noastre! E timpul pentru mai multă calitate! Și pentru mai multă armonie! Acestea sunt promisiunile majore ale tranzitului jupiterian prin Balanță, între 9 septembrie 2016 și 10 octombrie 2017.

În trecere prin zodia guverntă de Venus, Jupiter ne conectează la energii mai conciliante. Vibrația irascibilă, certăreață, plină de reproșuri, pe alocuri imposibilă, divergentă, hipercritică și sabotoare pe care a avut-o Jupiter în Fecioară, se modelează, se înmoaie, se diluează. Spiritul critic, nemulțumirile și frustrările la adresa altora se mai cenzurează. În Balanță, Jupiter ne învață să luăm oamenii așa cum sunt, fără să le cerem mai mult decât pot ei să ne dea. Parcă vrem un singur lucru: să ne fie bine, fără să mai fim zgâriați pe creier de solicitări care ne agresează.

Jupiter în Balanță respinge conlictul. Tot ce vrea este să fim lăsați să ne trăim viața fără să ni se impună schimbări sau să ni se spună unde greșim. Aceasta a fost amprenta zodiei Fecioară asupra lui Jupiter, din august 2015 până în septembrie 2016. Se găsea tot timpul cineva să ne arate că suntem în eroare. Am trăit o conspirație a schimbării, astfel încât mulți au fost cei ce au încercat să ne submineze stima de sine, ajungînd față de anumite persoane să credem că suntem greșiți, defecți, neconformi. Că orice am fi făcut, nu era oricum suficient. Goana după perfecțiune a făcut suficiente ravagii. Jupiter a pensionat acum zodia Fecioarei, iar noi ne-am consolidat încrederea în forțele proprii indiferent de presiunile altora.

În Balanță, Jupiter ne ține următorul discurs: ‘Eu te las în pace! Dacă ceva nu îmi convine la tine, trec cu vederea și accept! Dar, te rog frumos, LASĂ-MĂ și tu ÎN PACE! Nu-mi mai scoate ochii! Eu nu încerc să te schimb pe tine! Nu-mi mai spune nici tu mie ce să fac!’.

Un an de zile parcă astrele s-au strâmbat la noi. S-au găsit destui să ne spună cât de strâmbi suntem, forțându-se să ne îndrepte. Din septembrie 2016 până în octombrie 2017 se îndreaptă într-adevăr tot ce a fost strâmb și nu am putut corecta în ultimii ani de zile. Se întoarce roata și se schimbă rolurile. Cei ce au agresat își pierd puterea și dau drumul controlului. Cei ce au rezistat și au dus greul primesc dezlegări, recompense, daruri.

Bucuria și ușurința își fac loc din ce în ce mai mult în viața noastră. Firescul în relațiile umane dă năvală. Nu mai vrem să ne chinuim sau să trăim în reproșuri și în incertitudini. E vremea armistițiilor, a respectului pentru felul de a fi al celuilalt.  Jupiter în Balanță respinge orice urmă de conflict. Decât o relație cu scandal și compromisuri, indiferent de natura ei, mai bine fără. Nici măcar nu e o perioadă bună pentru negocieri. Lucrurile sunt sau nu sunt. Spațiul personal, liniștea, respectul pentru decizii dau măsura bunei înțelegeri. Avem tendința, uneori într-adevăr brutală, de a elimina ceea ce ne strică pacea. 

Jupiter în Balanță este dușmanul... dușmanului! Nu vrea deloc dușmani! Este mult prea obosit să riposteze. Vrea rezonanță și aprobare. Nu vrea oameni care ne resping sau cărora trebuie să le dovedim ceva. Cei luptători au cel mai mult de suferit acum, pentru că lupta nu este eficientă, deci nu este calea. Preferăm bucuria și confortul, chiar dacă în numele acestor valori suntem dispuși să renunțăm la unii oameni din viața noastră. 

