Horoscopul lunii DECEMBRIE

Trei momente semnificative marcheaza ultima luna din 2013. Mai intai, pe data de 3, are loc Luna Noua in Sagetator. Ea ne aduce curajul de a incerca lucruri noi, de a face schimbari, de a face lucruri pe care nu le-a mai facut. Intampinam sfarsitul de an cu mai multa speranta si credinta, se reaprind in noi aspiratii vechi ce par aproape de realitate.

Decembrie este luna pasilor mici spre dorinte mari.

Al doilea eveniment major al lunii este trigonul dintre Jupiter si Saturn, in faza maxima pe 13 decembrie. El ne aminteste tuturor ca rabdarea da intotdeauna roade. Un vis vechi poate deveni acum realitate, traim o epoca de realizari, de impliniri, de materializari.

Incet si sigur, dar se poate!

Al treilea varf astral din decembrie este marcat de data de 21: avem solstitiu de iarna, deci Soarele trece in Capricorn, dupa care, aproape de intalnirea cu ziua de 22, planeta Venus isi incepe mersul retrograd tot in Capricorn. Cu Marte in Balanta si Uranus in Berbec, se refac niste aspecte tensionate pe crucea cardinala. Se anunta un sfarsit de an tensionat, cu risc de accidente, pericole si amenintari. 

Nu e deloc indicat sa ne jucam cu focul, pentru ca sar scantei, atat la propriu, cat si la figurat! Conflictele pot sa rasara chiar la nivel inalt, dar fiecare dintre noi are puterea de a face alegeri intelepte, de a ramane detasat, de a nu se implica in vietile altora.

Prudenta, stapanire de sine si detasare, acesta este mesajul astrelor de Sarbatori!

Mersul planetelor in decembrie 2013:

Soarele: pana pe 21, seara, in Sagetator, cand ajunge in Capricorn
Pe 3 decembrie avem Luna Noua in Sagetator, iar pe 17 - Luna Plina in Gemeni
Mercur: pana pe 5 in Scorpion, in Sagetator intre 5 si 24, apoi in Capricorn
Venus: toata luna in Capricorn, retrograda incepand cu seara zilei de 21
Marte: in Fecioara pana pe 7, din data de 8 in Balanta
Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii noiembrie: Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Scorpion.

Horoscopul pentru fiecare zodie:

Berbec

Tu incepi luna cu planuri de calatorie, cu o mare nevoie de a trai ceva ce n-ai mai trait, de a vedea ceva nemaivazut. Te fascineaza tot ce este inedit, iti doresti senzatii tari. Luna Noua din 3 decembrie anunta pentru urmatoarele saptamani o curiozitate iesita din comun, care te impinge a iei decizia de a pleca la drum, de a-ti cumpara bilete, de a face rezervari. Mai exista atractia fata de alte calatorii decat cele fizice. Este vorba despre calatoriile interioare, initiatice. Nu e neaparat nevoie sa pleci intr-o tara straina, la fel de bine te poti apuca sa inveti o limba straina, sa citesti despre tari straine sau urmaresti documentare despre locuri exotice. Te poti apleca mai mult asupra unei pasiuni, poti citi mai mult, poti descoperi acum tainele unui domeniu de studiu. Trigonul Jupiter-Saturn, din 13 decembrie, anunta o puternica sustinere financiara din partea familiei, a unor oameni care au capacitatea de a te ajuta sa faci niste investitii. Este o perioada nemaipomenita pentru a reamenaja, a redecora, a directiona banii catre locuinta. Te asezi la locul tau, iti dai seama carui loc si caror oameni apartii. Luna aceasta, se pare ca prinzi radacini, te impamantezi, te hotarasti cine si cu ce te identifici. Sarbatorile vin pentru tine cu atentionari. Tine cont ca nu e deloc timpul penru gesturi teribiliste, pentru viteza la volan, pentru escalade riscante sau pentru schi pe partii interzise. Exista un grad sporit de risc de accident, de cadere de la inaltime, de ciocnire cu suprafete dure, cu perspective de fracturi; oasele sunt zona cea mai sensibila. De asemenea, s-ar putea sa ai parte de conflicte la scena deschisa cu oameni care incearca sa te discrediteze. Esti pus in situatia de a te apara, de a te recredibiliza, de a spala minciuni care se spun despre tine. Nu da apa la moara persoanelor rauvoitoare si ai incredere ca adevarul iese intotdeauna la suprafata!

