Mercur retrograd (10 aprilie - 3 mai 2017). Spovedania spiridușului

E ceva ce nu știi și are legătură directă cu tine sau are un impact semnificativ asupra ta? Stai liniștit! O să afli. Se ocupă Mercur retrograd. 

În fiecare an, Mercur merge înapoi prin zodiac de trei ori. Retrogradarea acoperă de multe ori două zodii, ca și acum, când are loc în Taur între 10 și 20 aprilie, iar din 20 aprilie până pe 3 mai în Berbec. Și, totuși, ce e deosebit de data aceasta? Contextul astral în ansamblul său. Retrogradarea mercuriană prinde retrogradarea lui Venus (ce revine în mers direct pe 14 aprilie), retrogradarea lui Saturn și a lui Pluto (începând tot cu luna aprilie), retrogradarea lui Jupiter (în plină derulare) și ingresul celorlalte planete personale care schimbă semnul între 10 aprilie și 3 mai: Soarele trece în Taur, Venus revine în Berbec, Marte ajunge în Gemeni.

Pe acest fundal colorat și dinamic, Mercur se plimbă pe cer ca un spiriduș astral ce ne trage pe toți de limbă și ne forțează să ne spovedim. Nu prea putem ține în noi ce ne apasă și ne deranjează. Deși reprimarea este unul din semnele acestui tranzit, cu această ocazie impulsul este de a scoate tot, de a da cărțile pe față, chiar de a vorbi cu lux de argumente și de explicații. Ce stătea ascuns în colțul minții alunecă pe corzile vocale și nu poate să ne stea în gât.

Tranzitul lui Mercur retrograd este eliberator și poate fi decisiv din punctul de vedere al deciziilor. Dăm un test de evaluare: Am făcut ce am zis? Unde am rămas în urmă cu faptele? De ce nu ne-am asumat anumite promisiuni și angajamente? Punem întrebări și suntem luați la întrebări. Vin din urmă peste noi situații pe care le-am tot amânat ca să clarificăm deznodământul: ori ducem lucrurile la bun sfârșit, ori ne împăcăm cu ideea că multe vorbe au fost numai deșarte. 

Mercur retrograd ne bagă în ședință. Aflăm acum adevărurile care nu ne convin și suntem constrânși de situație să recunoaștem când cineva are dreptate. Nu prea putem să mințim și, cel mai grav, nu mai putem să ne mințim pe noi. Piticul acela mic și negru de pe creier care ne lasă în pace, pe care l-am botezat spiriduș, ca să pară mai prietenos, își înfruntă fricile. Presupunerile, dubiile și îndoielile ies la lumină din bezna minții. Spiridușul se trezește vorbind cu sinceritate, într-o spovedanie care aduce armonie în suflet și în relația cu ceilalți. Tăcerea doar inflamează spiritele. Adevărul rostit verde în față, în culoarea primăverii, este singurul care poate să restabilească echilibrul. 

Declanșatorii acestui proces de spovedanie și împărtășire sunt Berbecii și Taurii, Gemenii și Fecioarele, împreună cu toți cei ce au Mercur retrograd în harta natală. Să ne pregătim să auzim ce nu ne convine, să găsim soluții, să ne spulberăm îndoielile, să îndreptăm ceea ce am înțeles greșit, să fim sinceri, să găsim căi de finalizare a planurilor, să facem alegeri fără echivoc. Să înceapă confesiunile!

Ce aduce la suprafață, clarifică și îndreaptă Mercur retrograd pentru fiecare zodie:

Berbec: decizii, acțiuni pe cont propriu, atenție acordată imaginii, situația financiară
Taur: secrete, dușmănii ascunse, probleme de sănătate, acțiuni pe cont propriu
Gemeni: planuri de viitor, evenimente sociale, sănătate, frici, ajutor oferit altora
Rac: carieră, statut social, relația cu șefii, idealuri, prietenii, planuri de viitor
Leu: credință, dreptate, convingeri, relația cu autoritățile, statutul social, carieră
Fecioară: bunurile deținute în comun, secrete, banii altora, credințe, sistem de valori
Balanță: relația de cuplu, asocieri, contracte, banii altora, puterea asupra altora
Scorpion: starea de sănătate, stilul de viață, alimentația, relația de cuplu, contracte
Săgetător: iubire, copii, centrul atenției, muncă, sănătate, rutină, servicii
Capricorn: viață de familie, decizii legate de locuință, relația cu părinții, iubire, copii
Vărsător: acte, contracte, comunicare, împăcare, studii, familie, casă, proprietate
Pești: bani, talente, relația cu timpul, încredere, optimism, negocieri, tranzacții, acte.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/maistrello/yolly-e-leprechaun/

3 comentarii:

  1. Mulțumesc! Foarte frumos articolul prezentat. Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si prin acest articol reusesti sa le transmiti, celor care inca se mai simt "in deriva", forta si echilibru.
    Multumesc, Valeriu!
    Sa ai Sarbatori frumoase si pline de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  3. MULȚAM FAIN ! :) SPOR ÎN TOATE BUNE :)!

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...