Jupiter în Balanță ne amintește că nu poți fi puțin gravidă... Ori ești, ori nu ești. Nu poți fi puțin căsătorit. Ori ești, ori nu ești.

Nefiind deloc demonstrativ, Jupiter în Balanță tolerează doar oamenii care ne permit să fim cum ne place, care nu ne contestă, care nu ne agresează. Orice respingere este o agresiune maximă. Ori ești cu mine, mă accepți așa cum sunt, la fel cum fac și eu cu tine, ori ești împotriva mea și ar fi mai bine să mă lași în pace. Ori ești cu mine, ori nu ești.

Cei mai înrădăcinați în această perspectivă sunt cei aflați la întoarerea lui Jupiter, deci cu Jupiter natal în Balanță, cei ce au 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 de ani, născuți între: 11 septembrie 1933-10 octombrie 1934, 26 august 1945-25 septembrie 1946, 13 decembrie 1956-19 februarie 1957, 7 august 1957-13 ianuarie 1958, 21 martie-7 septembrie 1958, 16 noiembrie 1968-30 martie 1969, 16 iulie-16 decembrie 1969, 28 octombrie 1980-26 noiembrie 1981, 11 octombrie 1992-10 noiembrie 1993, 25 septembrie 2004-25 octombrie 2005. Nativii cu acest marcaj pot deveni atât de severi cu orice tentativă de influență din exterior încât la ei se poate vorbi despre atitudini ce pot merge de la intoleranță la indiferență.

Ce nu poți schimba, lasă să fie! Nu te mai lupta să îndrepți! Acceptă și iubește așa cum este! 

Jupiter în Balanță ne orientează spre oamenii cu care avem aceleași afinități. Rolul de observatori răbdători ni se potrivște cel mai bine. Politica intervenționistă nu dă roade în acest ciclu jupiterian. Cine forțează schimbarea cuiva, se elimină singur din joc, mai bine zis din terenul persoanei pe care pune presiune. Pentru că Jupiter în Balanță nu funcționează în condiții de presiune. Cheia succesului este acum armonia!

Astrele ne scot din rolul de agresori și victime. Rezolvarea acestei ecuații constă în eliminarea sentimentului de vinovăție. Încetăm să-i considerăm pe alții vinovați și nici nu mai credem pe nimeni atunci când încearcă să-și proiecteze vinovăția asupra noastră. Relațiile întemeiate pe vinovăție își dau duhul. Cei ce le perpetuează, se consumă până la epuizare. Jupiter în Balanță ajută la selecția naturală a oamenilor din jur pe baza criteriilor de iubire, acceptare și iertare, ce presupun lipsa de judecată, renunțarea la vânătoarea de greșeli și de vinovați. Iertându-i pe ceilalți, ne iertăm de fapt pe noi și învățăm să ne iubim așa cum suntem, fără să ne mai dăm singuri în cap și să mai considerăm că merităm să fim pedepsiți pentru cine știe ce păcat.

Tot ce vine din frică nu vine de la Dumnezeu. Iar dacă trăirea este în credință, totul devine posibil. În Dumnezeu, ne simțim doar iubiți, aprobați, perfecți, capabili, demni, nevinovați. Din acest spațiu, Jupiter în Balanță ne traduce cum să manifestăm miracolele: CERE DUBLU! E tot ce ai de făcut! Și mulțumește ca și cum ai fi primit deja! 

‘Doamne, dacă nu mi-ai dat un copil până acum, îți mulțumesc că-mi dai gemeni!’
‘Doamne, dacă tot nu mi-a crescut salariul de atâta timp, măcar dublează-mi-l!’