Taur

Luna decembrie incepe atipic pentru tine, care esti obisnuit sa muncesti pana la epuizare si sa-i sustii pe altii cu resursele tale. Luna Noua din 3 decembrie deschide cateva saptamani de recompense neasteptate. Te poti baza acum tu pe banii altora sau pe favorurile lor. Nu se stie de unde, e posibil sa iti rasara in cale oportunitati, propuneri sau chiar finantari care pot sa para ca pica direct din cer. Nu este exclus ca cineva din familie, sotul sau partenerul de afaceri sa dea o lovitura de care sa beneficiezi si tu din plin. Deci pune-te bine cu Mos Nicolae, caci, daca esti cuminte, are ceva pus deoparte pentru tine. Trigonul Jupiter-Saturn, care se produce pe 13 septembrie, anunta la jumatatea lunii progres in doi, in asocieri, in viata de cuplu. Ai putea porni la drum cu cineva, fie in plan afectiv, fie in plan professional. Ai putea intalni pe cineva care sa-ti schimbe viitorul, de care sa te indragostesti, dar, la fel de bine, iti poti reinnoi juramintele cu actualul partener. Esti foarte bun negociator luna aceasta, asa ca poti semna contracte avantajoase, poti face intelegeri profitabile din toate punctele de vedere. Cea mai plauzibila este o investitie pe care o faci impreuna cu partenerul  de drum, cu sotul, cu asociatul: o masina, un telefon, un calculator, un aparat electrocasnic, bilete pentru o vacanta etc. Sarbatorile vin pentru tine cu un puternic mesaj de flexibilitate. Taman la final de an, cand toata lumea vrea sa se distreze si sa se deconecteze de la presiune, pe tine te apuca principiile. Crezi ca stii tu cum e mai bine pentru fiecare, cum sta treaba, cum se face si, bineinteles, cum nu se face. De aceea, e cazul sa nu-ti doresti sa ai mereu dreptate. Daca insisti ca lucrurile sa iasa ca tine, o sa ai motive sa-ti para rau pe urma. Deci nu ted a peste ca sa-ti impui dorintele si punctele de vedere asupra celor dragi, pentru ca te joci cu focul si mai mult ca sigur te arzi. Solstitiul de iarna si retrogradarea planetei Venus in Capricorn te mai pot aduce in legatura cu oameni plecati departe, la sute de kilometri sau poate chiar in strainatate, cu care n-ai mai avut contact de ceva vreme. De asemenea e posibil sa te intorci in locuri unde ai mai fost si te-ai simtit bine, chiar sa alegi de Sarbatori o destinatie care iti este cunoscuta.

Gemeni

Desi este o luna geroasa, in ceea ce te priveste, tie tocmai in decembrie ti se dezgheata relatiile. Luna Noua din Sagetator, de pe data de 3, anunta intalnirea unor oameni care se prefigureaza a fi tovarasi de drum, de cursa lunga. De asemenea, se poate modifica drastic natura relatiei cu actualul partener de viata. Daca postul este vacant, s-ar putea sa cunosti pe cineva. Oamenii te privesc altfel si ai impresia ca vin spre tine, te bucuri de popularitate. Indiferent ca le astepti sau nu, primesti luna aceasta confirmari din partea celorlalti. Pe de alta parte, sa nu cumva sa-ti faci asteptari de la cineva anume, pentru ca tocmai persoana de la care ai tu pretentii s-ar putea sa nu raspunda la apel. Asa ca lasa savina spre tine acei oameni care vin singuri, fara sa pui tu presiune pe ei! Predomina un aer de relaxare in orice tip de parteneriat sau asociere ori colaborare. Oamenii sporesc in viata ta, ai parte de crestere relationala, devii mai bogat fie in iubire, fie in prieteni, fie in clienti. Previzibil este un success in doi, care pare a fi nu doar de natura interioara, sufleteasca, ci si exterioara, materiala. Trigonul Jupiter-Saturn din 13 decembrie iti da un asalt pe frontul muncii. Nu prea ai timp sa te gandesti la Sarbatori sau sa-ti faci planuri dinainte, pentru ca ai agenda plina, ai termene de livrare, ai bilanturi de facut. Esti prins ca intr-o panza de paianjen in munca si e posibil sa nu te desprinzi nici macar de Sarbatori. Gasesti mai mereu cate ceva de facut sau ai de lucru este program. Excesul de munca este insa binevenit si nu doar pentru ca te feresti de plictiseala. Sunt semne serioase si de bani, asa ca dai si roade. Te poti gandi la o achizitie consistenta, la o tranzactie, la returnarea unei sume de bani pe care ai imprumutat-o sau pe care o datorezi. Se Sabatori, asteapta-te sa cheltuiesti mai mult decat aveai prevazut in buget. Pe de alta parte retrogradarea planetei Venus intr-o zona financiara anunta castiguri nesperate sau daruri consistente materiale. Mai mult, se pot intoarce la tine bani la care nu mai sperai. Ce sa mai, esti unul dintre rasfatatii acestui sfarsit de an.

