Luna Plină în Balanță: Atacul psihopaților

Știți oamenii aceea care te ajută o dată și încep să te manipuleze emoțional astfel încât te fac să crezi că sunt salvatorii tăi, fără ei nu te-ai fi descurcat și nu mai poți respira, prin urmare le ești dator pe viață? Știți oamenii aceia pe care dacă-i ajuți de fiecare dată, uită, iar dacă te ajută ei pe tine o dată numai atunci țin minte? Știți oamenii aceia care-ți vând un vis de fericire de care te fac dependent, după care se răzgândesc și te amenință că pleacă dacă nu te supui condițiilor lor?

Luna Plină în Balanță din 31 martie 2018 aduce la rampă relația dintre agresor și victimă. Explodează acum tensiunile în relațiile apropiate unde există șantaj emoțional, victimizare și învinovățire.

Luna Plină vine și te întreabă:

Nu te-ai săturat să dea cineva vina pe tine?
Nu te-ai săturat să afli că tot ce nu merge e din cauza ta?
Nu te-ai săturat să ți se reproșeze că fără el/ea erai un nimeni?
Nu te-ai săturat să fii acuzat că nu ești suficient de bun și că ai numai defecte?
Nu te-ai săturat să auzi că numai celălalt are întotdeauna dreptate?

Răspunde acum la întrebarea CINE? Cine te pune în poziția de inferioritate și te macină cu aceste întrebări? Pentru că acelea sunt persoanele din viața ta care DEȚIN PUTEREA ASUPRA TA! De fapt, tu le-ai dat PUTEREA! Le-ai dat rolul de putere în propria viață, tu ajungând să fii, de fapt, actor în viața lor. Cât îți trăiești propria viață în preajma acestor personaje? Nu cumva te lași vampirizat?

Această Lună Plină ne pune pe toți pe gânduri cu tema principală: NU CREZI CĂ E TIMPUL SĂ-ȚI IEI TOATĂ PUTEREA ÎNAPOI DE LA TOȚI CEI PE CARE I-AI LĂSAT SĂ AIBĂ PUTERE ASUPRA TA?

Relația de pe cer dintre Soarele în Berbec și Luna în Balanță, cuadrate cu Marte și Saturn din Capricorn, vorbește despre recuperarea identității și ieșirea de sub tutela tuturor celor ce ne agresează. Contextul astral încearcă să ne facă să înțelegem că NU SUNTEM RESPONSABILI pentru EȘECURILE CELORLALȚI! Și că nici ei nu sunt de vină că le tolerăm noi abuzurile, manipulările și șantajele. Noi le permitem, poate din milă, poate din orgoliul de indispensabil, poate din confuzia între iubire și schimbare.

Ce-ar fi să-i lăsăm pe ceilalți să-și facă singuri alegerile și să creadă ce vor despre noi? Ce-ar fi să ne eliberăm de rolurile de victimă și de salvator?

NU EȘTI O PRADĂ A FRUSTRĂRILOR ALTCUIVA, indiferent că îți este partener, frate, părinte, copil, prieten, coleg. Înseamnă că doar ai devenit victima unui joc psihic în care parcă te simți dator să demonstrezi și să faci ceva. Ei bine, nu ai nicio datorie. În terapie există o regulă: NU TE DUCE ÎN NEBUNIA PACIENTULUI! Nu te lăsa amăgit că are dreptate! Altfel, la forța lui mentală, te va face să crezi că tu ești nebunul!

Sursa foto: https://www.decalgirl.com/artwork/1431/three-wolf-moon

5 comentarii:

  1. Waw!tocmai inainte sa citesc acest articol eram la masa cu sotul meu si un amic si el in tot ce ziceam incerca sa ma convinga ca nu am dreptate dar daca ma face sa tac el imi da dreptate asa de curtoazie si a inceput sa imi spuna ca da tu vrei sa ai mereu dreptate si nu e prima data cand imi arunca acest repros cu multa patima!se vede ca il deranjeaza mult mai ales cand e si altcineva de fata.si tocmai azi cu luna in balanta si eu sunt nascuta in ultima zi de balanta! Sincer m-a deranjat aceasta atitudine a lui dar imediat mi-am zis in gand:lasa-l ca e problema lui ca se simte inferior si tu crezi in continuare in ce spui!in acelasi timp e oglinda mea si ma intreb si pe mine de ce imi tot apare atitudinea asta a lui? Si imi vine raspunsul imediat: si eu mai am inca de rezolvat cu increderea si autostima la mine, si ca daca m-a deranjat inca mai pun pret pe parerea altora.asta cred ca e lectia mea de azi!te imbratisez Edith

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne fereste,adica niste bolovani imi fac mie viata mai frumoasa sau mai rea...ati facut din bolovanii astia o un dumnezeu sau o religie iar cei ce cred in ea chiar se simt superiori "fraierilor" care nu cred...a inebunit lupu! Asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. Citesc articolul pentru a doua oara si-mi bucura sufletul la fel. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...