Astre cu dedicatie: “De-ar fi sa vii” de Mihaela Runceanu

Parafrazand titlul unei carti culinare menite sa ne lungeasca viata, “Si noi ce mai mancam?”, vom pune intrebarea “Si pe noi ce ne mai omoara zilele astea?”. La a doua intrebare exista o singura varianta de raspuns: asteptarea!

Marte retrograd in Balanta ne-a jumulit vreo 80 de zile, vreme in care ne-am zbatut in indecizii, alegeri gresite, pretentii fara acoperire. Am dat din colt in colt, iar cei inca si mai norocosi au dat din cioc in boc (si nu e vreo aluzie politica la mijloc!). Din 20 mai, Marte si-a reluat mersul direct si ne permite sa rectificam, sa ajustam, sa corectam ceva ce am stricat in ultimele luni. Mai avem inca doua luni de foc, pana pe 26 iulie, cand Marte va pleca in sfarsit din Balanta si se va muta in Scorpion.

Din ciclul “vestea buna/vestea rea”, lucrurile ar fi stat mult mai potolit daca in Balanta n-ar fi fost si Destinul. Pe de alta parte, la polul pozitiv, combinatia Marte-Destin in Balanta ne da pana la jumatatea verii si leacul. 

Hotararile definitive au fost inhibate pana acum de valul de energie cosmica. Am batut pasul tot pe loc, pe loc, pe loc, iar de rasarit tot n-a rasarit busuioc. Ba am mai dat si cu batul in balta. Din 20 mai nu mai avem nicio scuza! E cazul sa ramanem fermi pe pozitie, sa stim ce vrem si sa ne asumam responsabilitatea fata de propriile decizii! Iar ele se iau acum cu inima, nu cu capul! Primul impuls al sufletului este cel corect! In secunda doi, daca am lasat mintea sa preia controlul asupra noastra, atunci deja am intrat in frica si am pierdut o sansa uluitoare!

Pot fi doua luni de decizii pe muchie de cutit, greu de acceptat de catre altii, prin care avem de infruntat prejudecati sau pot fi doua luni de oportunitati ratate! Deciziile in fata carora dam test ne cam arunca in gura lupului: partener, familie, prieteni, opinie pubica, religie, norme sociale. Putem face pasi atat de uriasi spre un ideal in viata incat s-ar putea sa ne speriem de maretia darurilor care vin spre noi. Fericirea in doze prea mari poate sa dezarmeze si sa-i puna pe fuga pe cei carora le e frica de ea. Invatam acum sa primim! Cine se multumeste cu putin, s-ar putea sa ramana cu nimic.

Evenimentele se precipita, timpul se accelereaza, asa ca noi trebuie sa ne adaptam la ritm si sa tinem pasul cu ce vine spre noi! Este obligatoriu sa ne sincronizam cu ceea ce ni se intampla acum! Viitorul vine spre noi aici si acum! Se materializeaza in prezent dorinte pe care le vedeam in visele noastre abia peste ani de zile. Daca apare acum Fat-Frumos sau Ileana Cosanzeana, iar noi suntem prea ocupati cu cariera si nu avem timp de “prostii”, cum ar fi “familie”, “copii”, “fericire”, s-ar putea sa treaca vremea pe langa noi. Daca vine sansa peste noi, ACUM E MOMENTUL! PENTRU CINE SPUNE CA NU E MOMENTUL, NU INSEAMNA CA MOMENTUL VA VENI CANDVA, ODATA SI ODATA! INSEAMNA CA A TRECUT DEJA MOMENTUL!

Un DA sau un NU ne schimba acum viata. Si avem sanse minime sa ne mai intalnim cu ceea ce ocolim. Orice ar fi, sa stam in inima! Sa imblanzim frica si sa o topim in iubire! Cine face compromisuri, cine ia decizii de dragul altora sau cine incalca liberul arbitru si face lucruri cu forta, de la sfarsitul lunii iulie s-ar putea sa-si gaseasca foarte greu locul in propria viata! E timpul sa decidem acum ce ne spune doar sufletul nostru ca e bine pentru noi!

Nu putem face mai nimic sa se intample. Lucrurile ni se intampla de la sine, iar daca le traim, inseamna ca suntem pregatiti pentru ele. Capcana cea ma mare este aceea de a renunta la “ceea ce este” in favoarea a “ceea ce ar putea sa fie”. Prezentul palpabil ia locul fanteziilor, iluziilor, imaginatiei. Asa ca, daca vine sansa, pune mana pe ea! Nu te mai intreba “cum ar fi fost daca…”! Daca in locul partnerului de acum, cu care poti sa ai totul, il preferi pe cel cu care in trecut te-ai vazut o data, la care ti-a ramas sufletul si pe care ai proiectat toata fericirea ta, atunci iti meriti soarta. La fel ti-o meriti daca te complaci si te lasi calcat in picioare. Daca respingi locul de munca ce ti se propune pentru ca nu corespunde idealului tau de a lucra la Hollywood sau pentru NASA, atunci sa nu te mai plangi!

Nu mai e loc pentru regrete. Cine amana, cine ezita, cine tremura se scufunda in frica! Cine alege, cine actioneaza, cine isi asuma raspunderea fata de propria viata, cine traieste ancorat in realitate capata o pereche de aripi. Nu mai visa! Nu mai spera! Nu te mai gandi la ce-ar putea sa fie!

Nu avem ragaz sa ne inchipuim cum am reactiona “de-ar fi sa vina” oportunitatile. Ele au venit deja, se incarneaza in prezent. Daca am oscilat in ultimele trei luni, e timpul sa ne uitam la ceas. Trenul a venit si a stat destul in gara. Din clipa in clipa sta sa plece. Orice intarziere ne poate lasa pe jos. Din 26 iulie, o sa facem cu mana, depinde de noi daca de la geamul vagonului sau de pe peron.

Bilet avem, iar calatoria e cu sens unic. Sa urcam cu incredere, curaj si credinta! Sus sa avem inimile!

Si, cu dedicatie astrala, melodia “De-ar fi sa vii” de Mihaela Runceanu (click).


Sursa foto: filmul "Polar Express"

9 comentarii:

  1. felicitari ptr articol; frumos spus.

    RăspundețiȘtergere
  2. asteptam cu nerabdare horoscopul lunii iunie 2014, multumim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si s-a intamplat in viata ta ce spune horoscopul?
      Se mai brodeste 0.1%, restul sunt balarii!

      Ștergere
  3. Esti minunat, imi plac predictiile in sensul expunerii lor si parafrazarea si mai ales dedicatia muzicala, tusa finala..., sunt pe sufletul meu, e un fel de tragicomeie, rasu-plansu.... Sper sa ne vedem intr-o zi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar Eu23 mai, 2014

    Presupun ca pentru cei 0,1% esti aici, citind balariile....pentru cunoasterea ta mica iti spun ca horoscopul nu este o profetie...el nu vine sa-ti implineasca tie ceea ce nu ti-ai implinit singur/a...si daca citesti cu atentie, nici acesta pe care tocmai l-ai citit nu iti baga nimic in traista, dar iti traseaza cateva linii cu aspect general din care ai putea sa te inspiri....cum ar fi, sa ai curajul sa-ti accepti viata asa cum este si sa fii atent/a la oportunitati....dupa cum observi, este la libera ta alegere si mai ales vointa sa intentionezi ceea ce iti doresti in viitorul imediat apropiat ....

    RăspundețiȘtergere
  5. INSPIRAT, CA ÎNTOTDEAUNA. MĂ BUCUR. FELICITĂRI, ȘI NUMAI BINE

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...