Rac

Luna Noua in Sagetator din 3 decembrie anunta pentru tine perspective profesionale. Te poti simti in largul tau la actualul loc de munca, unde permutarile care se fac iti pica tocmai bine. Fie se linistesc apele, fie te muti in alt birou, fie pleaca din echipa acel coleg care te calca pe bataturi, fie insusi seful nesuferit este promovat sau isi da demisia. E ca si cum rugaciunile tale iti sunt ascultate, asa ca ai grija ce te rogi! Daca iei in considerare un serviciu nou, s-ar putea ca el sa-ti bata la usa. Ai si acel dram de noroc care face ca tu sa fii exact omul potrivit la mementul potrivit. Ai putea acorda acum si o atentie deosebita starii de sanatate, ingrijirii unor afectiuni vechi, sacaitoare, schimbarii regimului alimentar. E o luna buna sa te cauti, sa alegi o norma de terapie, sa incerci leacuri noi. O cura de ceaiuri e un bun inceput pentru indreptarea disfunctiilor in regiunile corpului care te sacaie. De stabilitate ai parte si in viata afectiva. Daca pana acum ai avut parte de furtuna, ai impresia ca se asterne linistea. Este darul pe care ti-l face trigonul Jupiter-Saturn. Sa ne intelegem: am spus ca vine linistea peste ce a fost, nu ca intervin orizonturi noi! Deci se trage cortina si se face bilantul povestii de iubire in care esti sau in care ai fost. Accentele pot fi de impacare, de resemnare, de acceptare. Privesti tu altfel lucrurile, te detasezi. Poti trece peste tot ce a fost, renunti in sfarsit la vise, la idealuri neimplinite. Te imprietenesti cu trecutul si iti este mai usor sa mergi mai departe, nu te mai agata de ceea ce a fost sau ar fi putut sa fie. Daca in dragoste nu au fost necazuri, atunci intervine o stare de relaxare, o rutina dulce si binefacatoare. Mai mult, sunt previzibile realizari materiale impreuna cu partenerul ori copiii. Poti pune la cale un proiect serios, te bazezi pe fonduri consistente, ai banii sau stii de unde sa-i iei. Te gandesti serios cum sa sporesti patrimoniul mpreuna cu sotul sau cum sa-ti ajuti copiii. De altfel, se pare ca tot ce inseamna bani se invarte in jurul copiilor. De Sarbatori, solstitiul de iarna predispune la o viata sociala activa din partea ta. Venus retrograda in Capricorn te poate indruma catre anturaje in care te-ai simtit bine intotdeauna, dar pe care nu le-ai mai frecventat in ultimul timp. Asa ca sarbatorile pot veni cu oameni vechi, cu reuniuni, cu revederi dragi. Mai poti pune la cale impreuna cu partenerul sau cu altcineva un vis pe care l-ai avut, pe care pe care nu ti l-ai implinit. Ai putea pleca undeva, ai putea face rezervare la un restaurant sau ai putea planifica, pur si simplu, putin romantism in doi. Se pare ca trecutul vine peste tine si s-ar putea sa dai fata in fata cu cineva pe care nu ti-ai fi dorit neaparat sa-l revezi. Asteapta-te ca oamenii pe care ii intalnesti de Sarbatori sa te rascoleasca!

