Îndreptar pentru terapeuți. Astrologi, maeștri reiki, popi la grămadă


Se spune că ‘munca cu omul’ e cea mai grea. Ca să nu cădem în capcana orgoliilor profesionale și să vedem cum le cresc unora coarne, trecem repede la subiect. Ne referim la toți cei ce practică o meserie orientată spiritual, cu componentă de îndrumare sau vindecare, cum s-or numi ei: mesageri, astrologi, numerologi, terapeuți, călăuze, facilitatori, consilieri. Cei ce sunt considerați Lucrători cu Lumină. Asta, desigur, în cazul în care lucrează cu Lumină, deci cu accesul la Sursa a tot ce există, adică la nimeni altul decât Bărbosul, Barosanul sau Bunuțul, cunoscut și drept Dumnezeu.

Ce nu înțeleg terapeuții cînd lucrează cu pacienții? Întrebarea este valabilă și pentru medici, personalul medical și preoți:

NICIODATĂ NU ESTE VORBA DESPRE PACIENT!

Orice ședință de îndrumare este în sine terapeutică, deci vom folosi termenul generic ‘terapie’ pentru toate activitățile descrise mai sus, având ca scop conectarea omului cu starea sa de bine prin vindecare mentală, emoțională sau fizică. Așadar, în timpul terapiei, atenția terapeutului nu trebuie îndreptată spre pacient, ci spre tine însuți, cel ce conduce procesul. Pacientul este în interiorul tău, nu mai este o entitate exterioară. Eu inspir efectiv omul din fața mea dacă vreau să-i determin problemele fizice, pe care ajung să le simt ca și cum le-aș avea eu.

Succesul unei sesiuni terapeutice depinde exclusiv de interiorul armonios și echilibrat al terapeutului! Terapeutul devine un canal prin care pacientul se conectează la propriul sine. Succesul terapiei este asigurat dacă terapeutul este centrat în el însuși. Dacă un pacient a ajuns la el, terapeutul își asumă responsabilitatea față de el. Una din cele mai eficiente metode pentru terapeut în timpul unei sesiuni este folosirea ho’oponopono (terapia iertării).

Concret: Pacientul are o problemă, iar terapeutul își asumă că problema respectivă se află în el, mai mult, că el este cauza problemei pacientului. Na, vă dezvălui și ceea ce a devenit nu de mult timp metoda mea de lucru preferată, atunci când deschid o astrogramă, o numerogramă sau fac măsurători radiestezice.

Lucrând la vindecarea problemei în el însuși, terapeutul ajunge la soluții practice pentru pacient, ajutându-l să conștientizeze și să elibereze cauzele spirituale, mentale și emoționale, ce au condus la starea de dezechilibru. Terapeutul își repetă lui însuși în timpul ședinței:
Te iubesc! Îmi pare rău! Îmi cer iertare pentru tot ce există în mine care a permis acestei situații și acestui blocaj să se manifeste în persoana din fața mea! Mulțumesc!’. Cu cât blocajul este mai vechi și rezistența pacientului este mai mare, cu atât el va experimenta stări contradictorii, inexplicabile, plânsul fiind de cele mai multe ori semnalul că energia vindecătoare lucrează. ‘Nu știu ce am, eu nu plâng, dar îmi vine să plâng!’

Circulă în rândul terapeuților diverse clișee, dintre care o să abordez 3:

1. Transferul de probleme de la pacient la terapeut.
2. Nevoia de protecție energetică.
3. Atacurile energetice.

1. ‘Am preluat de la pacienți și trebuie să mă curăț!’ am ajuns să mă conving că este doar o convingere! Sigur, și ce spun eu poate fi tot o convingere personală. În primul rând, această replică ascunde acel orgoliu profesional de care aminteam la început. ‘Este atât de important ceea ce fac eu, e greu, sunt dărâmat/ă de munca asta cu pacienții, Doamne, ia uite cât pot eu să duc!’.

Înseamnă că în timpul terapiei nu ai fost centrat în tine, nu ai cultivat suficient starea de detașare și, pe alocuri, nu ai dăruit iubire necondiționată. Poate ai scăpat o judecată la adresa vieții pacientului... În acest caz, evident că te-ai conectat la durerea sa și s-a produs un transfer. Dar asta s-a întâmplat din neglijență și atunci tu, ca terapeut, trebuie să-ți faci introspecția ca să vezi de ce te simți rău după. Vezi unde ai greșit tu! Poate s-a trezit o rană nevindecată în tine și ai intrat tu într-o criză de vindecare. 

PACIENTUL NU E NICIODATĂ DE VINĂ!
Îți amintești ce ziceam mai sus? Nu despre el e vorba.

Mai mult, această convingere derivată din orgoliu (zic eu) stă în spatele altor aberații din lumea terapeutică:

‘M-am îngrășat de când fac terapie și mi-am ridicat atât de mult vibrația încât numai prin kilograme mă mai împământez!’

Eu nu am o relație; noi, cei ce ajutăm oamenii avem o misiune specială și Dumnezeu ne vrea singuri, un partener ne-ar trage în jos!’

