Treceți la conținutul principal

Astrologie terapeutică. Leacuri de băgat mințile în cap

Tot ce nu cunoaștem are putere asupra noastră. Invers, tot ce cunoaștem stăpânim. De aici vorba celebră ‘cunoașterea înseamnă putere’. Ce face diferența în acest joc de putere? Stăpânirea minții! Mintea, care ține în viață egoul, de care avem totuși nevoie pentru a funcționa în planul fizic. Când nu lăsăm mintea să zboare, când nu ne lăsăm copleșiți de frică și de speculații, când nu permitem scenariilor să ne domine, reușim să atingem starea de autocontrol, stăpânind gândurile și ținând în frâu egoul plin de dorințe lumești și vise de preamărire. Pentru cine nu atinge acest prag al stăpânirii de sine, care este de fapt proba supremă a maestrului, întotdeauna altcineva e de vină și greșește, pe când el știe întotdeauna mai bine și este mai bun decât toți.

În astrologie există două planete în al căror simbol nu se regăsește nici urmă de minte: Venus și Marte. Venus și Marte sunt compuse fiecare doar dintr-un cerc (simbol al spiritului) și o cruce (la Marte, o săgeată, care este de fapt o cruce stilizată, simbol al planului fizic, terestru, material). La Venus, cercul stă deasupra crucii, semn că Dumnezeu se coboară în materie prin iubire, artă și frumusețe, în timp ce la Marte cercul este desenat sub săgeată, reprezentând natura instinctuală, fizică, orientată pe acțiune. Simbolul intelectului este semicercul, iar planeta care guvernează frecvența pe care este acordată mintea, accesul la informație și comunicarea este Mercur, având semicercul desenat deasupra cercului și crucii.

Prin Venus și Marte, mintea este redusă la tăcere. Altfel spus, avem putere asupra gândurilor noastre și atingem pacea minții, fiind conectați direct la sinele nostru, atunci când funcționăm pe frecvența acestor două planete.

Venus ne face să ne stăpânim mintea prin:

- iubire, care ne coboară în inimă, ne deschide față de bucuria vieții și ne transmite o stare de conectare cu tot ceea ce există;
- trăire artistică, atunci când creăm sau când aducem frumusețe și îmbunătățim tot ceea ce atingem (de la pictat la făcut mâncare);
- orice proces de vindecare, iubirea și arta fiind ele însele terapeutice, la fel cum și procesul de vindecare a unei suferințe sau a unei boli fizice are drept scop restabilirea armoniei și echilibrului, principii venusiene. 

Marte ne ajută să atingem controlul mental prin:

- consum de energie prin sport sau acțiuni fizice practice care presupun atenție, concentrare, scop, direcție, precizie, manipulare de obiecte și aparate (de la condus mașina la tocat legume);
- muncă, indiferent de natura sa, întrucât ne orientează spre rezultat și performanță, randament și eficiență, mergând uneori până la o stare de epuizare vecină cu anestezia ori transa, care scoate gândurile din cap;
- energia sexuală, ce stimulează plăcerea, starea de bine, prin secretarea de oxitocină (hormonul fericirii), care inhibă fricile și stresul, contribuind la  comunicarea și stabilirea unei relații de încredere între parteneri.

Energia lui Venus (iubire, artă, înfrumusețare, reechilibrare, armonizare, vindecare) și forța lui Marte (acțiune, consum energetic, muncă, sport, sex) prescriu leacurile astrale pentru rătăcirea minții. Aceste soluții, folosite echilibrat și cu măsură, ne dau măsura controlului mental și a stăpânirii de sine. Prin aceste căi, mintea se înalță și ne servește, în loc să ne stăpânească.

Sursa foto: http://innovationleadershipforum.org/our-wisdom/understanding-innovation-mind-heart/

Comentarii

  1. SI Marte conjunct Venus (diferenta de sub un grad) in casa 9,Leu, ce ar reprezenta? Mersi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…