Leu

Luna decembrie pare a fi pentru tine cea mai creativa din acest an. Esti plin de idei, dornic sa te afirmi, sa iesi in fata, sa arati si altora de ce esti in stare. Luna Noua din data de 3 anunta cateva saptamani de afirmare la scena deschisa pentru tine. Atragi atentia asupra ta fara sa faci ceva special. Este o perioada foarte buna sa-ti pui la treaba pasiunile, sa faci ce-ti place, sa investesti timpul liber intr-un hobby. Asta poate presupune mult studiu, dar cert este ca esti prins cu totul in ceea ce te intereseaza. Esti mai indragosit de viata sau chiar te indragostesti de-adevarelea, ori dintr-o data, il vezi cu ochi mai buni pe partenerul din dotare. Esti pus in situatii care vizeaza copiii, generatia tanara iti capteaza atentia sau se anunta un nou membru in familie. Trigonul Jupiter-Saturn prevesteste pentru tine o luna vindecatoare. E posibil sa dai de cap unei boli sau sa se incheie un lung sir de suferinte pe care le-ai dus tu sau la care ai fost martor. Daca plecarea din planul fizic este cel mai mare bine care i se poate intampla cuiva apropiat care se chinuie, atunci e posibil ca in decembrie sa vina izbavirea. Te impaci luna aceasta cu trecutul, repari greseli pe care le-ai facut si inveti sa dai iertardin tot sufletul. E bine sa te ierti in primul rand pe tine pentru lucruri pentru care te-ai condamnat, luna aceasta iti e mai usor sa o faci. Esti pregatit sa privesti cu detasare ceea ce a fost pana acum, sa te ridici si sa o iei de la capat intr-o directie noua. Te simti mai bine in propria piele sau in locul unde te afli. O alta componenta de baza a ultimei luni din 2013 este pentru tine schimbarea stilului de viata. Se anunta modificari serioase de rutina, te culci si te trezesti la alte ore, iti transformi obiceiurile alimentare, te apuci de cine stie ce tratamente naturiste sau apelezi la sedinte regulate de masaj ori te programezi la un terapeut specialist in terapii complementare. Tocmai de Sarbatori s-ar putea sa fii pe inversul celorlalti, sa te apuce vreo cura de slabire sau cine stie ce regim. Ai grija ca alegerile pe care le faci sa nu-i streseze pe ceilalti! Mai ales daca gasesti tu un leac miraculos care te ajuta, sa nu crezi ca e valabil pentru oricine! Nu baga altora pe gat ceea ce descoperi pentru tine, nu-i forta sa creada ca ceea e bine pentru ei e bine si pentru tine!

Fecioară

Casa, domiciliul si familia sunt de mare actualitate in decembrie pentru tine. Luna Noua din data de 3 anunta decizii legate de mediul in care te afli sau de spatiul in care locuiesti. Poti sa investesti in reamenajari, in achizitia unor obiecte pentru casa sau se poate pune problema schimbarii domiciliului, eventual a achizitiei unei noi locuinte. Luna aceasta, schimbi locul, schimbi norocul. Macar de ti-ai muta patul ca sa dormi cu capul in alta directie, si tot deblochezi niste energii. Luna aceasta te ajuta sa te pui la punct cu niste relatii din trecut, sa spui stop si, la nevoie, sa pui piciorul in prag. Spre binele tau nu strica putina fermitate si mai multa hotarare, mai ales cu cei de acasa si cu oamenii din trecut care tot vin acum peste tine. Te convingi ca ce-a fost, a fost, iar de acum inainte lucrurile trebuie sa stea altfel. Trigonul Jupiter-Saturn din 13 decembrie functioneaza chiar ca un dar divin pentru tine Vezi noi orizonturi, vezi dintr-o data niste perspective care ti erau inchise, se zareste acea luminiata de la capatul tunelului. Oameni noi rasar de nicaieri ca niste mesageri ai unui viitor mai bun. Ai mai multa incredere in ceea ce va sa fie, iti redescoperi bucuria de viata si imbratisezi fiecare zi cu mai mult optimism. Dumnezeu lucreaza prin oameni, asa ca nu rata nicio ocazie de a face noi cunostinte. Iti este benefic sa participi la orice reuniune, petrecere, sedinta etc. Daca te afli la momentul potrivit la locul potrivit, s-ar putea sa dai nas in nas cu cineva care-ti intinde o mana sau iti pune ceva pe tava. Vorbeste despre tine si despre neajunsurile tale, iar astfel vei atrage sprijin. Cere si ti se va da! Sarbatorile aduc tarasenii in dragoste din cauza banilor. Ai ceva de impartit cu partenerul sau cu copiii, sau copiii sunt samanta de nemultumire dintre tine si partener. Cert este ca se anunta Sarbatori marcate de o rezerva, de o distanta pe care simti sa o iei de ceilalti. Nu lasa banii sa-ti strice petrecerea. Nu pune situatia materiala intre tine si oamenii dragi, nu lasa nerealizarile sa-ti intunece sufletul!  Cand faci bilantul, in loc de ceea ce te nemultumeste, pune pe primul loc ceea ce ai reusit sa faci!