Dragilor! Astea sunt doar CONVINGERI! Ca să nu le zic aberații. Simple scuze! În primul exemplu, e clar că terapeutul prezintă un dezechilibru emoțional (îl recunosc și la mine, în fluctuațiile mele de greutate), kilogramele fiind o formă de protecție sau de compensație, ce are în spate o FRICĂ! Dar e normal să avem și noi frici! Suntem oameni, nu roboți și nici Iisus Hristos pe Pământ! Dar nu avem nicio scuză dacă nu le recunoaștem și nu lucrăm cu ele! Poate fi chiar frica de a nu fi suficient de bun ca terapeut!

În al doilea exemplu, orice sac își are peticul, dar nu și terapeutul! Ce să spun! Vă dați seama cât orgoliu? ‘Nu s-a născut aia/ăla care să mă ducă pe mine, eu, care sunt așa important/ă!’. Tot o frică e și aici: frica de a nu fi suficient de bun ca bărbat sau ca femeie, frica de a nu fi părăsit, frica de eșec. Poate ai convingerea că nu meriți! Poate ai ceva neterminat în viață! Poate nu vrei și nici nu-ți trebuie, ești bine fără un partener, dar altfel, la treabă cu tine, ai de lucru continuu! Datoria ta pe drumul pe care ești este rafinarea permanentă!

De aceea, meseriile în slujba oamenilor sunt și cele mai mai daruri! Lucrând cu problemele altora, ajungi la fricile, durerile și blocajele din tine, având șansa de a evolua într-o singură viață cât alții în 10. Păstrează binecuvântările muncii tale și muncește cu tine, nu te îmbrăca în haina orgoliului, căci ori te îngrași, ori nu mai ajunge nimeni la ‘nivelul tău’.

2. Protecția energetică este un subiect sensibil și tare drag terapeuților. Am aici o mare dilemă. Dacă eu sunt într-o ședință de consiliere sau într-o terapie, adică sunt în misiune personală (îmi fac MP-ul, cum s-ar zice în radiestezie), de cine să mă apăr? Împotriva cui să-mi fac protecție? Dacă eu fac ce trebuie, înseamnă că îi am lângă mine pe Dumnezeu, pe Iisus, pe Maica, pe îngerii pe care îi chem și alte ființe de Lumină. Dacă Dumnezeu este cu mine, atunci eu de cine să mă mai tem? Împotriva cui să-mi fac protecții? Nu cumva le fac din... frică? Ori Dumnezeu nu e frică... Înseamnă că am lăsat să se strecoare un pic de întuneric...

Ideea de protecție energetică asociată cu obsesia de a face bine și de a trimite Lumină (care Lumină, dacă tu nu o ai?!), conduce la scene hilare. Simona Halep a jucat finala turneului de la Roland Garros anul acesta. Cu această ocazie, rar mi-a fost dat să văd ceva mai penibil în lumea terapeutică. În spațiul public, pe rețelele de socializare, s-a înființat un comitet de voluntari, practicanți de Reiki sau alte forme de terapii complementare, chitit să o susțină energetic pe sportivă, să-i trimită Lumină! Oameni buni, cum poți să dai de unde nu ai?!

Ție îți dai întotdeauna și prin tine ajunge la celălalt! Poate înțeleg asta și maeștrii Reiki dătători de Lumină! Singurul lucru pe care-l poți face ca să susții pe cineva este să te susții pe tine! Să-ți cultivi în tine starea de bine, să fii în armonie cu tine, să fii în iertare și acceptare. Ironia sorții a fost că jucătoarea a pierdut. Vă dați seama, în cazul unei victorii, al cui era meritul...

Cum ar zice o prietenă: ‘Cel mai mare păcat împotriva lui Dumnezeu e PROSTIA!’.

3. ‘Bună, când ai fost atacat ultima oară?’ O să ziceți că nu știu ce vorbesc, că nu am contact cu lumea enegetică. Ba să știți că am suficiente inițieri și contacte cu lumea Reiki încât să-mi fac o părere despre deraierile celor ce se cred maeștri. Nu există atac energetic! TOTUL ESTE ÎN NOI! CE ESTE ÎN AFARĂ ESTE ȘI ÎNĂUNTRU! Dacă cineva experimentează o cădere emoțională sau fizică, NICIODATĂ NU NE ATACĂ NIMENI! NICIODATĂ NU E CINEVA DIN AFARA NOASTRĂ DE VINĂ PENTRU CE NI SE ÎNTÂMPLĂ! Înseamnă că în mine este cauza, ceva ce atrage această manifestare!

E o modă ceva de speriat a atacurilor și a curățărilor energetice în Reikiul românesc, care e un Univers aparte. Curățările Reiki, în felul în care sunt înțelese la noi, sunt la fel ca slujbele de dezegare ale Bisericii: NULE! Inventate! Doar pentru cei creduli și pentru surse de venit!

