Luna Plina de catifea, 27 martie 2013

Revenirea iernii in toiul primaverii, in avanpremiera Lunii Pline in Balanta din 27 martie, poarta un mesaj cat se poate de transparent: “Oameni buni, lucrati cu manusi!”. Si nu e vorba despre manusile de box ale zodiei Berbecului, unde s-au adunat gramada atatea forte: Venus, Soare, Uranus si Marte.

Cand e Luna Plina, Soarele si Luna stau fata in fata. Dar de data asta, Pluto intra in ecuatie, intr-un careu in T: cuadraturi atat la planetele din Berbec, cat si la Luna din Balanta. Iar acolo unde isi baga Pluto coada, putem noi sa ne batem capul cat vrem, pentru ca nu ni se permite sa miscam nimic cu forta.

Luna Plina din Balanta de anul acesta ne pune in fata unor frustrari din cauza dorintei de a calca pedala, de a merge mai repede, de a da timpul inainte. Berbecul scoate din noi nerabdarea si impulsivitatea, dorinta de a face schimbari pentru care nu mai avem rabdare. Ne incapatanam sa ne luam la tranta, la harta, sa cerem, sa pretindem, numai ca lucrurile bune vin la timpul lor. Iar acum se pare ca nu e momentul cel mai potrivit sa ne ambalam si sa depasim turatia maxima. Doamne fereste, suntem in pericol sa facem explozie! Daca ne dam peste cap, s-ar putea sa ne alegem cu vanatai si cu multe cucuie.
Luna spune ca trebuie sa incetinim ritmul. Intentiile noastre sunt bune, nu e nicio problema cu continutul. Avem insa de lucrat la forma! La modul in care spunem si facem lucrurile.
Trebuie sa luam lucrurile pas cu pas, sa exersam rabdarea si delicatetea. Ies din noi acum sentimente de nesiguranta. E bine, pentru ca se curata. Avem tendinta de a exagera, de a ridica tonul, de a scoate agresivitatea la inaintare. Mai bine sa ne consumam altfel energia fizica! Poate prin ceva creativ, poate prin curatenie in casa, poate in bucatarie sau prin scris. Daca nu ne inspira nimic, poate e intelept sa luam o perna la bataie sau sa spargem farfurii. Pagubele materiale sunt minore in comparatie cu ranile pe suflet pe care le putem provoca.
Luna in Balanta ne face foarte vulnerabili si dezgroapa neimpliniri mai vechi, asociate cu reprosuri si samanta de scandal. Iar aspectul este valabil pana la urmatoarea Luna Plina de la sfarsitul lunii aprilie.

Autocontrolul este cuvantul cheie care vine peste noi ca un bulgare de zapada aruncat in obraz. Balaurul din noi da sa iasa, ne vine sa scoatem flacari, sa parjolim totul in cale. Pana la Sfantul Gheorghe (pe 23 aprilie) cam avem de luptat cu el. Daca nu-l stapanim, ne facem rau singuri, pentru ca riscam sa ne discreditam, sa ne stirbim imaginea si sa deterioram grav relatiile.
Cele mai delicate sunt relatiile de familie, acolo unde pot lovi cu putere accesele de furie. Asa ca inainte de a spune ceva ce nu mai putem sa inghitim la loc, ar fi o idee buna sa respiram adanc de trei ori, ca sa ne treaca.
Sa luam lucrurile pas cu pas! Sa lasam trecutul in pace! Sa actionam cu blandete!

Sa ne amintim ca mainile noastre sunt facute sa mangaie! Sa ne punem manusile de catifea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...