Balanţă

Luna decembrie parca te trezeste la viata, tu n-ai timp de hibernare. Parca, dintr-o data, iti aduci aminte ca mai trece un an si iti vine de heirup. Asa ca te apuci de investitii, te pui pe treaba, faci planuri, schite si te apuci sa implementezi. Este o luna a modernizarilor, in care te poti alege cu obiecte electrocasnice de lunga durata, cu bunuri, proprietati etc. Dar cea mai mare investitie o poti face chiar in tine. Poti sa mergi in calatorii initiatice sau sa participi la cursuri care te ajuta sa te specializezi si sa cresti. Esti pus pe actiune si dornic de rezultate care sa se vada, pe care sa le aprecieze si altii. Trigonul Jupiter-Saturn din 13 decembrie vine cu stabilitate profesionala, cu consolidarea unei pozitii, cu o mai buna reputatie. Jumatatea lunii este benefica intalnirilor, negocierilor si contractelor cu superiorii, cu sefii, cu Statul. Te poti linisti in privinta surselor de venit, efortul depus poate fi dublat si de castiguri care sa-ti aduca satisfactii. Oricum, in decembrie, cele mai mari reusite le ai chiar in planul material. Sarbatorile tulbura insa apele la domiciliu, se petrec din nou sitiatii din trecut care te pot provoca sa exclami: „Nu din nou!”. Si, totusi, istoria se repeta, iar acele contexte sau acei oameni care nu-ti pica bine se intorc cu naravurile lor. Gresesti daca te implici si incerci sa-i indemni pe altii sa faca ce crezi tu ca e mai bine. Cea mai potrivita atitudine este detasarea; lasa-l pe fiecare sa faca dupa cum il taie capul, pentru ca altfel tu vei fi de vina! Oricum atragi situatii in care se da vina pe tine pentru ce nu iese bine. Incearca sa nu pui la suflet toate vorbele care-ti trec pe la urechi si sa vezi unde anume ai gresit si tu! Solstitiul de iarna te intareste sa iei niste decizii legate de casa, domiciliu si viata de familie si sa ramai ferm pe pozitie! Atentie, inca o data, sa iei doar acele hotara care te vizeaza strict pe tine! Nu decide tu in locul altora, pentru ca te transformi in tap ispasitor.

Scorpion

Luna decembrie se anunta prolifica pentru tine din punct de vedere financiar si material, in general. Iti pui in practica talentele, oamenii te solicita, ai de lucru suplimentar, te valorifici la adevarata valoare. Poti cunoaste o redresare a stabilitatii tale profesionale combinata, poate, chiar cu o crestere salariala, cu niste procente in plus, cu o prima nesperata. Dar cam tot ce produci dai mai departe, esti un furnizor pentru ceilalti. Reusesti sa transformi banii pe care ii castigi in bucurii pentru altii, dar si pentru tine. Poti investi in bunuri durabile, poti face achizitii indraznete, poti cumpara ceva la care tot ai visat si care abia acum iti este la indemana. Luna Noua din 3 decembrie te activeaza si te transforma intr-o masina de facut bani, dar si de prestat servicii pentru altii. Trigonul Jupiter –Saturn te vizeaza din plin, Saturn fiind chiar la tine acasa. El vine sa-ti aduca o crestere a reputatiei, o urcare in rang, o functie, o recredibilizare, o confirmare a valorii pe care o ai. Esti pe val in viata publica si in cerecul profesional in care te invarti. Ti se da dreptate, esti greu de atacat sau de combatut, luna aceasta fiind o luna in care iti afirmi puterea si influenta. Ai talentul de a convinge, de a face adepti, de a indupleca. Pare o luna mai increzatoare si mai hotarata decat oricand. Se trezeste in tine speranta unor perspective abandonate, te pui bine cu Dumnezeu, crezi cu tarie in idealurile tale si te apropii cu pasi mici de ele. Este luna materializarii unor dorinte care prind din nou aripi in tine. Mai delicata este perioada Sarbatorilor, nu din cauza unor dificultati sau blocaje ci din cauza multiplelor posibilitati de alegere. Nu reusesti sa fii constant, de aceea s-ar putea sa te razgandesti in privinta anturajului, a destinatiei, a formulei in care vrei sa te regasesti; daca nu tu, atunci cei pe care contai pot ezita sau se pot razgandi, asa ca exista riscul acela ca, in miez de iarna, tu sa ramai cu ochii in soare. Drumurile sunt tare incurcate asa ca ai grija sa-ti faci bagajele din timp, intrucat e posibil sa uiti ceva acasa. De asemenea, fii foarte precaut cu actele, nu uita unde le pui! S-ar putea sa faci ocoluri, sa pleci undeva si sa ajungi in alta parte, sa-ti proiectezi ceva si, pe parcurs, sa se modifice conditiile. Sfarsitul de an vine peste tine cu imprejurari la care trebuie sa te adaptezi din mers.