Jupiter în Balanță ne spune să nu dăm înapoi ceea ce primim dacă energia care vine spre noi este negativă, căci nu vom face decât să amplificăm lupta, întrucât agresiunea naște agresiune. Pe de altă parte, nici să nu ne bălăcim fără măsură într-un conflict epuizant, căci ne transpunem iar în rolul de victime. Odată ce ne-am luat porția de înțelepciune dintr-o relație (de iubire, de familie, de colegialitate, de prietenie), înțelegând că scopul este acceptarea și iubirea, suntem liberi. A rămâne prizonieri în situații de critică, respingere și compromis înseamnă a ne condamna singuri la autopedepsire. 

Jupiter în Balanță vine să ne vindece de frica de vinovăție, de frica de pedeapsă, de frica de a nu fi suficient de buni, de frica de respingere, de frica de a nu merita tot ce e mai bun! Oricine reacționează de la acest nivel al fricilor se autodevorează. Cine se ridică deasupra, își dublează miza!

Jupiter în Balanță pentru fiecare zodie (inclusiv Ascendent):

Berbec: se confirmă tot ceea ce credeai despre partener, oameni, colaboratori; rezolvarea unor nedreptăți; renunțarea la așteptări din partea altora.

Taur: viață profesională plină de responsabilități; preocupare pentru starea de sănătate și vindecare; program de viață și mai încărcat.

Gemeni: viață sentimentală efervescentă; creativitate crescută și fertilitate; centrare pe iubire și copii; expunere publică, prezență pe scenă, premii și recompense.

Rac: nevoia de a te simți bine în propria piele; căutarea sentimentului de acasă a confortului și a siguranței emoționale; se adeveresc convingerile legate de viața de familie.

Leu: duplicitate și indecizie; situații duble, dificultate în a face alegeri; comunicare facilă și relații extinse; acumulare de informație și abilități.

Fecioară: sentiment general de ușurare; impresie că s-au terminat ghinioanele; oportunități financiare; creștere a stimei de sine; hotărâre de a nu mai pierde timpul cu situați ce nu conduc nicăieri.

Balanță: amplificare a tot ceea ce ești; creșterea dorințelor, a fricilor care nu sunt stăpânite, dar și a capacităților; concentrare pe imagine și pe fortificarea corpului fizic.

Scorpion: creșterea capacităților extrasenzoriale; provocări legate de oameni pe care înveți să îi ierți; acceptarea realității așa cum este; oscilație între revoltă și credință; încheierea unor capitole de viață; decizia de a nu mai întoarce privirea înapoi.

Săgetător: planuri noi de viitor; prezența în grupuri și organizații; socializare; creșterea intuției; ți se confirmă tot ce credeai despre prieteni și oameni, în general.

Capricorn: accesul la o poziție de autoritate sau, după caz, dacă te manifești prin revoltă, conflicte cu autoritatea; schimbarea statutului social; acceptarea și depășirea unui prag de plafonare; un salt în credință și în necunoscut.

Vărsător: accesul la informații de la alt nivel; deschidere către spiritualitate sau studii superioare; preocupare pentru cunoaștere; nevoia de a transmite înțelepciunea de viață; asumarea rolului de învățător, profesor, mentor; relații cu străinii și străinătatea; călătorii lungi.

Pești: revelații; acces la cunoașterea superioară; renunțarea la control și la poziția de putere; mai multă încredere în sine, în alții și în Dumnezeu; rezolvări miraculoase ale unor situații imposibile atâta timp cât frica este înlocuită cu credința.

Sursa foto: http://pt.aliexpress.com/store/product/Galaxy-bedding-set-double-queen-size-duvet-cover-cotton-bed-sheets-quilt-doona-linen-bedspread-bedsheet/1260162_32458432245.html?detailNewVersion=&categoryId=40601

4 comentarii:

  1. Multumim mult Valeriu.Te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Atat de bine explicat !
    Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc,multumesc mult Valeriu Mihai,multumesc ! Cu multa dragoste,iubire si multa pretuire !BineCuvintari Divine suflet divin! Fam. Breha !

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine ar fi sa ma pot ierta, sa-mi creasca organul nesimtirii

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...