Jos de pe crucea cosmica! In loc de horoscopul lunii MAI

Cu mic cu mare, energia crucii cosmice din aprilie 2014 produce efecte pe toata durata lunii mai sub forma de foc incrucisat. Si, cum fiecare dintre noi are in astrograma natala o bucatica din toate celelalte zodiile, luna aceasta influentele se resimt indiferent de zodia in care suntem nascuti. Sunt patru mari directii ale acestei luni si fiecare, in functie de experienta de viata, ajunge intr-unul din colturi. Sau, dupa caz, da din colt in colt pana nimereste usa.

1. Cedeaza controlul!

La o consultatie am fost foarte ingrijorat cand o domnisoara mi-a spus ca s-a despartit de iubitul ei. Am exclamat pe loc: „Sfinte! Si acum pe cine mai controlezi?”. Avem tendinta de a lua decizii cu capul, de a pune mintea inaintea inimii. Scenariile pe care le facem sunt dintre cele mai fanteziste, cautam argumente rationale pentru lucruri ce nu au valoare decat daca sunt traite, nicidecum gandite! Asa ca lasa mintea in pace, prieten drag! Expresia „Esti cu capul!” e de maxima actualitate. Daca nu mai poti respira de ganduri, intra repede in rugaciune, mediteaza, cauta grupuri in care sa fii, discuta, fa terapie! Cu cat incercam sa tinem in frau toate detaliile vietii noaste, cu atat ne dam cu capul de ziduri. Asteapta, ai rabdare, crede ca va fi bine! Lasa lucrurile sa se intample de la sine, fara sa crezi ca stii tu cum e mai bine sa fie! Daca nu iese, ia-o cum ti-o da viata! Accepta!

2. Traieste realitatea, pune mana pe ea!



Lumea simturilor e bine sa fie pusa la loc de cinste luna aceasta. Prin vaz, miros, auz, pipait si gust simtim ca suntem vii. Asa ca fii in lumea pe care o ai la indemana, in lumea care este, nu in cea care zici tu ca ar trebui sa fie! Nu te mai intreba „Ce-ar fi fost daca...”. Poate n-ai vazut ca lucrurile au evoluat intre timp, ca sunt in continua schimbare si ca ai ajuns in alta parte. Bucura-te de aici si acum! Simte pamantul sub picioare! Topaie, sari, joaca, danseaza, atinge, mangaie! Uita-te la ce ai sub nas, in fata ochilor, langa tine! Ni se pare uneori ca ce e departe e mult mai tentant si mai valoros decat ceea ce e aproape. Prefera aproapele si lasa departele! Schimba ochelarii de distanta cu cei de aproape!

3. Iubeste-l pe Bau Bau!

Suntem masochisti de fel, dar acum parca mai mult decat oricand. Da, ne place suferinta, fie ca recunoastem sau nu. Ce-ar fi viata fara acel condiment care te ustura ca o raie, pana in calaie, vorba cantecului?! Avem implementata foarte adanc acea convingere ca, daca un lucru e obtinut prea usor, nu-l meritam sau nu merita sa-l apreciem. Probabil cea mai mare frica a acestei primaveri astrologice este FRICA DE FERICIRE! Da, nu ne e frica sa fim tristi, suparati, disperati. Sunt stari cu care ne-am obisnuit deja. E mai greu sa primesti de-a gata o doza mare de iubire, de bucurie, de splendoare! Nimic nu sperie mai tare decat o inima deschisa care te copleseste! Crede ca meriti! Da-ti voie sa te bucuri! Daca fericirea iti face „Bau”si te sperii, asculta repede piesa „nu mi-e frica de Bau Bau”!

4. ACUM e timpul!

Daca te straduiesti sa schimbi ceva si nu-ti iese, nu te mai chinui, te consumi degeaba! Dar daca e ceva ce tine de tine, nu mai amana o clipa! A te lasa luat de val inseamna a nu te mai opune! Uneori avem impresia ca unele lucruri trebuie sa ni se intample peste cativa ani! Timpul se accelereaza, la fel si experientele de viata, in decurs de cateva zile se poate intampla in viata noastra un fenomen de intensitate pentru care, alta data, aveam nevoie de cateva luni. Avem de acceptat ca viitorul vine spre noi cu viteza fulgeratoare. Daca ne proiectam ceva abia peste nu stiu cat timp si vine acum sansa, dar o ratam, inseamna ca alegem sa nu alegem. Cautam parca motive sa ne simtim vinovati mai tarziu. Peste cativa ani vom vedea ce-am avut si ce-am pierdut. Dar va fi prea tarziu. Nu mai e valabil sloganul „Mai bine mai tarziu decat niciodata!”. Impulsurile cosmice functioneaza pe principiul „Mai bine acum decat mai tarziu, pentru ca mai tarziu nu va fi niciodata!”. Daca o usa nu se deschide, probabil nu e pentru tine. Dar daca e deschisa, fa pasul! Intra cu inima deschisa si nu mai intoarce capul!

Pour les connaisseurs, in traducere astrologica, pentru interpretarea de mai sus, avem in mai trigon Soare-Pluto (4 mai), opozitie Soare-Saturn (10 mai), opozitie Venus-Marte (11 mai), careu Mercur-Neptun (11 mai), careu Venu-Pluto (14 mai), careu Venus-Jupiter (18 mai), trigon Jupiter-Saturn (24 mai), conjunctie Venus-Nodul Sud (27 mai), careu Soare-Neptun (28 mai), trigon Soare-Marte (31 mai).

Revenirea lui Marte in mers direct din 20 mai incolo ne usureaza traiectoria. Pana pe 20, avem sanse mai mari sa orbecaim pe carari ratacitoare. Din 20 mai incolo devenim mai constienti de sine, mai prezenti si mai fermi.

Cedeaza controlul!
Traieste realitatea, pune mana pe ea!
Iubeste-l pe Bau Bau!
ACUM e timpul! 



4 comentarii:

  1. Aveti gura aurita .Parca locuiti pe aici cu noi...Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru munca si efortul depun.As fi vrut sa va auda si fiica mea :„Sfinte! Si acum pe cine mai controlezi?”.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asteptam cu mare interes si horoscopul pentru fiecare zodie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luna asta nu simt ca e cazul sa detaliez in scris, o sa vorbesc despre zodii la 360 de grade, pe B1TV, sambata, 10 mai :)
      Cu drag.

      Ștergere
  3. Eu traiesc un fel de revelatie...mereu puneam persoanele pe un piedestal, sau luam de a buna ce ziceau...ori piedestalul s au clatinat sau ce spuneau faceau exact invers, dar invat sa mi ascult instinctele si sa am incredere in mine in fiecare zi

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...