Săgetător

Luna Noua din 3 decembrie te pune in prim-plan, astrul zilei si cel al noptii isi dau mana in zodia ta. Mesajul este cat se poate de simplu pentru tine: daca stii ce vrei, obtii! Dar asta se pare ca este partea cea mai dificila: sa-ti dai seama exact ce directie de viata ets mai buna pentru tine. Luna aceasta e cazul sa-ti supraveghezi atent gandurile si intentiile, deoarece se cam materializeaza. E vorba de ceea ce-ti doresti strict pentru tine, nu iti poti dori nimic pentru altii. De altfel, luna aceasta, daca incerci sa schimbi pe cineva sau sa-l influentezi, s-ar putea sa intri in bucluc. Cel mai intelept lucru pe care-l poti face este sa-ti vezi de tine, de nevoile tale, de binele tau. Stai deoparte de viata altora, pentru ca risti sa pui paie pe foc, urmand ca totul sa se intoarca mai tarziu impotriva ta. Trigonul Jupiter-Saturn din 13 decembrie lucreaza in avantajul tau. Poti asista la evenimnte care se intampla intr-un mod aproape miraculos. Ceva ce nu credeai posibil poate sa prinda contur in viata ta, asa ca nu subestima capaciatea lui Dumnezeu si a vietii de a te surprinde. Este o luna in care poti ramane cu gura cascata de uimire. Cineva, pe nepusa masa, ar putea veni spre tine cu o propunere, cu o oferta, cu un ajutor care sa ai impresia ca-ti pica in cap direct din cer. Chiar daca nu mai esti la varsta povestilor, in acest sfarsit de an te convingi ca Mos Craciun exista. Poate fi vorba incluisv de sprijin financiar, de bunavointa din partea sefilor, de un culoar favorabil de afirmare. In alta ordine de idei, partenerului sau cuiva apropiat ii poate merge bine, iar tu sa beneficiezi in mod indirect de cununa altora. Din 21 decembrie, dupa solstitiul de iarna, Venus retrogradeaza in sectorul banilor. De Sarbatori esti pregatit sa dai o lovitura financiara, sa investesti, sa faci achizitii, tranzactii, sa cumperi ceva durabil. Venus retrograda este vestita pentru succesul financiar, asa ca poti specula din plin aceasta perioada. Daca meriti, desigur. Se anunta castiguri umflate, invarti bani, esti remunerat nesperat. Ai grija sa nu te lasi orbit de valorile materiale! Nu uita, de Sarbatori, sa-ti bucuri si sufletul! De asemenea, nu face imprudenta de a aprecia valoarea omului dupa cat sau ce are, pentru ca altfel iti vei pierde si tu privilegiile materiale! Banul vine acum ca o forma de putere, dar si ca o ispita. Ai grija cum il folosesti, pentru ca te poate ridica, dar, la fel de bine, se poate intoarce impotriva ta!

