Iunona retrogradă. Găinile preferă supa de cocoș!

Horoscopul sfârșitului de an 2018 este un exemplu despre cum poate ajunge în rolul principal un actor secundar. Despre cum tranzitul unui asteoroid, ignorat în mare parte în analize, actualizează un întreg context astral și imprimă un focus clar interesului general.

Între 23 octombrie și 23 decembrie 2018, Iunona retrogradează în Taur, pe fondul unor schimbări majore de forțe astrale: Venus retrogradă în Scorpion și Balanță, trecerea lui Jupiter din Scorpion în Săgetător, trecerea Destinului din Leu în Rac, întoarcerea lui Uranus în Berbec. Buturuga mică răstoarnă carul mare prin acest mers retrograd al Iunonei în semnul Taurului, care valorifică o direcție feministă a zodiacului. Iunona merge în sens aparent invers din 11 octombrie prin Gemeni, însă efectele sale dau cu bomba odată cu trecerea în Taur. Combinația de retrogradare venusiană cu întoarcerea asteroidului numit în celălalt domiciliu al lui Venus, Taurul, anunță focuri de artificii în relațiile dintre bărbați și femei la orice nivel. Revelionul celor două sexe vine mai devreme anul acesta.

Femeile s-au cam săturat și au obosit să fie... bărbați. Iunona vine să le arate femeilor locul lor de femei și să-i pună la punct pe bărbații care nu sunt... bărbați.

Acolo unde cuplurile funcționează pe roluri corect asumate, se anunță o perioadă de înflorire. În astrologie, Iunona simbolizează căsătoria și parteneriatele ideale, iar între 23 octombrie și 23 decembrie 2018 relațiile validează, confirmă și binecuvântează valoarea vieții în doi. Mulți dintre cei singuri și cu temele făcute în relații își pot întâlni acum un suflet ales pe sufletul lor.

În cuplurile în care femeile produc mai mult, au inițiativa, dau direcția, duc greul, deja vorbim de revoluție. Cresc maxim exigențele femeilor, care își cer drepturile. Există o nevoie teribilă de răsfăț a femeilor de către bărbați. Situația se generalizează și la locul de muncă, acolo unde există bărbați pasivi ce împart responsabilități cu femeile mult mai eficiente și întreprinzătoare. În lumina acestui tranzit, ies la lumină foarte mulți trântori, profitori sau imaturi. Femeia măritată cu băiețelul lui mami greu rezistă unei ispite macho. Un șef bărbat neimplicat greu rezistă lângă o subalternă care ține în spate întreaga echipă. 

E nevoie mai mult ca oricând de bărbați care să-și asume responsabilități și pe care femeile să-i poată admira. Războiul dintre cele două sexe escaladează, pentru că femeile își revendică locul lor de drept prin naștere. Acolo unde bărbatul este altceva decât bărbat (după caz, călău, prinț, băiețel etc.) femeia capătă puteri aproape cerești în relație. În această perioadă, femeile dau ultimatumuri și semnează sentințe definitive. Și nu e vorba despre un feminism dus la extrem, ci despre o recuperare a energiei feminine în forma sa echilibrată. 

Iunona retrogradă pune întrebarea clasică: ‘La tine în casă cine cântă? Cocoșul sau găina?’. Iar găinile nu prea mai vor să cânte cocoșește. Le e suficient să clocească ouăle. Vor să stea pe locul lor. Iar dacă nu sunt lăsate, acționează în doi timpi și tot atâtea mișcări. În primă fază, jumulesc cocoșul. În faza a doua, fac o delicioasă supă de cocoș. Un tranzit astral pe care femeile au toate motivele să-l savureze din plin, cu poftă bună.

În ce domenii afectează Junona retrogradă fiecare zodie în relația cu sexul opus:

Berbec: bani, cheltuieli, bunuri materiale, timp acrordat.

Taur: decizii, hotărâri definitive, inițiativă, acțiuni pe cont propriu.

Gemeni: deznodâminte, finalizări, situații providențiale, sentiment că totul e dat de sus.

Rac: anturaj, planuri de viitor, protectori influenți, șanse neașteptate.

Leu: imagine socială, rol de putere, importanță de sine, creștere profesională.

Fecioară: idealuri, schimbare de convingeri, relații cu străinătatea, experiențe inedite.

Balanță: investiții, bunuri deținute în comun, moșterniri, interese oculte.

Scorpion: nevoie de dreptate, armonie, echilibrare, revenire a trecutului.

Săgetător: muncă, sănătate, stil de viață, servicii aduse celorlalți.

Capricorn: aprinderea unei pasiuni, timp liber, afirmare la scenă deschisă, copii.

Vărsător: viață de familie, vindecare a trecutului, cămin, sentiment de înrădăcinare.

Pești: comunicare, drumuri, pendulare, prezența în două locuri în același timp. 

Sursa foto: https://www.wholesomeyum.com/recipes/low-carb-chicken-soup-with-spaghetti-squash-paleo-gluten-free/

2 comentarii:

(Video) Horoscop 17-24 noiembrie 2018 la emisiunea ''360 de grade'', B1TV

Înregistrarea emisiunii ''360 de grade'', B1TV, din data de 17 noiembrie 2018, cu Alina Bădic. Partea 1 Partea a 2-a...