Curăță-te pe tine de ce e în tine, nu da vina pe nu știu cine ce ți-a trimis în câmpuri! Nu dăm vina pe nimeni! Cât despre dezlegări, n-a zis Iisus că cele ce sunt legate pe Pământ vor fi legate și în Cer, iar cele ce sunt dezlegate în Cer vor fi dezlegate și pe Pământ? Păi dacă s-a produs un divorț, oare nu a fost el cu acordul lui Doamne Doamne? Oare Dumnezeu era treaz doar la cununie și dormea când s-a făcut hârtia de divorț la notar? Totul se întîmplă în conformitate cu VOINȚA DIVINĂ! De ce să fie nevoie de slijbe de dezlegare, din moment ce, dacă Dumnezeu nu era de acord, oricum nu se întâmpla ceea ce zice popa că are el puterea să dezlege?

În nenumărate exemple de mai sus, TERAPIA devine ROL DE PUTERE! Ca să nu mai vorbim despre maeștrii terapeuți pe bandă rulantă din toate ramurile, care după două cursuri de dezvoltare personală îi învață pe alții ceea ce nici ei n-au înțeles, ca să nu mai zicem că n-au experimentat pe pielea lor. Ador termenul pe care-l folosesc (ce vreți, până și eu au am învățat să mă iubesc pe mine) să descriu această situație de o superficialitate jenantă: ORGOLIUL DEZVOLTATULUI PERSONAL.

Munca în slujba oamenilor o faci, în primul rând, cu tine! Și nu poți să-l muți pe om din mizerie și suferință până nu ieși tu din întunericul personal. Asta înseamnă inclusiv să-ți asumi să trăiești mai multe vieți într-una singură și să accepți o misiune christică. Iisus a fost condamnat și omorât. Orice lucrător cu Lumină calcă pe urmele lui, fiind condamnat social, exclus, supus judecăților, prejudecăților și etichetelor. Îți asumi sau ți-e frică de ce cred alții despre tine, de a fi exclus social poate? Ești dispus să renunți la compromisuri pentru IUBIRE ȘI ADEVĂR?

Nu pot uita întrebarea unei colege astroloage care m-a întrebat ‘De ce nu am clienți? Oare e bine să renunț la astrologie?’. Eu cunoscând-o și știind că, în viața personală, acceptă de ani de zile rolul de victimă a unui soț abuziv, am întrebat-o direct: ‘Ai divorțat?’. Mi-a răspuns negativ, iar eu i-am urat să-i fie de bine. Ba, ca să-mi manifest și eu umbra din care nu lipsesc judecățile și etichetele, am pecetluit discuția foarte plastic și ironic, ca să o lovesc exact acolo unde o doare, în scop terapeutic: ‘Atunci rămâi cu boul!’. Acesta e un simplu exemplu de blocaj al terapeutului; alții au probeme nerezolvate cu părinții, alții cu banii etc. Cert este că, fără să faci salturi personale, deci fără să-ți fii de folos ție, nu le poți fi de folos nici altora. 

Cu cât terapeutul își crește lumina interioară, deci cu cât aduce lumină în problemele sale, cu atât emite o vibrație mai înaltă ce contaminează tot ce atinge.

SCOPUL UNUI TERAPEUT NU ESTE VINDECAREA PACIENTULUI, CI PROPRIA SA VINDECARE!

Sursa foto: https://poeticandpowerfulliving.wordpress.com/2017/01/13/the-intimate-ultimate-self-discovery-art-and-the-power-of-conscious-awe/

10 comentarii:

  1. Poate acum cativa ani nu as fi fost de acord in unele privinte. Acum, insa am ajuns la aceeasi concluzie. De aceea multumesc ori de cate ori "mi-o iau". :D Uite-asa crestem noi mari! :))
    Eu am pus-o in cuvinte cam asa:
    https://dardedaria.wordpress.com/2017/01/16/unde-dai-si-unde-crapa/

    RăspundețiȘtergere
  2. metaforic vorbind, de nu mi-ar ”place” cum cum sunt io, mi-ar place cum esti tu :)
    foarte fain ! :) spor în toate bune !

    RăspundețiȘtergere
  3. lacramioara pandea05 iulie, 2017

    Corect.Atunci sa plateasca terapeutii tuturor pacientilor care le calca pragul.Adica terapeutul sa se foloseasca de doua ori de om?Odata cand se vindeca pe sine si a doua oara cand ia bani.......nu-i cam mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne Sfinte, dv atât ați înțeles? Că pacientul nu se vindecă în acest proces? De unde ați mai scos-o pe asta? Remarc cu câtă încrâncenare judecați.
      Ideea era simplă: pe măsură ce, în terapie și în afara ei, terapeutul lucrează cu el însuși, îi este de folos pacientului, care se vindecă. Altfel, dacă nu se ajută pe el, nu poate ajuta pe nimeni. Vindecându-se pe el, terapeutul îl vindecă prin propria vibrație pe pacient.

      Ștergere
    2. Foarte frumos spus.Daca teraputul nu lucreaza cu el insusi nu poate transmite vibratia necesara pacientului.

      Ștergere
  4. Chiar aveam nevoie de acest articol. Multumesc Valeriu.

    RăspundețiȘtergere
  5. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...