Treceți la conținutul principal

Mercur retrograd (10 aprilie - 3 mai 2017). Spovedania spiridușului

E ceva ce nu știi și are legătură directă cu tine sau are un impact semnificativ asupra ta? Stai liniștit! O să afli. Se ocupă Mercur retrograd. 

În fiecare an, Mercur merge înapoi prin zodiac de trei ori. Retrogradarea acoperă de multe ori două zodii, ca și acum, când are loc în Taur între 10 și 20 aprilie, iar din 20 aprilie până pe 3 mai în Berbec. Și, totuși, ce e deosebit de data aceasta? Contextul astral în ansamblul său. Retrogradarea mercuriană prinde retrogradarea lui Venus (ce revine în mers direct pe 14 aprilie), retrogradarea lui Saturn și a lui Pluto (începând tot cu luna aprilie), retrogradarea lui Jupiter (în plină derulare) și ingresul celorlalte planete personale care schimbă semnul între 10 aprilie și 3 mai: Soarele trece în Taur, Venus revine în Berbec, Marte ajunge în Gemeni.

Pe acest fundal colorat și dinamic, Mercur se plimbă pe cer ca un spiriduș astral ce ne trage pe toți de limbă și ne forțează să ne spovedim. Nu prea putem ține în noi ce ne apasă și ne deranjează. Deși reprimarea este unul din semnele acestui tranzit, cu această ocazie impulsul este de a scoate tot, de a da cărțile pe față, chiar de a vorbi cu lux de argumente și de explicații. Ce stătea ascuns în colțul minții alunecă pe corzile vocale și nu poate să ne stea în gât.

Tranzitul lui Mercur retrograd este eliberator și poate fi decisiv din punctul de vedere al deciziilor. Dăm un test de evaluare: Am făcut ce am zis? Unde am rămas în urmă cu faptele? De ce nu ne-am asumat anumite promisiuni și angajamente? Punem întrebări și suntem luați la întrebări. Vin din urmă peste noi situații pe care le-am tot amânat ca să clarificăm deznodământul: ori ducem lucrurile la bun sfârșit, ori ne împăcăm cu ideea că multe vorbe au fost numai deșarte. 

Mercur retrograd ne bagă în ședință. Aflăm acum adevărurile care nu ne convin și suntem constrânși de situație să recunoaștem când cineva are dreptate. Nu prea putem să mințim și, cel mai grav, nu mai putem să ne mințim pe noi. Piticul acela mic și negru de pe creier care ne lasă în pace, pe care l-am botezat spiriduș, ca să pară mai prietenos, își înfruntă fricile. Presupunerile, dubiile și îndoielile ies la lumină din bezna minții. Spiridușul se trezește vorbind cu sinceritate, într-o spovedanie care aduce armonie în suflet și în relația cu ceilalți. Tăcerea doar inflamează spiritele. Adevărul rostit verde în față, în culoarea primăverii, este singurul care poate să restabilească echilibrul. 

Declanșatorii acestui proces de spovedanie și împărtășire sunt Berbecii și Taurii, Gemenii și Fecioarele, împreună cu toți cei ce au Mercur retrograd în harta natală. Să ne pregătim să auzim ce nu ne convine, să găsim soluții, să ne spulberăm îndoielile, să îndreptăm ceea ce am înțeles greșit, să fim sinceri, să găsim căi de finalizare a planurilor, să facem alegeri fără echivoc. Să înceapă confesiunile!

Ce aduce la suprafață, clarifică și îndreaptă Mercur retrograd pentru fiecare zodie:

Berbec: decizii, acțiuni pe cont propriu, atenție acordată imaginii, situația financiară
Taur: secrete, dușmănii ascunse, probleme de sănătate, acțiuni pe cont propriu
Gemeni: planuri de viitor, evenimente sociale, sănătate, frici, ajutor oferit altora
Rac: carieră, statut social, relația cu șefii, idealuri, prietenii, planuri de viitor
Leu: credință, dreptate, convingeri, relația cu autoritățile, statutul social, carieră
Fecioară: bunurile deținute în comun, secrete, banii altora, credințe, sistem de valori
Balanță: relația de cuplu, asocieri, contracte, banii altora, puterea asupra altora
Scorpion: starea de sănătate, stilul de viață, alimentația, relația de cuplu, contracte
Săgetător: iubire, copii, centrul atenției, muncă, sănătate, rutină, servicii
Capricorn: viață de familie, decizii legate de locuință, relația cu părinții, iubire, copii
Vărsător: acte, contracte, comunicare, împăcare, studii, familie, casă, proprietate
Pești: bani, talente, relația cu timpul, încredere, optimism, negocieri, tranzacții, acte.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/maistrello/yolly-e-leprechaun/

Comentarii

 1. Mulțumesc! Foarte frumos articolul prezentat. Sărbători fericite!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si prin acest articol reusesti sa le transmiti, celor care inca se mai simt "in deriva", forta si echilibru.
  Multumesc, Valeriu!
  Sa ai Sarbatori frumoase si pline de iubire!

  RăspundețiȘtergere
 3. MULȚAM FAIN ! :) SPOR ÎN TOATE BUNE :)!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…