Capricorn

Luna decembrie te extrage din cotidian. E ca si cum te-ai sui intr-un balon, un dirijabil sau un avion si privesti de sus tot ce se intampla. Luna Noua in Sagetator din 3 decembrie iti aduce foarte multa intelepciune si capacitate de a privi cu detasare oamenii si viata. Accepti mai usor realitatea si vezi lucruri pe care altii nu sunt in stare sa le perceapa. Ai o conectare aparte cu lumea hipersensibila, cu nevazutul, primesti mesaje prin vise, semne ori oameni care te ajuta sa deschizi ochii. Simti ca faci parte din tot ce exista si se trezesc in tine niste capacitati de vindecare sau de anticipare. Cam ai gura aurita in decembrie, asa ca ai grija ce afirmatii faci! Este o luna de cautari spirituale, ezoterice, religioase, in care te poti alege cu daruri, cu puteri, cu capacitati. Cele mai notabile in decembrie sunt intalnirile cu oameni care pot sa-ti schimbe viata. Ai sasa de a cunoaste persoane influente, in care capeti incredere, care te pot ghida sau calauzi. Trigonul Jupiter-Saturn din 13 decembrie lucreaza la cresterea anturajului, dar, mai presus de orice, iti aduce in peisaj oameni de calitate. Te regasesti, in sfarsit, intr-un grup, o echipa, un cadru unde te simti ca acasa, unde suspiciunile tale se reduc, unde nu simti pericole si amenintari. Dai peste persoane care corespund sistemului tau de valori si care te incurajeaza sa faci un pas in fata este o luna in care esti impins de la spate spre afirmarea unor talente, asa ca nu te mai opune! Faci pasi inainte catre misiunea ta in aceasta viata, ti se deschid usi, ai parte de orizonturi care dau sens viitorului tau. Iti dai seama ca tot ce s-a intamplat pana acum a avut un rost, acela de a te conduce pe calea ta. Asteptarea, rabdarea si eforturile tale ajung acum sa se materializeze in ceva ce-ti ghideaza viata catre ceva maret. De Sarbatori, esti pregatit sa faci schimbari, sa incerci lucruri noi, sa iesi din confort. Esti destul de nemultumit de tine, iti faci un autoportret si, de data asta, ai forta de a te mobiliiza, de a iesi la atac, de a trece la actiune. Te pregatesti sa te afirmi fara sa te plangi, sa te reinventezi, sa te reconstruiesti. Prinzi elan si faci primii pasi pe un nou drum, care te reprezinta. Venus retrograda in zodia ta te pune fata in fata cu un drum pe care in trecut l-ai refuzat, dar care acum te ajunge din urma. Vrei, nu vrei, incepi sa te tii de un angajament din trecut de care ti-a fost frica sau pe care l-ai respins. Esti cam luat pe sus intr-o directie noua la care visai de mult, asa ca tot inainte, cu curaj!

Vărsător

Luna aceasta pendulezi intre popularitate si invidie. Luna Noua in Sagetator din 3 decembrie te asaza pe o noua cale. Dai peste oameni noi, faci schimbari de ultima ora, esti predispus la mutari imprevizibile. Cam greu pot ceilalti sa tina pasul cu tine, dar ai puterea sa-i mobilizezi si sa-i tragi dupa tine. Sunt de asteptat oportunitati nebanuite, perspective care vin de nicaieri, rasturnari bruste de planuri, viraje spectaculoase. Iti rasar in cale oameni cu propuneri, si tot ce trebuie sa faci este sa inhati din zbor ce ti se pune pe tava. Esti cautat, solicitat, dorit, ceea ce, desigur, starneste reactii controversate si adverse. In ultima parte a lunii chiar s-ar putea sa constati ca exista dusmani ascunsi care te pandesc din umbra. Trigonul Jupiter-Saturn din 13 decembrie conspira la binele tau, mai precis la castiguri spectaculoase. Poti fi favoritul astrelor, al unor persoane potente financiar sau al unor oameni de bine care pot sa te recomande, sa te promoveze, sa-ti faca legatura cu cineva sus-pus. Poti face un salt prin gratie divina, ca recompensa a eforturilor tale de pana acum. Asa ca pune-ti o dorinta pentru sacul Mosului, nu te zgarci cu visele, propune-ti ceva urias si imposibil. Mai departe, asteapta! Cu putin noroc, s-ar putea sa tragi acum lozul cel mare. Sarbatorile te cheama departe, in calatorii lungi sau in locuri speciale. E bine sa cauti locuri linistite si oameni cu suflet, sa mergi in pelerinaje, sa te incarci energetic in spatii pline de lumina. Delicata este sanatatea la sfarsit de an, pe fond de epuizare. Protejeaza-te de frig, pentru ca exista riscul de soc termic, de degeraturi, de circulatie periferica proasta. De asemenea, ai grija pe unde mergi, te cateri sau conduci! E pericol de accidente, de alunecari, de cazaturi, cu risc pentru oase, articulatii si piele. Dincolo de sanatatea fizica, sfarsitul de an aduce si nevoia de vindecare a sufletului. E posibil sa te intalnesti cu oameni pe care iti este greu sa-i ierti, dar cam asta trebuie sa faci. Se intorc persoane din trecut in care Dumnezeu te pune sa vezi esenta divina, sa le accepti asa cum sunt, sa le trimiti ganduri bune. La sfarsit de an, e timpul sa dai drumul oamenilor pe care-i duci in spate din cauza neiertarii, sa tai orice legatura energetica ce te secatuieste de energie si vitalitate.

Peşti

Luna Noua in Sagetator din 3 decembrie iti aduce o adevarata schimbare la fata. Treci intr-o alta categorie sociala, schimbi ceva atat de vizibil incat oamenii se raporteaza diferit la tine. Esti pe pucntul de a face un salt profesional, relational, sau pur si simplu de imagine. Cine stie, iti schimbi garderoba sau culoarea parului. Cert este ca nu te mai regasesti in viata ta si te innoiesti, dai laoparte ceea ce nu-ti mai convine. Este pentru tine o luna a hotararii, a deciziilor majore, a transformarilor care pot sa-i zapaceasca pe ceilalti. E foarte benefic pentru tine de data aceatsa sa nu te mai ascunzi, sa nu faci nimic pe la spate, sa spui verde in fata ce crezi si ce gandesti.Te intereseaza tot mai putin asteptarile celorlalti, vrei sa-ti fie bine in primul rand tie. Iti raspunzi acum la intrebarea: “Bine, bine, si cu mine cum ramane?”. Luna asta te indragostesti, in primul rand, de tine. Facand ce-ti place tie, iti este mai usor sa privesti viata cu bucurie si sa-i bucuri si pe altii. Daca cineva te bate la cap sa faci ceva anume, iar impulsul tau este tocmai cel invers, e de asteptat sa rabufnesti. Iti asculti inima luna aceasta, treci peste convingeri, prejudecati si standarde sociale. Nu faci voia altora, dar nu poti sa treci peste voia lui Dumnezeu. Adica, daca reusesti sa iti duci demersurile la indeplinre, inseamna ca ti se permite de Sus. Daca nu-ti ies pasientele, inseamna ca inca nu este timpul. In dragoste, cel putin, lucrurile nu converg in directia pe care o vrei tu, ci in directia in care ti se ingaduie. Primesti acum ce meriti, asa ca joci pe o gheata subtire in care poti astepta fie plata, fie rasplata. Oricum, marele merit al trigonului Jupiter-Saturn este acela ca te ajuta sa vezi ce e in sufletul tau. Sfarsitul de an te predispune la medii conflictuale, pe care ar fi bines a le eviti cu desavarsire. Ai puterea de a te sustrage de a spune pas unor intalniri nedorite. E bine sa-ti urmezi intuitia si sa nu onorezi invitatii doar din obligatie. Fii prudent, rezervat, mai ales in afirmatii si in ceea ce priveste locurile pe care le frecventezi. Fa un pas inapoi, ca sa nu te doara capul! Decat sa fii martorul sau eroul unor scene nedorite, decat sa fii pus in situatia de a da explicatii, decat sa te expui criticilor si judecatilor,  mai bine astepti noul an in liniste si tihna. De Sarbatori, protejeaza-te, deci, de agresiunile ce pot veni din exterior!                          

Foto: filmul "Life of Pi"

5 comentarii:

  1. Foarte frumos, multumim. Poate postati si un articol despre Venus retrograd in Capricorn si zodiile care vor fi cele mai afectate....

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari.dati dovada de un stil f original de a comenta pt fiecare zodie,un amestec de umor si sfaturi extrem de utile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru acest articol sunteti foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim, Valeriu!!!!Toate cele bune si luna decembrie sa iti aduca multe bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Valeriu! Sa ai parte de sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
    Cu drag, Ella.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...